Tällä viikolla 2011

VKO 52

Tapaninpäivänä viikko alkuun. Liisi kävi tunnilla ja se oli hyvä sillä uskomaton myrsky pyyhkäisi yli Suomen ja pyyhkäisi samalla jokusen kuution puutakin pitkälleen. Sellainen vaikuttaa hevosenkin mielen liikkeisiin, joten laumassa turvallisempaa.  -  Minä joulureissulla Kokemäellä myrskyn silmässä. - Myrsky uusi tiistaina ja tunti päättyi sähköjen katkettua täys pimeyteen. Onneksi homma pysyi hanskassa ja valot pätki  päälle pari kertaa että päästiin helposti takaisin talliin. -  Keskiviikkona Suvin treenissä aluksi vähän laiska hevonen mutta kun päästiin laukkailemaan niin löytyiväthän ne jalatkin alle sieltä. Torstaina vapaa ja perjantaina perinteinen pitkä koulutunti. Uuden vuoden aattona oli jälleentapaamisen hetki. Geran vakkariratsastaja viime vuosilta, Maiju,  oli lomalla Portugalin auringosta ja laitteli Geralle tahtia kuntoon. Olipa Kepalla oma tahtokin liikkua  kun tunti oli kulunut :)

VKO 51

Joulua kohti huristellaan tällä viikolla. Vettä sataa, maa on musta eikä toivoakaan valkoisesta joulusta. Maanantaina Gera vapaalla. Oli ravassa kainaloita myöten ja suihkuttelu oli päivän ohjelmanumero. Tiistaina ja keskiviikkona tunneilla. Tiistaina tehtiinkin vaihtarit tarhakavereista. Laura ratsasti Geralla ja minä Ompulla. Johanna oli keksinyt laittaa puomitunnin ohjelmaan, joten olihan se aika hilpeää päästellä puomeja hevosella, jonka nappuloista ei ihan tarkkaa käsitystä ollut. Mutta oli kiva ratsastaa hevosella, joka liikkuu iloisesti omasta halustaan.  - Laura taas sai kokea Kepan pukituksen -  ei sovi komennella  :)  Suvin tunnilla volttia ja väistöä tosissaan. Torstaina Ewa valmensi Johannan säätöjä kohdalleen Geran sielun sopukoiden tulkinnassa. Perjantaina pitkä koulu ja lauantaina jouluaatosta hevosellekin lomanen. Joulupäivänä juoksutellen ja kun yksin oltiin hämärässä maneesissa ei tarvinnut  juoksuttaa - sen verran oli jännittävää että juoksihan tuo itsekin pää pystysä ja häntä kaarella:)

VKO 50

Sunnuntaina Gera pääsi Johannan kanssa mukaan Korpikylän ratsastajien pikkujoulujen tontturalliin. Kuusia kiertäen 110 lasissa ja leikkimielisen kisan voittajiksi. Kyllä lähtee kun on vähän yleisöä, säpinää ja jännitystä :) Maanantaina vapaa. Tiistaina Johannan treeniä ja keskiviikkona Suvin. Mukavia tehokkaita tunteja niin ettei aamulla ole kunnolla päässyt sängystä ylös, saatikka sitten saanut vedettyä sukkia jalkaan ilman supervenytyksiä. Pienet verryttelyt tekisi varmaan terää. - Tiistaina Gera teki selväksi ettei pidä kimoista kavereista. Sivusuuntainen täsmäpotku lähti yllättäin tosi napakasti kohti uutta kimoa tuntihevosta ja korvat oli koko ajan luimussa kohdattaessa. - Torstaina Johanna vuoro keskittyä kouluratsastukseen ja sitten pitkästä aikaa Nooran tunnille perjantaina kankikouluun. Teho treeni ja taas päästiin kankiohjissa milli eteenpäin. Vaatii keskittymistä kyllä.  - Lauantaina juoksutus - tai siis Kepa päätti pelätä mörköjä ja laukkasi itsensä hikeen juoksuttamattakin liinan päässä =) Sunnuntaina rakentelin tottelevaisuusesteradan ja siinähän sitten Johanna ja Kepa tottelevaisesti menivät hiljaa ja hallitusti tiukkoja kurveja esteitä loikkien. Ruotsalaisten oppeja :)

VKO 49

Maanantaina meinasin treenata. Olo vaan oli iltapäivästä lenssuisen vetämätön ja treeni jäi väliin. Kepalle vapaa. - Itsenäisyyspäivä ja olo ainakin aamusta lupaava. Lääkitys kuntoon ja tunnille itsenäisyyden hengessä. Hyvin sujui ja kiva tunti. Keskiviikkona myöhäisellä tunnilla.  Yleensä viikon töistä väsähtänyt Kepa olikin iloinen menijä ja reippaat oli treenitkin pohkeenväistöineen ympyrällä. Lopuksi laukka oli sellaista etten ole aikoihin päässyt niin iloisesta menosta nauttimaan. Kepa säikähti pientä ahtautta nurkassa toisten keskellä ja sen jälkeen jäi vauhti päälle. Loppuverkan kruunasi vielä laukkapyrähdys kohti toista maneesin päätyä kun katsomossa joku varmaan vaihtoi asentoa :) Lunta maassa ja pikkupakkasta niin alkaa virtaa löytyä.

Tässä esteitä hyppiville viikon treeniohje:"Kommunicera bättre med din häst." Tässä myös toinen jumppa, joka sopii Kepalle varmaankin erinomaisesti. Pitäisi vaan jaksaa kantaa kaikki nuo esteet kentälle. Vaan varmasti pysyisi kuulolla.

VKO 48

Maanantaina maneesin täytti estevalmennus ja me pidettiin vapaa ilta. Tiistaina Johannan tunnilla Gera oli tosi fiksu, kuulolla ja liikkuikin iloisesti. Ison maneesin pohja on Geralle passeli. Keskiviikkona Suvin tunnilla pienemmässä maneesissa pehmeämmällä pohjalla sai Geran kanssa punnertaa tosissaan. Vaan kun lopussa mentiin kolmikaarista laukassa vaihtaen niin innostuihan se Gerakin hauskaa pitämään. Hauskat tehtävät pitävät sekä ratsastajan että ratsun pirteinä. Torstaina vapaa. Perjantaina tulikin Ewa pitkästä aikaa valmentamaan ja selässä istui Johanna opiskelemassa Kepan kouluvirityksiä.

christys_2563w_large.jpgViikonloppuna itseksemme. Lauantaina hajosi saapas ja meno oli tahmeaa kun joka kerta oikeaa kannusta antaessa rikkoutunut vetoketju antoi palautetta omaan kantapäähän. Sunnuntaina varasaappaat jalassa meno oli taas mukavaa.

