Tällä viikolla 2012

VKO 52

Jukka_ja_Gera.jpg

Maanantaina jouluaatto, valkoinen ihana lumi ja kirkas päivä tuiskuineen. Lyhyt juoksutus ja punainen jouluomena joulun kunniaksi. Jouluaatto on se päivä kun perinteisesti saa miehenkin mukaan tallille :) 

Sitten joululoma.Tapanina Jenna kävi Tapanin ratsastuksella ja minä kävin Kokemäellä anoppia tervehtimässä perheen kera. Torstaina joulun jälkeinen oma kevyt treeni maneesissa ja perjantaina sitten Hekun tehotreenissä pitkällä koulutunnilla. Hyvin liikkui ja mukavalta tuntui. Edelleen alkuun "väline" selässä rauhallisuutta ja ryhtiä tuomassa.

Lauantaina oli sitten se päivä kun lähdimme pellolle kahlailemaan hangessa ylös alas mäkiä. Aurinko valaisi usvaverhon takaa menoamme ja voin vain todeta että oli UPEAA :)

Hangessa_2012.jpg

VKO 51

Joulua kohti mennään. Maanantaina levänneen hevosen kanssa koulutunnille. Liikkui mukavasti ja lopuksi kantoikin itsensä mutta vaatihan se töitä. Tiistaina Gera-tiimi sai vahvistuksen kun Mine liittyi porukkaan ja testaili yhteistyötä Geran kanssa Hekun tunnilla. Oikein  mukavalta näytti :) Torstaina pidin vapaan, jotta perjantain pitkä koulutunti sujuisi terhakkaammin ja niinhän se sujuikin. Lauantaina jälleen Mine ja nyt Nooran tunnilla vuoden pimeimpänä päivänä pellolla muiden iloisten ratsukoiden kanssa lumessa laukkailemassa. Sunnuntaina Johannan vuoro ja me käväistiinn maalla joulutervehdyksellä. Tästä voi kurkata tunnelmia lauantailta:

VKO 50

Wien_esp_ratskoulu_2012

Pari viikkoa jouluun ja harjoitukset jatkui illan pitkällä koulutunnilla Wienin Espanjalaisen Ratsastuskoulun esityksen tuoman uuden innon voimalla :)

Sitten muutama päivä omia aikojamme enimmäkseen "laite" selässä ja kovin mukavaa on meno ollut. Perjantaina jälleen pitkä koulu, joka kutistui lyhyeksi kouluksi kun pitkäksi venähtänyt työviikko tuntui Kepassa ja oli melko haluton hommiin. Siispä viikonvaihteessa parin päivän loma hevoselle.

itsenaisyyspaivan_estekisa_2_2012.jpg

itsenaisyyspaivan_estekisa_2012.jpg

VKO 49

Maanantaina kovassa pakkasessa tunnilla topattuna tönköksi. Kova pakkanen tuli niin ripeästi vallitsevaksi säätilaksi ettei oikein ehtinyt sopeutua ajatukseen. Tiistaina Jenna ja keskiviikkona juoksuttelin. Torstaina lähdin maailmalle ja Gera jäi kisaamaan Johannan kanssa tallikisoihin.  Torstain Itsenäisyyspäivän kisat oli menneet jälleen hyvin.  90 cm toinen sija ja metrissä yksi tökkö, josta ratsastaja otti syyn niskoilleen. Kepa on niin herkkä kädelle ettei salli ratsastajalta mitään virheitä näissä hyppyhommissa kun hyppää vaan, jos kaikki on kohdallaan. Perjantaina vapaa ja lauantaina olivat Jennan kanssa päässeet lumiselle pellolle ulkoilemaan. Sunnuntaina Liisi satulassa ja minä palasin Wienistä. Kävin Wienissä mm.  Espanjalaisen Ratsastuskoulun näytöksessä ja kyllähän sen näki että pojat oli treenanneet "jonkin verran". Sen myös näki että nuoret 4-vuotiaat orit on villejä kokeneidenkin käsissä sillä käsistä lähti sielläkin muutaman kerran mm. hampaat esissä  vastakkaintulossa, mutta poitsut pysyi hyvin kyydissä ja melko nopeasti oli muodostelma taas kunnossa. Nyt kun kävin mallia ottamassa niin voidaan ryhtyä Kepan kanssa opettelemaan kaikkien askellajien esittämistä nivelohja vapaana kaulalla, pelkkä kankiohja vasemmassa kädessä ja oikeassa kädessä raippa pystyssä miekkaa symboloiden. Vielä kun saadaan levade ja kapriole kuntoon niin hyvä. Tavoitetta pitää olla ;)))

VKO 48

Maanantaina pitkää koulua illalla. Tiistaina vapaa ja keskiviikkona ylimääräinen vapaa kun sain kai jonkun pöpön pussisalaatista. Taisi olla viimeinen pussisalaatti minun lautasellani. Torstaina juoksutusta edelleen toipilaan emännän liinassa. Oli sitten potkaissut talven ekan hokinreiän etuoikeaan. Perjantaina pientä turvotusta ja kokeilun jälkeen tunnilta ep hevosen kanssa jalkaa kylmäämään. Antti-lumimyrsky olikin huolehtinut kylmäämiseen tarvittavaa puhdasta lunta kinoksiin heti tallin reunustalle, joten hommahan sujui helposti. Lauantaina kevyt juoksutus ja sunnuntaina taas töihin estetreenin merkeissä.

VKO 47

Viikonloppuna tuli valmennuksen lisäksi pyörähdettyä Korpparin ENKK -kilpailuissa (entisten nuorten kouluratsastuskilpailut). Hauskaa oli ja niin sen pitää ollakin. Välillä rennommin. Kiitos järjestäjille !  Gangnam Dance:)

enkk_korpikylassa_171112.zip.jpg

enkk_2012.jpg

enkk_17.11.12_085.jpeg


Maanantaina Hekun koulua ja hyvin meni. Tiistaina vapaa ja keskiviikkona Kimmon valmennuksen oppeja treenaten. Ja hymy oli leveä treenin jälkeen sillä kyllä konstit toimii :)  Viikko jatkui mukavasti uuden "välineen" ryhdittäessä menoa. Ihan sai uutta potkua hommiin viikonvaihteen vinkeistä. Perjantaina illalla Nooran pitkä koulutunti. Ensin tunti kädet kyljissä välineen avulla ja kyllä se rauhoittaa sekä itseä että hevosta. Oli kyllä fyysisesti raskain tunti aikoihin - tehovempain :) Tunnin piristykseksi meinattiin saada pieni joukkopako aikaiseksi. Kulman lantalaatikko sittenkin meinasi hyökätä kimppuun kun pitkin ohjin käveltiin ohi ja pidettiin taukoa tunnilla. Taisi siellä joku pikku hiirulainen rapistella. Onneksi tuntsarit ympärillä oli vähemmän innokkaita hötkyilemään Monaa lukuunottamatta. - Lauantaina Virpi Rannan valmennuksessa. Alkuun tahmeaa menoa mutta lopussa taas ryhdissä ja napnaps kuulolla. - Sunnuntaina minulla ratsastuslomaa ja Pikka satulassa.

