Tällä viikolla - 2007

 

vko 52

 

Jouluaattona kävelyä ja pari punaista isoa jouluomenaa muiden herkkujen lisäksi. Joulupäivänä täysi lepopäivä. Tapanina sitten taas vauhtiin. Aluksi tarhasta haettaessa tuntui vauhtia olevan tuulisessa kelissä ihan riittämiin parin keveän päivän päälle. Maneesissa mentiin ensin pää pystyssä mutta rentoutuihan tuo siitä sitten. Ewan treenissä käytiin tutut temput läpi. Kiva ja energinen. Torstaina olikin lantiolla kuumat läiskät, kävely kankeaa ja menohalut maissa. Olisikohan Onnin kanssa tarhassa tullut taas reuhutuksi, kun oli loimetkin yltä päältä savessa? Ranta laittoi etukengän. - Perjantaina Saijan kanssa varovasti alkuun, mutta ei hätää. Hevonenhan oli taas top kunnossa ja treeni sujui. Laukanvaihtoja ohjelmassa ja vaihtuihan ne jo ilman puomiakin. Vähän vaan oli jalat välillä solmussa kun kaikkien neljän jalan vaihto samalla kertaa näytti aiheuttavan Geralle vielä aika paljon hämmennystä.

 

 

vko 51

Niin se vaan joulu lähestyy mutta me treenataan. Ewan kanssa maanantaina takaosakäännöksiä, pysähdyksiä ja laukanvaihtoja vaihtelevalla menestyksellä. Tiistaina Sulkalan Kimmon valmennus Saija selässä ja keskiviikkona on Saijan vuoro kokeilla laukanvaihtoja. Torstaina perustreeniä ja perjantaina Emma esteillä. - Siinä sitä Saijan kanssa Korppariin ajellessa vitsailtiin, mahtaako Geralla olla kengät jalassa, kun Kimmo on tulossa valmentamaan. Tallin ovesta sisään ja siinähän se jo taululla luki "Geran vasen takakenkä irti". Ilmeistä telepatiaa - nyt jo kolmas Kimmon valmennus peräkkäin kun kenkä on irti =) No, tällä kertaa ei takakengän puuttuminen näyttänyt haittaavan ja valmennus sujui taivutteluineen mukavasi. "Ei se hevonen rikki mene vaikka päätä ja kaulaa välillä taivuttelee notkeaksi", totesi Kimmo. -  Ke sitten taas Ranta paikalle. Torstaina Geran kanssa kaksistaan, perjantaina Emma esteillä ja lauantaina sitten olikin taas kenkä irti - etukenkä tällä kertaa. Vain kävelyä. Sunnuntaina normaalia treeniä - ei haitannut kengän puute. 

 

vko 50

Sunnuntaina Ewan treenissä - pahuksen vatsavyö jäi kiristämättä ja meno oli takkuavaa satulan kanssa hötkyvä täti selässä. Sorry Gera! - Maanantaina vapaata, tiistaina Saijan kera ja keskiviikkona Emman hyppyä. - Kalliomaan Emman hypätessa Geran kanssa Gera oli korvat tötteröllä  =). Pari ekaa hyppyä tyyliin "ai tätäkös tänään" ja sitten vaan menoksi yli esteiden. Okseria piti ensin ihmetellä mutta sitten yli innolla venyttäen. Oli tyttö tohkeissaan eikä meinannut malttaa lopettaakkaan - Gera siis. - Torstaina Helenan tunnilla iltamyöhällä koottua harjoittelemassa. - Perjantaina Alts ja Gera opetteli laukanvaihtoa Ewan opastuksella. Puomi nurkassa ja sitten vaan menoksi toivoen että laukka vaihtuu kaarteessa, eikä seinä tule vastaa liian nopeasti =). Onnistuihan se ja täditkin pysyi kyydissä. - Lauantaina Siiri Kyrön valmennuksessa perusasioita, paikallaan seisomista (Geralle taas tosi vaikeaa :)  ja laukasta pysähdykseen pyrähdyksiä. Kiva tunti.

