Tällä viikolla 2015

VKO 53

Joulunaika sujui normaaleissa kuvioissa. Kävelyä maneesissa ja kentällä. Kaikki hyvin kun elämä on normaalia. Ruoka maittaa ja Gera on ottanut elämän enimmäkseen rauhallisesti.

VKO 49 -52

image.jpeg

Nopeasti hurahti joulukuu. Geran kanssa on kävelty kentällä ja maneesissa enimmäkseen rauhallisesti. Toki välillä Gera on capriolejakin esitellyt sillä onhan se ympyrän kävely välillä vähän tylsää.- Varsa on nyt muhinut matkassa jo yli 6 kk.   - Viime viikolla kävi vanha kisakaveri Geraa tervehtimässä.  Saija sai sellaiset  tervetulohörähdykset että ihan tuli herkkä hetki kun pitkästä aikaa tavattiin. - Joulukuu on ollut ennätyslämmin. Jouluaattona aurinko paistoi ja nurmikko vihersi. Jouluaattona saatiin ihailla täysikuuta. Joulu ja täysikuu ovat sattuneet kohdalleen edellisen kerran v. 1977. -  Kotona joulukoirat toivottavat hyvää joulua!

image2.jpeg

VKO 48

Sunnuntaina iloista menoa. Viikon  puolivälissä meno ei ollut puhdasta ja aloitimme Geran kanssa tämän talven kävelyurakan.  Kyljet oli arkoina. Nyt sitten maneesikävelyä, varsan kasvatusta ja herkkuja Geralle. 

VKO 47

🇫🇷😥

Pariisin terroristi-iskun uutisiin herääminen lauantaina oli järkytys. Tällaista vihan määrää ei voi ymmärtää. - Viikonlopun suru-uutisten seuraamisen jälkeen uusi viikko normaalin arkipäivän askareineen oli tervetullut. Geran kanssa taas kaikki sujui hyvin. Ratsastuskaveri kyllä lensi kaaressa maneesin pohjaa tutkimaan hevosensa selästä, mutta onneksi tuli pehmeä lasku 😊. Joskus reipas pukki saa tasapainon kokeneelta konkariltakin järkkymään.

VKO 46

Pakko oli uskoa että maneesikausi on alkanut. Siis maneesiin. Olikin oikein hyvä viikko. Gera liikkui maneesissa reippaasti ja kesällä uusittu silttipohja saa takajalatkin nousemaan. Torstaina Miksu piti estetuntia ja G innostui tästä vallan kovasti. Laukka nousi hipaisulla ja vähän takapääkin. Valitettavasti Geran vuoroa radalle ei tullut 😀 Kati hoiteli lauantaina hommat.

VKO 45

Maanantaina kaikkien aikojen lämpöennätys  yli 13 astetta lämmintä Suomessa Marraskuussa. Iltapäivästä ehdin tästä ihmeestä nautiskelemaan Geran kanssa. Kyllä kannatti.

VKOT 43 - 44

Vuosikymmenten lämpimin ja aurinkoisin lokakuu. Syyslomaviikolla ensin aurinkoisia ratsastushetkiä ulkokentällä ja sitten pistäytyminen lomasella Amsterdamin ihmeitä katsomassa.

  Gera Liisin hoivissa. Viimeinen viikko kevyttä verkkaa kentällä.

 

VKO 42

Maanantaina kentällä nautiskelemassa upeasta lokaukuun auringosta. Tiistaina ja perjantaina hoiteli Liisi ja viikolla en sitten ehtinytkään ratsastamaan, joten keskelle viikkoa Gera sai pari vapaapäivää. Toki rapsutuksia ja herkkuja kävin antamassa.-  Kusitilla odottaa vielä viisi ämpäriä omenia. Kyllä niillä Topsukka kasvaa ja Gera pysyy pirteänä. :)

VKO 41

Viikot vilisee työtahdin kiihtyessä. Töissä tunnelmana "syöksyä sumussa kohti joulua".  Tällä viikolla ehdin maanantaina ratsastamaan. Keskiviikkonakin piti, mutta rapsutteluksi jäi kun kaunis aurinkoinen päivä hurahti ohi sisätiloissa "laatua" pohtiessa. Muut päivät hoitivat jälleen Liisi ja Jenna. Viikonloppuna taas omia Gera-päiviä.