VKO 46

Viikko alkuun koulutunnilla ja terapiahevonen toimi ihanan terapeuttisesti. Tiistaina itseksemme maneesissa ja mukavaa menoa. Lopuksi kyllä näytti siltä että Jeesus oli päättänyt palata maan päälle. Matalalta paistavan auringon kiilassa maneesin ikkunassa näkyi kirkas loistava hahmo, joka laskeutui hitaasti häviten alas ikkunasta.  - No, se oli kuitenkin henkilönosturilla maneeesin räystäitä laittava työmies keltaisessa heijastintakissaan :) Gerasta se oli ihan normaalia rakentamishommaa - olihan se näitä juttuja seurannut jo kohta vuoden. Itsellä vaan sydän vähän alkoi sykkiä eri tahtiin selässä ;) Keskiviikkona pikainen treeni ennen tuntien alkua maneesissa. Torstaina vapaa ja minä keskityin makkarin seinien maalaamiseen. Perjantaina pitkää koulua, joka sitten lyheni hieman. Voisi sanoa että "Kimmon kirous" kun  melko säännöllisesti juuri ennen Kimmon valmennusta on kenkä irti. Vaan kun periksi ei anneta niin kävelin pimeässä taskulampun valossa tarhassa ja sieltähän se mudan joukosta pilkisti kengän kulma. Turhaan en ole lapsena iltakausia Afrikan tähteä pelannut sillä niin on hyvin kehittynyt kengän löytämisen vaisto :)  Vielä kun löytyi irtokengän lyöjä ja naulat niin homma oli hetkessä kunnossa. Ja tunnin ajaksi ehdin vielä treenailemaan lauantain entisten nuorten koulukisaan Nooran tunnilla :) - Viikonloppuna oli vuorossa odotettu Kimmo Sulkalan valmennus. Teemana oli istunta ja kädet.  Alla kuvissa oleva ruotsalaisten kehittämä kaari selkään  niin varmasti istut ryhdissä ja käytät jalkoja liian ohjiin tukeutumisen sijaan. Lauantaina hämmästelin muiden ratsukoiden muodonmuutoksia kentän laidalta. Alkuun kaikki hevoset hetken kiukutteli kun ei ratsastajaa saanutkaan enää nykäistyä satulasta helposti vaan oli tehtävä töitä järkähtämätön leidi kyydissä. Sitten meno rauhoittui ja saattoi vain ihailla ratsastajien ryhdikkyyttä sekä hevosten hyvin kantavia muotoja. Sunnuntaina kiipesin itse selkään kaaren kanssa ja kokemus oli kyllä upea. Vaikka en nyt muutenkaan maailman pahin vatkaaja ole niin kyllä vaan asento rauhottui ja jalat joutui työhön.  Myös kauhukahvalle löytyi uutta käyttöä. Näillä opeilla odotellaan innolla seuraavaa Kimmon valmennusta.

Swedish_perfect_sit

Perfect_sit_of_Sweden

VKO 45

Normisti pitkälle koulutunnille maanantain piristykseksi. Kovin hyvää teki ja kun tunti oli hyvin suunniteltu ja mielenkiintoinen niin aika hurahti hetkessä. Tiistaina Marin ja Pinjan kanssa ytht'aikaa maneesissa.  Homma alkoi Halloween-tunnelmissa viereisestä maneesista kuuluneen kirkumisen takia mutta tsekkaus ja ei siellä mitään hätää ollut. Pientä paniikkia vaan. Sen verran alkuhäsläys sekoitti päätä että selkään noustua  ihmettelin että muistinko kiristää satulavyön kunnolla  vai en ja sitten unohdin tarkistaa. Ihmettelin vaan kun Kepa oli vähän outo ja jähmeä. Selästä tultua sitten hokasin että kiristämättähän se vyö oli jäänyt. Anteeksi Kepa. Keskiviikkona juoksutusta katolta tippuvan lumen vauhdittaessa onneksi menoa. Torstaina Pikka oli tehnyt jotain temppuja Kepan kanssa sillä perjantain koulutunnilla oli niin reipas ja mukavan kuuliainen hevonen alla. Ihan jäin ihmettelemään peruutuksen helppoutta. Näin se ei koskaan aiemmin ole onnistunut :) Lauantaina juoksutus ja sunnuntaina vapaa.

VKO 44

Viikon aluksi voi katsoa kisatunnelmia viikonvaihteen Voistion estekisoista. Keli suosi ja järjestelyt pelasi kuten aina Voistiossa.

Maanantaina paluu arkeen ja pitkä koulutreeni. Tiistaina vapaa ja keskiviikkona Jenna ohjissa. Torstaina jälleen itse puomitreeniin Geran kanssa ja kyllähän se oli niin tosi mukava iltapäivän treeni. Laitoin musiikit soimaan maneesiin ja Gera oli energinen mutta ei höhlä. Ainoastaan Rajattomien Abba versiot tuotti pientä hämmennystä. Ihmisten tuottamat soittimia muistuttavat äänet ei mene hevosen kuuloon ihan täydestä. Ihme kahinoita  :) Perjantaina hyvät fiilikset jälleen Nooran pitkältä koulutunnilta. Lauantaina vapaa ja minä juhlimassa pyöreitä  hyvän vanhan kaverin juhlissa. Seilattu on monet seikkailut ihan tämän ihanan miehen ansiosta :) Siis elämä ennen Geraa purjeveneissä keikkuen. Aina pitää olla jotain jännittävää elämässä. Sunnuntaina...nooh ihan täytyy myöntää että juhlien uuvuttava vaikutus oli käsin kosketeltava ja ajattelin sitten ihan vaan juoksuttaa Geran. Näin tein vaan "ihan vaan juoksutusta" ei tullut. Gera päätti että puoli metriä siirtynyt lantalaatikko on suuri uhka ja siinähän sitä sitten pyörittiin laukkaa kunnes alkoi uskoa ettei lantalaatikko hyökkää kimppuun. - Sitten Lahden ratsastajat ry:n syyskokous, jossa päätettiin vihdoin pöytäkirjaten yksityisen tallin rakentamisen hyväksymisestä Takkulaan.  Päädyin päätteksi Lahden ratsastajat ry:n puheenjohtajaksi vuodelle 2013 kera erinomaisen hyvän johtokunnan :)  Eiköhän se kaivinkone saada paikalle heti roudan sulettua kopauttamaan perustusten rakennus käyntiin!

VKO 43

Viikonlopulla tuli juhlittua anopin 90 v. juhlia ja harrastettua penkkiurheilua HIHS:ssä. Maanantaina sitten huippujen katselun innoittamana taas itse Hekun tunnilla kouluratsastuksen merkeissä. Tiistaina vapaa ja keskiviikkona Johanna vieraili Anun estetunnilla ottamassa jälleen tuntumaa radan ratsastamiseen suuntana Voistion viikonlopun kisat. Torstaina omia treenejä, perjantaina Nooran koulutunnilla ja taisi olla jotenkin tehokkaampi treeni kun sain lihakset varsin kipeiksi yllättäin. Lauantaina vapaa ja sunnuntaina sitten Voistion estekisoissa. - Gera oli suorastaan iloinen päästessään vaihteeksi päiväretkelle - lähes juosten traikkuun heiniä napsimaan. Kisapaikallakin Gera oli tosi tyytyväisen ja onnellisen oloinen estehevonen.Voistiossa_Gera_ja_Jenna_28102012

Radat sujui empimättä. Tosin toisella radalla taisi vauhti vähän kiihtyä ja lähestyminen sarjalle epäonnistui. Kun Gera on hevonen, joka hyppää vain omasta halustaan niin eihän se tietenkään suostunut epävarmaa loikkaa tekemään ja hyvän tasaisen radan keskelle tuli yksi hento kielto. Ensimmäinen rata sen sijaan oli nappisuoritus ja tuloksena kisan voitto.

VKO 42

Maanantaina normisti pitkällä koulutunnilla ja ihan jees meno. - Tällä viikolla voi ihailla Steve Guerdatin suoritusta kesän olympiakisoista. Tällaista silmänruokaa siis odotettavissa ensi viikonvaihteessa Helsingissä. Videolla on hyvä kuvakulma, josta saa jonkinlaisen käsityksen hyppyjen korkeudesta.

Tiistaina reipas juoksutus. Keskiviikkona - siis suunnitelmana reipas puomitreeni...sitten se muuttuikin... ja sitten hetkinen isossa maneesissa... ja sitten se muuttuikin... sitten juoksutusta eli ihan sähellystä tuli tästä päivästä :))) Tosin suurin syyllinen olin ihan itse kun en reippaasti tehnyt  sitä mitä piti sillä sehän kyllä olisi onnistunut... jos ei aamulla olisi nukkunut pitkään...olisi heti tallille tultua ryhtynyt reippaasti hommiin eikä arponut mitä ja milloin...;DDD ... mutta tänään oli varmaan syksyn ankein, sateisin ja pimein päivä tähän asti joten annan tämän anteeksi itselleni =) Torstaina vapaa ja viikonloppu sitten nuorempien naisten ohjissa.

VKO 41

Tämän viikon alkuun voi katsoa videon saksalaisesta hevoshuutokaupasta jossa 3-vuotias Sir Donnerhall'in jälkeläinen myytiin hintaan 250 000 €. Tältä siis näyttää upea nuori hevonen.