 

vko 49

Maanantaina vain kevyt lämmittely ennen Irman hierontaa. Hieronnassa ei ihmeempää ilmaantunut. Tiistaina vapaata ja sitten itsenäisyypäivänä Ewan treeniin.Perjantaina olisi pitkästä aikaa tarkoitus hyppyyttää. - Keskiviikkoiltana Ranta kengitti ja kun Nooran tunneilla olikin tilaa, mentiin mukaan. Reipasta kevyttä ravia ja laukkaa. Hauska rento tunti. Torstaina Ewan itsenäisyyspäivän treenissä virittäytymässä linnan juhlien seuraamiseen ja kynttilöiden sytyttämiseen, perjantaina iloa elämään Emman hypätessä esteitä. Lauantaina Saijan vuoro - sulkua, taivuttelua, vastaulaukkaa.

vko 48

Sunnuntaiaamuna Gera liikkui reippaasti ja oli hienosti kuulolla. Liekkö Saijan sulkutreenit olleet muistissa kun sulut sujui vielä seuraavana päivänäkin. Illalla sitten oli taas kenkä lähtenyt. Manantaina lepoa ja jos kenkä saadaan kiinni, tiistaina Saijan kanssa Sulkalan treeneihin.  - Kimmon treenit peruuntui.- Torstaina oltiin iltasella Helenan tunnilla ja taas sujui. Harjoituksessa oli Gerallakin sen verran mietittävää ettei ehtinyt edes vasta käynnistetyn lämmityksen puhallusta ihmetellä. Hyvin kuulolla. Kiva tunti. - Loppuviikkon Ewan treeneissä Gera oli innokas työntekijä - ja valpas.  Lauantaina varpuset olivat hieman liian tungettelevia - oli kun hevonen olisi laonnut alta. Sunnuntaina taas uutuus oli maneesin ohi rymistellyt lumiaura vilkkuvaloineen. Sopivasti juuri oltiin laukassa, jotta päästiin vauhdilla karkuun ;)

 

vko 47

Ewan opastuksella puomiharjoituksia ympyrällä ravissa ja laukassa sunnuntaina. Olipas kiva jälleen pitkästä aikaa "hyppiä esteitä". Gerakin ihan puhkui innostusta. Maanataina lepoa, tiistaina ja keskiviikkona Saijan vuoro ja sitten taas loppuviikosta Ewan treenit. - Torstaina meno oli rauhallisen nahkeaa, perjantaina hevonen kyllä rullasi, mutta selässä olijan korvien välissä taisi olla pahoja sähkökatkoksia ;) jopa niin pahoja että vasen ja oikea menivät useamman kerran sekaisin. Lauantaina Saijan kanssa nätisti mm. sulkuja.

vko 46

Sunnuntaina taas Geran selässä. Issikoiden jälkeen tuntui kyllä suurelta otukselta. Kivasti meni. Maanataina myös ok. Keskiviikkona tulee Meikku rokottamaan ja raspaamaan ja vähän muutenkin tyttöä syynäämään. Torstaina ja perjantaina varmaan tavallista puurtamista ja sitten lauantaina Siiri Kyrön valmennukseen. - Sehän on vähän koomista että  kun eläinlääkäri tulee paikalle niin hevonen pistää parastaan =) Esiteltiin liikkeessä eikä niissä liikkeissä takapää mukaan lukien ollut mitään sanomista. Helpotti kuitenkin mukavasti kun asiantuntijan näkemyksen kuuli. Verikoe otettiin seurannan vuoksi lihasarvojen tarkkailuun,kun on kuitenkin ollut pieniä vaivoja syksyllä. Hampaat raspattiin rauhoittamatta eikä Gera ollut kun vähän ihmeissään moisista värkeistä suussaan. Rauhalliset otteet raspaajalla niin eihän siinä sen kummempaa. Ja olihan tämä jo toinen raspaus ilman rauhoitusta. - Torstaina sitten meni maneesissa rauhallisesti, kunnes Noora ponikoululaistensa kanssa lähti maneesista. Hiljaisuus on kai kammottavaa kun jotain ???? ampaistiin karkuun ihan toisen hevosen takaa vielä. No muutaman metrin pyrähdys toki vain. - Siirin valmennuksessa Gera oli ihan mallikaasti. Hyviä vinkkejä tuli taas takaraivoon istutettaviksi.

