Vuoden varrelta - 2007

Tammikuu 

Tammikuun pakkasilla oli mukava treenata Korpparin lämpöisessä maneesissa. Selässä oli enimmäkseen omistaja Ewan tarkan silmän valvoessa touhuja (ettei innostu vaatimaan liikoja näin nuorelta tytöltä). Ewa on muuten pomo. Gera kuuntelee hänen neuvojaan niin tarkkaan että yleensä tietää ennen ratsastajaa, milloin pitää siirtyä esim. ravista käyntiin. Ohjelmaan otettiin myös esteet, jotta mieli pysyi virkeänä. Selkään kapusi Piritta, joka on omistajaa paljon rohkeampi näissä hommissa. Esteitä Gera hyppää mielellään, kun on aika paljon suvussa ollut noita hyppääjiä.

Onnin kanssa oli aina välillä kiva vähän riekkua tarhassa. 

 

img_1789.jpg  

Helmikuu 

Helmikuulla alkoi myös Saija treenailla koulua.  Saija oli tuttu jo viime kesältä Takkulasta. On oikein mukava ja rauhallinen selässä eikä käsi vatkaa. Osallistuttiin myös Kimmo Sulkalan valmennuksiin:"No onkos tämän hevosen takapää jäänyt kauppakirjan toiselle sivulle?". Hävytön kommentti :D Onhan Geran takapää vielä vaatimaton, mutta kyllä se siitä kehittyy!

Maaliskuu 

Maaliskuulla piti vaihtaa esteitä ratsastamaan Emma, kun Piritalle alkoi perheenlisäys lähestyä. Näppärä tyttö tämäkin. Tasaista työskentelyä läpi kuun ja Sulkalan oppejakin jälleen käytiin opiskelemassa.

Huhtikuu 

Ensimmäinen kilpailukokemus kouluaitojen sisällä. Geralle oli  perin outoa, kun omassa tutussa hiljaisessa maneesissa oli yks'kaks kuulutuksia ja paljon ihmisiä. Alussa odotellessa meinasi hermostuttaa pahasti ja Gera yritti parilla loikalla helpottaa tilannetta. Saija kuitenkin oli eri mieltä ja rata mentiin sitten suunnitelmien mukaan.  

Muutama viikko huhtikuusta vierähti taas pääkaupunkiseudulla ratsutuksessa. Huhtikuun lopulla Gera palasi Korppariin ja Saijan kanssa aloitettiin tosissaan valmentautuminen kisoihin Ewan vahtiessa hommia.

Toukokuu 

Toukokuulla oli kolmen viikon kisaputki. Niihama, Takkula ja Korpilahti. Olihan siinä totuttelemista - pesu ja puunaus, letitys, inhottavien kuljetussuojien laitto, traikkuun lastaus, matkat kisoihin ja takaisin ja sitten se tohina kilpailupaikoilla. Onhan matkoissa tietysti se positiivinenkin puoli että traikussa saa napostella heinää ja porkkanoita ihan rauhassa mennen tullen. Sen verran uteliasta väkeä ovat nämä tukijoukot, että tarkkailevat koko matkan ajan  telkkarin kautta Geran touhuja traikussa.

 

img_0691.jpg 

 

Kesäkuu 

Kesäkuun päätapahtuma oli Lappeenrannan kansalliset, joissa Gera kävi pyörimässä nuorten hevosten luokassa. Suht'koht mentiin suunnitelmien mukaan vaikka Gera taisi ajatella, että tuomarit tykkää, jos menee radan läpi reippaasti "vähän juosten". Saija kyllä toppuutteli.

Kesäkuulla Gera pääsi Onnin kanssa aina välillä ihan oikealle laitumelle. Se on Geran mielestä tosi makeeta, nam. 

Yhtenä päivänä Gera hyppäsi tarhasta portin yli, kun viereisellä pellolla suuria valkoisia heinäpaaleja pyöräytellyt kone oli tosi järkyttävä. Pikkusen tuli naarmuja polveen kun hyppy jäi vähän matalaksi.

Heinäkuu 

Heinäkuun alku on sujunut perusasioita treenaillen. Myös esteitä on taas hypitty pitkästä aikaa. 

