TÄLLÄ VIIKOLLA... 

VKO 1

Jihaa... uusi vuosi on alkanut ja uudet kujeet. Maanantaina itseksemme vaan taisi energiaa puuttua satulasta. Työhuoneen remontin takia meni päivä papereita siivoillessa ja uutta interiööriä sunnitellessa ja siihen hommaanhan se energisempi ratsastaja taisi huveta. Vaan  G tuntui myös vähän jäykkikseltä, joten kevyesti mentiin. Tiistaina Siirin treenissä sai oma tahtotila tuiktärkeää valmentajan tukea ja hyvin sujui alun kiukuttelujen jälkeen. Taas kerran sai tunteen siitä miltä kunnon menon tulee tuntua.   loppiaisena Maiju, torstaina vapaa sekä hieronta ja perjantaina Nooran koulutreeni illalla.

 

VKO 53

Mitä??? Voiko vuodessa olla myös viikko 53??? Näköjään =)- Maanantaina oli kaikki kohdallaan niin hevosella kuin minullakin. Tällainen meno kun on niin tajuaa taas miksi tästä hommasta niin paljon tykkää! - Tiistaina Jenny Kainulaisen opastuksella estetreeniä Essi selässä. G pikkuisen aristeli kun esteet oli vähän isompia mutta siitähän se itseluottamus sitten kasvoi :) Keskiviikkona hyvä meno vaan jatkui. - Torstaina vapaa, perjantaina Nooran koulutreeniin ja lauantaina omatoimiesteharjoitukset.  - Perjantaina ulkona -20 mutta sisällä maneesissa nollan tuntumassa. Kyllä kelpaa! Geran 8 v. kausi tuli korkattua ja edelleen jatkui tosi mukava meno. Olenkohan oppinut ratsastamaan vai onko Gera vaan niin kiva ja ymmärtäväinen että haluaa tehdä mammalle mieliksi? Lauantaina esteillä vähän empimistä mutta lopuksi rata varsin mukavasti kun esteitäkin jo koroteltiin. - Sunnuntaina pitkästä aikaa  Saija selässä ja oikein näytti hienolta yhteistyöltä meno :)

 

VKO 52

Jouluaattoa kohti huristellaan tällä viikolla. Geralla kengitys maanantaina ja sen jälkeen meillä oli oikein mukava ratsastustuokio yhteisymmärryksessä. - Ja mitä ihmettä! Tiistaina Kerppunen oli vallan upeasti kuulolla - sai taivutella sinne sun tänne ravissa ja laukassa ja niin vain teki hommia hyvin mielin. Uskomattomia otuksia nämä hevoset. Kuukausi sitten oli varsinaista känkkäränkkää. Vaan ehkä arvaukseni iloista ravia ja laukkaa terapiakauden  tarpeesta osui kohdalleen ja tuottaa nyt tulosta. - Siiri ratsasti keskiviikkona ja tykkäsi että Gera oli notkeampi ja reippaampi kuin koskaan ennen. Tällainen menohan on hevosenomistajalle super hieno joululahja :) Siirin ratsastamana Gera näyttää ihan eri hevoselta! - Jouluaattona ja joulupäivänä Geralla oli joulurauha ja vapaata. Tapanina Maiju hoiti ratsutuksen  ja me sukuloimassa Kokemäellä. - Sunnuntaina sitten oli jälleen kerran pakko todeta että joulukuusi ja minä emme mahdu samaan taloon. Kuusi takaisin ulos luonnolliseen ympäristöönsä ja minulla röörit tukossa. Vaan tallilta löytyi Laura, joka ratsasti Geran ja yhteistyö näytti sujuvan oikein hyvin. Hyvälle hevosten hoitajalle ja ratsastajalle löytyy tallilta aina hommia. Rossi, Masa, Gera ... kiirettä piti Lauralla:)  

VKO 51

Tästä voi ihailla Anky van Grunsvenin ja Salineron taiturointia lokakuun lopulta. Upeaa tuo hollantilaisten kouluratsastajien oman kropan hallinta!

 

 

 

Ihan pääsi viikko tässä huomaamatta vaihtumaan =)  Sunnuntaina Gera oli siis erinäisten katsojahavaintojen ja ratsastajan mukaan (itse nyt en ehtinytkään paikalle)  periaatteessa käyttäytynyt katrillissa ihan mallikkaasti, mitä nyt seuraavan ohjelmanumeron esiintyjien ilmestyessä oli karauttanut päätöntä laukkaa maneesin kauimpaiseen nurkkaan.  Mutta sehän on ihan järkevää käytöstä - pelottavia asioita tulee paeta :)  Tässä kuitenkin otos mallikkammasta vaiheesta.

katrilli_1_1160.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maanantaina Maiju edellisen päivän kokemuksista pinkeytynyttä Geraa treenaamassa. Häntä pyöri ensimmäisen puolituntisen ajan niin, että hehkulamppu olisi kyllä palanut moisen energian tuotoksena. Laukassa sitten taas rauhoittui ja nautti elämästään. Tiistaina reipas puolituntinen ihan itseksemme ja ok menoa. Tuo - 15 astetta vaikutti vaikka lämpimämmässä maneesissa plussalla ollaankin. Ohuiden ratsastushousujen lisäksi täytynee ruveta lisäämään lämpimiä kerroksia - tai sitten hommata rennot ja väljät ulkoratsastukseen tarkoitetut toppikset. Keskiviikkona Gera oli rennon oloinen - olihan maneesissa muitakin ja se helpottaa aina. Kiva ratsastustuokio :) Torstaina vapaata, perjantaina Maiju, lauantaina itse Siirin treeniin ja sunnuntaina jälleen Maiju. Netta taitaa lennähtää etelän lämpöön. - Perjantaina Gera oli ollut pörhkeänä, mutta lauantaina hommat taas maistui. Toki pieni laukkailutuokio alkuverkoissa piti pitää, mutta sitten ryhdyttiin töihin. Siirillä on kyllä jokin hyvän haltijan taikasauva matkassa. Näissä valmennuksissa tuntuu aina hyvältä. Se on varmaan sitä valmentajan ammattitaitoa :)

 

 

VKO 50

Maanantaina Netta katrillia treenaamassa ja tiistaina Maijun koulutusta. Minä norjalais-venäläisiä kollegoja emmännöimässä pari päivää. -  Täältä voi kurkata itsenäisyyspäivän treenin menoa videolta. - Keskiviikkona puokkiin Netan kanssa, torstaina itse ennen hierontaa ja perjantaina vapaata. Viikonloppu Netan katrillia :) - "Reipasta laukkaa ja ravia" teema näyttää kyllä rentouttavan Geraa. 

VKO 49

Tällä viikolla KESKIVIIKOSTA ALKAA PAKKASKELIT :))) Hienoa hienoa hienoa! Tulee TALVI! - Maanantaina Gera Tuomen Essin kanssa Korpparin harjoitusestekisoissa ja tuloksena puhdas rata! G kyllä oli hieman empivä mutta kun komento tuli jämäkästi, hyppäsi kuitenkin. Hienoa työtä Essiltä! Tiistaina Maijun kanssa laukkailua ja keskiviikkona varmaan sitten itse selkään. - Keskiviikkona aloittelin käynnin päälle reippailla laukoilla, jotta hermon kiristys helpottaisi. Ja hyvinhän se alkuun toimi. Mutta sitten taas kouluhinkkaus taivutteluineen alkoi ottaa Geralla aivoon, joten lopuksi myös reipasta laukkaa kunnes suostui raviin ja käyntiin. Täytyy nyt sitten pitää vain "reipasta menoa" kausi ja palata kouluvääntöön sitten kun taas hyvältä tuntuu. -  Torstaina vapaa ja Maiju klippasi karvat. Perjantaina työpäivä vei mehut minulta  mutta tekstari ja  Netta freesimpänä ratsastajana Geran selkään. Laukassa aluksi vähän sekoilua mutta muuten varsin selväpäinen Kerppunen. Lauantaina pienoinen laukkailuhetki ja sitten pienen taidenäyttelyn avajaisiin akvarelleja ihailemaan ja sitten syömään intialaiseen. Kiva välillä syödä valmiissa pöydässä :) - Sunnuntaina itsenäisyyspäivän kunniaksi estetreeni. Siellä sai kokea oikeaa talvisodan henkeä!  Ensin mätkähti tyttö seinälle, pienet eikä ihan niin pienet pultit saaneen hevosen selästä. Hetken lukua seinältä valuneena ja sitten:" Tulin tänne esteitä hyppäämään niin sitten hypätään esteitä". Ja sitten hypättiin taas esteitä ja hienosti meni! Nuorisossa tulevaisuus toteaa täti :) - Gera treeneissä siis kyllä ihan kiltisti - Essi II kokeneempi selässä  ja kokeneilla otteilla meno mallikasta. Tästä voi katsoa menoa.

 

VKO 48

Kyllä laiskotti maanantaina illan suussa niin kamalasti. Etuoikea kenkäkin oli irronnut. Löytyihän se Netta onneksi taas ja Gera sai liikuntaa mamman maastakäsinkoulutuksen lisäksi. Tiistaina Ranta kävi laittamassa kengän, Netta selkään ja minä vaan laiskottelin ja kokkailin illalla herkkuja pimeän nujertamiseksi.- Onneksi noin viiden viikon kuluttua päivä alkaa taas pidentyä. Kamalaa tämä pimeys kun ei ole lunta. Lunta ja pakkasta tänne ja HETI! - Keskiviikkona Maiju hoiti hommat, minä seminaarissa ja LR:n syyskokouksessa.  Torstaina vain kurajalkojen pikapesu ja Geralla lepoa. Perjantaina sitten ryhdistäytyminen ja Nooran koulutunnille hikijumppaan. - Ja koulutunti jäi sitten väliin kun etuvasen kenkä oli nyt kadoksissa ja Gera onnahteli jo tallilta kävellessä.-  Lauantaiaamuna hevosenkengänetsintää tarhasta ja löytyihän se kun "Afrikan tähden" kanssa on vuosia harjoitellut etsimistä. Kati naputteli kengän kiinni ja iltapäivällä  sitten Nooran koulutunnille häiriköimään. Kaksi vapaapäivää takana ja Gera kierroksilla. Puolet tunnista tehtiinkin ihan omia harjoituksia: laukkaympyrää ja välillä ravissa. Vielä tunnin lopussakin oli energiaa ja piti vääntää parit ylimääräiset kierrokset laukassa. Hienoa kun on energinen hevonen =) - Sunnuntaina testailtiin tilannetta Maiju selässä. Häntä pyöri alussa kuin vappuhuiska ja sitten rupesi jo kiukuttamaankin. Lopuksi kyllä tasaantui vaan laukka ei sitten oikein nätiltä näyttänyt. Liekkö edellisen päivän innokas laukkatreeni saanut paikat pinkeiksi?