 

vko 45

Tänään tiistaina kaunis päivä Reykjavikissa, tosin sisätiloissa kurssin parissa.  Korpparissa taas kengittäjä hommissa laittamassa puuttuvaa etukenkää. Ja ehti laittamaan ennen Sulkalan valmennusta. Mukavasti oli mennyt.

island_104.jpgTäältä Glitnir pankin päämajasta löytyy paljon rahaa kaikenlaisiin hankintoihin mm. hienoihin hevosiin, joten jos tarvetta on, voin kysäistä ;D

 

 

 

 

 

 

Reykjavikissa perjantai ja kurssin päätöspäivä arviointeineen. Täällä ahkeroidaan opiskelijoiden tuottamien raporttien parissa, arviointia ja pohjoismaista keskustelevaa päätöksentekoa:) Eilen onneksi ehti tavata pari hienoa issikkaa ja kun ryhmässä oli vain meitä "kokeneita" ratsastajia eli Sariseelia ja minä, päästiin päästelemään iltapäivällä oikein paremmilla issikoilla tölttiä. Issikoiden arvostus kyllä nousi huimasti, sillä välillä mentiin upottavassa mudassa, välillä maantiesillan alta joessa kahlaten ja sitten kivikkoisia rinteitä, joissa ei olisi kunnolla itse pystynyt kävelemään. Onhan ne issikat hauskoja kun pitää mennä ihan toinen toisessa kiinni.Selja_and_ISelja_and_I

 

 

 

 

 

 

 

 

 Rose

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 Issikat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gera Saijan hyvässä hoidossa Korpparissa. Sunnuntaina taas sitten varmaankin itse Geran selkään, toivottavasti issikkoiden avut eivät jääneet mieleen :)

 

vko 44

Maanantaina on Geran vapaapäivä. Sitten perustreenejä ohjauksella ja ilman. Torstaina hieronta ja perjantaina jälleen lihastenvenytysvapaata. - Ja ohjelmahan muuttuu hetkessä. Kenkä irti tiistaina, joten vaan kävelyä. Ranta kengitti taasen keskiviikkoiltana ja sitten iltasella perustreeniä kengät jalassa. Torstaina Ewan opissa Gera oli pirteä innolla eteen pyrkivä ratsastajan ilo. Irman hierontakin paljasti taas kaiken olevan kunnossa. - Päivän ilo, lauantaina kenkä jälleen irti. Kengät ei pysy kiinni mudassa. Toivottavasti Saija löytää kengittäjän ettei mene koko viikko piloille ja tulee pakkaset, kun minä täällä Islannissa vaan issikoita ihailen. Kelit vaihtelee kymmenessä minuutissa raesateesta kauniiseen auringonpaisteeseen.

 

vko 43

Sunnuntaina liikkui kivasti, tosin pukkia laukassa jälleen.  Maanantaina oli kenkä lähtenyt, siispä ennen hierontaa vain taluttelua. Hieronnassa aroiksi kohdiksi paljastui tällä kertaa selän lihakset selkärangan molemmin puolin ja kaula.  Uudet toppaukset satulassa ovat varmaan pakottaneet käyttämään selkää toisella tavoin kun aiemmin. Takakankun kolo linee kyllä potkun seurausta. Tiistaina vapaata ja toivottavasti Ranta ehtii laittamaan kengän kiinni. Ehti. Keskiviikkona ja perjantaina Ewan oppien mukaan treeniä ja sitten lauantaina oppia Siiri Kyröltä. - Keskiviikon Gera oli tosi symppis ja innokas tekemään töitä. Laukasta käyntiin naps vaan! Torstaina myös lunki, mutta perjantaina taidettiin olla väärään aikaan hommissa. Onni ei laskenut tarhasta pois millään ja kai pukkilaukkatohina tarhassa jäi vähän päälle sillä samaa oli tarjolla ratsastaessakin. Ei oikein rentoutunut vaan tohelsi koko tunnin ajan. Lauantaina Siiri Kyrön tunnilla reipas ja kiva, ihan vähän vaan pään vippausta ja pukin tarjoilua. Hyviä neuvoja tuli näihin tilanteisiin. Kiva tunti. - Geran kesäisiä kilpailusuorituksia voi katsella nyt videolta tuolla "kilpailut" osastolla.