Maanantaina jälleen kerran Hekun hyvä pitkä koulutreeni. Tiistaina omia aikojamme ja sen päälle kengitys. Keskiviikkona puomitreeniä, torstaina Anniinan treeniä Geralle ja perjantaina opettaja Anniinan pitkällä mukavalla koulutunnilla. Lauantaina vapaa ja sunnuntaina taas omia kiemuroita.

VKO 40

Normi maanantai ja illalla pitkä koulutunti. Tiistaina huoltopäivä ja hännän ja harjan pesua. Keskiviikkona Jennan treeniä. Torstaina päädyimme iltapäivällä ihan tyhjään maneesiin. Siispä puomeja käynti, ravi ja laukka - sekä pukkilaukka. On niin pitkä aika kunnon esteillä menosta että palaute kannuksesta tuli hetkessä :)  Pe tunnilla ja la Johanna hyppäsi esteitä pitkästä aikaa Geralla ja tosi hyvin sujui. Sunnuntaista vapaa.

VKO 39

Maanantaina Hekun pitkä koulu. Tiistaina yksiksemme maneesissa ja vähän oli taas jännittävää ulkokenttäkauden jälkeen. Keskiviikkona vapaa. Torstaina puomitreeniä virkeän oloisen Geran kanssa. Kiva ratsastaa kun ei tarvi lykkiä eteenpäin :) Perjantaina vihdoinkin sopivat kanget Kepalle suuhun. Vähän Nooran pitkällä koulutunnilla keskusteltiin välillä onko kivaa mutta kyllä hevonen paremmin oli takajalkojen päällä ja keskiravikin lähti pari kertaa mallikkaasti. - Lauantaina aamulla tuntui että oli joku muukin venytellyt raajojaan kuin Gera. Siinä sitten fb:n kautta kyselemään josko löytyisi vetreämpiä ratsastajia lauantaille. Onneksi tärppäsi ja Liisi hoiteli hommat. Sunnuntaina Pikka. Minä palaudun maanantain Hekun pitkää varten :)

VKO 38

Maanantain pitkä koulutreeni sujui vallan mainiosti. Sunnuntaina väsähtäneen olonen Gera oli muuttunut energiseksi ja ravasti ja laukkasi ihan enempi pyytämättä varsin reippaasti ja tahdikkaasti. Tiistaina Johanna treenaili koulukisoja varten. Keskiviikkona vapaa, torstaina itseksemme ja perjantaina pitkä koulu. Lauantaina kevyt juoksutus ennen sunnuntain Korpparin koulukisoja. Sunnuntaina sitten olikin oikein hyvä päivä vaikka vettä satoi ja oli harmaata. Johannalle ja Geralle kolmas sija helppa A:ssa ja Jennalle ja Geralle toinen sija helppo B:ssä.

Johanna_ja_G_kolmas_2012

Jenna_ja_G__2_sija_2012

VKO 37

Normi tunti maanantaina vaikka minulla olo olikin vetämätön. Kyllä on pakko tunnustaa että syyslenssu se yrittää nujertaa. Tiistaina Johanna ja keskiviikkona vapaapäivä. Torstaina itseksemme kentällä, joka olikin vastoin ennakko-odotusten loistokunnossa. Oli möyhennetty ja lanattu sateen jälkeen ja kyllä kelpasi kauniina syyspäivänä laukkailla hyvällä pinnalla. Perjantaina perjantain pitkä koulutunti. Lauantaina minulla ohjelmassa Lahden Caravan-messut ja Pikalla Gera-päivä. Sunnuntaina laukkailimme taas kentällä upeassa auringonpaisteessa. Gera oli  uupuneen olonen, joten kevyt treeni. Olisikohan viikko kartanon päädyn tarhassa ottanut voimille? Tarha on muista erossa ja Gera on niin laumaeläin isolla ällällä että stressaantuu heti yksinäisyydessä vaikka olihan Omppu henkisenä tukena kyllä.

VKO 36

Maanantaina oli meno mukavaa pitkällä koulutunnilla. Tiistaina maalailin keittiön seiniä ja Geralla oli vapaa. Keskiviikkona keskityin keittiön lattian pinnan uusimiseen ja Jenna treenaili Geran kanssa.Torstaina itseksemme ja perjantaina jälleen tunnilla. Lauantaina Virpi Rannan valmennus, jossa tehtiin perusasioita - ja sekoiltiin ;) Sunnuntaina laukkahetki päädyssä esteiden seassa kauniissa syyskelissä.

VKO 35

Maanantaina Hekun tunnilla laukasta käyntiin ja rullausta pois. Tiistaina vapaa. Keskiviikkona kengitys ja Geran tuttu ratsastaja Maiju vieraili Portugalista  lomallaan ratsastamassa Geran. Kaunista katseltavaa. - Torstaina kentällä vaihtelimme laukkaa ja tuntui tosi mukavalta. Perjantaina pitkä koulutunti oli hieman jännittävä kun mukana oli monta uutta Messilästä tullutta hevosta ensi kertaa isossa maaneesissa. Ohi ajavat autot eivät vielä olleet niille tuttuja juttuja mutta varsin rauhallisesti tunti suijui ilman sähläyksiä kun oli kokeneempia ratsastajia selässä. - Lauantaina lähdin Ypäjälle ihailemaan Suomen ratsujen kuninkaallisia ja kyllä suomenhevonen on upea. Niin komeita yksilöitä nähtiin orikavalkadissa. Arvokasta työtä tämä suomenratsujen jalostus.-  Sunnuntaina tupsahdin keskelle SRL:n ratsaille päivän tapahtumaa. Korpikylään oli kokoontunut valtava joukko ratsastuksesta kiinnostuneita ihmisiä ja kun teemana oli saada miehiä ratsaille, nähtiin ratsastusta kokeilemassa enemmänkin miehiä.

VKO 34

Sunnuntaina aamulla paukamat oli jo selvästi laskeneet. Juoksuttelin.  Maanantaina edelleen vielä mahan alla vähän paukamia mutta muuten jo ihan kelpo kunnossa.  - Kuvat lauantai-iltana ennen hydrokortisonipiikkiä ja sunnuntaiaamuna piikin jälkeen. Tuolta siis näyttää nokkosihottuma jonka aiheuttaja jää yleensä vain arvailujen varaan kuten nytkin. Jokin ruoka-aine tai ötökänpisto. Jälkimmäiseen uskon tässä tapauksessa sillä oikeassa kyljessä oli yksi mojova muita suurempi paukama,

p.jpg

gera_kort_jalkeen_p.jpg

Tiistaina omia aikojamme kentällä. Keskiviikkona kotona eteisen lattiaremontti vei koko päivän ja Gera sai ylimääräisen vapaan. Torstaina kenttä sateen jäljiltä vellinä ja vietimme maaneesissa musiikkituokion hyvässä seurassa puomitreenissä. Perjantaina Nooran pitkä koulu kentällä ja teki terää. Lauantaiaamuna päälle Virpi Rannan valmennuksessa ekaa kertaa ja taidanpa jatkaa. Näki heti sen minkä ymmärtämiseen meiltä meni monen vierailevan valmentajan höykyytyksessä pitkään. Gera on ihan oikeasti niin arka hevonen että pelkää liikaa komentamista eikä uskalla rangaistuksen pelossa liikkua rennosti. Tämähän on nähty jo esteillä. Kun lopetettiin valmennukset ja mentiin pehmeästi omia aikojamme, alkoi tulosta syntyä. Nyt on kyllä lusikka otettava kauniiseen käteen ja toteutettava samaa entistä harkitummin myös koulun puolella. Kiitoksella Gera liikkuu ! - Sunnuntaina ratsasti Pikka ja minä hoitelin kansliaa Takkulan koulukansallisissa.

VKO 33

Maanantaina pitkä koulutunti.Siellä sitten kesän rennon ja rauhallisen menon jälkeen vähän sinkoilimme ja toki teimme enimmäkseen hyvin töitäkin. - Sitten iski valtava innostus uusia eteisen parketti joten Johanna ratsasti tiistaina ja Jenna keskiviikkona. Torstaina olinkin aika finaalissa mennessäni tallille  kun oli tullut sahattua, ruuvattua, kontattua lattialla jne. lattian pinnan uusimisen kanssa. Kentälläkin oli meno vähän villin näköistä. Tuntsarit olivat siirtyneet ylätallilta uuteen talliin kentän taa ja se vaikutti kyllä kaikkiin hevosiin. Väsynyt persoonani ilmaisi että on ihan järkevää jättää hommat, antaa Kepalle vapaa ja se oli ihan järkevää.- Perjantaina piti mennä pitkälle tunnille vaan kun menin talllille, löytyi  hevonen kamalan näköisenä pattikasana karsinasta. Ampiaisia? Allergiaa???? - Kun kuitenkin oli ihan pirtsakka ja normaali jäin odottelemaan yön yli miten pateille käy. - Aamulla lisää patteja ja soitto eläinlääkärille - kuulostaa nokkosihottumalta. "Soittele iltapäivällä jos menee huonommaksi." Näin kävi ja illalla sitten lihakseen hydrokortisonia tämäys.