VKO 47

Viikko alkoi Kimmon treenillä jossa jälleen sai tuntea sen miten helppoa ratsastus on kun hevonen liikkuu kunnolla. Tahti, tahti, tahti...sitä haemme edelleen kuntoon. Alussa toinen pääty vei Kepan huomion niin että piti tehdä ravi käynti siirtymää oikein vauhdilla - Kepalla riitti siirtymissä ihmettelemistä ja nurkan mörkö sai olla rauhassa. Tiistaina Johannan ja keskiviikkona Suvin treenissä. Torstaina vapaa ja perjantaina Nooran treenissä.

VKO 46

Sunnuntaina kevyt juoksutus ja maanantaina perustreenissä Kepa olikin taas varsin mukava ja omalla moottorilla liikkeellä. Varmaan viilentynyt kelikin sai vireyttä sillä tarhasta taluteltaessa Gera esitteli että osaahan hän passageakin mennä varsin ilmavasti :) Tiistaina keskiviikkona tunneilla. Torstaina vapaa ja perjantaina jäikin tunnit väliin kun Geralla oli ähkyn oireita. Parin tunnin kävelytyksellä selvittiin tällä kertaa ja itse asiassa koko Geran historian aikana ensimmäistä kertaa jouduttiin ähkyn kanssa tekemisiin. - Lauantaina kevyesti ratsastaen ja sunnuntaina Johanna hyppi esteitä Geran kanssa varsin vauhdikkaasti ja sulavasti. Empimisestä ei ollut tietoakaaan.

VKO 45

Heti maanantaina Siirin treeni ja hyvää teki. Kepa kyllä yllätti kun vastalaukkaan piti siirtyä niin jatkoikin toisten perässä mukavampaan suuntaan. Eipä tätiä näin ole kyyditetty aikoihin :) Selitys: ehkä pitkällä tauolla oli taas osansa hommassa:)) Tiistaina Johannan tiukka kulmatreeni, jossa hiki kirposi niin minulta kuin Kepaltakin. Jokohan taas pitäisi klipperi ottaa esiin ja ajaa Kepalta uudelleen karvat kun talvi ei ala? Keskivikkona Suvin siirtymät ympyrällä. Torstaina vapaa ja perjantaina Nooran pitkällä koulutunnilla kankitreeniä. Lauantaina taisi kankena olla sekä hevonen että ratsastaja mutta ihan ok treeni silti väännettiin itseksemme.

VKO 44

Kepalla lienee kaikki kunnossa ja minä Tallinnassa kurssin pidossa. Ratsastuksen sijaan olen yrittänyt käydä aamu-uinnilla hotellin altaassa kun sellainen kerran on käytössä ja hyvää se tekee hartioille ja koko kropallekin. - Tällä viikolla tytöt siis hoitelee Geran liikutukset.

VKO 43

Maanantaina  omia aikojamme ja sitten olisi ohjelmassa rokotus. Rokotuksen takia Siirin valmennus illalla jää väliin. Tiistaina ja keskiviikkona tunneilla mutta kevyesti. Torstaina vapaa ja torstaista Kepa jääkin sitten toisten huomaan kun minä lähden kurssin pitoon Tallinnaan.

VKO 42

Kisakausi ohi ja normiviikot edessä. Maanantaina juoksutus, tiistaina ja keskiviikkona tunnit, torstaina vapaa ja perjantaina jälleen tunnille. Perjantaina kengitys ja pienet kantahokit kenkiin sillä kyllä se lumi ja jää kohta sieltä tulee.

VKO 41

Maanantaina pitkästä aikaa Kimmon treenit ja Johanna treenaamassa. Tykkään kovasti näistä treeneistä. Niissä on hauskaa ja puhutaan asiaa. -  Tiistaina ja keskiviikkona tunneilla ok menoa ja jos jostain on jotain sanomista niin selässä istuneen ratsastajan vireydestä. Ilman opetusta ei  syksyn vireystilaltaan punaiselle nitistämä  ja työpaineiden pyörittämä ratsastaja olisi saanut hevosta liikkeelle. Hienoa että on mahdolllisuus käydä tunneilla. Torstaina sitten klippasin Kepan lähes kokonaan kun on ollut niin hiestä märkä joka tunnin jälkeen. - Perjantain Nooran pitkästä koulutreenistä jäi oikein hyvä maku. Kangilla mentiin ja alun vaikeammasta laukkasuunnasta selvittyämme tuntui meno varsin mukavalta. -  Lauantaina laiteltiin merkit kohdalleen Liisin kanssa sunnuntain kouluisoihin. Toivottavasti Kepa on yhtä hyvin kuulolla kisoissakin. - Hyvin oli kuulolla. Sekä Liisi B:ssä että Johanna A:ssa yli 60 % tuloksiin ja kolmansiksi. Hieno päätös kisakaudelle! Vielä kun Kepan nuoruusvuosien kisakaveri kävi  Kepaa rapsuttamasa niin  oli päivä täydellinen :)

takkula_aamutunnelma_10.2011.jpg

VKO 40

Sunnuntain Takkulan kisoissa Kepa esitti kelpo suoritukset. Molemmilta radoilta kyllä neljä virhepistettä. Yksi askelvirhe ja sen seurauksena kielto ja toisella radalla puomin tipauttanut hipaisu sarjaesteellä. Tyytyväisiä oltiin jälleen kun menossa oli hyvä meininki. Johanna on saanut Geralta täyden luottamuksen pitkän puurtamisen tuloksena.

Maanantaina juoksutus ja klippaus. Piti vaan kokeilla saisinko siistiä jälkeä aikaiseksi ja homma sujuikin niin hyvin etten malttanut lopettaa ennen kuin oli valmista. Gera nautti hommasta hievahtamatta, joten kiitokset vain Portugaliin Maijulle,  joka aiemmin on klippaukset hoitanut - ei pelkää hevonen toimitusta vaan päinvastoin!