VKOT 34 - 40

Gera_Orimattilassa.jpg

Jopas on viikot vilahtaneet töiden alettua. Geran kanssa elo on sujunut oikein mukavasti normaalin ratsastuksen merkeissä. Syyskuun loppupuolella käytiin vielä Orimattilassa ultraamassa Geran varsaa. Isoksi oli jo kasvanut. Selkäranka vilahteli kuvissa. Tällä hetkellä varsa on  reilut kolme kuukautta ja kuulemma kissan kokoinen. - Onneksi on ollut upeita lämpimiä syyspäiviä niin on voinut ratsastaa kentällä ja maastossa. Maneesikausi antaa onneksi odottaa itseään. - Tällä viikolla Geran hampaat raspattiin. Gera oli tosi rauhallisesti ja antoi hoitaa hommat ihan rauhassa ilman rauhoitusta. Terävät kohdat tasaisiksi ja taas on mukavampi heiniä rouskutella.

Geran varsan isän Topaksen ensimmäisen vuosikerran keväinen varsa myytiin huutokaupassa Saksassa mukavalla hinnalla. Toki tammallakin on asiassa iso vaikutus.

Geran astutus rekisteröitiin virallisesti Hippokseen .

Gera Orimattilassa: "Onkohan kaikki kunnossa?"

VKO 33

Viimeinen kesälomaviikko minulla. Kelit upeat - aurinkoa ja lämpöä riittämiin. Geran kanssa päivittäin treeniä ja menneiden muistelua. Teemana kokoaminen ja se ettei ratsastajalta tarvi kiskoa ohjia käsistä vaikka vähän lyhemmillä mennään. Kotona uimista ja viinimarjojen keräämistä. - Topaksen tammavarsa ihastutti Birkhofin varsanäyttelyssä.

VKO 32

Maanantaina heti Orimattilaan ja siellä se edelleen hyvin kasvanut Topsukka köllötteli ultran kuvissa. Muuten normaalia kevyttä ratsastusta. Korpparin heinät ovat taas kerran niin hyviä että niitä kelpaa Geran rouskutella Topsukkaa kasvatellen. Perjantaina Liisa poikkesi ultraamaan Geran jalan. Jalka on parantunut niin hyvin kuin nyt voi. Voidaan palata melko normaaliin treeniin. Toki nyt ei vaativampia liikkeitä enää uskalla treenailla ettei vamma uusi.

VKO 31

Kun keäkelit olivat kovin epävakaisia niin starttasimme retkiauton ja suuntasimme Viroon ja Latviaan. Gera jäi jälleen hyvään hoivaan Katin, Liisin ja Jennan hoidellessa hommat. - Kelit suosi Baltiassa ja tuli käytyä Haapsalussa, Pärnussa ja Jurmalassa. Ulkomaille pääsee Suomesta varsin helposti parin tunnin laivamatkalla ja kun malttaa ajella parisataa kilometriä Tallinnasta niin loma on siinä. - Jälleen kerran Latviassa merenpohjasta nousseita kosteita peltoja katsellessa tuli mieleen Geran tapa pohjan tarkkailuun. Varmaan on varsana jalat uponneet useamman kerran Latvian pelloilla juuttuen vetiseen maahan.

VKO 30

Maanantaiaamuna varhainen herätys ja Geran kanssa reissu Orimattilan klinikalle. Ultrassa näkyi edelleen kasvanut pallero eli Topsukkahan siellä oli kehittynyt edelleen hyvin. Nyt siis kuukauden ikäinen verso. Parin viikon päästä käydään vielä varmistamassa kasvua. - Topsukan isä oli menestynyt hyvin nelivuotiaiden orien arvostelussa Tübingenissa. Lord Blackwood ( Lord Leopold-Don Gregory) voitti championaatin nelivuotisissa oreissa ja hienona kakkosena kunniakierroksella oli Topas (Totilas - Sandro Hit) vain kymmeneyksen perässä. Topakselle: ravi 9,0, laukka 7,5, käynti 7,5, koulutus 9,0, rakenne 8,0. - Topaksen äippä on myös Lord Leopoldin äippä. Ensi viikonvaihteessa Topas esiintyy jälleen Süddeutchen Championaatissa  - Toivottavasti Gera nyt onnistuu Topsukan kasvattamaan. Olisi niin mielenkiintoista nähdä ensi kesänä millainen tapaus näistä aineksista syntyisi. 