 

VKO 47

Maanantaina Geralla lepopäivä, tiistaina Essi selässä hyppytreeniä ja sitten taas peruskoulua. - Essin kanssa hyppy jälleen luisti ilman ongelmia. Keskiviikkona kiukuttelua mutta muuten ok. Pitäisi varmaan kutsua Irma paikalle hieromaan kun vasemmassa kierrossa tahtoo Geralla mennä herne nenään. Torstaina pitkästä aikaan Ewan kanssa Geran touhuja ihmettelemässä. Aluksi kaikki sujui reippaasti ja mallikkaasti. Sitten tuli "poikia" maneesiin ja mamma selässä alkoi kai ottaa aivoon. KIUKUTTELUA!!!!!!!! Sitten taas töihin. No, joskus tammalla on enemmän intoa keskittyä salskeisiin ruuna-poikiin kuin takaosakäännöksiin :) - Ja perjantaina Nooran koulutunnilla herne meni jälleen nenään pariin otteeseen. Kumma juttu kun viime syksynä samaan aikaan oli ihan sama meno päällä. Mahtaakohan G oireilla  pimeästä - kuten me kaikki? Kun katsoo kaupassa haileita kovia tomaatteja ymmärtää kyllä miksi ihmisetkin ovat perin persoonallisia tähän aikaan vuodesta =) Jos tomaatti ei jaksa helottaa pehmeänä ja punaisena niin miten sitten ihminen jaksaisi? Geralle reuhuihin Easy Now kuuri ja itselle samaa omasta purkista. Siis ihan vaan vitamiineja, rautaa ym. persuhivenainetta mutta kun purkkien selosteita lukee niin aika samat on aineet. Luontokappaleita me kumpikin :) Sunnuntaina Saijan vuoro ja mukavasti oli sujunut. Minä kokkailin ja vietin aikaa muiden ystävien kanssa.

 

VKO 46

Sunnuntai-iltana myöhään vihdoinkin takaisin kotiin. Maanantaina heti ratsastamaan. Kun kuulin että lauantaina oli taas aristanut jalkaansa, vaivasi kai luulosairaus yksinäisessä maneesissa. Olin tuntevinani jotain ep tuntemuksia. Tiistaina kuitenkin meno ihan ok joten sitten vain viikonvaihteen kisoja kohti treenaillen. Keskiviikkona kaikki kunnossa ja tädillä tahtotila myös ok. Kiukuttelua ei sallittu, nurkkaan piti mennä ja ravin kulkea. Ja lopuksi sitten tuntuikin jo siltä että kyseessä on ratsukko :) Torstaina vapaa, pe kengitys ja Netta. Ja helpotus! Parantunteen kaviopaiseen jäljethän ne sieltä etuoikeasta löytyi ja samalla syy jalan aristeluun. Paise  ei vaan sitten ollut edellisellä kerralla ehtinyt kehittyä löydettävälle asteelle kun sitä muutama viikko sitten seppä yritti esiin kaivaa. Lauantaina Siirin treeni sujui alkuun varsin lupsakasti. Laukan kanssa oli ongelmia mutta lähtihän tuo sitten jotenkin pyörimään, ei kyllä mitenkään rennosti vaan nostella piti koko ajan. Lopussa maneesiin tulleet vieraat hevoset saivat vähän sekoiluvaihdetta päälle mutta selvisihän se siitä.

Sunnuntaina hauskat seurakisat leppoisissa tunnelmissa. Gera oli tottelevainen ja letkeä menijä tällä kertaa. Netta ensin radalla ja silloin Gera vielä jaksoi esittää pientä protestia laukkaa lisättäessä. Minulla jo sitten reipas ja mukavan yhteistyöhaluinen Gera. Sen verran pukki maksoi Netalle että täti vielä toistaiseksi juuri ja juuri keskinäisessä kisassa pärjäsi :)

 

VKO 45

Geralla kaikki kuulemma hyvin. - Maanantai, täällä Norjassa arvioidaan raportteja. Tiistaina  Rjukanin vuorien ympäröimässä laaksossa ihmettelemässä voimalaitoksen jännittävää historiaa - siellä syntyi raskasta vettä (? onkohan oikea sana?), jota natsit olisivat tarvinneet atomipommin kehittämiseen. Vaan urheat Telemarkin pojat upottivat tynnyreitä kuljettaneen laivan, jossa oli sukulaisia ja tuttavia myös matkustavaisina. Laiva lojuu edelleen 400 m syvyydessä järven pohjassa tynnyreineen. Keskiviikkona vierailijaluento ja vierailu Sommarlandissa (räntäsateessa). Sitten jatketaan raporttien lukemista. - Torstaina siis raportteja ja ajan kuluttamista opiskelijoiden ahertaessa monikansallisissa ryhmissään uuden tehtävän parissa. Illalla oltiin islantilaisten opiskelijoiden pirskeissä maistelemassa kalalastuja,mätää haita ja niiden päälle tietysti napsut brennviniä tai sikäläistä suosittua shottia, joka meillä tunnetaan paremminkin salmiakkikossuna. No eihän sitä enää pitkään jaksa ja opiskelijoillakin on hauskempaa kun vanhat lähtee kotiin ajoissa :) Perjantaina loppuraporttien odottelua ja illalla syömään.  - Geralla kaikki edelleen kuulemma ok eikä enään ep ongelmia juuri. Välillä selässä Maiju ja välillä Netta. Torstaina vapaa.

 

VKO 44

Sunnuntaina vielä oireillut ontuma näytti maanantaina jo hävinneen. Pientä empimistä minulla toki vielä kun askeleita oikein tarkkaan ja pitkään tuijotti. Tiistaina oli edelleen ollut ok menoa Netan testaillessa. Keskiviikkona vapaata. Torstaina Maiju ja perjantaiaamusta G jääkin sitten Netan ja Maijun hoiviin viikoksi. Minä lähden maailman onnellisimpaan maahan Norjaan maailman vauraimmasta maasta eli Suomesta. Tutkittu juttu :) - Täällä sitä nyt ollaan onnellisten keskellä Norjassa. Opiskelijoiden raporttien esityksiä koko Pyhäinpäivän. Gera kotona köllöttelee. Sunnuntaina sosiaalista kanssakäymistä kodassa makkaroita paistellen, golf-kentän talvea ihmetellen ja sitten Telemarkin kanavaan tutustuen. Illalla kolmas pizza tällä viikolla kun ei paljon muuta tunnu olevan tarjolla tässä kylässä :)

 

VKO 43

 

HIHS viikonlopun jälkeen on taas intoa päästä itsekin selkään.

Maanantaina jo iltapäivästä treenailemaan kun oli lomaviikko. Kivasti kulki midän "passaget". Tiistaina Essi Geralla Sannan valmennuksessa.Valmennus sujuikin mallikkaasti. Essillä ja Geralla oli heti alusta yhteiset askeleet ja Gerasta näkyi rentous ja luottamus ratsastajaan. Mukavaa katseltavaa tämä meno.  Minä lomailin keskiviikkona Etelä-Haagassa :) Netan piti ratsastaa mutta Gera ontui, joten se jäi.  Torstaina sama havainto - ei oikein halua astua kunnolla oikealle etuselle ja vähän on turvoksissakin vuohisen tienoilta. Siis kävelyä ja hoitoa. Perjantaina hokit kenkiin. Perjantai ja lauantai edelleen ontuvan hevosen taluttelua ja jalan viilentelyä. Saattoi jalka esteillä tiistaina kolahtaa muuriin.  - Tällä viikolla voi ihailla tuolta Facebookin seurustelupalstoilta esiin putkahtanutta esteratsastuksen tosi-TV:tä ;)

 

 

VKO 42

 

Maanantaina Maiju ja maneesin kulmista rupesi taas kesän jälkeen löytymään Hattivatteja =) syystuulen puhallellessa reippaasti.

hattivatti.jpg

Tiistaina Netta. Keskiviikkona piti mennä itse selkään vaan jo aamusta olo lenssuinen jälleen, joten Gerakin sai vapaapäivän.  Torstaina jälleen Netta kun ei sitä nyt itse kykene.

Täältä

voi katsoa mitä maksoi Hannoverin eliittivarsulit tänä syksynä Saksassa huutokaupassa. Kameraa klikkaamalla näkee varsankin videolla.

Viikonloppuna Netta hoitelee Geran. Itse yritän toeta taas ensi viikoksi kuntoon.


 

VKO 41

Maanantaina kokeiltiin Essi Tuomen kanssa miten yhteistyö esteillä alkaa sujua. Ja Gera näytti varsin tyytyväiseltä yhteistyöhön. Vähän Sannan treeniä niin kyllä hyvin kulkee. Joskus vaan mr. Murphy on paikalla ja saa useimmiten lähes tyhjään maneesiin juuri saman puolituntisen ajaksi useamman ratsukon paikalle, joten treeni jäi kyllä alkutekijöihin. Tästä kuitenkin eteenpäin. Tiistaina Kimmon treeneissä oli hyvä meno päällä. Pari takaosan väistätystä ravissa sujui niin hyvin että näytti jopa tosi hyvältä kuulemma. Oma kroppa vaan pitäisi jämäköittää vähän pystympään asentoon kun on tullut ropsahdettua vähän takakenoon. Sitä mukavaa pystympää istuntaa siis hakemaan. Keskiviikkona vapaata. Torstaina Netan kanssa puoliksi ja oli tosi kiva Gera töissä. Ravi kulki itsestään ja laukassa saattoi taas vaan istua mukana nautiskelemassa. Perjantaina tyhjässä maneesissa yksiksemme ja meno oli Geralla ehkä vähän nukahtanutta, jotta herätellä piti. Siirin valmennuksessa oli sitten taas terhakka tempo - vielä kun olisi henki kulkenut paremmin ratsastajalla niin olisi saanut enemmän irti  (nimim. joskus pukkaa allergiaoiretta). Sunnuntaina Saija visiitillä ja treenaamassa Geran. 