 

vko 42

Maanantaina vapaata ja tiistaina varauksin Sulkalan valmennukseen. Liikkuu kyllä ihan kivasti, mutta edelleen kankuissa kuumottaa. - Kimmon valmennuksessa Gera näytti olevan suht ok, takapää kuitenkin vaikutti välillä vähän kankealta edelleen. Tiukat laukkaneliöt kyllä onnistui. -  Keskiviikkona Gera oli rentona ja tyytyväisenä maneesissa, kun toisessa päässä oli tunti eikä tarvinnut vahtia maneesin mörköjä yksinään.- Sitten loppuviikosta Ankyn oppien mukaan. Kovin tutun tuntuisia neuvoja: perusasiat kuntoon, istunta,  suoruus, hevosen annetaan ravata ja laukata reippaasti eteenpäin, tahti, hyvät pitkät rentouttavat verryttelyt... hmmm, ihan kun olisin kuullut nämä samat asiat aika monta kertaa Ewan suusta mm.  "eteen, eteen, eteen ! - no nythän se jo alkaa näyttää joltain" :) . -  Pari Ankyn HIHS esitystä myöhemmin olen yhä vakuuttuneempi fani. Miten joku voi olla niin täsmällinen tekemisissään, istua täydellisesti hevosen liikeiden mukaan kuin akseli lantiossa ja tehdä tämän kaiken vielä niin taiteellisesti? Upeaa!

vko 41

Kisat ohi ja talvikausi alussa. Paljon tarttis tehdä. Takaosaa alle ja etuosaa ylle, pään vippauksesta eroon jne. - Maanantaina omia aikoja maneesissa kevyesti ennen  Irman tosi tarpeeseen tullutta hierontaa. Takapää ja oikea kylki olivat pimulla niin piukkana että piti ihan luimistella hieronnan alkuun.Tiistaina lihaksia lepuuttava lepopäivä. - Keskiviikkona ei laukan nosto oikein Geralle maistunut, seurauksena kunnon pukkeja.  Piti lopettaa kesken kaiken kun ei kannata kiusata kipeää hevosta. Lautasilla lämpimät aristavat lihakset. Nyt sitten vaan ravailua.

 

vko 40

Sunnuntaina lepoa tarhassa Korpparin kisoja ihmetellen. Maanantaina Sannan treenissä sulkua - onhan tässä viikko aikaa opiskella ennen Takkulan kisoja ;) - onneksi enemmän Saijan päänsärky.  Gera olikin  fiksulla ja iloisella tuulella. Laukkakin nousi ilman pukkia. Olisikohan tädin käsien asennon korjaamisella nyt osuutta asiaan? - Saijan treenatessa tiistaina ja keskiviikkona on vauhtia ja energiaa sitten riittänyt ja pääkin on laukassa heilunut reippaaseen tahtiin. Piuhoja kokeeksi? Siis Wahlstenin kautta.- Martingaaliin totuttelua torstaina. Tuntui että Geran pienissä aivoissa surisi kovasti ja kokeili rajojaan. Pää vippasi muttei niin korkealle kuin ilman. Sulut meni ...mutta vastalaukka onnistui. Perjantaina teki tosi nätisti töitä Saijan kanssa. Toivottavasti tämä vire jatkuu sunnuntain Takkulan kisoihin.