VKO 29

Geran kanssa normalia menoa. Kevyttä ratsastusta ja vapaapäiviä. Pellon laidallekin pyrähdettiin torstaina. Keli oli ukkosellinen ja pellon laidalle pyrähti myös paarmat ja muut pisteliäät otukset. Tulipahan kuitenkin käytyä vaikka retki otti Geralla vähän hermon päälle. Muutoin viikosta suurin osa menikin minulta Lontoossa ja Highcleren linnassa Downton Abbeyn kulisseissa :) Tytöt hoiteli Geran liikuttamisen.

VKO 28

Perjantaina olikin iloinen yllätys Orimattilan käynnin tuloksena. Monitorissa näkyi kaunis kasvava pallukka ja Gera on eläinlääkärin mukaan "kauniisti kantavana". Kummajainen oli kuitenkin lähtenyt kasvamaan. Nyt sitten jännitetään pari viikkoa uutta kontrollia odottaen. - Muutenkin oli upea viikonvaihde. Kesän ensimmäiset helteet tuli vietettyä auringossa välillä polskahtaen uimaan ja parhaassa seurassa. Poika vaimonsa kanssa kesävieraina :) Gera piti vapaapäiviä. Sunnuntaina aloitettiin taas harjoitukset juuri passelissa kelissä auringossa mutta ei enää ihan niin kuumassa paahteessa.

VKO 27

Maanantaina kesän ensimmäisenä hellepäivänä oli hieno päivä ratsastaa. Loma eikä kiire minnekkään. Tiistaina oli vuorossa Geran  tiineyden tsekkaus Orimattilassa. Sama kuvio kuin edellisellä kerralla. Pienenpieni alku oli  mutta liian pieni kehittyäkseen.  Joten perjantaina aloitetaan kolmas yritys.

VKO 26

Alkuviikosta Geralla kevyttä paluuta ratsun tehtäviin. - Kaatosade kasteli kakki paikat keskiviikkona mutavelliksi. Sisään ei huvita mennä, joten vapaata jälleen. Torstaina kävelyä märällä kuivuvalla kentällä tuulessa. Kovia tuulia tänä kesänä.

VKO 25

Toista viikkoa odoteltiin mutta vihdoin maanantaina pääsin hakemaan Geran takaisin Korppariin. Nyt taas pari viikkoa odotellaan ja sitten Orimattilaan tarkastukseen, josko uutta elämää olisi tulossa.

VKO 24

Maanantaina Gera edelleen Orimattilassa. Kaikki hyvin ja hetkeä odotellaan.

VKO 23

Ihan ei alkanut viikko Strömssön malliin. Topsukkaan nro 1 ei Luoja elämää puhaltanut ja palattiin lähtöpisteeseen. Keskiviikkona Gera jäi Orimattilaan odottelemaan uudelleen sopivaa hetkeä Topsukka nro 2:n aineksien asennusta varten. Nyt taas peukkuja pystyyn. Onneksi ei ole oikeasti elämän oikeista ongelmista kyse, kun on vaan harrastuksesta kyse =).

VKO 22

Viikon teemana kentällä lampsiminen ja välillä irtiottoja pellonpientareille. Kaunista ja lämmintä, joten kyllä kelpaa 😊Torstaina soitto Leenalle, josko käytäisiin tsekkaamassa, onko varsaa alulla vai ei. Perjantaina aamuvarhainen visiitti Orimattilaan ja Leena tutki. Pienen pieni Topsukka on kyllä Geran kohdussa aloittelemassa elämäänsä. Nyt syötellään voikukkia ja toivotaan että pikkuinen alku lähtee kunnolla kasvamaan. Uudestaan sitten klinikalle tsekkaamaan.