 

 

 

VKO 40

Tällä viikolla elämä sitten muuttuikin niin että Saija mestaroi jatkossa talven yli lakeuksilla ratsuja ja me jatkamme treenejä Korpparissa. Suuret kiitokset tähänastisesta avusta ja menestystä uudelle uralle!  - Alkuviikosta työt häiritsi pahasti harrastuksia,  joten maanantaina treenaili Netta ja tiistaina Maiju. Maijun kokeili myös klippausta tiistaina ja sehän oli onnistunut! Kaulalta vaan ei ihan loppuun asti ollut vielä saanut ajella. Keskiviikkona itseksemme ennen kengitystä ja olikin ihan kivaa menoa. Torstaina vapaata, perjantaina itseksemme ja sitten  lauantaina Siirin treeniin. - Siirin treenissä vauhtia riitti niin hevoselle kuin ratsastajalle. Treenattiin hevosta kantamaan itseään paremmin. Vaatii tosi paljon ratsastajalta - kuntoa ja määrätietoista periksiantamattomuutta.Huh =) Sunnuntaina treenaili Maiju ja vietin päivän Takkulan koulukisojen kansliassa.

 

VKO 39

Maanantaina ratsuttaa Siiri, tiistaina Kimmon treeniä, keskiviikkona hieronta ja torstaina itseksemme kevyttä treeniä. - Siiri ratsasti upeasti Geraa niin että nyt ei voi syyttää hevosta huonoista esityksistä - kyllä syy löytyy selästä, jos ei kulje  =)  Ammattilaisella on ammattilaisen otteet ja tasapaino. Jotenkin se hevonen vaan nousee hienoon muotoon, ravaa ja laukkaa näyttävästi  tällaisen ihmisen alla. -  Kimmon treenissä Saijan kanssa vähän kenkutti hitaampitempoinen harjoitus vaan ihan ok. - Torstaina kevyt pikkutreeni kauniissa syyssäässä kentällä. Ihan ok menoa vaikka en nyt ihan Siiriltä varmaan näyttänyt =)  Perjantain koulutreeniin menikin sitten Netta kun pukkasi pikkukuumetta ja kurkkukipua minulla. Lauantaina myöskin Netta - minä juhlin pojan kihlajaisia :) Sunnuntaina itse hetkeksi selkään vaan lieneekö pikkulenssu ja kihlajaisskumpat vieneet voimat kun vartin päästä tuntui jo  ihan riittävältä treeniltä minulle. Onneksi taas Netta ilmestyi paikalle ja verkkaili Geran kunnolla.

VKO 38

Maanantaina itseksemme, tiistaina Saija ja Gera omia aikojaan ja keskiviikkona sitten Siiri laittaa vauhtia hevoseen. - Tässä videolla parin viikon takainen kisa Helppo B Takkulassa. Tässä pari kuvaa verkasta.

sopu_ja_gera_verkassa_takkula_syys_09.jpg

 

Gera_verkassa_Takkula_0909

 

 

 

 

 

 

 

 

Perjantaina pitkällä koulutunnilla ja kyllä oli kiva ratsastaa kun hevonen teki hommia eikä tarvinnut neuvotella joka asiasta. Siirin ratsutus tuntuu! Lauantaina Saijan vaihtelevaa treeniä kentällä  ja maastossa. - Minä siivosin kotona uuniremontin jäkeistä pölyä luututen seitsemän tuntia (vastannee yhtä ratsastustuntia tai sitten vähän enempiä ;) -  Sunnuntaina Gera oli ihastunut ruunapoika Masaan ja kilvoitteli suosiosta muiden tammojen kanssa. Kun Ade oli viety  pois, tunsi kai hetkensä tulleen ja esitteli tarhassa ympäriinsä villisti häntä pystyssä ravaten Masalle erinomaisuuttaan. Karsinassa vähitellen tempo rauhottui ja sitten satulan alla oli töissä taas fiksun rauhallinen Gera.

 

VKO 37

 

Maanantaina keventelyä kevyesti kisojen jälkeen. Tiistaina Kimmon valmennus. - Kimmon valmennuksessa loppua kohti Gera ravasi alun köpöttelyn jälkeen varsin mallikasta ravia kantaen itsensä. Pienistä vinkeistä on paljon kiinni!  - Keskiviikkona Gera saikin Siiri Kyrön selkäänsä. Alkuun häntä pyöri kertoen hämmennyksestä, mutta sitten G varmaan tajusi että homma hallussa, turvallista menoa ja selkeitä ohjeita. Kummasti ne etujalat venyivät eteenpäin ravissa ja takajalat tuli alle kun ammattilainen painoi jotain ihmenappiaan, mistä harrastelijalle ei ole mitään tietoa :)  Torstaina vapaata. Perjantaina Saija ja Netta duona ja lauantaina Netta tunnilla. Minä kävin sienessä lauantaina perjantain rapukestien päälle. Joskus muutakin ohjelmaa. Kanttarelleja yli kymmenen litraa parissa tunnissa! Hieno sienisyksy :) Sunnuntaina esteitä ja tuntui taas maistuvan homma Gerallekin.

 

VKO 36

Tällä viikolla Takkulan koulukisoihin treeniä ja tiistaina välissä Sannan esteet. Lauantaina ja sunnuntaina kisoissa. - Tiistaina Gera ei ihan parastaan esteillä esittänyt. Keskiviikkona hieronnassa sitten löytyikin aika kireitä ristiselän paikkoja ja oikean takajalan venytyskin oli vastemielistä Geralle. Treenit tuntuu. Onneksi ei mitään vakavampaa. Tulipa hieronta taas oikealla hetkellä. - Torstaina sitten irtosikin kenkä "kuten kuuluukin" kun on kisaviikonloppu edessä. Perjantaina ok. - Takkulan lauantain aluekoulukisoissa aluksi hörhöilyä talutellessa, mutta sitten meno tasaantui vallan mallikkaaksi. Ratsukko esitti tasaisen esityksen, pää pysyi rauhallisena ja eteenpäinkin askel kulki. 62% ja risat ja helpon B:n sijoitus:) Sunnuntaina kansallisissa hörhöily alkoikin suorituksen aikana vaan läpi meni kumminkin myös Helppo A.

 

VKO 35

Nyt sitten napsahti 90 % raja rikki kun Edward Gal ja Moorlands Totilas voittivat EM kouluratsastuksen kürin prosentein 90,75%. Hollanti on paras! Kolmoisvoitto heille kun Adelinde Cornelissen ja   Parzival sijoittuivat toiseksi 87,35%

 

 

 

 

 

ja Anky Van Grunsven and Salinero komansiksi tuloksella  87.25%.

 

 

 

 

Ja Kyra hienosti seitsemäs tässä huikean kovatasoisessa seurassa. Kaikki tulokset täältä. - Esteissä Sebastian Numminen sijoittui 160 cm luokassa upeasti kahdeksanneksi. Ja tänään sunnuntaina illalla sitten Mikael Forsten starttaa Isaac du Jonquetilla loppukilpailussa! Hienosti menee myös pienellä Suomella huippumaiden joukossa.

 

Maanantaina omia aikojamme, tiistaina Sannan valmennus esteissä. Sitten taasen itseksemme. - Sannan esteissä meno oli varsin mukavaa katseltavaa edelleen. Ehkä Gera on hoksannut mistä hommassa on kyse. Hitaasti hyvä tulee. Keskiviikkona vapaata. Torstaina kengitys ja kun Netta ilmestyi sopivasti paikalle, saikin Gera kengityksen jälkeen kivan laukkailuillan Netta selässä.

 

VKO 34

Maanantai-iltana pyörimme maneesissa Tiinan ja Altsin kanssa. Helteiden jälkeen alkaa taas olla virkumpi ratsu  alla. Tiistaina Kimmon valmennuksessa kolme blondia (yksi selässä, yksi maassa tökkimässä ja kolmas pienillä aivoillaan punnertamassa, mistä oikein on kysymys =) yritti ymmärtää että kun maasta käsin vähän avittaa, sujuu peruutusharjoituksetkin varsin helposti =) Keskiviikkona ja perjantaina Saija laitteli taas koulukiemuroita järjestykseen Hämeenkosken lauantain koulukisojoa varten. Torstaina G lepäili. - Ja sitten jäikin kisat väliin kun on ihmisillä muutakin kiirettä. Siispä itseksemme lauantaina  Alts turvana maneesissa.  Oikein mukavaa ja reipasta menoa lauantaina ja samoin sunnuntaina.

 

VKO 33

Sunnuntain hypyt helteessä edelleen ok hyvän hyppyvireen vauhdittamina. Tuleva viikko ihan perusratsastusta. - Maanantaina virkeän oloinen Gera töissä ja samoin kai itsekin. Päästiin "Siiri Kyrö" vauhtiin :) - KWPN hevoset ne taitaa olla nyt in. Täältä voi katsoa nuorten 6 v. kouluhevosten mm-tulokset ja sieltähän näkyy ne suvutkin. Ori Jazz , kouluratsujen ykkösori maailmassa 2008, sai kaksi jäkeläistä tälle palkintolistalle. Vaan mitä yhteistä on Geralla ja Jazzilla? No,  on yhteinen isoisoisä eli Furioso II  :) - Geran kanssa perajantai-iltana koulutunnilla ja ryhmässä sujui mukavasti kun oli turvallista Geran mielestä muiden seassa. Lauantaina ja sunnuntaina itseksemme. Sunnuntaina viilenneen kelin ja tuulen piristämä Gera töissä. Pientä pälyilyä.

Hollantilaisten menestys niin ratsastuksessa kuin jalostuksessa taitaa olla kova paikka saksalaisille. Se näkyy lehtien artikkeleista mm. tyyliin "mitä on tapahtunut kun kaikessa jyrää oranssi?" - St Georg:"Ensimmäistä kertaa nuorten kouluhevosten mm-kisoissa ei ole saksalaista voittajaa. Heti 5-v. tanskalaisen Driverin jälkeen vei voiton 6-vuotiaissa KWPN-ori Westpoint i. Jazz".  - Toinen kaksi jälkeläistä palkintolistalle saanut ori oli Dressage Royal - Donnerhallin poika jonka sukupuusta löytyy myös Rubinstein.

VKO 32

Onnittelut Miksulle ja Prestigelle viikonvaihteen hienoista suorituksista! Johtoon tasapistein Petra Heikkisen kanssa nuorten Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix-sarjassa ja Mitsubishi Leading Rider sarjassa Peikin kanssa tasapisteissä auton avaimia tavoittelemassa. Hienoa menoa!!!!

Geran kanssa maanantaina saatiin taas eteenmenohalut kohdalleen.Tiistaina Sannan valmennuksessa Geralla oli edelleen hyvä vire ja esteiden hyppely maittoi. Keskiviikkona itseksemme, Saija hoitelee torstain ja minä reissaan Tallinnaan - mikäli Madonnan ihailijoiden joukossa jotenkin luovimme vastavirtaan Tallinnan ja Helsingin konserttien välistä. Perjantaina vapaata, lauantaina perustreeniä ja sunnuntaina hyppyä.