VKO 32

Maanantaina Hekun pitkä koulutunti ja tehokasta oli. Hyviä tuntemuksia jäi kokoamisesta ja selän kantamisesta. Tiistaina hyppytreeniä - jospa Kepa taas starttaisi Korpparin kisoissa ja hyvältähän se näytti. Keskiviikkona kentällä + 14 ja tuulta. Koleaa elokuiseksi päiväksi vaan sepä piristi hevosta mukavasti. Päätinkin sitten kokeilla sarjavaihtoja ja kyllähän se joka kolmannella onnistui. Vähän pitää näköjään vielä treenata Rioa ajatellen ;D. Torstaina itseksemme, perjantaina tunnille ja lauantaina vapaa. - Perjantain tunnilla koko kesän varsin rentona töitä tehnyt Gera oli alkuun ylivirittynyt havaitsemaan kaikkea muuta kuin minun komentojani ja valmiudessa ryntäämään pakosalle, jos mörrimöykky käy kimppuun.Loppua kohti rentoutui. Sunnuntaina rentoa menoa. Niin ne päivät vaihtelee.

VKO 31

Maanantaina ja tiistaina kentällä nautiskellen upeasta kesäkelistä ja hienoista puitteista. Korpparin kenttä on kasvanut kohti uutta tallia ja nyt riittää suoralla pituutta :) Tästä pääsee kurkkimaan uutta upeaa tallia. - Kepa vähän jäykkis aluksi mutta tiistaina meno tuntui oikein hyvältä. Kunnollisen keskiravin etsintä jatkuu ja välillä se sieltä väläyksinä löytyykin. Koottu laukka tuntuu olevan varsin helppoa mutta keskilaukkaan tarvisi taas "päästelijöitä" avuksi. - Ja Essihän se irroitteleekin sitten torstaina ja minä keskityn oopperaan Savonlinnassa. Perjantaina pitkä koulu, lauantaina vapaa ja sunnuntaina Jennan vuoro. - Viikonloppuna pidetään Takkulassa ratsastuskoulujen oppilaiden mestaruudet ja keskityn pariksi päiväksi kanslistin uralle. Näissä kisoissa on mukava tehdä talkootyötä sillä joukkuehenki on käsinkosketeltava ja kisat ovat monelle ratsastajalle ensimmäiset isot kisat, joten jännityskin leijuu ihanasti ilmassa.

VKO 30

Tiistaista alkoi jälleen normielämä. Tiistaina ok menoa, keskiviikkona emmitytti ja torstaina oli selvää ettei ihan puhdasta meno ollut. Kepa pariksi päiväksi lepoon. Sunnuntaina kokeillen ja taas tuntui paremmalta. Hellettä - miten ihanaa!

VKO 29

Maanantai ja viikko alkoi märkänä. Kaihoten  katselin kaatosateen kastelemaa kenttää ja sade jatkui. Maneesikelit siis vaan ei valittamista kun on maneesit käytössä. - Jatkamme siitä mihin ennen lomareissua jäimme eli kevyestä pohkeesta pitää lähteä ilman kannusta ja reippaasti. Kepa on kyllä varsin oppivainen ja tykkää selvästi näistä leikeistä kun kunnolla kiittelee.  Siispä tie huomaamattomiin apuihin on hyvässä alussa :) - Maanantaina isossa maneesissa ja oli niin mukava ja kuulolla oleva hevonen alla. Oli kai parin treenikerran jälkeen jo muistunut mieleen mitä siltä toivon. Jopa keskiravi lähti taas ylös ja eteen takajalat alla. Näistä kerroista saa kyllä intoa asiaan :))

Sitten minulla sukulointia aurinkoisessa Länsi-Suomessa ja Jenna hoiti Kepan ratsastuksen. Kentälle olivat vihdoin päässeet ja on tainnut jotain herkkujakin Kepan suuhun mennä. Ks. kuva alla.  :) - Torstaina vapaa ja kengitys. - Perjantaina intoa puhkuen tunnille vaan tunti jäi alkuverkkaan. Ei ollut puhdas. - Jenna hoiteli viikonvaihteen ja puhtaus palasi. - Minä reissasin Karjalan kunnailla. Koettua tuli äidin kotitalon  ja apen Siiranmäen taistelujen paikat Kannaksella. Mieleen painuva viikonloppu. Kihut juhlittiin ja Terijoen hiekoilla istuttiin aurinkoista kesäiltaa.

kepa_kentalla_2012.jpg

VKO 28

Pohjanmeren rannalla vielä pari päivää Büsumin hiekoilla ja kelikin suosi. Upeat rannat ja maailman luonnon perintökohde. Hiekkamatoja riitti pikku kasoissa silmänkantamattomiin.

busum_ja_madot_rannalla_pien.jpg

Sitten Tanskassa Roskildessä ja Ruotsissa Halstahammarissa lähellä Västeråsia. - Ruotsia ei kyllä kelit helli. Jopa 18 paikkakunnalla eteläisessä Ruotsissa hätätila tulvien vuoksi. Leiriksellä kuitenkin ok olot vaikka satoikin. Keskiviikkona saavuimme Siljalla Helsinkiin ja sitten kotiin. Kotona kesäkelit. - Heti oli illalla pakko käydä rapsuttamassa Kepaa kainalosta. Torstaina vapaa ja seurusteltiin vaahtokylvyn merkeissä. - Siis laitoin uutta shampoota reippaasti ja sittenhän hevonen pitikin huuhdella kolmeen kertaan että vaahto lähti :)  - Perjantaina kolmen viikon tauon jälkeen kapusin selkään ottamaan tuntumaa liikunnan harjoittamisesta. Kivastihan se sujui ja mukava on palata taas harrastamaan. Lauantaina äidin 80 v. juhlia juhlien ja Essi hoiteli ratsastukset. Sunnuntaina itseksemme.

VKO 27

Hienoja suorituksia Jenna ja Johanna & Gera! Toinen sija HeB:ssä ja eka sija VaB:ssä on aivan mahti suoritus Korpparin kisoissa. Porkkanoita on varmasti annettu Kepalle tupla-annos siellä kun täällä Saksassa on sitten skoolattu suorituksille:)  Hyvä tytöt! - Tiistaina ajeltiin Moselin laaksosta Belgian kautta Hollantiin Breskensin hiekoille. Jospa vaikka aurinko paistaisi. Kovin on vaihtelevaa keliä Euroopassa. Sataa, paistaa ja ukkostaa tasatahtiin päivän aikana. - Breskensissä ukkosti ja paistoi vuoroon ja oli lämmintä. Hiekkarannalla käytiin ja koirat sai pyöriä hiekassa sydämensä kyllyydestä. 

breskens_h_ja_h_rannalla_pien.jpg

Laskuveden jättämät pienet lammikot oli kivoja kahlailtavia.

Breskensistä ajelimme kohti pohjoista Hollantia. Liikenneruuhkat yllätti ja sitten ehdittiinkin vaan Ommenin lähelle leirikselle, josta kovan ukkoskuuron jäljiltä kärrättiin vettä pois. Mutta meille löytyi kuiva tontti ja leiris olikin ihan toppen luokkaa.


VKO 26

Juhannuspäivänä lauantaina ampaisimme matkaan  kesäreisulle. Sunnuntaina Ruotsin kautta Tanskaan. Tanskasta sitten kunnon rykäisy eteläiseen Saksaan ja aurinkoon. Olipa sateisin ja kylmin reissun alku sitten aikoihin. Büsumissa tuuli oli varmaan 20m/sek. - Torstai ja Reinin rannalla Remagenissa. Reinbrücken rantatornit  historiallisena nähtävyytenä. + 30 - 36. Sunnuntaina Moselin laakson viiniviljelmille.