Tiistaina ja keskiviikkona tunneilla hyvä meno päällä. Torstaina vapaa ja perjantaina Johanna keskittyi kouluratsastukseen. Lauantaina ja sunnuntaina Liisi treenaili B-merkin rataa. Oikein hyvältä näytti meno. Korpparin kisat tulossa.

 

VKO 39

Maanantaina aina niin ihanan tehokas Siirin treeni tuli tarpeeseen kun vähän lenssuinen täti selässä iltamyöhällä tarvitsi roimasti kannustusta. Vähän oli silti nahkeaa menoa. Tiistaina Johannan treenissä sitten olikin vetreämpi Kepa alla. Vähän illalla poseerailtiinkin :)

kepa_poseeraa.jpg

Keskiviikosta tuli vapaa kun minulta puhti poissa syyslenssun takia. Torstaina kevyt juoksutus ja hieronta. Perjantai vapaa ja lauantaina virittelyä esteille ennen sunnuntain Takkulan estekisoja.

VKO 38

Sunnuntaina Kepa esiintyi edukseen Korpparin estekisoissa. Ekassa luokassa paras aika mutta se viimeinen puomi kopsahti alas. Semmoista se kilpailu on :) Maanantaista vapaa, satoi ja Nevalan valmennuksen takia ei oikein ehtoosta ollut paikkaa missä mennä.  Tiistaina Johannan treenissä kankea hevonen, mutta keskiviikkona Suvin treenissä  taas jo vetreytynyt versio. Torstaina vapaa ja perjantaina estetreeniä. Lauantaina aamutuimaan käväistiin Messilässä kokeilemassa  josko vieraissa esteet kulkisi. Hyvin kulki. Reipas empimätön Gera matkassa ja ensimmäisessä luokassa toinen sija sekuntin tappiolla voittajalle. Toisessa luokassa tuli pieni keilailu mutta hyvä tahti ja reipas meno loi uskoa asiaan. Hienoa Johanna  :))

VKO 37

Onnittelut Miksulle!  Suomen mestaruus! - Ihan tässä hämmästelee kun on päätynyt tällaiseen huippuseuraan vaan katselemalla vierestä säännöllistä ja ahkeraa harjoittelua :)

Maanantaina Siirin valmennuksessa. Tiistaina tunnilla ja keskiviikkona Johanna hyppi tähtäimessä sunnuntain Korpparin estekisat.- Siirin valmennus ja taas mentiin sata lasissa. Tekee hyvää! Tiistaina Johannan tunnilla ja taas tuli se onnellinen tunne että on tämä on niin hienoa hommaa! Perjantaina kankitreeniä pitkällä koulutunnilla.

jg_hameenkoski_19_6_11_copy.jpg

VKO 36

Maanantaina juoksutus isossa maneesissa pulujen vauhdittamana :) Tiistaina tunnilla pitkän työpäivän päälle taisi veto satulan päältä olla vähän vähissä mutta siinähän tuo meni. Keskiviikkona kova tuuli sai Geran kierroksille. Vähän aikaa väännettiin kentällä mutta sitten tuntui viisaammalta jatkaa juoksuttaen kun Kepan vastaanotin oli off tilassa. Torstaina vapaa ja kengitys. Perjantaina pitkällä koulutunnilla kangilla ja taas oli kaikki kohdallaan. Meno oli helppoa - vastalaukkaa ympäri kenttää. Lauantaina Liisi selässä ja tosi nätiltä ja rennolta näytti ja kuulemma tuntuikin. Sunnuntaina kokeilin itsekseni kangilla. Vähän kun treenataan niin kyllä se siitä :)

VKO 35

Maanantaina ja tiistaina itseksemme. Takkulan sunnuntaisten koulukisojen seuraaminen kanslistin joutilaassa tehtävässä aiheutti hirveän tarpeen harjoitella sulkua ravissa ja laukassa sekä tämän päälle vielä laukanvaihtoja. Alkuviikon saavutus olikin se että olen opettanut Geralle varman pukkilaukanvaihdon uudestaan :) Hmm...tytöillä on taas poisopettamisen paikka ;D

Keskiviikkona opiskeli Liisi Geran nappeja ja torstaina vapaata. Perjantaina vihdoin pitkälle koulutunnille ja Geralle kanget suuhun. Kangilla meno on jotenkin kummasti helpompaa kun ehtii miettiä myös tekemisiään ja Gera on ryhdikkäämpi ja tahdikkaampi omasta halustaan.  Hämärtyvät illat vaan saavat menoon uusia ulottuvuuksia. Vaaleanpunainen hohtava talikko kädessä ahkerana lantalaatikkoa kopauttanut pieni tyttö oli Geran mielestä Alien, jota kannatti paeta vauhdilla - rodeokäännös laukasta vaan pysyinpäs kyydissä :) - Sunnuntaina Johanna hyppäsi ja tosi mukavalta näytti.

Vko 34

Maanantaina hyppypäivä. - Ja hups kun on ollut kiirettä ja jäänyt kuulumiset kertomatta. Mutta alkuviikosta suunnittelin lukuvuotta 2012 ja ratsastin ti ja ke tunneilla. Torstaina lähdin Pietariin ja Geraoli Lauran hellässä hoivassa loppuviikon :)

VKO 33

Sunnuntaina vain vihreän ruohon napsimista - voikukka kasvattaa tällä hetkellä syötyjen tilalle ah niin heleää salaattia. Maanantaina laitettiin esteitä eteen ja varsin mukavasti sujui estehyppy :) Tiistaina itse tunnille.  - Keskiviikkona alkoivat taas työt eikä enää ehdi niin kokonaisvaltaisesti keskittyä harrastukseen.  Ja kun kaksi Geran ratsastajaa häipyi ulkomaille niin on paikka avoinna uudelle avustajalle. - Liisi kokeili yhteistyötä keskiviikkona ja hienostihan se sujui. -  Työt sitten hankaloittivatkin harrastamista niin että Gera sai pari vapaata. Viikonloppuna sitten ryhdistäytyminen ja takaisin treenin pariin. - Lauantaina tuulinen päivä, puimuri katoili näkökentästä peltoaukeiden notkelmiin ja pörisi taas yllättäin esiin. Antoihan tuo hieman säpinää menoon. Mutta kuitenkin tosi mukava treeni edellisillan rapukesteistä huolimatta:) Sunnuntaina sitten oli se päivä kun kaikki oli kohdallaan. Lämmin keli, ei ötököitä, Kepa kuuliaisena mutta reippaana ja lopuksi vielä metsälenkillä Ompun peesissä oli hienoa tähyillä Kepan selästä sieniä. Tätä tunnetta muistellessa taas selviää läpi monta talven pimeää päivää.