VKO 31

Maanantaina omia aikojamme ja tiistaina odotettu hevoshammaslääkärin vierailu.        Isabella unski_hammashoidossa.jpgColloredo-Mannsfeld Itävallasta vieraili tallilla korjailemassa hevostemme hampaita. Kuvassa Irman Unski esittelemässä hammaskalustoaan. Geralla ihan ok asiat vaikka hampaat ovatkin "aaltoilevat". Asiantuntijan otteet ja minun makuuni hevosen hoitoa luonnonmukaisesti arvostavat aatteet.

Keskiviikkona ja torstaina sitten keskityinkin oopperaan ja Saija ratsastukseen.Oopperassa upea italialaisen oopperatalon Puritaanit Savonlinnassa. Aivan upeita laulajia että ihan amatöörikin ymmärsi jotta nyt kulkee laulu huipputasolla. Muukin yleisö oli samaa mieltä aploodeista päätellen. Varmaan venäläisiä aika paljon mukana kun taputeltiin vapaasti milloin sattui ja hyvältä tuntui  välittämättä suomalaisesta tiukasta oopperaetiketistä  =).

Perjantaina itseksemme ja lauantaina Netan kanssa puokkiin. Perjantaina G oli väsähtäneen oloinen ja kiukutteli mutta lauantaina taas kulki vaikka vähän laiskasti.

Kouluratsastuksen kansainvälinen viikonvaihteen katsaus löytyy Hicksteadin kisoista, jossa Hollannin päävalmentaja Ankyn mies Sjef Janssen kameroineen vieraili. Sieltä löytyy muutama tunti kouluratsastusta ihailtavaksi ja kommentointiakin kuuluu taustalta. Edward Gal voittoisana jälleen. (16.27 nauhoituksen loppu ja 17.01 nauhoituksen alku Jansenin pätkillä).

Edward Gal ja Moorlands Totilas, Hollannin tämän vuoden mestarit, tekivätkin sunnuntaina uuden GP Kürin maailmanennätystuloksen  89,4 % näissä World Dressage Masters kisoissa Hicksteadissä Englannissa. Vanha ennätys 87,93, % oli myös hollantilaisten hallussa eli  Anky van Grunsvenin och Salineron.

VKO 30

Maanantaina Irma hieroi hevosen. Tiistaina Sanna Backlundin estevalmennus. - Estevalmennuksessa Gera esitti parastaan, näytti nauttivan hyppämisestä ja oli varsin rauhallinen. Keskiviikkona muisteltiin Siirin lauantain oppeja ja kun oma tahtotila on hyvä niin kyllähän se hevonenkin liikkuu. Ja olihan se Gerakin jo heti alusta iloinen ja reipas menijä. Laukassa istuu kuin nojatuolissa kun Gera ottaa takajalat alleen. Näitä onnistumisen kertoja varten kannattaa puurtaa! Torstaina edelleen meno maistui molemmille kengityksen jälkeen uusissa tanssikengissä :) Perjantaina vapaapäivä, lauantaina Saijan vuoro, samoin sunnuntaina vaan silloin hypätään.

Hollantilaiset on pyöräilykansaa ja tästä syystä pyöriinkin löytää hyvin varusteita. Meille tarttui matkalta mukaan koirakorit. Nyt on alkanut totuttelu pyöräilyyn ja ensi kesän retkillä sitten jo pitäisi homman sujua niin että sightseeingit hoituu pyöräillen.

 

koirat_korissa_pien_09.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitten kouluratsastuksen huippujen maailmaan. Tästä voi katsoa tulevia palkintosijojen kahmijoita. Ensin Hollannista Edward Gal joka voitti Ankyn Totilaksella. Sitten Matthias Alexander Rath Sterntaler UNISEFilla, tämän vuoden Saksan kürin mestari, joka voitti  Isabel Werthin ja muut Saksan huiput. Alkaa tapahtua jotain kouluratsastuksessakin.

VKO 29

Niinhän siinä sitten kävi että maailman kouluratsastajien kolmen parhaan kärjessä vuosia voittoja kahminut Isabell Werth on suljettu toistaiseksi pois kisoista kun tuli Whisperille annettua rauhoittavia. Werth myöntää tapahtuneen, vakuuttelee viattomuuttaan, selittää eläinlääkärin virhettä, katuu ja pyytää anteeksi tapahtunutta. Whisper kun kärsii tasapaino-ongelmista (shivering syndrom) ja tarvitsee siihen lääkitystä. Käytetty lääke on ihmisille tarkoitettu rauhoittava lääke. On Werthin mukaan vaarallista käsitellä tällaista hevosta.  Ongelma ei kuitenkaan Werthin mielestä vaikuta Whisperin kilpailukykyyn.Saksassa tapahtunutta pidetään lopullisena katastrofina ratsastuksen maineelle. Vaan onnellisesti nyt juuri Werth onkin viidennellä kuukaudella raskaana ja suunnistamassa kohti mammalomaa :) - Anky van Grunsven kommentoi tapahtunutta dopingtapausta maltillisesti ja toivoo että aineet, joilla ei ole suoritusta parantavia vaikutuksia rajattaisiin nollatoleranssin ulkopuolelle. On kuulemma vaikeaa esim. klipata hevosta kisoihin kun se pelkää konetta ja pitää toimitusta varten rauhoittaa. Rauhoitusaineen varoaika kun on kolme vuorokautta vaan eihän siitä sataprosenttinen voi olla vaikka viidenkin vuorokauden päästä jotain pientä löytyisi.

Geralla sunnuntaina siis hyppyhetki - pelkkää heinää ja herkkuja kyytipoikana :) ja karvat klippaamatta. Ja mukavasti sujui hyppely, mitä nyt vesimatolla ensin melkein pyllähti kun oli aika liukasta sateen jäljiltä. Lopuksi näytti hoksanneen jo aika isoilla ristikoilla, mistä oli kyse ja ponnisti sujuvasti homman läpi. Kovin oli keskittynyt kun turpa oli ihan rutussa homman jälkeen. - Maanantaina maneesissa Ewan opastuksella vihdoinkin pitkän tauon jälkeen. Geralla kierroksia sateisen päivän ja aution maneesin kunniaksi ihan riittämiin. Vaan kuulolla oli kiitettävästi ja meno reipasta. Tiistaina oli kavereitakin maneesissa ja sehän helpotti kovasti Geran tunnelmia.- Keskiviikkona aamutuimaan oli se PÄIVÄ kun kaikki oli kohdallaan. Ewa vinkkeineen avusti menoa sujuvaksi, keli oli pilvipoutainen ja lämmin pienen tuulenvireen leyhyytellessä kentällä. Gera oli tyytyväinen ja vain kerran sai pikku pultit kun hoksasi omaa valkoista kuolaansa kentän pinnassa :)  Torstaina vapaa, perjantaina itseksemme. Lauantaina kaivattu Siirin treeni. Ravi reippaaksi ja tasaiseksi sekä hevonen pehmeälle tuntumalle. Perusasioissa riittää kummasti parannettavaa. - Sunnuntaina kevyesti itseksemme illan suussa.

 

 

VKO 28

Viikonloppuna Ranskassa,  Dungerque ja Calais ja leiripaikkana Guines. Siellä vanhan linnan puistossa sijainneella leiriksellä oli oikein mukava paistatella päivää.

guines_linna.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkuviikosta Belgian läpi takaisin Hollannin puolelle ja sieltä Saksaan jo vahvasti nenä kotia kohti.

hippu_ja_helmi_ranskassa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskiviikkona Travemündestä lautalle ja perjantaina aamusta kotosalla jälleen. Iltapäivästä tallille ja Geran selkään piiii...tkän tauon jäkeen. - Ihan mukavasti kulki vaikka kyllä tunsi itsensä aika kankeaksi möhkäleeksi. - Lauantaista tulikin vapaa kun meni maalaustalkoissa päivä. Geraa oli varmaan paarmat ahdistelleet kun oli potkaissut takajalkaan pintahaavan ja aika hikisen oloinenkin oli. Taisi tarhaliikunta olla ihan ok liikuntaa lauantaille. - Sunnuntaina hyppyä.

VKO 27

Amsterdam ja Alkmaar nähty. Kanavia,  asuntolaivoja, kukkia, erilaisia ihmisiä.

 ritva__co_amsterdam_09.jpg

 

 

 

 

 

 

Ruokakaupoissa huikeat valikoimat. Ja paketti kun paketti euron puolitoista halvemmalla kuin kotiprismoissa =) 

lihatiski_alkmaar09.jpg

 

 

 

 

 

 

juustokauppa_alkmaar_09.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ja sitten Amsterdamin kaupan ikkunasta löytyi kotoinen Mölkky Amsterdam palapelin kanssa sulassa sovussa. Markkinointi siis pelaa :)

mlkky_amsterdam_09.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyt Noordwijkin dyyneillä edelleen Hollannissa ja taidetaan pysyäkin meren rannassa kun on luvattu yli 30 asteen helteitä tännekin.

Breskens tiistaina edelleen Hollannin puolella vaikka vähän jo Belgiassa käväistiinkin. Nyt vaihdettiin rantaloman puolelle. Mielettömän upeita hiekkarantoja ja tosi vähän väkeä vielä. Riittää kilometreittäin koirillekin uimapaikkoja.

 

 

hh_breskens.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Torstaina Brüggessä sightseeing hevoskyydillä ja päälle simpukoita.  Koirat vossikkakyydissä taisi olla hilpeä näky kun aika moneen aasialaiseen turistikuvaan päädyimme.

brggen_havoskyydit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

hevosen_juottotauko_brgge.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Hevosella oli myös juottotauko kierroksen aikana.

Sitten niitä simpukoita.

simpukat_brgge.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Perjantaina Ranskan puolelle kun siellä näyttää aurinko edelleen paistavan. - Geralla vaihtelevaa kesätreeniä Saijan ja Netan komennossa. Myös vapaata toki helteen keskellä.