VKO 25

Juhannusviikko alkoi ja maanantaina riitti kiirettä niin että ehdin tallille vasta iltasella käväisemään. Kepalle vapaata. Tiistaina sateisena päivänä treenattiin ihan kunnolla maneesissa. Luulenpa saaneeni keskiravin pari kertaa kulkemaan jo mallikkaasti. Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina samaa treeniä sillä sitten on suuntana minulla jokin aurinkoinen kohde jossain Euroopassa. Kepa jää nuorten naisten  treeniin kolmeksi viikoksi ja minä vietän leiriselämää.

VKO 24

Sunnuntain VaB meni estekisatermein kertoen: tyylillä kaksi kieltäytymistä ;) Mutta Kepa oli kisassa rento ja varsin toimiva. Jotain pientä sanomista liikkeissä oli ja se näkyi maanantaina kun hevonen hikosi enemmän toiselta puolelta. -  Maanantaina Ninni kokeile yhteistyötä hyvin tuloksin. Tulevan kesälomani aikana sitten Kepsulla on erinomainen kvintetti liikuttamassa ja hoivaamassa :) Tiistaina vapaa. Keskiviikkona päädyin Nooran istuntatunnille ja kyllähän se Kepakin kevyemmin avuin toimii kun vaan hoksaa mistä on kysymys.Samaa treenailin torstaina. Perjantaina puolitoistatuntinen Pikan komennossa ja tulikin tehtyä tiukasti töitä. Lauantaina ypöyksin kentällä nautiskelemassa rauhasta ja helteestä. Päälle Kepalle viilentävä suihku ja ämpärillinen voikukkia.

VKO 23

Pientä remonttia kotona tällä viikolla ja minä tiiviisti koiravahtina. Koirat ovat kuitenkin mukavasti sopeutuneet retkiautoelämään ja ovat nukkuneet autossa varsin tyytyväisinä hoidellessani hevoshommia. Retkiauto on varsin näppärä koirien kanssa - pysyy viileänä ja voi jättää vesikupin kuten kotonakin. Retkikotihan se onkin. -  Maanantaina kentällä siedättämässä ja eipä tuossa nykyisellään paljon siedättämistä ole kun rakennustyön äänet, kaivinkone, traktorit, rekat, naulapyssyt ym. ovat vaan ihan tavallisen päivän juttuja. Sen sijaan kirkkaaseen muoviin kääritty kolli matkan varrella sai ansaitusti huomiota :) Tiistaina Kepa Jennan treenissä. Keskiviikkona ja perjantaina Johanna Ewan opissa sunnuntain Järvenpään kisojen rataa treenaamassa. Torstai vapaa ja lauantaina vain kevyttä liikuntaa, jotta lihakset rentoutuisi perjantain tehotreenin jäljiltä. Sunnuntaina siis Järvenpäässä VaB.

VKO 22

Maanantaina energiat meni kellarin varastohyllyn rakentamiseen. Käsittämätön jumppahan siitä tuli. Ei sitä osaa ajatellakaan miten monta pulttia ja mutteria yhteen hyllykköön pitää vääntää. Ylös, alas, keskelle, taakse ja siitähän tuli oikea venytys & taivutus päivä. Kepalle siis vapaa. Tiistaina Pikka kokeili Kepan säätöjä ja mukavasti sujui. -  Lomareissua suunnittelen ja hyviä ratsuttajia tarvitaan aina. - Keskiviikkona hyllyn kasaamista edelleen mutta sitten reipas ratsastus kentällä, jossa ei virikkeitä puuttunut. Tuuli reippaasti ja kaikenlaisten rakennusja koneiden surina ja purina piti yllä liikettä ja ääni-ilmastoa. Kentällä oli vielä kaksi (tosi rauhallista ja suloista) koiraa ja kaiken tämän keskellä Kepa teki edelleen töitä varsinaisena kultamussukkana! Pakko todeta että rakennustyömaa tarhojen ja ratsastuskentän vierellä on mitä parasta siedätystä. - Perjantaina normisti pitkä koulutunti. Keli oli kalsa ja tuulinen ja se taas teki Kepasta levottoman ja hankalan ratsastaa. Hyvin kuitenkin Kepalla hermo kesti ja minullakin eikä rynnistelty minnekään. Lauantaina lakkiasten juhlintaa ja Kepa vapaalla. Sunnuntaina omia koukeroita.

VKO 21

Hupsista kun viikko vilahti ohi. Vaan eipä tässä viikossa mitään ihmeellistä ole ollutkaan. Pelkkää positiivsta hyrinää kun olemme aurinkoisella kentällä päässeet koko viikon treenailemaan. Gera on ollut tosi namupala. Korvat tötteröllä kuulolla ja reipas eteenpäin menijä. Ainoastaan keskiviikkona vapaapäivän voikukkaherkuttelut oli koettelemus. Miksun rekan vieressä oli heinäsäkkejä, jotka aivan selvästi yrittivät hyökätä kimppuumme. Geran mielestä olisi ollut parempi hypätä syliini. Minä en ollut ajatuksesta kovin mielissäni ja erimielisyyttähän siitä syntyi :) Perjantaina oltiin pitkästä aikaa tunnilla ja kummasti se tekee terää aina välillä. Launtaina edelleen kentällä hyvää menoa. Sunnuntain hoiteli Jenna.

VKO 20

Viikko alkoi Kimmon valmennuksella, jossa Johanna laitteli Kepalle jalkoja alle kunnon venytyksin. Tiistaina vaan kevyttä laukkailua jos vaikka lihakset on hevosella arkoina valmennuksen päälle. Keskiviikkona estetreeniä sunnuntain kisoihin suunnaten. Torstaina vapaa ja perjantaina juoksutellen. Lauantaina Jenna liikutteli Geran. - Minä kärsin kyllä yhdestä elämäni pahimmista allergiakeväistä kuten moni muukin. Koivu on tänä keväänä päättänyt lisääntyä tosissaan ja siitepölyn määrä on käsittämätön. Vähän on vaikeeta rasituksessa hengittää. - Sunnuntaina Korpparin kotikisoissa Johanna ja Gera esittelivät esteillä tyylikisassa tyyliä arvosanalla 9. VIDEO Puhdas rata ja tyylillä niin mikäs tässä elvistellessä :) Toinen sija. - Onnittelut Ilonalle ja Ossille voitokkaasta tyylistä!  Jenna vielä otti kympin kuvan Johannan ja Geran suorituksesta. - Onnittelut Jennalle ja E.T:lle oman luokan voitosta tosi hienolla rauhallisella tyylillä!

gera_korpparin_esteilla_20052012.jpg

VKO 19

Viikko alkuun maanantai-illan omalla treenillä maneesissa. Vallan olin unohtanut kentän vallanneen estevalmennuksen vaan sujuihan tuo maneesissakin vaikka ulkona oli kyllä aivan upea kevätilta. Kepa oli hyvin kuulolla. Tiistaina hienossa kelissä kentällä. Yksi kummitus tuli vastaan ja Kepa käännähti ihan rauhallisessa tilanteessa ympäri kannoillaan. Kummitus varmasti kun en keksinyt yhtään mitään mikä olisi voinut hermostuttaa. Muuten kyllä meni letkeästi. - Keskiviikkona vapaata. Minusta ei oikein olisi ollutkaan selkään kun koivun siitepölyä on kaikki paikat täynnä ja henki ei kovin hyvin kulje. Ennätysvuosi kuulemma koivun kukinnassa. - Onneksi torstain vastaisena yönä satoi. Torstaina jälleen kentällä mitä mukavimmassa lämpimässä kelissä ja sateen ansiosta kenttäkin oli priima kunnossa. Tämän viikon yhteinen nimittäjä on ollut puomit ravissa ja laukassa kun niitä on koko ajan ollut kentällä tarjolla ja niitä on hauska mennä. - Perjantaina Nooran koulutunnilla oli todella helppoa. Kepa toimi ja kuunteli. Launtaina hyppytreeni.

Tällä viikolla voi ihailla viikonvaihteessa Takkulassa esiintynyttä Ronjaa, joka vikelsi kilpailun ulkopuolella kun ikä ei vielä riitä kilpailemaan :)

.

VKO 18

Tämän viikon alkuun voi kurkata miltä näytti Lahdessa huhtikuun lopulla 2012.