Tunnin jälkeen  lihakset vetreytyy pienellä lenkillä.

img_8235.jpg 

 

img_8249.jpg 

 

Heinäkuun puolivälissä tavallisen aherruksen katkaisi kisamatka Kontiolahden koulukansallisiin 5 v. cuppiin. Matka oli pitkä mutta hyvin meni. Kisapaikalle tullessa Geralla oli kyllä kierroksia, mutta  pienen metsälenkin ja maneesissa verryttelyn jälkeen sen olo alkoi taas tuntua  rauhalliselta. Viereisessä jabassa oli myös rauhallinen mukava kaveri, joten ei mitään hätää. Radalla Gera yllätti tutkijoukot todella positiivisesti. Mm. aiemmin vaikeuksia tuottaneet suora ravi alussa ja lopussa keskilinjalla sekä pysähdys lopussa tuottivat seiskat!

img_1210.jpg

 

Kontiolahden hiekkakenttä ja ympärillä olevat kangasmaastot ratsastuspolkuineen loivat hienot puitteet kilpailuille.

 

img_1203.jpg

 

 

Kilpailujen jälkeisellä viikolla oli vuorossa Irman antama hieronta. Kaikki kunnossa.

irma_ja_gera_2.jpg

 

Elokuu 

Elokuun alku sujui leppoisasti neljän viikon kisaputkea odotellen ja perusharjoituksia tehden.  Gera taisi kesän aikana kasvaa vielä vähän korkeutta ja massaa on tullut tasaisesti lisää.

 

img_2215.jpg

Välillä esiintynyt epätasaisuus hävisi ja ravi ja laukka rullasivat jälleen mukavasti. Porvoon kisoissa tuli käynnin ohella myös ravi- ja laukkaosuuksilta seiskoja. Ne pysähdykset ja paikallaan seisominen vaan ovat niin vaikeita Geralle.

 

img_2234.jpg

 

 

Takkulan kisoissa sitten taas Gera muisti vipata päätään. Ehkä pari viikkoa erossa Onnista oli saanut hermostumaan. Kilpailuista palattaessa ilo oli suuri kun Gera pääsi taas samaan tarhaan Onnin kanssa. Ja varsinaista verryttelyähän siitä seurasi!

Onni_ja_Gera_riehuu_1

 

 

 

 

 

 

 

 

img_2416.jpg

 

Onni_ja_Gera_riehuu_2

 

 

 

 

 

 

 

 

Onni_ja_Gera_riehuu_3

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitten taas rauhoituttiin. 

 

Syyskuu 

 

Korpikylän talleja ympäröivät pellot ovat muuttuneet olkirullineen taideteoksiksi.

img_2500.jpg

 

 Korpparin kissa nautii elämästään ratsastajien siliteltävänä.

img_2300.jpg

 

Gera on ollut aika villi tyttö ratsastettaessa. Pää tahtoo vipata ja laukkaa nostaessa pitää esitellä Harjussa opittua pukkia aina silloin tällöin.  Lihakset ovat olleet pinkeinä, joten sieltä suunnalta on vaivaa etsitty ja Irma on hieronut kireitä kohtia notkeiksi. Satula on topattavana, jotta kantaisi keskeltä paremmin. Linimenttiä kuluu. Mutta muuten menee ihan mukavasti vuoden viimeisiä kisoja odotellessa.

 

Lokakuu 

Lokakuussa käytiin vielä Takkulan kisoissa, mutta taitaa Helppo A olla vasta ensi kevään heiniä. Tuli kai liian innokkaasti opetettua sulkua kun Geran takakankut tuli kipeiksi moisesta vääntämisestä. Pään vippaus on rauhoittunut, ehkä osittain martingaalien käytön ansiosta, ehkä vaan siitä syystä, ettei lihakset enää kiristele kaulalta. On se kasvavan neitosen elämä vielä välillä tuskaista.

Nyt sitten rauhallista elämää Onnin kanssa tarhassa.

Onni_ja_G_tarhassa

 

Onni_ja_G_tarhassa_2

 

Marraskuu 

Marraskuussa oli kenkien vaihtoviikot, kun tarhan mudassa riekkuessa ei ne kengät pysyneet millään kiinni. Sulkalan Kimmon ja Siiri Kyrön valmennusta, enemmän Ewan oppeja ja välillä Sannan ja Nooran. 

 

Joulukuu 

Joulukuussa alussa kaikki sujui. Hevonen oli kunnossa niin kropan kuin pään puolesta. Hyviä rauhallisia ratsastustunteja ja tyytyväisen oloinen Gera. Emma kävi hyppäämässä esteitä ja ne kyllä tuntuivat Geralle maistuvan. Puolenkuun paikkeilla otettiin mukaan laukanvaihdot.