VKO 26

Maanantai-iltana Päivi-siskon herkkupöydässä Hampurin lähellä Wedelissä. Tiistaina jatkettiin Cuxhavenin dyynien tuntumaan ja sieltä seuraavana päivänä Papenburgin telakkakaupunkiin.Torstaina Hollannin puolelle Heerenveenin tienoille ja sitten perjantaina Tuitjenhorniin sisämeren vallin kautta. Kelit vallan lämpimät täälläkin. Lauantaina sightseeingiä Amsterdamissa ja Alkmaarissa. Matkan varrella hevoslauma toisensa perään laitumella. Friisejä löytyy niin lehmissä kuin hevosissa.

 friisiliset_lehmat_2.jpgfriisiliset_lehmat_2.jpgfriisiliset_lehmat_2.jpg

 

 

 

 

Tässä muutama hevonen tosin ei friisejä.

 hevoset2.jpg

 

 

 

 

 

Ja sitten laivoja keskellä peltoja kanavissa ja välillä meren rannassa.

Geralla on kuulemma ollut aktiiviviikko: hyppyä, maastoa ja jopa Netan kanssa opetushevosena tunnilla.- Yksi viikon pääuutisista Saksassa oli Isabell Werthin hevosen Whisperin kärähtäminen dopingista. Ja jos saksan kielen taitoni riitti niin B-näytettä odotellaan ja pahimmillaan kahden vuoden kilpailukielto uhkana. Ei anna nyt Werth haastatteluja.

 

 

VKO 25

Ja sunnuntaina tuntemukset vakkuutti ettei kannata Geran selkään vielä kiivetä. Sitkeä on tämä lenssu. Onneksi lupautui Netta taas maanantaina hoitelemaan hommat. Itselleni kävin hakemassa muovikassillisen Mehiläisen lääkärin määräämiä rohtoja apteekista. Toivottavasti tämä toinen rankempi kuuri saa pöpöt hengiltä. Johan tässä reippaasti yli kuukausi onkin mennyt sairastellessa. - Tiistaina sitten estehyppelyä Sanna Backlundin opastuksella Saija kyydissä - ja sehän sujui vaihteeksi vallan mukavasti. Hyppyjä vaan alle niin kasvaa Gerallakin itseluottamus. Keskiviikkona Irma hieroi ja Gera piti vapaata. Hyppely tuntuikin vähän kipeyttäneen selkälihaksia, joten hieronnan ajoitus osui kohdalleen. Saija hoitelee juhannusaaton ja sitten sunnuntaista eteenpäin kolmisen viikkoa. Juhannuspäivän Gera lepää.HYVÄÄ JUHANNUSTA!  - Minä hyppään sunnuntaina rahtilaivaan ja suunta on kohti Travemündeä.

 

VKO 24

Viikon aluksi sitten päädyinkin jo sairaslomalle ja antibiootteja popsimaan. Joten ma ratsastaa Netta, ti Maiju, ke Maiju.... torstaina kengitys ja vapaa. Perjantaista sunnuntaihin hoitelee Saija hommat kun minä reissaan rippijuhlissa Lappeenranta - Padasjoki akselilla.Jospa sitä sitten jo juhannusviikolla itsekin kykenisi. Sitten tuleekin taas kolmen viikon "ratsastusloma" kun lähdetään retkeilemään keskiseen Eurooppaan - taas sääkarttojen mukaan.

VKO 23

Termi "koiruus" lienee peräisin jostain tällaisesta koirien välisestä käyttäytymisestä. Eli. Lähdin tallille ja annoin molemmille herkkupatukat suuhun. Helmi hotki omansa heti tuttuun tapaan mutta Hippu jäi natustelemaan omaansa. Takaisin tullessa kaksi tuntia myöhemmin oli täysi kiusanteko käynnissä. Hippu istui sätkä suussa Ressusta tuttu ovela ilme naamallaan ja Helmi oli raivon partaalla jo kaksi tuntia tuijottanut puolen metrin päästä toisen suussa repsottavaa herkkupalaa. Voisi sanoa että tämä kyllä edellyttää jonkinmoista älyllistä toimintaa koiralta ja muistuttaa niin paljon lasten keskinäistä kiusaamista - siis me aikuiset ihmisethän emme tietenkään tällaiseen koskaan sorru :DHippu_ja_herkku_09

 

 

 

 

 

 

 

Sunnuntaina mittarissa 29 astetta lämmintä, kentällä varmaan roimasti enemmän. Kevyttä ravailua ja laukkailua lyhyesti.Helle jatkui maanantaina, auton mittarissa kaupungilla +33. Tuoreempaa voimaa selkään ja Netta hoiteli treenin. Ilta olikin tuulen mukana viilentynyt mukavaksi. Tiistaina Sannan estetreeni.- Lenssu vallannut molemmat vakkariratsastajat. Sannan treeni jäi väliin, mutta minä kykenin verkkailemaan kuitenkin ihan mukavasti peruskoulua tiistaina. Keskiviikkona Geralle vapaa. - Oma olo kyllä uudelleen lenssun lannistama.Torstaina Netta reippaasti liikkuvan Geran kanssa maneesissa vesisateen lotistessa ulkona myrskypuuskien säestämänä - lämpötila + 8 astetta!!!!!  Kovin on vaihtelevat kesäkelit. Perjantaina edelleen Netta selkään. Viikonlopun hoitelee sitten Maiju kun onkin varsin sitkeä eikä ihan niin helppo kesäflunssa kyseessä meillä. 

VKO 22

Pieni kevätflunssa kuumeiluineen vaivana minulla  ja niinpä sunnuntaista tuli Geralle vapaapäivä. Maanantaina Netta selkään ja eiköhän tästä sitten jo itsekin taas tokene toimiin vähitellen.Tiistaina Netta treenaili edelleen, keskiviikkona piti mennä itse mutta kun on veto poissa niin jäi väliin. Gera hierottiin ja todettiin että takapäätä ainakin on treenattu. - On upeaa kun taas on se aika vuodesta että voi syötellä vihreää hevoselleen.

knnykk_2008_-_09_086.jpg

 

 

 

 

 

 

 Netta ja Gera

 

Ja hienoa kun voi istua kuistilla koira ikkunalaudalla.

R_ja_Hippu_ikkunalla

 

 

 

 

 

 

 

 

Perjantaina jaksoi jo flunssan päälle kiivetä selkään. Kimmon valmennus peruuntui, joten sitten vaan itseksemme upeassa lämpimässä illassa. Lauantaina helteessä. Ihan Gera innostui kun mentiin esteiden sekaan tuntilaisten lähdettyä maastoon. Luuli estetreenin alkavan vaan eiköhän jätetä muille ne treenit.Sanna tiistaina.

 

VKO 21

Maanantaina itseksemme ja tiistaina Sannan treenit esteillä.Estetreenit sujuivat leppoisasti mitä nyt loppussa Geran itseluottamus sai pienen kolauksen ja tuli kieltelyä. Sitten taas komennon jälkeen yli vaivatta. Keskiviikkona jälleen itseksemme - ok menoa, torstaina vapaata ja perjantaina Saija treenaili lauantain Messilän kisojen ohjelmia. - Kotona sohvanvaltausta ja auringonottoa.

hippu_nukkuu.jpg

 

 

 helmi_nurmikolla.jpg

 

 

 

Hippu päiväunilla

 

                                                                              Helmi nauttii auringosta

 

messilss_2_0509_copy.jpg          

 

 

 

Messilän kisoissa Gera oli varsin leppoisalla mielellä vaikka ensimmäistä kertaa siellä vieraisilla oltiinkin.

Helppo B sujui vallan mukavasti 61,346%.

VIDEO

 

 

Helppo A meni myös läpi prosentein 51,346% vaikka tuomarilinja oli jämäkkä ja skaalat oli tarkastettu niin että numeroita oli runsaasti käytössä. Niin pitääkin. Erinomaista tuomarityötä molemmissa luokissa. 

messilss_0509_copy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Komeita ratsukoita oli Korpparista kisassa useampia. Tässä mallia.

 

 rossi_ja_kateriina_2_0509_copy.jpg

rossi_ja_kateriina_0509.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VKO 20

Saija hoiti alkuviikon ja minä reissasin Pietariin. Lauantaina Kangasalan kisat.- Perjantaina Gera oli tosi rento ja hyvin kuulolla. Lupaavaa kisoja ajatellen. Ja rento meno jatkui Pohtiolammen kentällä.

 verkassa_160509_copy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Kevään paras esitys, Helppo B:3 2009 ja prosentit 61,8%.

 laukka_pohtiolampi_160509_copy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Toinen luokka jätettiinkin kisaamatta kun paikalle tupsahti varsin tuttu tuomari luokkaa arvioimaan eli Ewa.

  ewa_ja_saija_pohtiolampi_160509.jpg

 

 

 

 

 

 

 

VKO 19

Maanantaina kengitys ja sen päälle estetreeni. Keskiviikkona hieronta, torstaina raspaus ja rokotus. Siis varsinainen huoltoviikko.- Maanantain estetreeni pikkuesteillä ilman kieltelyjä. Tiistaina illalla Gera oli raukea ja leppoinen, varmaan pikku torkut ottanut ja maha pullollaan hyvää heinää.Treenissä kyllä sitten löytyi vähän luonnettakin vaan aika kesysti. Hmmm...mahtaakohan Easy Now pulveri tehota - sitä on nyt kokeiltu viikon kuuri? Keskiviikkona ennen hierontaa piti kyllä kytätä varsojen juoksutuksesta jääneitä kuoppia maneesissa, mutta muuten ok, varsinkin kun siirryttiin lopuksi vanhaan maneesiin. Hieronnassa tällä kertaa arka paikka löytyi selkärangan vierestä vasemmasta kyljestä. Pitkään vaivannut oikea puoli oli nyt tip top kunnossa. Kaulakin oli vähän arkana - sitähän tässä on Siirin oppien mukaan viime ajat treenattukin. - Torstaina paljastui raspauksessa takahampaista hankalia piikkejä vaikka varsasta asti säännöllisesti on raspattu. Hammaslääkäriin seuraavaksi syksyllä? €€€€€€€..... Perjantaina vapaan jälkeen taas harmitti ja hetki piti kiukutella kunnolla vaikka rokotuksen takia ihan kevyesti treenattiin.Viikonvaihteessa Maiju hoitelee ratsutuksen ja minä keskityn Takkulan estekansallisten kanslistin tehtäviin.

 

VKO 18

Maanantaina vapaata. Tiistaina Kimmon treeni - sinnehän ne saatiin takajalat vatsan alle pikkuniksein. Oikein hyvää menoa. Kevään ensimmäinen suihkuttelu ja sen perään kuivattelu tarhassa mukavassa lämpöisessä kevätkelissä. On se taas hieno aika vuodesta! Keskiviikkona Saija treenailee aata ja minä  torstaina beetä.