Videoidessani keväisiä tunnelmia Pikku-Vesijärven rannalla ui kamerani eteen valkoinen sorsa-ankka. Tästä voi sitä ihailla:

Maanantaina vapun aattona oli aivan upea lämmin ja tuuleton keli. Koko kenttä käytössä ja olihan hyvä meno. Gera oli rento ja kuulolla. Vapun päivänä vapaata. Keskiviikkona olin iltatunnilla Kepan kanssa ja olikin nyt vähän säikky hevonen alla maneesissa. Ravipuomiharjoituksessa puomien jälkeen jostain syystä ampaistiin taas kerran muutama loikka karkuun jotain kummitusta. Onneksi loikkii yleensä vaan muutaman loikan niin pysyy kyllä hyvin kyydissä :) Torstaina Ewa valmensi ulkokentällä aurinkoisessa mutta koleassa kelissä. Kepa oli alkuun säikkynä mutta lopussa saivat Johannan kanssa taas väläyteltyä upeaa ravia ja Kepa keskittyi. - Perjantain pitkä koulutunti vaihtui ähkyisen hevosen talutteluun. Kepa oli illalla karsinassa päiväheinät syömättä ja kyljet kyhnytettyinä. Onneksi oli helppo keissi ja tilanne ratkesi tunnin kävelytyksellä. Lauantaiaamuna kaikki kunnossa ja paluu normipäivään Liisin ratsastamana. Minä kävin Takkulassa katsomassa vikellyksen aluekisoja. Hienot kisat ja oli upeaa katsoa näitä Lahden omia tyttöjä. Kovasti ovat treenanneet ja kehittyneet. Liian ja Emman kun olen tuntenut ihan pikkutytöistä asti niin tuli taas tunne siitä että aika hurahtaa jonnekin ja lapset kasvaa :) Tästä voi ihailla näitä suorituksia:

VKO 17

Tällä viikolla alkuun voi kurkata viikonvaihteen kisojen tunnelmaa:

Maanantai ja viikko alkuun itseksemme ulkokausi korkaten. Korpparin kenttä oli upeassa kunnossa vasta lanattuna ja aurinko paistoi lämpimästi. Paras aika vuodesta on käsillä ja siitä kannattaa nauttia. Tiistaina sitten oli pitkästä aikaa vuorossa esteitä ja Kepa oli innosta pinkeänä. Teki varmaan hyvää sekä Johannalle että hevoselle hartaana jatkuneen kouluratsastusputken päälle. Keskiviikkona olin Suvin tunnilla. Reipasta menoa. Jotenkin minulle sopii homman pysyminen harrastuksen intensiteetissä. Taas sujui mukavasti kun ei ihan joka päivä ollut ratsailla. Torstaista vapaa Kepalle. Perjantaina Jarkko kengitti ja nappasi hokit pois kengistä. Sitten Nooran pitkällä koulutunnilla siirtymiä siirtymien perään ja se oli tehokasta ja hyvä harjoitus. Kun on tarpeeksi tekemistä sujuu nämä ekat ulkokenttäkerratkin ilman hörhellyksiä. Tosi kiva tunti kauniissa illassa. Lauantaina kentän päädyssä pyörimässä. Sunnuntain hoiteli Jenna. Vapun aattona oli upea keli ja ratsastus kentällä pelkkää nautintoa.

takkulassa_verkassa_johanna_ja_gera_22042012_p.jpg Johanna ja Gera Takkulan verkassa viikonvaihteessa.

VKO 16

Viikko alkoi Kimmon valmennuksella. Oli tosi antoisaa jo pelkästään katsomon puolella ja arvokkaita vinkkejä treeneihin tuli jälleen kerran. Tiistaina juoksutus ja sain sovittua Geralle hieronnan illaksi. Hieronnassa oikealla selässä piukempaa mutta ei mitään erikoista. Keskiviikkona Johanna treenasi Ewan kanssa ja Kepa oli varsin pinkeänä isossa maneesissa. Torstaina juoksutus ja perjantaina treeni sunnuntain kisat mielessä. - Kepa on varsinainen persoona. Jos on rento ja hyvillä mielin, väläyttelee varsin mallikkaita suorituksia. Mutta kun herne menee nenään niin sitten on kun viulun kieli ja korvien väli kiristää pahasti. - Lauantaina vapaata. - Sunnuntaina VaB:0 2009 Takkulan aluekisoissa ja hienosti läpi eka yrittämällä! :)) Hienoa Johanna ja Kepa! Kilpailutilanne tosin oli hevoselle vähemmän rento: yksin autioon hämärään maneesiin suoraan kirkkaasta auringonpaisteesta ja musiikitkin oli unohtuneet laittaa päälle. Hyvin kesti hermo molemmilla tilanteeseen nähden :) Verkassa ennen rataa jälleen liikkui letkeästi. Ulkoratakautta odottelemme innolla! - Onneksi olimme aamutuimaan ekoina kisaamassa sillä parkkipaikat olivat vielä vähän jäiset yöpakkasen jäljiltä lähtiessämme. Sääliksi kävi myöhemmin paikalle tulleita, jotka joutuivat parkkipaikan mutaan traikkujaan rempomaan.

VKO 15

Maanantaina pääsiäispäivän ratsastukset hoiteli Jenna ja minä sukuloin Kokemäellä. - Tiistaina Hekun treenissä keskityttiin kouluratoihin ja vastalaukat sujui paremmin kuin koskaan. Keskiviikkona pidettiin vapaata ja torstaina Johanna kokeili vaativampia Ewan ohjauksessa. Hyvältä näytti. Kaikkiaan ollut hyvä viikko ja Gepa saanut minut hyvälle mielelle ja hymyä huuleen :) Nooran tunnilla perjantai-iltana hyvä meno jatkui. Toivottavasti tätä iloa riittää myös sunnuntain Korpparin kisoissa. - Jenna ja Gera 60,4 % tuloksella kolmansiksi heti eka yrittämällä Helppo B.ssä!  Minulla ja Geralla sitten tökki A:ssa enemmänkin aurinkopäädyssä mutta kyllä kannatti osallistua kun Heidi oli ottanut näin hienon kuvan :) Kiitos kuvasta !

Kuva: C.Heidi Korkalainen
+ heidiiuu.kuvat.fi

gera_ja_ritva_korpparin_kisoissa__1_15042012.jpg

VKO 14

Maanantaina aamusta Ewan treeniä Johanna selässä. Tiistaina Heku ja itse selkään. - Videotiedostoja siivoilin ja löytyi jotain jo unohtunutta.   Tammikuun pakkasilla kuu loisti upeasti Korpikylän peltoaukeilla. Puhelimen kameralla tulin näköjään napanneeksi upean tunnelman  talteen. VIDEO. - Keskiviikkona itseksemme maneesissa laukkailemassa. Laukka oli päivän nimi sillä hitaammassa tahdissa maneesin katolta tippuva lumi olisi saanut liikaa huomiota. Keskiviikkona myös raspaus ja rokotus ja torstaina vapaa. Perjantaina Nooran pitkällä koulutunnilla Gera oli positiivisesti energinen. Hörhöilystä ei ollut tietoakaan ja heti alusta liikkui omalla moottorillaan eteenpäin. - Ruokinnassa on pikkuhiljaa siirrytty myslistä kauraan ja SpeedPoweriin, jonka mainoksessa luvataan: "uuden sukupolven energiatäydennysrehu, jolla saat lisää vauhtia ja voimaa hevosen suorituksiin". Katsotaan nyt kuinka paljon sitä vauhtia tulee ;)  Lauantaina juoksutus. Pääsiäispäivät hoiteli Jenna ja minä keskityn sukulointiin.