VKO 21

Tällä viikolla alkuviikosta rauhallista kävelyä Korpparin upealla kentällä. Geopattia taas lisätty, joten kyllä kelpaa. Loppuviikko vapaata ja seurailin Korpparin Spring Tour kisoja. Gera tarhaili keskellä kisahumua ihaillen kisaexpon tarjontaa.

VKO 20

Vihdonkin alkoi Geran follikkeleissa tapahtua. Maanantaina klinikalla tarkastuksessa ja tiistaina jätin Geran Orimattilan klinikalle odottelemaan sopivaa hetkeä. Nyt sitten vaan odotellen soittoa siemennyksestä ja lupaa hakea Gera takaisin Korppariin. Klinikalla onkin ollut aika vilske tällä viikolla. Tammoja tulee ja menee liukuhihnalla tarkastuksissa. - Helatorstaina hetki koitti ja nyt odotellaan kaksi viikkoa tulosta.

furioso_ll.jpg

Geran isoisän isän Furioso II:n jälkeläisiä esiteltiin tämän kuun St. Georg'in artikkelissa laajasti. Toivottavasti jotain periytyy, jos varsan saaminen onnistuisi.

VKOT 18 - 19

Klinikalla käyntejä maanataisin ja perjantaisin. Muutoin normimenoa.

VKO 17

Maanantaina käväistiin Orimattilan klinikalla tarkistuttamassa Geran kiimatilanne. Kevyttä alkua ja uudestaan seuraavalla viikolla. Muuten viikko meni melkein lomailun merkeissä Geralla. - Perjantaina oli myrskyjen jälkeen loistava ratsastuskeli ja lampsimme ympäri kenttää nautiskellen. Lauantaina Liisi hoiteli liikutuksen.

VKO 16

Kevyttä kävelyä,  upeaa kevättä ja ulkokenttä upeassa kunnossa.

VKO 15

Maanantaina kengitys. Jarkolla hermo piti Geran hellästi hoivaillessa. Korva tallella :)

jarkko_ja_gera.jpg

 

Muuten normisti ratsastusta käynnissä ja vapaita.

Orimattilaan lähtöä odoteltiin tämä viikko ja odottelu jatkuu. Toivottavasti kauniit lämpimät päivät saavat toimintaa aikaan viikonvaihteessa, jotta ensi viikolla päästään reissuun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VKO 14

Pääsiäisviikko. Selästä kävelyä ja pieniä pätkiä ravissa kun maneesin pohjan ihmettelyyn jää liikaa aikaa ja kuulolaite tahtoo mennä Geralla pois päältä. Pitkänäperjantaina Liisi hoiteli hommat.

VKO 13

Viikko sujui varsin kevyen ohjelman parissa. Pari kertaa selästä käsin ja perjantaina jalan ultraus. Parempaan päin on menty mutta hiljainen tahti jatkuu edelleen. Käyntiä ja pieniä ravipätkiä mutta laukkailut saavat vielä odottaa. - Geralla oli edellisviikolla ollut kiima, joten pääsiäisen jälkeen sitten olisi todennäköisesti ohjelmassa visiitti Orimattilan klinikalle, jossa odottelee Topaksen pakasteet herättelyä.

VKO 12

Tämä viikko kului opettajavaihdossa Latviassa Liepajan rantakaupungissa. Geraa hoitivat Jenna, Liisi ja Tiina.

VKO 11

Maanataina vapaa. Tiistaina ja keskiviikkona kevyet verkat selästä käsin. Torstaina vapaa. - Upea aurinkoinen maaliskuun viikko. - Minä olen harrastanut saksankielistä kirjeenvaihtoa Geran sulhasen omistajan kanssa ja niinhän siinä kävi että pakettia Saksasta odotellaan Orimattilan klinikalle saapuvaksi.


Topas nuorena poikana ja juttua St Georg Lehdessä. -  Ulf Möller oripäivillä Topaksesta: " Kuuluisan isän erittäin sympaattinen poika parhaimmasta Oldenburgilaisesta tammalinjasta. Vaikutti nuorekkaalta, kaikki askellajit yli keskiarvon.   Vaikuttava tyyneydeltään ja yleisvaikutelmaltaan." Nooh tästä on vielä pitkä matka varsaksi.