 

Toimihenkiloita_09_Korppari

Perjantaina Vapunpäivänä Korpikylän kisoissa sitten katsottiin, onko talvella opittu yhtään mitään =) Korpparin ulkokenttä kasvoi tiistaina komeisiin mittoihin kun uusi pohja levittyi kuormaajan hääriessä kentän päässä laajennusosassa. Passasi siellä nyt päästellä. - Hienot Vappukisat upeassa kelissä. Kisat on mukavat kun niissä säilyy leppoisa tunnelma. Seurakisat on POP!

 Kanttiinissa_Korp_09

 Kanttiinissa maistui herkut.

 

 

 

 

 

 

Ritva_Vappu_09

 

 

 

 

 

 

 

 

Minulla kuitenkin hieman dramaattinen alku kun oikea etukulma oli Geralle aivan liian pelottava - joku sitten päätti lähteä parkkipaikalta isommalla kaasulla sorat lentäen =) VIDEO  - Vaan niinhän se on että tapahtui nyt sitten mitä tahansa, pitäisi hepo olla hallussa ja selitykset jää nyt  sitten siihen.

 

 

Saijalla ensi kertaa kisassa kanget suussa - tai siis Geralla ne kanget ja Saija selässä. Ja ihan mukavasti meni, vaikka vähän jarru vieläkin tahtoi olla päällä.Voitto kolmen taistossa Helppo A:ssa :) Onnittelut! VIDEO

 

09_Takkula

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Takkulan aluekisat

Onnittelut Kateriinalle Been voitosta! Samoin Niinalle ensimmäisen luokan voitosta ja kaikille sijoittuneille onnittelut kuten kaikille kisaan osallistuneille sillä se kilpailuihin osallistuminenhan vain on tärkeää!

Siirin valmennuksessa lauantaina Gera oli taas levoton ja kiukuttelevainen. Siitä palkaksi sitten venyteltiin kykiä oikein kunnolla. Reipas hieno treeni, joka palautti uskoa asiaan.

 

VKO 17

Takkulan koulukisoissa ensin Helppo A. Geralla meni jarrut päälle heti kehään astuessa vaikka verkassa olikin ollut reipas. Läpi kuitenkin vaikka hämäläisittäin. Helppo B sitten sujuikin jo reippaammin ja reippautta löytyi tuomarienkin mielestä.

 G_Takkula_0409

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkassa

 

 

Tällä viikolla maanantaina kevyttä välipäivän verkkaa ja tiistaina Sanna Backlundin treeni. - Hui mikä meininki Sannan treenissä!  Ei heikkohermoisille ratsastajille. Ensin Gera esitti esteen edessä upean piaffin takajalat hienosti mahan alla, mutta kun oli nyt väärä laji niin esitys ei kelvannut. Joten Sanna pisti Geraan vauhtia maasta käsin niin ettei tällä ollut aikaa neitimäisiin ihmettelyihin ollenkaan. Onneksi Saijalla kestää hermo ja kunto rankemmassakin treenissä. Ja niinhän siinä kävi että lopuksi Gera rynnisteli intoa puhkuen esteille. Hienoa valmennusta! - Keskiviikkona peruuntui hieronta ja minä sitten suunnistin Geran kanssa kentälle ensimmäistä kertaa tänä keväänä vihdoinkin kauniissa, tyynessä ja lämpimässä kelissä. Mutta varsin rento ja leppoisa Gera tekikin kevätkepposen ja lähti alta pois ennen kuin ehdin nousta selkään kokonaan. Satulan takanikin tietty voi istua, jos hevonen on samaa mieltä. Nyt vaan Gera ei tykännyt moisesta ja otti muutaman ripeämmän askeleen. Siinähän sitten täti  mätkähti kentän pintaan hetken matkassa roikuttuaan, onneksi jo kyllä melko kuivaan kohtaan  :) Itse treeni sujuikin sitten mukavasti Gera hyvin kuulolla. -  Torstaina vapaata. Ensimmäinen päivä talven jälkeen ilman loimea ulkona ja sen verran oli riemua että etukenkä oli irronnut. Aaamulla Lantto sopivasti paikalla kengittämässä koulun hevosia ja siinä ohessa tuli irtokenkäkin Geralle takaisin ja hokit irti. Perjantaina Ewan oppissa ok vaikka kouluarvosana-asteikolla  kahdeksikon kiukuttelukohtaus olikin. Lauantaina upeassa kelissä yli 20 asteen lämpöennnätyksen vallitessa leppoisaa Vapun kilpailun kouluradan treenailua kentällä. Loppu treeni Netan tahdissa ja päätteeksi peltolenkin kävely. Routakuopat vaanivat vielä ratsukoita, joten varovasti talutellen.Sunnuntaina oli estetreenissä hyppinyt esteet innolla.

 


 

VKO 16

Toisena pääsiäispäivänä treeniä itseksemme, tiistaina ja keskiviikkona Saija seuraavan viikonlopun koulukiemuroita  trimmaamassa, loppuviikosta jotain ja toivottavasti Siiri lauantaina.- Maanantaina saattoi taas kehua Korpparin palveluja kun vanhan maneesin pohja oli äestetty pehmoiseksi ja pääsi iltapäivällä vallan korkkaamaan. Muutenkin tuli taas mieleen että ruuhkasuomessa kovin harvalla varmaan oli sama tilanne. Pari kaveria rauhallisessa maneesissa hyvällä pohjalla. Täyttä pääsiäsirauhaa ja nautintoa kun Gerakin oli mallikkaasti. Muuten Saija treenaillut ja torsaina Gera oli vapaalla. Lauantaina Siirin valmennus ja sunnuntaina Takkulan koulukisat.

 

VKO 15

Ewan treeniä Saijalle maanantaina, tiistaina esteitä. Maanantaina kokoaminen oli onnistunut mukavasti. Tiistain estetreenissä kokeiltiin Sannan ehdottamaa "koko rata läpi kerralla kaasu auki" menetelmää ja sehän toimi! Ei kieltelyä ja kun meni niin hyvin niin jätettiin siihen kiitoksia Geralle jaellen. Keskiviikkona Saija, torstaina itse Ewan treenissä - Gera levoton ja haluton,  perjantaina vapaata. Lauantaina vapaan jälkeen Gera oli taas reipas ja innokas työntekijä. Lepo tekee hyvää. Ensin itseksemme ja lopuksi Netta laukkaili ja ravaili kuntoa Geralle ja kokeili laukanvaihtoja =) - Sunnuntaina sitten kisakauden avaus ja Korpikylän seurakisat esteillä. - Gera syöksyi ensimmäiselle esteelle kuin legendaarinen vaaroja kaihtamaton isoisänsä ;) vaan sitten toisella esteellä voitti hevosen luontainen älykkyys =)  - pitääthän tehtävä tarkastaa etukäteen ja mielellään kahteen kertaan. No  tuomarihan ei tästä tykännytkään ja vihelteli pillillään.

 

 

VKO 14

Maanantaina Saija itsekseen ja tiistaina Sanna Backlundin valmennus. Keskiviikkona  kevyttä verryttelyä ennen hierontaa ja torstaina vapaa. Gera sai viime viikolla vasempaan takaseen jälleen tavallisen kengän kengityksessä. Toivotaan vaan että kanta kasvaa ripeästi kuntoon ja kengät pysyy kiinni.- Sannan treenissä alkuun ihan ok, sitten taas tuli esteiden ihailua. Lopuksi sisuuntui Saija, sitten Sanna ja sitten ei Geralla ollut muuta vaihtoehtoa kun päästellä reippaasti yli esteistä. Niin sitä pitää. Keskiviikkona vähän tahmeaa menoa mutta ok ja päälle hieronta. Gera jähmettyi paikalleen onnellinen ilme naamallaan jo pelkästään Irman äänen kuulemisesta. Taitaa olla hyvä homma tuo hieronta. - Vaan taisi hieronta saada lihakset aristaviksi kun perjantaina vapaan jälkeen oli pään ravistelu raivokasta. Lauantaina pää kyllä eli vaan ei kummempaa ja sunnuntaina muuten ihan ok, mutta selästä käsin piti laukata vähän voimallisemmin. Oikean kyljen venyttely ei oikein maistu.

 

VKO 13

Sunnuntain Sannan estetreenissä jälleen alkoi palata usko Geraan esteillä. Empimistä oli paljon vähemmän kuin ennen ja meno oli iloista.

Maanantaina illalla itseksemme, tiistaista perjantaihin hoitelee Saija hommat. Aina välillä työt ohittaa valitettavasti harrastuksen.- Työviikko tosiaan on mennyt minuuttitahdissa emännöidessä Nordic-Russian kumppaneita, joten voi olla tosi tyytyväinen että hevosella on tukijoukkoja, jotka hoitaa hommat paremmin kuin emäntä itse :) Lauantaita jo tässä odottelee että pääsisi Gera puppelaisen kanssa touhuilemaan.- Tänään kyllä Sibeliustalon konsertti toi mieleen ajan ennen kun oli hevonen... =) Lauantaina ja sunnuntaina aamuvarhaiset ja molempina aamuina reipas ja yhteistyöhaluinen Gera hommissa.

 

VKO 12

Loppuviikosta torstaista alkaen saattoi katsella World Cupia, jota siis ENÄÄ EI VOI katsoa suorana netistä:

http://www.indoorbrabant.com/cms/page.php?id=home

Torstaina oli kehässä myös Kyra. Onnea Kyralle! Hienolla varmalla esityksellä viidenneksi. Vaikka Anky-fani olenkin, ihmetytti että sellaisesta loppupysähdyksestä kun oli taas (ei yhtään jalkaa yhtä aikaa maassa) saa 77 %? - No kun esitys on muuten millilleen niin väliäkös sillä =) - Hienoa Forsten! Isaacilla kymmenes ja Nandelella kolmanneksi kovassa seurassa! :)...... =( =(  =(Sitten torstain  oli varmaan FEI:n juristit tutkineet pykäliä ja päätyneet siihen ettei FEI:n osakilpailujen näyttäminen kansainvälisille katselijoille netissä ole sallittua. RUUTU PIMENI ! Joskus tuntuu että lajin omat joukot haluavatkin pitää lajin pimennossa =( =( =( tai sitten kansainväliset tv-kanavat. No onneksi ehti nähdä torstain GP:n. - Ja sitten valkeni. FEI:n omasta netti-tv:stä voi sitten maksua vastaan katsoa jatkossa näitä maailmancuppeja - maksua vastaan tietenkin. Päivämaksu n. 7 € viikkomaksu  n. 13 €. Harmittaa vaan sähellys kun paras eli lauantain kür jäi näkemättä. Siitä olisi vähän voinut maksaakin, jos olisi vaan lähetys ollut. Ilmeisesti ei esteitäkään näy kun listalla seuraavat lähetykset on valjakkoajosta ensi viikolla. Siis FEI TV: 

www.feitv.org

Ja sitten taas oli puhelimet soineet ja FEI:n esteet näkyi moitteettomasti. Nyt kyllä ottaa aivoon lauantain kür ja että sen juuri piti jäädä lähettämättä =( On kovin harvinaista herkkua nähdä suorana huippuluokan kouluratsastusta! - Forstenilla ei ollut paras päivä, kun  jo ensimmäinen puomi kolahti alas ja sitten vielä toinenkin.Pääsipä kuitenkin Las Vegasiin. Hienoa!