VKO 13

Viikko alkuun ensin traikun katsastuksella ja sitten illalla Siirin treeni. Siirin treenissä minulla oli oikein mukava kuuliainen hevonen, joka loppua kohti keveni ja keveni ja pienten kehotusten jälkeen liikkuikin mukavasti. Tästä jäi oikein hyvä tunne! On se niin pienistä vinkeistä kiinni  tämän lajin sujuminen. Tiistaina Ewan treenissä Johannan kanssa Kepan mieliala vähän vaihteli mutta kun lopuksi kokeilivat viikonvaihteen kisojen rataa niin ihan mukavalta näytti.- Keskiviikkona Suvin tunnilla hyvä meno jatkui. Vastalaukka kesti mukavasti jos nyt ei aina ihan niin tyylikkäästi :)  Torstaina vapaa, perjantaina Johanna laittoi askelmerkkejä kohdalleen ja sitten lauantaina se alkoi Voistion harjoituskisoissa: kisakausi! Kevät on siis pitkällä :)) - Kisakausi alkoi vallan mainiosti.

johanna_ja_gera_voistiossa_1_copy.jpg

johanna_ja_gera_voistiossa_2_copy.jpg

Treenien jäljet näkyi vaikka pieniä tahtirikkoja olikin. Kovin tyytyväisiä oltiin tähän Voistion harjoituskisan esitykseen,  59,8 % ja kakkossija :) VIDEO

VKO 12

Maanantaina juoksuttelin jälleen. Tiistaina hyppyytettiin ja varsin mukavasti meni vaikka Johanna joutui vääntämään pitkän rupeaman, jotta Kepan "kuulo parani" kevään paukutellessa maneesia. Kepan jälkeen vuorossa oli Johannan oma Vilpe ja sitä oli ilo katsella. Ori ei hötkynyt mistään maneesin natinoista ja esteet oli tehty sille ylitettäviksi. - Keskiviikkona itse selkään tauon jälkeen ja ihan hyvin jaksoin. Kepa oli vähän säpsykkänä mutta lopussa taas kuulolla. Torstaina Ewan treenissä Kepalla oli hieman vaikeuksia keskittyä kun aurinko paistoi järkyttävästi välillä ikkunoista sisään ja oma varjokin kulki edellä :)  Johanna sai tehdä töitä tosissaan. Lopuksi taas keskittyi väläyttelemään hienoa ravia ja laukannostoja. Perjantaina Nooran tunnilla harjoiteltiin kouluradan tehtäviä ja sain mielestäni Kepan liikkumaan ja kuuntelemaan varsin hyvin.  Lauantaina vapaa ja sunnuntaina juoksutellen.

VKO 11

Viikko alkuun Kimmo Sulkalan valmennuksessa. Johanna ja Kepa ottivat tiukan yksityisen puolituntisen. Takajalat alle ja menoksi. Tätä tarvitaan  :) - Tiistaina vihdoinkin taas myös itse ratsaille. Heku tuli pitämään meille valmennuksen ja oli hyvä treeni. Kun pitkän flunssaloman jälkeen oli ensimmäistä kertaa selässä ja hyvin kunto kesti tehokkaan tunnin niin hyvältä tuntui. Keskiviikkona Suvin tunnilla taivutellessa kai sitten edellisen illan meno koetteli omaa kuntoani mutta parilla tauolla jaksoi tunnin kuitenkin läpi.  Torstaina jälleen Johanna Ewan silmien alla ja jo alusta meno oli ryhdikästä ja tahdikasta. Perjantaina kengitys kun jäät ja hiekka ovat syöneet Kepan kengät nopeasti niin huonoon kuntoon että onkin pakko jo nyt pistää uudet alle. Illalla piti olla Nooran pitkä koulu mutta jo imurointi aamulla sai puhaltamaan siihen malliin että ei auttanut muuta kuin peruuttaa tunti. Sitkeä on tämä lenssu. Lauantaina juoksutus ja sunnuntaina Kepa Liisin hoidossa.

VKO 10

Nuorimies sitten ajoi perjantai-iltana täyttä vauhtia autoni perään Soramäen risteyksessä kun seisoin punaisissa odottamassa. Aurinko oli häikäissyt. Sitä vaan en kyllä jaksa edelleenkään ymmärtää miten voi ajaa kaasu pohjassa valo-ohjattuun vilkkaaseen risteykseen vaikka ei näe mitään?????? Ratsastustunnin sijasta siis ambulanssikyydillä polille tarkkailtavaksi ja sekin oli kokemus. Miten verenpaine voi laskea kun yhdessä sängyssä piti yllä keskustelua Hieno Åhlgren ja lopuksi viereiseen sänkyyn kuskattiin siilipää Sikailija Sid haava päässään kolmen promillen humalassa oksentelemaan? Sääliksi käy polin henkilökuntaa kun kyseessä varmaan oli normi perjantai. Aamuyöllä päästivät lopulta kotiin. Onnellinen ja kiitollinen olen kuitenkin että näin vähällä selvisin ja onnellinen siitä etten ihan pikkuautolla ollut liikenteessä. - Nyt sitten olen autoton ja elämä on vähän hankalaa. - Lauantaina pääsin käymään tallilla rapsuttamassa, sunnuntain hoiteli Jenna, maanantaina Ninan rapsuttelu. -  Kiitos tyttöjen Kepa saa tästäkin viikosta hyvän liikuntaviikon ja sunnuntaina vapaan ennen maanantain Kimmon valmennusta. - Me onnistuimme ryöstämään pojan auton Helsingistä käyttööni, joten pääsen tästä minäkin lenssuni kanssa edes rapsuttelemaan :) Ensi viikolla sitten taas toivottavasti takasin normaaliin elämään. - Torstaina Ewa valmensi Johannaa ja Geraa. Siitä pätkä videota tässä.

VKO 9

Hyvää talvilomaa kaikille lomailijoille. Mekin aloitimme viikon lähes laiskottelun merkeissä. Pikkusen pyöritystä maneesissa ja enemmän keskittymistä harjaamiseen ja talvikarvan lähtöön. Kevään merkit ilmassa:) Tiistaina Johannan tehotunnilla koulua. Keskiviikkona ohjelmat muuttui ja jotenkin en ollut valmennuksen peruuntumisesta tällä kertaa pahoillaan. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötila oli pikkuisen plussalla. Siispä me taasen hangella kahlailemassa. Onnellinen päivä :)) Sitten torstaina juoksutellen.

gera_helmi_2012_002.jpg

VKO 8

Viikon hevonen: Blue Horse Romanov selässään Edward Gal. Näin he esittäytyivät suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa.

Maanantaina oli ensimmäinen ihan ehta kevätpäivä. Lämpötila nollan tienoilla ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Maisemat oli lumipyry yöllä siistinyt hohtavan valkoisiksi. Siis tämä oli se päivä, jolloin ei voinut tulla mieleen mitään muuta vaihtoehtoa  kuin että menen Kepsun kanssa hankilenkille. Näin tehtiin ja se kannatti:)) Tämä heleä hetki valaisee taas monta hämärää päivää. - Tiistaina tunnilla katolta putoavan lumen antaessa virtaa hevosiin. Keskiviikkona Johanna testaili Geran taitoja vaativammissa liikkeissä. Sieltähän ne laukkasulutkin löytyi siistillä vaihdolla :) - Keskiviikon kokoamisten jälkeen torstaina juoksutusta ja lihasten rentoutusta. Perjantaina kengitys ja minulla lenssuinen olo. Siispä Jenna tunnille ja minä kotona lepäilemässä. Launataina juoksutus. Sunnuntaina olo jo minulla vakaampi tai sitten into suurempi mutta käytiin pellolla hangessa jälleen kun aurinko paistoi ja oli upea keli. Lopuksi maneesissa vielä laukkailemassa.

VKO 7

Maanantaina juoksutellen. Tiistain tunnilla reipasta menoa kun tädit (siis hevosillaan) pistettiin ensin laukkaamaan ympäri maneesia kevyessä istunnassa niin kuin vain korvien väli kesti ja sitten ravia, puomeja ja laukannostoja tasatahtiin. Tunneilla käymisessä on se hyvä puoli ettei nuo harjoitukset jää vaan meinaamiseksi. Hyvä mieli tuli taas kerran! -  Keskiviikkona Jenna itsekseen ja illalla minä aluelupakoulutuksessa. Torstaina Ewan treeni ja perjantaina Nooran tunnille. Lauantaina juoksutus ja sunnuntaina vapaapäivä.