VKO 32

Viikonvaihteen ratsastukset hoiteli Essi ja Maiju ja minä keskityin häähumuun. Poika meni naimisiin ja teki minusta ihanan kauniin mukavan nuoren naisen anopin. Anopithan ovat tunnetusti viisaita ihmisiä, joilla on paljon arvokkaita mielipiteitä ;), joten kyllä miniän elämä nyt on helppoa kun ei tarvitse kaikkia asioita itse pohtia - nooh, ehkä parempi vastata vain jos kysytään ja jos sittenkään =))

dance_pk.jpg

 

 

 

 

 

Maanantaina omia aikojamme kokeilimme A-merkin ohjelmaa, jos vaikka kykenisi lauantaina Hämeenkoskelle kisaamaan. Ti ja ke tunneille, to vapaa ja pe pitää laittaa sitten polle kuulolle. 

kentalle_suunta_pk.jpg

Lauantaiaamuna Hämeenkosken aina niin mukavissa kisoissa käytiin pyörähtelemässä ja vähän pysähtelemässäkin. Enemmän pitäisi kisata että G rentoutuisi. Läpi meni A-merkki jälleen vaikka varsinaisesti taaskaan ei oikein pystynyt kunnolla miettimään rataa tai muotoa kun G yritti kurkkia mörköjä ja rikkoi niin helposti. Vaan lastaukset sujui vanhaan hyvään malliin mennen tullen suoraan kävellen traikkuun :)

 


keskitytaan_pk.jpg


 

 

 

 

 

 

 


VKO 31

...ahkeroin aitaa vehreälle ja olihan se G aika onnellisen oloinen...gera_vihrealla.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... ja onni oli rentoa kun Omppukin tuli seuraksi :)

omppu_ja_gera_vihrealla.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Tällä viikolla voi myös ihailla Matthias Alexander Rath'in esitystä Totilaksen kanssa Schockemöhlen orinäytöksessä.

 

Elokuu alkoi ja keli viileni. Maanantaina kentällä mukavaa menoa. Tiistaina ja keskiviikkona tunnille. Torstaina vapaa.

VKO 30

Tällä viikolla ohjelmassa Nooran tehokoulutreenit. Helteessä hiki virtaa mutta on se niin ihanaa:) Joka päivä hevonen on ollut paremmin kuulolla. Keskiviikkona heti alusta korvat törrötti minua päin ja avut meni läpi tosi helposti. Ravi kuulemma oli hyvää mutta oli se laukkakin varsinkin alussa ja lopussa jos helteessä välillä vähän repsahdimmekin :). Torstaina kanget suuhun. Hyvä tahti jatkui edelleen. Perjantaina saattoi vaan todeta että olipa mahti viikko. :))

Lauantaina vapaa ja sunnuntaina Korpparin estekisat. Korpparin kisoissa Johanna ja Gera empimättä ensimmäinen rata hienosti läpi ja kolmansiksi. Toisella radalla joku ihmeen pörriäinen päätti töpsähtää Geran korvaan heti ensimmäisellä esteellä ja haittasihan se toki menoa. Kolmannelle hento kielto mutta loppu rata taas aika haipakkaa. Hienoa menoa!

VKO 29

Maanantaina itseksemme kunnon treeni ihanassa kesäkelissä kentällä. Tiistaista tuli pikkukiireiden takia vapaapäivä Geralle. Keskiviikkona Johanna hyppi esteitä Geralla erikoisuutena vinoon laitettu puomi joka pakottaa hyppäämään suoraan. Ja suoraan meni ! Torstaina Johanna verkkaili kentällä ja hierontapäivä. Perjantaina hieronnan jälkeinen vapaa ja lauantaina plus 30 asteen helteessä mukava pikkutreeni kun tuuli puhalsi kuitenkin vilpoisasti.  -- Osanottomme Norjan surullisten uutisten johdosta norjalaisille.

 

VKO 28

Aika vilistää nopeasti reissatessa. Maanantaina Göttingenistä Travemündeen ja yöllä ankkurit ylös ja takaisin Suomeen. Keskiviikkona sitten kotosalla taas. - Johanna oli Geralla harrastanut kouluratsastusta Korpparin kisoissa hyvällä menestyksellä. Niin se esteratsastajakin saa kiemurat sujumaan. Hienoa! :) Keskiviikkona vielä Johannan estetreenit, torstaina vapaa ja perjantaina kapusin itse selkään kolmen viikon tauon jälkeen. Yksin kentällä pitkän tauon ja Geran vapaapäivän jälkeen ei ehkä ollut ihan paras yhdistelmä mutta malttoi kyllä keskittyä tehtäviin ja ravasi ja laukkasi mukavasti. Hyvässä mallissa oli ja tyytyväisen hevosen sain jälleen kerran Johannan hoivista. Kiitos! - Lauantaina kentällä oli toinenkin ratsukko ja se näkyi heti Geran menossa. Oli rentoutunut ja kuulolla. Hyvän menon vain katkaisi armoton sadekuuro mutta ehdimmepä tehdä olennaisemmat jutut. Sunnuntaina juoksutusta kun kenttä oli kovan sateen jälkeen aika liukas eikä sisään kuitenkaan huvittanut mennä.