 

vko39

Maanantaina Ewan treeni. Mahtoiko johtua tädin kovasta,  kädestä vai mistä mutta meno oli nahkean poukkoilevaa. Yhteisymmärrys alkoi löytyä vasta tunnin lopussa. Tiistaina uusiksi, jos vaikka sujuisi letkeämmin. Torstaina uudet kengät jalkaan. - Tiistaina sujuikin paremmin ja keskiviikkona jo mukavasti. Torstaina Saija treenaili vähän jo tulevia koulukisakoukeroita ja kengityksessä jo varmuuden vuoksi laitettiin pikkuhokit. Talvi tulee tai sitten ei. - Perjantaina sujui ratsastus kentällä kaikesta Timpan traktorirallista, uudesta valkoisesta teltasta maneesin päädyssä ym. huolimatta käsittämättömän reippaasti ja sekoilematta. Ainoastaan Merviä ja kädessään ollutta valkoista paperia piti kerran ampaista karkuun :)

vko 38

Sunnuntaina Nooran tunnille treenaamaan isommassa porukassa viihtymistä. Maanantaina jälleen hieronta, tiistaina vapaata ja sitten taas perustreeniä loppuviikkoon. - Nooran tunnilla mentiin muiden joukossa pörhkeänä, mutta sentään kasassa pysyi. Hieronnassa oikea lapa ja takajalka aristivat. Keskivikkona Gera oli outo ja aristeli oikeaa kykeä Saijan ratsastaessa. Torstaina jo harjaaminen aiheutti tanssia ja kyljestä löytyikin tunnustelemalla pieni lämmin aristava kohta. Onkohan Onni antanut tarhassa pusun? Loppuviikko sitten juoksututa ja lepoa, kun selkään ei ole asiaa. - Lauantaina testailtiin selästä käsin kuitenkin, kun juoksutus sujui niin reippaasti. Hyvin toimii polle jälleen. Sunnuntaina taas tosi kiva.

vko 37

Viikko alkoi sunnuntaina peruasioita treenaillen ja vähän laukanvaihtoa ravin kautta kahdeksikolla viritellen. Tiistaina Sulkalan treeni, keskiviikkona maastoon, loppuviikosta esteitä ja vapaata. - Vähän on pinkeänä neiti. Jo viime viikon hieronnassa löytyi pientä aristusta ja tuntuu niitä piukkoja paikkoja löytyvän vieläkin. - Keskiviikon maastolenkki lienee tehnyt hyvää, sillä torstaina Gera oli tosi kiva, repas ja virkku. Jopa niin virkku, että piti pari kertaa varpusen takia rynnistää keskelle maneesia turvaan. Ei oikein tunne yksinään maneesissa oloaan kovin turvalliseksi, mutta rentoutuu heti kun on toinen hevonen lähistöllä. - Emma hyppäsi pitkästä aikaa esteitä perjantaina. Alussa Gera ei ollut ihan varma, pitääkö maapuomin ylitykseen loikata metrin korkeudelle vai riittääkö vähempi. Lopussa rupesi askeleet ja loikat taas osumaan kohdalleen.

vko 36

Maanantaina lepopäivä kilpailujen päälle ja tiistaina Sulkalan Kimmon valmennukseen. Torstaina Pätiälän Irma tulee hieromaan ja muuten sitten perusratsastusta. - Kimmo olikin perunut joten Saija testaili eri otteiden vaikutusta pään vippaamiseen.Ei mainittavia eroja.

vko 35

Harjun Hurjien kisoista toivutaan maanantaina ja sitten tiistaina taas aloitetaan  treenaten kohti viikonlopun Takkulan kisoja ja aluejoukkuemestaruuksia. - Tiistainakin kevyt päivä kävelytellen ja takapäätä maasta käsin jumpaten. Keskiviikkona selkään ja...olihan siinä alkuun säpinää parin rodeoloikan verran, sitten rauhoittui ravaillen. Mistähän nyt tuulee? Torstaina maastossa oli vienyt Saijaa välillä vähän vauhdilla, perjantaina maneesissa alkuun riitti loikkia ja vauhtia. Korvat! Mitä jos liian lyhyt otsaremmi vetääkin niskahinan korville ehdotti Saija? Kauppaan siis! Lahdesta löytyi yksi erivärinen kultahiloilla varustettu vähän pidempi otsaremmi. Lauantain viimeistelyssä Gera oli taas tosi mukava uuden pidemmän otsaremmin kanssa, eikä pää lentänyt. Siis otsaremmin kireys syynä levottomuuteen?

