Kilpailut - 2007

2006 

Nelivuotiskausi kului kilpailemisen sijasta lihomiseen ja lihaksien kasvattamiseen. Hoikan neidin kevät oli ollut stressaava, ensin muutto Latviasta Suomeen Suvi Putkurin myyntitallille maaliskuussa ja sieltä sitten uusi muutto Lahteen Takkulaan  huhtikuun alussa.

 163_6392.jpg

Alkuvuoden ja kesän treeneihin kuului enimmäkseen liinassa juoksutusta ja lyhyitä ratsastushetkiä kentällä ja maastossa.

 

img_1182.jpg 

Ewa ja Gera kesällä 2006

Loka- ja marraskuu kului pääkaupunkiseudulla vähän enemmän töitä tehden ratsutettavana. Joulukuun alusta Gera muutti nykyiseen kotitalliinsa Korpikylään Hollolaan.

2007

Korpikylän aluekoulukisat 1.4.

 

img_8066.jpg

Elämänsä ekat kisat jännitti Geraa kamalasti, vaikka omassa tutussa maneesissa oltiin. Läpi meni kuitenkin! Tuomari tykkäsi, että kun tasaisuutta löytyy enemmän niin pisteetkin nousee.

K.N. Special 51,34 %

  

Niihaman aluekoulukisat 6.5.

 

img_0649.jpg

 

Ensimmäiset kisat vieraassa paikassa. Taas jännitti, mutta radalla helpotti!

Helppo B, Nuorten hevosten kenttäohj.  57,69%    

  

Takkula Cup aluekoulukisat 13.5.

 

img_0797.jpg

Entuudestaan tuttu paikka, sillä Gera asusteli aluksi puolisen vuotta Takkulassa. Kivaksi sanoi toinen tuomari ja toinen tykkäsi että eteenpäin saisi enempi pyrkiä. 

Helppo B:0 54,07 %   

 

  

Korpilahti, kansalliset 5 v. cup 20.5.

 

img_1002.jpg

Joustavat aktiiviset perusliikkeet ja positiivisesti työhön suhtautuva, totesi tuomarit. Toki vähän jännittyneeksi taas mainitsivat.

Helppo B:3 2003  61,67%    

 

Lappeenranta,  kansalliset - nuorten hevosten luokka 10.6.

No nyt meinasi Geralta mennä hermo. Kilpailupaikka oli aika levoton, harjulla meni autojakin ;). Kiireeksi pisti mutta rata tuli selvitettyä kunnialla.

FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma 2005 57,38%

 

 

Kontiolahti, kansalliset 5 v. cup 15.7.

img_1223.jpg

Hieno ja rauhallinen kilpailupaikka. Tällä kertaa uusi asia oli majoittuminen yli yön kilpatallissa. Gera asettui nopeasti aloilleen ja aamulla tallista löytyi rauhallinen tyytyväisen oloinen ratsu.

Radalla Gera oli rento, esitys oli rytmikästä, mukavaa katseltavaa. Takaosaan pitäisi  vielä saada lisää voimaa tuomarin mielestä.

FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma 2005 61,19%   VIDEO

 

Porvoo, kansalliset 5 v. cup 12.8.


Porvoossa Gera oli tosi vauhdikas päästessään ulos traikusta. Paikka oli kyllä parhaasta päästä mitä ratsastuskilpailuissa on tullut vastaan, mutta tilanne hermostutti kovasti. Taluttajan varpaat olivat taas koetuksella. Kunnollisen verryttelyn jälkeen tahti rauhoittui ja ylimääräinen puhti hävisi, ehkä vähän väsähtikin tohottaessaan. Radalla Gera käyttäytyi sitten oikein fiksusti ja rauhallisesti. 

Tuomarien kommentit: takaosa paremmin alle, keskiaskeleet selvemmin esiin ja tasaisempi tuntuma. Raamikas hevonen.

 FEI:n CCI/CIC* B-kenttäkilpailuohjelma 2005 60,238%    

 

Takkula, kansalliset, alueluokka 19.8

img_2323.jpg

 

Takkulassa Gera otti kilpailupaikalle saapumisen rauhallisesti. Verryttely sujui mallikkaasti, mutta tällä kerralla sitten radalla alkoi jokin harmittaa ja pää vähän vippasi sinne tänne. Askellajeista seiskaa ja kuutosta, tuomarin mielestä mukavan energinen ja elastinen, mutta muoto vielä epätasainen. Siis jälleen "enemmän takaosa alle ja ylämäkeen"! Sija hienosti kuitenkin juuri viivan alle seitsemänneksi. 

Alueluokka Helppo B:0 58,272Harju, kansalliset 5 v. cup 26.8. 

img_1553.jpg

 

Vaalimaan rekkajonojen takia lähdettiin matkaan hyvissä ajoin. Perillä oltiinkin sitten reilusti etuajassa ja Gera joutui seisoskelemaan traikussa tovin luokan alkua odottelemassa. Tämä taisi olla vähän liikaa tällä kertaa. Oripoikien hirnunta ja kuhina kilpapaikalla sai Geralla kunnon sekoiluvaihteen päälle, joten hyväksytty tulos oli jo hieno saavutus. Radalla Gera esitti ensimmäistä kertaa historiassa  pukituksenkin =). Tosin toisen tuomarin kommentti liian vaativasta radasta Geralle sai kyllä hilpeyttä aikaan. Gera selviää vastalaukoista ym. ongelmitta, vain ne pysähdykset ja paikallaan seisominen ovat malttamattomalle neidille hankalia. 

 

img_1606.jpg

 

FEI:n kenttäkilpailuohjelma poneille 1993 53,2 %

  

Takkula Cup, aluekoulukisat, joukkuekilpailu 2.9.

img_2492.jpg

Nyt sitten satoi vettä oikein kunnolla. Onneksi kyseessä vain pikapistäytyminen lähitallille. Tällä kertaa matkassa oli rauhallinen ja oloonsa tyytyväinen Gera. Verryttelyssä piti päätä vähän vipata ja niin myös radalla. Suoritus sujui ilman rikkoja, mutta kun on "valitettavan epävakaa edestä" niin näkyyhän se pisteissä. C tuomari piti enemmän näkemästään, ihan antoi 60,385 % mutta toista tuomaria levottomuus häiritsi enemmän. Aluejoukkuekilpailun neljäs sija Werran/Pirjo Matilainen ja Romeon/Sanna Juntunen nostaessa pisteitä hienoilla suorituksillaan. 

K.N.Special 58,385 %

 

Takkula Cup, aluekoulukisat 7.10 

Saattaa kuulostaa "kalajutulta" ...mutta auts miten hienot sulut ja takaosakäännökset Gera teki verkassa. Siihen taisi päivän paukut sitten hukkuakkin. Radalla oli jo väsähtäneen oloinen Gera, joka hyppeli väärälle laukalle ja takaosakäännöksissä esitti jotain perin kummallista steppiä pää pystyssä. Vastalaukkaosuudesta sentään seiska. No olihan tämä ohjelma jo aika vaativa nuorelle neidille. Ensi kesänä sitten ;)

Helppo A, Breeders Prize ohjelma 2002, hylky

 

Takkula_71007