VKO  27

kesareissu_2011_euroopassa_087.jpgLutzern ja sitten Bad Bellingen Schwartzwaldissa. Tänään oli se päivä kun päätettiin löytää eläinlääkäri, joka antaa koirille heisimatolääkityksen jottei tytsylit jäisi Vuosaaren karanteeniin. Tierartz oli tosi ystävällinen nuori nainen, joka oli perustanut klinikkansa 300 vuotta vahaan taloon. Olivat miehensä kanssa tehneet ison remontin ja kaikki sisällä hohti uutuuttaan. Homma oli kymmenessä minuutissa hoidettu ja maksoi 18 euroa. Useampi kymppi oli kyllä taskussa varattuna toimenpiteeseen =). Loppuviikko kului Moselin laakson viiniviljelmiä ihaillessa. Toki tuotteitakin tuli vähän testattua.

 

moselin_viinit.jpg

 

VKO 26

Kepa- team hoitaa Kepaa ja minä seikkailen auringon perässä Euroopassa. Nyt nähty aurinkoinen ja lämmin Kitzbühel Itävallassa. Sieltä juuri tultiin Lago Maggioren rannalle Sveitsiin. Aurinkostrategia tilttasi pahasti kun olimme perille tullessamme kaatosateessa ukkoskuurossa mutta ohi meni auringon paistetta on riittänyt  :) Huikeita maisemia matkalla.

maisema_kesareissu_2011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eloa Lago Maggiorella. kesareissu_2011_euroopassa_029.jpg

Sitten Alppien yli Lutzernin liepeille.Toiset kaahaili Porcheilla ohi ja me mentiin sitten vähän hiljempaa :)

kesareissu_2011_euroopassa_122.jpg


 

VKO 25

kohti_seuraavaa_estetta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Juhannusviikko ja tallilla rauha maassa ratsastuskoulun lomaillessa. Sunnuntain estekisoissa Gera empi itsensä ulos radalta mikä ei kyllä yllätys ollut. Kilpailun loputtua saatiin treenata vielä rataa ja lopuksi lähti taas kulkemaan. Harjoitukset jatkuu :)

hymy_ei_hyydy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maanantaina mukavassa suomalaisessa kesäkelissä kentällä laukkailemassa. Takajalat turvoksissa eikä ihme niiden muutamien lännenratsastuspysähdysten jälkeen mitä G halusi esitellä kisoissa :) Tiistaina ukkosti. Kävin kuitenkin maneesissa  juoksuttamassa ukkosen pitäessä taukoa kun takajaloissa näytti edelleen olevan turvotusta. Kylmäystä ja linimenttiä.

 

VKO 24

Lämpötila laski sunnuntaista maanantaihin 20 astetta ja olikin oikein hyvä raikas keli. Reipas estetreeni viikon aluksi ja niin näpsäkästi liiteli tytöt esteiden yli jotta sitten vaan Hämeenkoskelle viikonvaihteessa testaamaan jatkuuko sama tahti siellä. Tiistaina ja keskiviikkona normaalit viikkotunnit. Kengitys lauantaina tiistain sijaan kun Lahdesta oli kakkosen kengät loppuneet. Lauantaina G jäi kotiin ja käväistiin tarhakaverin Ompun kanssa Hämeenkosken koulukisoissa. Omppu käyttäytyi niin 110% fiksusti ja rauhallisesti että siinä olisi mallia Gerallekin. Sunnuntaina sitten Geran vuoro esteillä.

VKO 23

On hienoa kun on harrastus joka irrottaa työasioista satakympillä sillä tämän viikon luontoäänenä korvissani on soinut muutosvastarinnan liverrys:

 

Mutta kun illalla pääsi taas oman hempsukkansa kanssa laukkailemaan ulos aurinkoon niin se oli abslolutely fabulous! - Tällä viikolla maanantaina juoksutusta, tiistaina ja keskiviikkona tunneilla ja torstaina vapaa. Ihana helleviikko!  Gera nauttii viilentävistä suihkuista ja voikukkasalaateista. Voi näitä hevosenpäiviä :) Perjantai ja lauantai myös vapaan merkeissä kun lämpötila oli yli +30 astetta. Sunnuntaina juoksutus.

 

1

VKO  22

nastolan_verkassa_2011_copy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Maanantaina torstain rataa treenaten ja päädyssä multakasan takaa hyökkäileviä haamuja vahtimassa. Tiistaina vapaa ja keskiviikkona Hekun tunnilla ja vähän rataa siinä samalla testaillen. Torstaina sitten oli vuorossa Nastolan koulukisat.  Ritan avituksella saatiin Gera traikkuun Ompun viereen.  Alku sujui Nastolassa hyvin mutta kun Omppu katosi maneesiin verkkaamaan alkoi Geran lähimmäisriippuvuus ottaa vahvan yliotteen. Vähän verkassa rauhottui mutta kisa oli sitten tällä kertaa ylikierroksilla käyvän hevosen pitelemistä, mikä tosin muuttui jähmeydeksi samalla sekunnilla kun kehään meni. Vaan kun oltiin pitkästä aikaa ekaa kertaa taas vieraassa paikassa niin yritän ymmärtää :) Läpi kuitenkin meni A-merkin ohjelma  :))

kaksi_rautiasta_ja_mina.jpg

 

VKO 21

johanna_ja_gera_22.jpg

Sunnuntain estekisoissa Gera oli innokas ja onnellinen estehevonen. Ekassa luokassa kolmas sija ja toisessa kuudes. Pikkuinen kopaus sai toisen radan lopussa puomin alas ja radan toinen vaihe jäi kokeilematta. Ratatempo oli mukavan reipas ja lupauksia antava. Vauhtia löytyy kun menohalut ovat kohdallaan :)

Maanantaina sateen tauottua juoksutusta kentällä. Tiistaina taas minulla supertyöpäivä ja Essi Geran kanssa jumppailemassa. Keskiviikkona pulumaneesissa mutta varsin mukavasti meni äänitehosteista huolimatta:) Torstaina vapaa. Perjantaina yksinämme kentällä koulurataa treenaamassa puuskaisessa tuulessa. Ensin meinasi nakata selästään lepattavien aitaliinojen ja paukkuvan varaston oven luodessa tunnelmaa. Sitten mamman adrenaliinit nousi ja ruvettiin hommiin. Lauantaina juoksutus. Sunnuntaina Korpparin K-35 kisat. Hauskaa kisata kun ei ole ollenkaan vakavaa :)) Hauska tunnelma, hyvät järjestelyt ja antelias tuomari :))

 

 

 

VKO 20

Maanantaina omaa treeniä. Oli mukava päivä. Suomi jääkiekon maailmanmestari 2011, sade taukosi juuri kun aloitin, kentällä raikas ilma ja kevyt tuulenhenki. Gera rentona ja kait sitten minäkin. Ympäri kenttää laukkaillessa tuli tunne siitä että elin juuri yhtä unelmistani :)  - Tiistaina ja keskiviikkona tunnilla. Varsinkin keskiviikkona ulkokentällä reipas tahti ja jälleen kerran mukavia tehtäviä. -  Torstaina vapaa ja hieronta. Otj kintereen yläpuolelta piukkana. Kokoaminen ja laukanvaihtotreenit varmaan tuntuu. - Perjantaina estetreeni, lauantaina kevyt verkka ja sunnuntaina pari luokkaa Korpparin estekisoissa.