VKO 12

Maanantaina itseksemme, tiistaina hyppyä, ke Ewa ja to vapaata. - Maanantaina ihan ok menoa. Meinasi vaan tulla äkkilähtö selästä kun kaverin kavioiden putsailusta kuulunut kilkuttelu kaikui takaseinästä ja oli taas ihan liian outoa Geran mielestä. Laukkailtiin siinä rauhassa, kun takapää hävisi alta ja Gera esitti kuinka nopeasti pääsee laukassa eteenpäin kaartaen. Onneksi tasapaino säilyi ja mentiin yhtä matkaa. Katolta tippunut iso lumiläjä ei sitten enää ollut tällä kertaa minkään suuremman huomion arvoinen. Tiistaina reipas estetreeni pikkuesteillä. Keskiviikkona meni kävelyksi, kun vasen takanen oli lämmin edellispäivän hokin polkemasta - varmistelua (?), vaan eipä olisi selästäkään täyttä tehoa löytynyt. Kevätväsymystä??? =) Torstaina Geralla vapaa. Perjantaina Saija Ewan kanssa laukanvaihtoja opettamassa. - Koutsi oli perjantaina näkemäänsä hyrisevän tyytyväinen. Tyytyväinen oli täti selässäkin lauantaiaamun varhaisella. Upea keli ja hevonen liikkui ja oli sen lisäksi ihan fiksusti. Taitaa muromäärä olla aika lailla kohdallaan. Sunnuntaina puolin päivin Sanna Backlundin treeniä.

 

VKO 11

Maanantaina Siirin treeniin, tiistaina Saija Sannan treeniin, keskiviikkona kepeästi, torstaina vapaata ja sitten alkaa laukanvaihtotreenit ja sulut. Rehuja lisää kuppiin ja kilpakauden peruskuntoon virittelyä.- Ja viikon ohjelmahan muuttui sitten vallan. Itsellä taas lenssua ja Saija Siirin tehotreenissä (täti olisi varmaan ottanut lukua ilman lenssuakin kun jo katsellessa hengästytti). Sannan peruttua hyppyytettiin tiistaina omia aikojamme Altsia ja Geraa. Molemmilla oli hyvä päivä - hevoset hyrisi tyytyväisinä, samoin ratsastajat. Keskiviikkona sitten hieronta ja torstaina vapaa. Perjantaina oli taas jännittävää kun lunta tippui katolta. Saija teki kuitenkin sitkeästi laukanvaihtoharjoituksia Ewan ohjauksessa. On niin hauskaa Geran mielestä että pukki kuuluu esitykseen ehdottomasti mukaan :) Lauantaina Marko Björsin valmennus.- Markon valmennuksessa harjoiteltiin monipuolisesti ja vauhtia riitti. Hyviä vinkkejä treeneihin.Sunnuntaina sitten itseksemme. - Lunta tuli katolta, mutta kun pidettiin reipasta tahtia laukkaillen ja ravaten niin jäi vähemmän aikaa ihmetellä ja sujui varsin mukavasti. Laukka oli helppoa.

 

VKO 10

Viikon alkuun muistoja viime vuodelta. - Alkuviikosta Ewan treeniä. - Maanantaina Gera oli rento ja letkeä taas kun kavereita oli mukana treenissä. Lauantaina järkyttänyt rullaovikaan ei aiheuttanut mitään reaktiota. Altsille piti kyllä hirnua tervehdykseksi kun pitkästä aikaa oltiin samaan aikaan hommissa ja vastasihan se jörrikkä pienellä hörähdyksellä. Joku tuntui vieläkin  kyllä olevan kateissa kun tallille palatessa Gera hirnui niin että korvat soi taluttajalla. Tiistaina hyvä meno jatkui. Hevonen liikkui iloisesti ja oli hyvin kuulolla. Ja mikä parasta, kiukuttelu unohtui kokonaan! Samoin torstaina. Perjantaina ja lauantaina treenailtiin Ewan silmien alla ja ihan ok edelleen. Sunnuntaina omia aikojamme ja sitten Netta selkään. Hyvä kun lötyy aina välillä avustajia niin ei pääse täti ylikuntoon :)

 

VKO 9

Tässä alkuun tunnelmia Takkulan laskiaisriehasta sunnuntailta. 

Maanantaina Marko Björs piti rivakat ja taivuttavaiset treenit niin että siinä sai sekä ratsastajat että ratsut huikean hikijumpan. Tiistaina Saijan "siksakkia" Ü   - keskiviikkona vapaata. Torstaina omin päin ja perjantaina Ewan treeni.- Torstaina saatiin tyhjässä maneesissa treenata mielin määrin. Temponvaihtoja eri askellajeissa. 21 min 43 sek kiukuttelu tuli täsmälleen mutta kun siihen on jo ehtinyt tottua niin ei sen kummempaa kun tiukemmin hommiin. Mukavaa menoa :) Temponvaihteluihin keskityttiin Ewan treenissäkin niin ravissa kuin laukassa. Kyllähän se kulkee kun täti selässä saa tahtotilan kuntoon - siihen kummasti auttaa kun valmentaja nurkassa pitää tempoa yllä. Kiukuttelu jälleen täsmälleen oikealla kellonlyömällä =) Lauantaina kaikki hyvin kunnes kaveri lähti isosta maneesista. Läheisriippuvaisuus alkoi vaivata. Sitten otettiin pieni tauko ja jatkettiin taas kun muitakin tuli paikalle. Lopuksi ok menoa. - Sunnuntaina Gera oli huolissaan. Tallista puuttui useita kavereita. Jo tarhasta tultaessa piti Katin viereen pysähtyä tervehdykselle, Kati oli tallella. Miksun hevoset olivat sensijaan kadoksissa jo yli yön. Ei kai vaan käynyt kuten Simon ja Onnin kanssa että hävisivät syksyllä yksi päivä kokonaan ja piti hirnua perään monta päivää? Hirnua piti talliin mennessä ja maneesissa. Missä kaverit? Sitten kuitenkin malttoi hommiin. - Kun karvanlähtö on parhaimmillaan alkoi tädillä henki pihistä - allergisen kevät on käsillä.  Onneksi löytyi Netta joka veti treenin loppuun tosi  nätisti ja reippaasti liikkuvalla Geralla.- Illalla Geralla varmaan huoli helpotti kun Miksun hevoset palasi Ypäjän kisoista takaisin eivätkä olleet hävinneet lopullisesti.

Tästä linkistä voi katsella World Cup suorituksia mm. Bremenistä. Pitää vaan malttaa katsella portinvartijaa rauhassa niin kyllä sieltä alkaa tulla eurooppalaista "keskitason" GP:tä. - Täytyy ehkä meidän vielä muutama tunti treenata =D

 

VKO 8

Maanantaina Saija selkään ja vähän estettä eteen. Tiistaina vähän enemmän esteitä eteen Sannan valmennuksessa. Keskiviikkona kevyt verkka, torstaina Ewan treeni, perjantaina vapaata ja viikonloppuna sitten jotain. - Maanantaina Gera oli vähän varovainen vaan tiistaina paljon rennompi ja muutaman pöhlöilyn jälkeen  ok. Keskiviikkona vierailtiinkin Hekun tunnilla ja "kevyt verkka" muuttuikin ihan reippaksi treeniksi. Kiva tunti. Torstaina sitten vähän kevyemmin Ewan ohjauksella vapaapäivää kohti lasketellen. Mukavaa menoa. Lauantaina jälleen helppoja esteitä ja sunununtaina itseksemme.

 

VKO 7

Maanantaina kengitys ja Sannan estetreeni. Tiistaina itseksemme iltasella, keskiviikkona vapaata, torstaina ja perjantaina Ewan oppia. Lauantaina Siirin valmennukseen. - Estetreeni sujui vähän taas töllöttelevän Geran takia vaihdellen. Jostain syystä tykkää että ekalla kerralla voi pysähtyä ihan hyvin tarkastelemaan tehtävää ;)  Tiistaina Saija hoiteli hommat kun viikonvaihteen vatsatauti vielä tuntui kropassa. Torstaina pitkästä aikaa Ewan kanssa (tahtoo nuo työt välillä häiritä niin paljon harrastuksia ettei valmentajan kanssa aikataulujen sovittelut onnistu). -  Torstaina Gera oli tosi reipas, ravi oli topakkaa käskemättä. Laukassa taivuteltiin niin että vahingossa tuli tehtyä sulutkin =) Perjantaina sama tahti jatkui ja oli ilo ratsastaa. Siirin valmennuksessa edelleen Gera oli tosi hyvä.  Heti alusta sai itsekin hyvän tahtotilan päälle ja kun ratsastaja muistaa ratsastaa sujuu homma kyllä ihan mukavasti. Tuskinpa on olemassa mitään muuta lajia, joka saisi minut ehtookellojen aikaan lauantai-iltana rehkimään pulssi huippulukemissa ja vielä autuaan tyhmä hymy kasvoilla. Flow!- Sunnuntaina kevyt treeni varsinaisen "namupala"- Geran kanssa. - Tässä muistoja vuosilta 2006 -07 koosteena.

VKO 6

Maanantaina itseksemme. Alkuun nurkka kammotti jälleen - taitaa itse asiassa ikkunasta sopivassa valaistuksessa heijastua "kohti tuleva hevonen", joten onhan sitä törmäyksen estämiseksi vähän kaarrettava =) Muuten oli ok menoa. Ti ja ke Saijan treeni, to vapaa ja pe sitten katsotaan mitä ehtii. Lauantaina Siirin valmennus. - Perjantaina iltasella oli varsin kiva Gera palveluksessa. Ison maneesin päädyssä pyörittiin ponituntilaisten hyöriessä toisessa päässä. Vähän oven kulma pelotti, mutta jostain syystä muuten meno oli tuntumalla. Laukka pyöri ja raviakin löytyi:) - Lauantain Siiri peuuntui. Sunnuntaina pistetään taas estettä eteen. Tässä vähän näytettä vuoden vaihteen treenistä. - Suununtaiaamun varhaisella aluksi esteet maittoi hyvin ja samoin kun edellisellä kerralla, seurasi notkahdus ja taas sitten lopuksi ok.