vko 34

Takkulan kisoista lepäillään maanantai, mitä nyt Ranta tulee kengittämään illan suussa. Loppuviikko sitten kepeästi treenaten Harjun 5 v. cupin viimeisen osakilpailun koukeroita. Nyt vaan jännitetään, onko kilpailu ruoholla vai hiekkakentällä. Pitääkö olla hokit vai ei? Hokkien vääntäminen Geran kenkiin kilpailupaikalla saattaisi olla aika haasteellinen  operaatio, kun tahtoo sitä vauhtia riittää traikusta purettaessa. - No onneksi ei tarvitse edes koittaa. Kilpailu pidetään hiekkakentällä.

vko 33

Porvoon kisat meni mukavasti, kuusikymmentä ja risat. Gera oli niin tohkeissaan kisapaikalla että taluttaja sai taas kerran kokea, miltä tuntuu kannatella hevosta varpaillaan. - Maanataina Irma hieroo ja tiistaina on Sulkalan Kimmon valmennus. Loppuviikosta perustreeniä ja sunnuntain Takkulan radan kuvioiden hiomista. 

vko 32

Elokuun ensimmäinen viikko ja harjoitukset tehdään Porvoon 5 v. cupin sunnuntain osakilpailu mielessä. Saijan viikko laitella Geran "säädöt kuntoon". Keskiviikkona vapaapäivä. Torstaina, perjantaina ja lauantaina opetellaan rataa ja hiotaan radan vaikeita kohtia kuntoon. Toivottavasti edellisviikon pienet kolhut on jo kunnossa eikä kengät putoilisi. Edellisviikolla Onnin kanssa oli tullut sen verran riehuttua tarhassa että molemmat ovat olleet vähän kolhuilla ja ovat nyt omissa tarhoissaan erillään.

 vko 31

Viikonvaihteessa ilmeni pieni vaiva oikeassa etujalassa kun oli vähän riekkunut karsinassa naapurin seinää kolistellen. Pari päivää lepoa siis takana. Nyt taas vaikuttaa olevan kunnossa, joten sitä perustreeniä tälläkin viikolla odotettavissa. Porvoon kilpailujen ohjelmaan täytyy syventyä jo vähän tarkemmin Ewan opastuksella... Ja kun oikea jalka tuli kuntoon, lähti vasemmasta etusesta kenkä ja lekottelu jatkui vielä päivällä. Jokohan tiistaina tosi toimiin? Tiistaina päästiin tosi toimiin ja nyt liikkui kyllä hienosti Saijan ratsastaessa. 

vko 30

Tasainen treeniviikko. Tiistaina Kimmo Sulkalan valmennus, keskiviikkona vapaata ja sitten taas perustreeniä. Vastalaukkaharjoituksia täytynee lisätä kun elokuun  5 v.cup ohjelmassa niitä tulee vastaan. Avoa ja väistöä, takaosakäännöksiä, ympyrän pinennyksiä ja suurennuksia. Siirtymiä ja seisomista. Maastoilua.

vko 29

Pitkä hieno reissu Kontiolahdelle takana ja nyt ansaittu kevyt viikko treenauksessa. Maanantaina vapaata ja vaan vähän kävelyä lihasten vetreyttämiseksi matkan rasituksista. Tiistaina lämmittelyä ja Irma Pätiälä-Henselin rentouttava hieronta, keskivikkona vapaata, torstaina treeniä ja sitten kevyttä ohjelmaa viikonvaihteessa. Laitumellekin olisi tarkoitus aina välillä vähäksi aikaa piipahtaa.

 

vko 28 

Sunnuntaina oli vapaapäivä. Maanantaina tehtiin avotaivutusta ja pohkeenväistöä ravissa sekä laukkaharjoituksia. Loppuviikon ohjelmassa on hioa Kontiolahden kansallisiin kisoihin 5 v.cupin kouluohjelmaa. 

Lauantaina on suuntana Kontiolahti.