 

VKO 19

Maanantaina kaikki kunnossa. Lämmin kevätpäivä ja kasteltu kenttä odottamassa meitä. Mutta Geralla olikin pomppufiilis.  Upeilla Korpikylän kumpuilevilla peltoaukeilla kiisi pari traktoria välillä häviten pölypilvi perässään notkelmaan, välillä kiiltävä katto kukkulan laella kiitäen. Todella järkyttävää! - Itselleni annan tällä kertaa kymmenen pistettä kun jaksoin loikkivan otuksen kanssa otella matsin loppuun asti. Ravia ja laukkaa kunnes alkoi uskoa että kannattaa  huomiota osoittaa myös selässä istuvalle täti-ihmisellekin.- Tiistaina Hekun tunnille. Ja pomppufiilis jatkui. Keskiviikkona vapaapäivä.  Torstaina oli taas oikein mukavaa menoa ja hevonen kuulolla. Niin ne päivät vaihtelee. Perjantaina vuorossa Johannan hyppytreeni, mikä sujui vallan mukavasti. Lauantaina Maijun koulutreeniä ja sunnuntaista tulikin vapaapäivä kun puutarhatyöt ja kokkailu ottivat osansa päivän tunneista.

 

Varsa_2011

Geran tallissa Mona sai varsan, jolla on valkoinen sydän otsassa. Pirteä viikon vanha vilistäjä. Välillä hellä hetki mamman kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

Vihdoinkin vihreää pukkaa läpi maisteltavaksi - Gera nauttii.

touko_2011_Geraruoholla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VKO 18

Maanantaina Ewan valmennusta ja radan ratsastusta. Hyvä kokeilla ratoja välillä ilman sen suurempaa kilpailutunnelmaa. Tiistaina Johanna, keskiviikkona itse tunnilla kengityksen päälle. Torstaina hieronta ja vapaa. Olipa aika pinkeänä tyttö ja ylempi kaulalihas ihan arkana. Töitä on tehty. Uusi satula on kohta sisäänajettu ja teettää näköjään Geran lihaksistossa eri kohdissa töitä :) Perjantaina Nooran koulutunnilla ja sinne eksyin lauantainakin. Ihan ok menoa.

Nyt voi ihastella viikonvaihteen maailmancupin päätöksen kunniaksi Adelinde Cornelissenin ja Parzivalin mielettömän upeaa menoa. Uusi idoli on löytynyt ja jälleen Hollannista!

 

 

 

VKO 17

Maanantaina pidettiin pääsiäistreeni ja pitkästä aikaan Ewa jakoi meille neuvojaan. Upea kesäinen keli ja Gerakin loppua kohti liikkui jo varsin mallikkaasti. Treeneistä on hyötyä! Tiistaina maailmalta palannut Johanna selkään ja minä hankin murorahoja töissä pitkän päivän. Keskiviikkona Hekun tunnilla hyvä meno jatkui edelleen, samoin kaunis lämmin auringonpaiste kentällä. Torstaina Geralla vapaapäivä - ehkä vähän kevään vihreitä ruohontupsuja maistetiin :)) Perjantaina oikein reipas ja hyvä treeni iltapäivästä - keskiravikin löytyi pari kertaa samoin laukka. Vapun aattona sitten kevyt "ponikoulutunti" :) Vapunpäivänä taas tosissaan - ja ei sittenkään. Huoltopäiväksi meni kun oli kova puhuri päällä eikä huvittanut testailla kummankaan hermoja :)

 

VKO 16

Siirin valmennus maanantaina ja oma olo niin kehno vielä flunssan takia että Este Essi tuurasi kouluratsastuksessakin. Kivan näköistä menoa. Tiistaina taas pitkä työpäivä ja omat ratsastukset jäi edelleen väliin. Maiju hoiti hommat ja samoin keskiviikkona. Torstaina Geralla vapaata ja perjantaina vihdoin itse selkään. Ja kyllä kannatti vaikka en ihan varma omasta kunnostani ollutkaan. Kesän korkkaus ulkokentällä ja olipa upea lämmin ilta. Tämän lisäksi Gera oli kuin olisi koko talven lampsinut ulkokentällä, tyytyväinen ja kuuliainen. Kerrassaan FLOW! Maiju lienee treenannut laukanvaihtoja kun tarjoili niitä aluksi ihan sarjana :) Ja Maiju treenaili pääsiäissunnuntaina ja minä kokkailin vanhojen tuttujen kanssa.

 

VKO 15

Kivasti meni sunnuntain kisat. A-merkin kouluohjelma ja edistystä havaittavissa. Viime vuonna 52% ja tänä vuonna 56%. Ensi keväänä siis 60 % :D. G oli jännittynyt kuten niin monet muutkin hevoset tässä kisassa auringon paistaessa ikkunoista suoraan tuomarin selän takaa. Mutta positiivista oli reipas eteenpäin meno. Ei tarvinnut lykkiä. Yksi väärä laukannosto ja sen jälkeinen pukki toivat ohjemaan oman piristyksensä ! Maanantaina rokotus, raspaus ja vapaata. Tiistaina ja keskiviikkona Maijun treeniä ja minä lenssun kourissa, joka sitten iski vasta nyt ihan oikeasti. Ja sama jatkuu ainakin viikonvaihteen yli. - Sunnuntaina Essi esteillä ja Gera oli loikkinut tyytyväisenä empimättä yli esteiden. =)

 


 

Hannovereja huutokaupassa

Myös Bayerin hevoskasvattajat huutokauppaavat kasvattejaan.