VKO 5

Maanantaina Ewan kanssa, tiistaina Saija Sannan estetreenissä. Perjantaina satula-autosta uusi estesatula, jos vaan löytyy sopiva. - Maanantaina oli taas "eri hevonen" alla tai "eri ihminen" selässä. Kiukuttelua tuli ja taas saman kaavan mukaan loppu meni mukavasti =) Tätä siis tarkoittaa ratsukon työskentely - kummallakin pitäisi olla hyvä päivä. - Gera ei olisi tullut tarhasta millään kun Masa oli niin ihana - piti vinkua ja nuuhkia sitä ihanaa mustaa miestä. Olisikohan tämä ollut kiukun syynä? -  Sannan treenissä Gera oli alussa tosi reipas,  hetken notkahti into vaan sitten löytyi taas oikeat napit ja lopussa hienoa työskentelyä. - Perjantaina soviteltiin satuloita. Pessoa lopsahti selkään kuin rukkanen käteen. Paria muutakin testailtiin, mutta Geran häntä pyöri siihen malliin että ei kiva. Pessoa siis, sen alla Gera laukkaili tyytyväisen oloisena - ratsastajankin ilme oli sen verran iloinen, jotta toivottavasti löytyi passeli. Kuten kokenut eläinääkäri asiasta kerran totesi: on aika ikävä juosta liian pienissä lenkkareissa - samalta täytyy huonon satulan tuntua hevosesta.- Launtaina Ewan opastuksella Gera oli ok, ei kummempaa protestia kun mamma jaksoi istua ja pitää kätensä vakaampina. - Sunnuntaina  Geran 7 v. syntymäpäivä ja siis syntymäpäiväjuhlaratsastus. :) - Ja syntymäpäiväjuhlaratsastus sujui huvittelun merkeissä. Gera oli leppoisana vaikka isossa maneesissa oli esteitä piukassa ja kuhinaa riittämiin. Kun oli esteitä valmiina ja Miksu paikalla koetettiin miten Miksun ja Geran yhteistyö sujui. Pienen alkuepäröinnin jäkeen sujui kyllä ja laukka vaihtui esteillä nätisti. Minulle jäi hommaksi alkuverryttely koulun merkeissä ja sitten kokeilin uutta estesatulaa ja kyllä se toisaan tuntui hyvältä. Oli kerrankin mukava tuntuma hevosen liikkeissä, vaan ne käsittämättömän lyhyet jalustimet muutaman vuoden tauon jälkeen olivat kyllä outo kokemus. Pohkeet kyllä kerrankin kiinni kyjissä =)

 

VKO 4

Maanantaina Saija treenaili Kimmon treeneissä opitun mukaan laukan tempoja, tiistaina kun Sannan valmennus oli peruuntunut, pidettiin oma treeni "Ridsportin avustuksella". Sieltä löytyy hyviä harjoitusratoja. Saija ja Maiju testailivat rataa hyvällä menestyksellä. Keskiviikkona Ewan oppia Saijalle, torstaina vapaata ja pe sitten taas itse selkään. Gera on riehunut viikolla tarhassa - kartanon päädyssä joku kummittelee keskellä päivää!-Perjantaina meno oli vapaan jälkeen semmoista ihan ok arkijumppaa. Vaan lauantaina Siirin valmennukseen ja sitten ei enää vapaapäivään voi nojata. - Siirin valmennuksessa oli ihan eri hevonen alla ja /tai sitten ihan eri ihminen selässä.  Meno oli pitkästä aikaa iloisen rentoa vaikka vasen kierto vielä hankalalta tuntuikin. Sunnuntaina Saija esteillä ja ihan ok taas kun alkuirroittelu laukassa oli tehty. Hevonen kaipaa selvästi pientä adrenaliinia ennen estejumppaa. Jumpan päälle kiitokseksi laukkailua sänkipellolla ja lumessa kahlailua.

VKO 3

Sunnuntaina iltapäivällä opiskeltiin hevosmiestaitoja Kari Vepsän opastuksella. Oli hyvä tilaisuus, jonka varsinaisena tähtenä kunnostautui Geran treenikaveri Alts. Kun on tuntenut hevosen pitkään ja tietää sen tavat, oli tosi antoisaa nähdä, miten kovempikin tahto taipuu yhteistyöhön oikein ottein. Myös Wahlmanien varsojen lapsenluottamus teki vaikutuksen. - Maanantaina ja tiistaina Saija hoitelee hommat, ke pitäisi hoidella kavio-ongelmia kuntoon. Loppuviikosta varmaan normaaliin rytmiin.- Kaviota tutkittiin Rannan suosituksesta Salpauksen opetusesimerkkinä Asikkalassa Martti Kauppalan opastuksella. Asiantuntijan otteet. Lopputuloksena irtonaisen kantapalan poistaminen, kavion siistiminen ja rengaskenkä tukea antamaan. Myös toisen hankalan polkeman hoito "koloamalla" ???? tai sitten termi oli joku muu =) Kavion pitäisi parin kengityskerran kuluessa alkaa olla jo suht hyvässä mallissa. Paljon tuli oppia hevosen kavioista ja kengityksestä. Hieno viikko opettajalle, kun on saanut olla kuuntelemassa kahta asiaansa vihkiytynyttä, innostunutta  asiantuntevaa opettajaa.- Torstaina vapaapäivä ja karsinassa tyytyväisenä hörähdellyt Gera. Kivellä karvoja irti - kevät tulossa :) Perjantaina Ewan oppia.- Nyt piti Geran ihan tyhjässä maneesissa yksin tehdä töitä. Ja tuntuihan se. Talviauringon luomat varjot  säikäytteli. Nurkka, jossa ennen alkua käytiin ihan rauhassa seisoskelemassa muuttui oudoksi kun Ewa siirtyi pois sieltä. Ja sitten piti kiukutella oikein kunnolla. Onneksi oli martingaalit ettei ratsastajalla ole nyt silmä mustana. Ja sitten kaiken tämän voimainkoitoksen jälkeen olikin käsissä oikein kiva ja reipas Gera, joka oli kivasti kuulolla. Uhmaikä kyseessä sanoi Kimmokin tiistain treenin jälkeen kun Saija oli kiukuttelut selvittänyt ja hienosti sen jäkeen laukkaillut ja taivutellut.Lauantaiaamun varhaisella tosi mukavaa menoa. Laukat nousi helposti myötä ja vasta. Sunnuntaiaamun varhaisella vähän reippaampaa kiukuttelua mutta taas kun sai ilmaista itseään, rauhoittui töihin.

 

VKO 2

Sanna ilmoittikin tulevansa pitämään estevalmennusta heti tiistaina ja sinne sitten mukaan. Sunnuntaina Ewan oppia Saijalle ja Geralle laukanvaihdoista. Vaihtuihan se vaikka vähän tuntui Geran pienille aivoille aiheuttavan kuormitusta. Maanantaina itse selkään toivoen että Gera on jo unohtanut vaihdot - tai siis sen pukin mikä niin helposti kuuluu kuvioon :)- Ja olipa mukavaa taas olla ratsailla parin päivän tauon jälkeen. Riippuvuus alkaa olla jo aika pahalla tasolla =) Gera oli tosi hienosti kuulolla. Pohkeenväistöt ja laukat sujui niin mallikkaasti että selässä pukkasi flow-tilaa päälle ja koutsin ilme kirkastui kertaheitolla. Joskus näinkin. Laukanvaihdot jätin kyllä edelleenkin taitavammille. Tiistaina sitten Sannan ja Saijan vuoro. - Hui mitä menoa alkuun Sanna selässä. Enpä ole vielä Geraa nähnyt moisessa vauhdissa. Kielteli ensin vähän, mutta kun se ei ollut valittavissa oleva vaihtoehto, rupesi töihin. Saijan kanssa myös hienosti. Keskiviikkona sitten itse selässä. Ewa pisti meihinkin vauhtia ja se kyllä taas vähän kiukutti Geraa, joten päätä piti ravistaa. Mutta olipa hyvin liikkuva ja reipas. Perjantaina vapaapäivä ja kengitys. Lauantaina Saija Ewan opissa jälleen laukkaa vaihtelemassa ja sunnuntaina sitten itse aamuvarhaiselle ja iltapäivällä Kari Vepsän hevosmiestaitoja opettelemaan. - Sunnuntain aamuvarhaisella taas laukka kulki, ensin piti laukata ympyrää, jotta kiukuttelu loppui ja sen jälkeen kulki niin ravi kuin laukkakin leppoisasti.

VKO 1

Sunnuntaiaamun varhaisella meno oli mukavaa ja laukka kulki niin myötä kuin vastaan. Ainoa kammotus oli jo viikkoja nurkassa ollut lankun pätkä. Oli kai vaihtanut vähän väriä huurtumalla =) Maanantaina ja tiistaina sitten Sanna Backlundin estetreeniä. Keskiviikkona aamuvarhainen. Uudenvuodenpäivänä varmaan varhaisiltapäiväinen ja sitten pe vapaata.- Sannan treeneissä ensimmäisenä päivänä yhteissävel löytyi hyvin mutta seuraavana päivänä nuotit oli sekaisin. Sanna rallikuskin tyttärenä sitten nuotitti Geran reitit uudelleen ja löytyihän sieltä se reippasti laukkaava esteratsu. Geralla pyöri hetken korvat propellina ja silmät oli seljällään kun komentoa tuli World Cup tasolta. Päätti sitten että parempi on uskoa tätä selässä istuvaa järkähtämätöntä naista ja rupesi hommiin. Keskiviikon varhaisella taisi taas mamman kova käsi harmittaa vaan pienten puistelujen jälkeen tehtiin hommia ihan ok - "tätitasolla" ;) - Seitsenvuotiskauden korkkaus sujui uudenvuodenpäivänä leppoisasti. Pikkusen Geraa taas otti aivoon kun piti ruveta oikeasti hommiin, mutta kiukutus meni ohi kun päästiin laukkailemaan. - Toiset koittelivat laukavaihtoja, minä jätin suosiolla moisen osaavammille. Lauantaiaamun varhaisella Saijan kanssa taas vähän kiukuttelua alkuun. Lopussa pari laukanvaihtoa helpohkosti.