VKO 6

Viikon alkuun estehyppyä. Viikon harjoitus löytyi St. Georg lehden vinkeistä linkki. Ja olihan siinä tosiaan ideaa. - Tiistaina tunnilla reipaan Kepan kanssa oli ilo päästellä. - Keskiviikkona oli erinomainen asia että vedoton täti päätyi Suvin tunnille. Siinähän sitä väännettiin avoa, sulkua ja lopuksi päästeltiin reipasta laukkaa. Sitten olikin ihan vetävä mieli tunnin lopulla :)) Torstaina vähän täsmäsäätöä Ewan silmien alla. Vähän vaikeampia harjoituksia kuten sulkua ravissa. Tämä on oikeasti vaikea laji! - Perjantain tunnilla Nooran opissa kangilla taas sujui vallan mukavasti. Kepa oli reipas menijä. Miten se nyt voikaan niin olla että tämä kankisuitsitus alkaa tuntua helpommalta? Lauantaina vapaa. Sunnuntaina ensin maneesissa niin ihanan fikusulla ja selväpäisellä Kepalla että ihan nautinnoksi pisti.  Voikohan hevonen aistia sen että emäntä oli syönyt "huonoja blinejä" edellisenä iltana? Vielä kun Pinja ja Chyla ilmeistyivät paikalle ja veivät meidät pellolle kahlailemaan hankeen niin sehän oli tosi hieno juttu!

Tällä viikolla voi ihailla viime viikon kauniita maisemia katselemalla tekaisemani videon. - 21 astetta pakkasta teki kuvaamisen vähän hankalaksi mutta kannatti :)


VKO 5

Maanantaina vapaa ja sitten normiviikkoa. Tiistaina ja keskiviikkona tunneilla, torstaina Johanna Ewan treenissä, perjantaina tunnilla. Lauantaina ja sunnuntaina lomailua ja kevyttä juoksutusta - 20 - - 30 asteen pakkasen tehdessä elämää vähän hankalammaksi. Tosin maaneeseissa oli edelleen varsin miellyttävät olot tehdä hommia. Gera täytti pyöreät 10 v. tiistaina.

Geran 10v. synttäreiden juhlinnan lisäksi voi ihailla miten yhdet idoleista Adelinde Cornelissen ja Jerich Parzival taituroivat

tai sitten Steffen Peters ja Ravel viikonvaihteessa Floridassa. Taso on kova.


Tästä voi seurata sitä miten huippuammattilaiset tekevät kür-ohjelmaa Tinne Vilhelmsonin kanssa.


Ja tästä voi katsoa miltä Tinnen ja Favouritin valmis kür näytti Floridassa viikonvaihteessa.

VKO 4

Maanantaina Sulkalan Kimmon treenissä Johanna ja Kepa teki tosi hienoa työtä. Tämä luo odotuksia keväälle. - Taisin kylmettyä treenin aikana kun järkkäilijänä tuli seistyä siellä koleassa maneesissa tuntikausia. Kylmä meni luihin asti vaikka olin pakannut vaatteita niin paljon päälle että liikkuminen sujui kuin kuukävelijällä. - Tiistaina minä pärskien ja siis sijainen selkään. Jenna opiskeli Geran tahteja ihan mukavalla otteella. Keskiviikosta tuli molemmille vapaa kun ajattelin kuntoutua torstaiksi Ewan treeniin. Ewan treenissä Kepalla oli päivän teemana: "kyllä täällä maneesissa joku kohta hyökkää kimppuuni".  Puolivälissä treenin keskittyi harjoituksiin mutta sitten taas kuuli kai maneesiin tulossa olevan hevosen ääniä ja päätti mm. pysähtyä kuin seinään reippaasta ravista. Onneksi näitä päiviä on aina harvemmassa. - Ja kaikki tämä sen jälkeen kun oli tyyliin evvk seurannut päivän rakennustyömaata ja nosturin nokassa taivaalla leijuvia kattotuoleja. Luulisi niissä olleen enemmän ihmettelemistä kuin maneesin nurkissa, joita "vasta" kuutisen vuotta ollaan tuijotettu. Hohhoijjaa. - Lauantaina yksiksemme tyhjässä maneesissa mutta varsin mukavan treenin teimme. Sitä kun laittaa Kepalle tehtävää eteen sopivassa tahdissa niin homma sujuu. Siirtymiä treenattiin ravissa ja laukassa. Sunnuntaina eksyin estetunnille - tosin esteitä ei ollut mutta tehtiin esteratsastustreeniä. Eka kerta estesatulassa sitten maastolenkin, josta taitaa olla aikaa jo puolitoista vuotta. Olihan se vähän eri juttu:)

VKO 3

Viikko alkoi Siirin treenillä, jossa Kepa teki hommia reippaasti. Vähän maneesin päädyssä oli mörköjä mutta tällä kertaa tosi vähän. Tuntuu että jotain edistystä on saatu aikaan sekä liikkeessä että hevosen korvien välissä. - Toisaalta aloin epäillä astmalääkitystä syyksi. Kun norjalaiset hiihtäjät Marit Björgen kärjessä tekevät astmapiipun avulla niin hyviä suorituksia niin mahtaako meidänkin edistys olla siitä kiinni? Kun ennen tuntia hönkäisen pari piipullista niin kyllä kulkee hyvin  - toisin kuin ennen :) Tiistaina vähän kevyempi venyttely ja rento, tyytyväinen Kepa. Keskiviikkona Ewan treenissä oltiin varsin tyytyväisiä koko tiimi. Torstaina vapaa. Perjantaina Nooran tunnilla kangilla tosi helppoa menoa. Lauantaina esteitä sujuvasti ja sunnuntaina vapaa.


VKO 2

Maanantaina vapaa, tiistaina tunnille, keskiviikkona Ewan valmennus ja torstaina kengitys. - Tiistain tunti sujui varsin mukavasti. G välillä vähän tarkkislaisen keskittymisellä varustettuna mutta suurimman osan ajasta ihan kuuliaisena. Keskiviikkona Ewan treenissä Johannan ja Geran meno oli varsin mukavaa katsottavaa. Homma toimi ja hevonen liikkui eteen. Torstaina rivakka laukkasessio isossa maneesissa. Ei ehdi kunnella maneesin natinoita kun mennään tarpeeksi lujaa ja tehtävät vaihtuu :) Perjantaina kankitreeniä pitkällä koulutunnilla ja ihan itseäkin hämmästytti kuinka mukavalta meno voi joskus tuntua. Hyvä näin välillä. Lauantaina itseksemme ja päälle torstailta siirtynyt kengitys. Sunnuntaina vapaa.

VKO 1

Uusi vuosi vaihtui kalenteriin ja Kepa sai aloittaa vuoden juoksutuksella.  Uudenvuodenattona oli reipas treeni kun Maiju vieraili lomallaan Portugalista (höh, me muut menemme sinne lomalle =) ratsuttamassa Geraa ja laittelemassa takajalkoja töihin. Ehkä juoksutus olikin hyvä valinta sillä saattoi typykällä olla lihakset arkoina. Muutenkin oli aika pöhkö - ilmeisesti taas kerran uudenvuoden raketit olivat tehneet tehtävänsä. Tässä Maijun ja Geran näyte lauantailta. VIDEO

Maanantaina vapaa ennen tehoviikkoa. Tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina normitunnit, torstaina Ewan treeni ja lauantaina jälleen Maiju selkään. Sunnuntaina esteitä eteen.

Tiistain tunti meni vapaan jälkeen vähän unissaan olevan hevosen herättelyyn. Keskiviikkona Gera olikin sitten varsin hyvin hereillä tuulisessa illassa. Eipä tarvinnut paljoa käskeä eteenpäin ja välillä oli jarrutkin kateissa:) Onneksi Suvi piti reipastahtisen laukkatunnin ettei Gera ehtinyt kuunnella tuulen ja sateen ääniä sen enempää. Tunnin kruunasi lepotauolla vielä se kun lappeellinen lunta valahti tömisten maahan maneesin katolta. Mukana oli kuitenkin rauhallisia hevosia ja osaavampia ratsastajia, joten tilanne meni ohi rauhallisesti ympyrällä taivutellessa. Torstaina Ewa treenasi Johannan ja Geran kanssa koulua. Hevonen ei ihan normikunnossa ollut, joten treenikin oli vähän vaikeaa eikä sitten mitään vaativampaa tehtykään.

Perjantaina Nooran tunnilla taivuteltiin takapäätä ja meno oli kumma kyllä taas varsin mukavaa. Hevonen oli kuulolla ja taas pystyi tekemään tehtäviä ilman suurempaa äkseerausta. Lauantaina Maijun treenissä Gera oli sitten taas vähän jäykkänä - jännittynyt viikko ja edellisen illan taivuttelut varmasti tuntui lihaksissa. Sunnuntaina Johannaa esteillä ja varsin tyytyväinen Kepa.