VKO 14

Siirin peruttua treenin maanantaina olikin ihan omatoimista ratatreeniä. Pitkästä aikaa oli lähellä kakun leipominen kun G ihan rauhallisessa menossa yks'kaks tekikin reippaan rodeokäännöksen 180 astetta. Sekunnissa ehtii ajatella paljon... nyt se on menoa, eipä olekkaan, otan kaulasta kiinni, toivottavasti ei säikähdä sitä, huh, huh, pysähtyihän se...SENKIN PÖLJÄ OTUS*!¤#!... Varmaankin kartanon katolta tippui lunta. - Muuten meni ihan mukavasti. Tiistaina treenasi Maiju ja minä olin 12 t päivän töissä ansaitsemassa myslirahoja. Keskiviikona Hekun tunnillla. Torstaina vapaa ja perjantaina itseksemme sunnuntain kisojen rataa treenaillen. Lauantaina extreem juoksutus. Gera kääntyi ympyrältä ja teki paniikkiperuutuksen. Minä liinan päässä perässä. No siitä selvittiin. Sitten suunnan vaihdon yhteydessä komensin ympyrälle ja yks'kaks jotain tapahtui ja liinavyyhti olikin hevosen jaloissa. Siitä G selvisi ja laukkasikin sitten liina perässään tovin. Lopulta pysähtyi :) Hyvä treeni Korpikylän sunnuntain kisoihin :D. Kevättä rinnassa ja äksöniä sen mukaan.

 

 

VKO 13

Maiju maanantaina Siirin treenissä ja kyllä Gerankin saa liikkumaan kun ratsastaja laittaa jalat alle hevoselle. Tiistaina taas itse selkään, samoin keskiviikkona. Ja kun hyvän ratsastajan jäljiltä saa hevosen allensa on se meno aika helppoa :) Torstaina vapaa ja perjantaina yrittelin muistella A-merkin kouluohjelmaa. G oli alun vapaapäivän jälkeisen velttouden jälkeen taas varsin näpsäkkä ja löytyi se keskilaukkakin lopuksi. Lauantaina lupasi Maiju löytää keskiravin :) Ja sunnuntaina olikin yksäreillä yhteisomatoimiestetreenit ja sainkin Essin paikalle kuskiksi. Alussa G taas epäröi mutta määrätietoiset otteet selässä ja lopussa metriä sujuvasti.

VKO 12

Maanantaina juoksutus, tiistaina Maiju, keskiviikkona kengitys ja itse iltatunnille. Torstaina hieronta ja vapaa ja perjantaina jotakin. Loppuviikon ja viikonlopun hoiteli Maiju ja itse keskityin parantelmaan lenssua ja nukkumiseen. Toki Takkulan kisoissa tuli käytyä kanslistin hommissa.

VKO 11

Maanantai-iltana yksärien valtaaman ison maneesin "kuhinassa" - siis kun tilaa meillä on päästellä  niin sääliksi käy pääkaupunkiseudun ahtaiden  ratsastuskeskusten harrastajien olot :) Lunta ropsahteli katolta mutta silti G oli tosi hyvin kuulolla. Hauskaa :) Tiistaina jälleen tunnille. Tehotreeni ja keskiviikkona vähän keyempi mutta outoa oli että G oli hikisempi kevyemmän treenin jälkeen. Siis ei ne käyntipätkät oikeasti helppoja ole :) Torstaina vapaa ja minä menin Vierumäelle harrastamaan jousiammuntaa. Perjantaina Johanna hyppi. Maneesin siivous useamman haravan voimalla oli tosi jännittävää Geran mielestä. Lopulta kuitenkin keskittyi ja rentoutui. Lauantaina kevyesti itseksemme ja sunnuntaina Johanna Nevalan treenissä. - Ja sitten olikin Gera viimeistä kertaa Nevalan treenissä. Jos valmentajalla ei epävarmalle hevoselle varastossa ole muuta neuvoa kun "kyljet kannuksilla verille ja parempi olisi kun kurkkukin olisi auki"  niin ... ööh...tällaiselle valmentajalle en kyllä maksa senttiäkään. =(

 

VKO 10

Maanantaina Siirin koulutreeni, jossa Siirillä tuntui olevan vaatimustaso korkealla. Olisi mm. kuulemma parempi jos laukkavoltissa ratsastaisin enkä heiluttelisi jalkojani epämääräisesti =) Totta :) Tiistaina ja keskiviikkona Hekun treeniä. Keskiviikkona tiistain jäykkyys oli kadonnut ja G oli parempi kuin aikoihin. Torstaina vapaa. Ja kun vauhdin sai päälle, perjantaina Nooran treeniin. Ja kyllä kannatti taas kerran raahautua tallille perjantai-iltanakin. Oli tosi mukava treeni ja hevoset käyttäytyi varsin fiksusti vaikka tuuli tuiversi ja lumimöykyt tipahteli katolta. Lauantaina Maijun vuoro treenailla ja naps naps avut kohdalleen treeni. Sunnuntaina nautiskelin ajasta kotona lapsukaisten vieraillessa ja illansuussa juoksuttelin Geran.

 

VKO 9

Maanantaina Siirin kouluvalmennus ja uusi satula testissä. G tuntui tykkäävän ja niin minäkin. Toivottavasti uusi kolmiyhteys löytyi näin helpolla. Tiistaina Hekun silmien alle. Ja edelleen vaikutelma oli se että saletisti natsaa :) Keskiviikkona juoksutus ja hieronta torstaina vapaa. Perjantaina Netta ja lauantaina Johannan vuoro kokeilla miten satula hänelle passaa - vaan kun maneesissa olikin esteet valmiina niin laitettiin estesatula. Hyvä treeni vaikka auringonvalo teki yhdestä esteestä aika pelottavan. Lopuksi 110. Sunnuntaina omia aikojamme.

VKO 8

Siirin treeni maanantaina ja meno maistui. Tiistaina tunnilla oli taas aika jäykkä hevonen. Keskiviikkona sitten ilman satulaa nuorempi selässä ja ihan hyvältä näytti. G oli tyytyväinen ja reipas. Ja torstaina oli reippasti eteen liikkuva G käytössä, laukka kulki ja kuunteli apuja korvat höröllä.  =)))Toivottavasti tämä notkahdus kunnossa on nyt ohi. Lomaviikko alullaan niin olisihan se kiva treenailla. Perjantaina Nooran koulutunnilla edelleen mukavaa menoa.Lauantaina vapaa ja sunnuntaina kevyt verkkatreeni Siirin valmennusta edeltäen.

gera_helmi_5.jpg

VKO 7

Maanantaina Maiju ratsutteli. Tiistaina taas oli sen verran hammasta tarjolla selän hiplauksen seurauksena että jätin ratsastuksen väliin. Keskiviikkona juoksutus ja Irman hieronta. Tarpeeseen tuli. Samat vanhat tutut lihakset kovina ja pinkeinä. Torstaina kevyt hetki, vähän laukkailua. Perjantaina sama uudelleen mutta Netta selässä ilman satulaa. G näytti nauttivan kevyestä lastistaan kovasti. Lauantaina olikin sitten koirien koulutuspäivä ja G:llä vapaa. Talutellen upeassa auringossa ympäri peltoa. Hieno pakkaspäivä.

VKO 6

Maanataina kevyt juoksutus kun taas kerran takajalka lämpöisenä ja vähän turpeana. Ei mitään suurta mutta kun olisi kiva päästä tiistaina tunnille niin siispä kevyt ilta.- Ja tunnille kyllä pääsi ja sieltä pois 10 min. esityksen jälkeen. Eipä ollut meno puhdasta.Ke sama. To juoksutus, pe uudet tanssikengät alle ja testailua. Netta selässä ja minä tuijottamassa menoa. Ok ???? Lauantaina hetken itse selässä ja eiköhän se ihan ok menolta tuntunut. Sunnuntaina vähän aikaa satulan kanssa ja sitten Netta ilman satulaa. Ihan ok.

 

VKO 5

Niinhän se viikko sitten menikin, että tuli ihan ite uurastettua torstaita lukuunottamatta kun pitäähän se yksi vapaa Geralle pitää kerran viikossa. Nyt onkin oma kroppa sen oloinen että on tullut harrastettua. Laukanvaihtoja :) - Sunnuntaina Johanna treenasi esteitä. G oli sekopäätuulella, mutta hyppi kuitenkin kiltisti.

 

VKO 4

Maanantaina Netta sijaisena kun se oma selkä taas vihoitteli. Tiistaina itse tunnille - 15 min. ja oli lopetettava kun G ontui. Ke sama kuvio uudestaan. To sitten vaan kävelyä ja nyt se jalka lämpimänä mikä oli epäilysten ulkopuolella. Omituisia otuksia! Pe uusi tilannekatsaus ja kaikki kunnossa ja Nevalan treeniin. Ihan ok vaikka olikin vähän verkkainen tahti valmennuksessa. Geralle kun ei sovi pitkät kävelypätkät vaan äksonia pitää olla tasaiseen tahtiin. - Lauantaina Geralla oli pöljäpäivä. Juoksutin ja juoksikin pöljyyksissään itsensä ihan hikeen. Sulhot vaan on nyt tammukalla mielessä. - Sunnuntaina Maiju hoiteli liikutuksen.

 

VKO 3

Maanantaina Johannan treeni, tiistaina ja keskiviikkona Hekun. Torstaina vapaa ja sitten ohjemassa viikonvaihteen "vapaaohjelma". - Niinhän ne asiat muuttuu kun taudit iskee opettajiinkin. Tiistaina pitkästä aikaa olikin Essi opastamassa. Reipas mukava tunti vaikka G vähän tahmea olikin alkuun. Keskiviikkona ajattelin etukäteen mahtaako G ennen vapaata jaksaa vaan taas otus yllätti. Menohan oli letkeää ja laukka riemukasta ja jollain kumman henkimaailman inventiolla täytyi Johannan jutuilla tunnin aikana olla vaikutusta meidän menoomme :)

 

VKO 2

Maanantaina Johanna esteillä ja edelleen oli vähän väsähtänyt Gera. Tiistaina Hekun erikoismaksuluokka törmäileville tädeille, joita mahtuu vain max. viisi kerrallaan maneesiin :) Tällä kertaa vain kolme + yksi teini. Kivasti kulki meillä. Keskiviikkona uudelleen  ja tosi kuuntelevainen G vaikka oltiinkin isossa maneesissa. Torstaina vapaa, jotta vähän voimia karttuisi perjantaiksi Nevalan estetreeniin.Torstaina oli typy riehunut tarhassa ja yksi kenkä oli vinksallaan. Ihan itse irroitin eikä aikaakaan mennyt juuri minuuttia kauempaa=) Ranta lupasi tulla laittamaan kiinni.- Valmennus sujui mukavasti. Vain pari empimistä mutta muuten imien esteille. Lauantaina oli aluksi vähän tahmeaa mutta vertyi kyllä. Hyvin ymmärrettävää reippaan treenin päälle. - Sitten kavioita hoivaillessa selkäni sanoikin poks. Onneksi kevyempi versio venähdyksestä (: Stunt Johanna sunnuntaina selkään - tytöt vie Geraa eteenpäin ja minä ...nooh sovittiin että ylläpidän ;D

Tetokoneen uusinnan yhteydessä löytyi kadonnnut video-pätkä Ewan treeneistä vuodelta 2007, missä oli viisivuotiaan menoa nähtävillä. Ja Netta: ne kaapista löytyneet chapsit ovat todistettavasti olleet käytössä.

VKO 1

Maanataina kengitys ja Netta sen jälkeen: oikein nättiä menoa. Tiistaina vakkari Hekun tunti ja Gerahan liikkui ihan omalla koneella kivasti. Kaikki sujui. Tosi mukavaa menoa. Keskiviikkona Netta. Torstaina eli loppiaisena Nooran istuntatunti ja perjantaina tehokoulu. Torstaina reippaampaa meininkiä mutta perjantaina hyytyi. Meille ei oikein sovi rauhalliset kävelyhetket tehtävien välillä. Hytyy, hyytyy :) - Lauantaina vapaa ja sunnuntaina Maijun vuoro.