VKO 10

Maanantaina vapaa, tiistaina selästä liikuttelua ja keskiviikkona taas vapaa. - Tässä olisi aika näpsäkkä uusi oriehdokas Topas Geralle :)

Torstaina  tosi rento hetki maneesissa. Vähän käyntiä, vähän ravia. Ihan eri planeetalta meno kuin riehutiistaina. Jätin pois romaanin satulan alta. Ehkä siinä syy. Romaani työnsi ehkä satulaa väärään kohtaan taakse.

VKO 9

Vko 9 menikin minulla taas lomalenssun parissa. Gera enimmäkseen lomaili. Irma kävi hieromassa ja antamassa akupunktiohoitoa Geran kipeytyneisiin lihaksiin.  Vasta torstaina kykenin selkään. Vähän on nyt rauhallinen liikuttaminen hankalaa kun hevosella olisi intoa mennä täyttä laukkaa ja pitää tyytyä enimmäkseen vielä kävelemään. Puomeja eri muotoihin maahan on kuukauden teema. Niiden avulla saa keskittymään ainakin osin ettei tarvi jokaista kavionjälkeä tai kuoppaa maneesin pohjassa kavahtaa.

VKO 8

Maanantaina Poloneesen kanssa pitkällä koulutunnilla. Iso, reipas kiva hevonen, joka kuulemma on vähän kyytsäillyt ratsastajaia mutta ainakin tällä kertaa tehtiin hyvin yhteistyötä. Ihan ei aina kuuntelulla ollut mutta tuntui oppivaiselta. Loppukäynneissä treenailtiin pysähtymistä istunnalla ja taisi se vähän lopuksi hoksata ettei tarvi ohjista vetää pysähtymiseen. - Geralla on ollut kävelytystä ja vapaita ja selästä ratsastusta. Torstain ratsastukset jäi väliin. Kartanon katolta putoava lumi sai jo karsinassa tuijottamaan pinkeänä kartanon kattoa. Maneesissa meinasi jalat levitä heti alkuunsa alta kun lunta töpsähteli katolta ja sitten päätti hypätä syliini. Geralla siis meni päälle vaihde "tajuntani ei ota mitään komentoja vastaan vaan kaikki energia on keskittynyt pakoon säntäämiseen johonkin suuntaan ihan mistä rasahduksesta vain".  Valitsin terveellisemmän vaihtoehdon ja siirsin ratsastuksen perjantaille. Taitaa kiimakin vauhdittaa elämää.

VKO 7

Maanantaina Hekun pitkällä koulutunnilla Fidelin kanssa, joka on varsin mukava ja kuuliainen hevonen. Edellisviikolla  kankien kanssa Fidel oli vielä mukavampi mutta sujuihan se nivelilläkin suostutellen. Jennan nappasin tallilta liikuttelemaan Geraa. Tiistaista tuli vapaa ja muina päivinä käynti selästä käsin jatkui. Lauantaista taas vapaa.

VKO 6

Sunnuntaina käveltiin Geran kanssa taas tovi selästä käsin eikä käynnissä mitään vikaa ole. Ei tosin ole ollut koko sairausaikana. Nyt vaan maltetaan kävellä hötkyilemättä niin toivottavasti vielä vauhdikkaampaankin askellajiin päästään. Maanantaina minulla treeniä tuntihevosella ratsastuskoulun tunnilla, jotta säilyy tuntuma lajiin.

VKO 5

Tällä viikolla on taas kävelty. Keskiviikkona ja torstaina ekat kerrat selästä käsin pienen hetken ja hyvin sujui. Gera on ennallaan ja 23 min hermokohtaus iski jälleen normaalisti ja sittenhän olikin jo aika lopettaa kävelytreeni. - Karvat ajelin viikonloppuna jottei niitä tarvitse hengitellä koko kevättä. Karvojen alta paljastui edelleen hyvin pyöristynyt Kepsukka. Niinhän se on että kun hevoselle joka päivä riittävästi ruokaa antaa niin lihoohan se :)

geran_karvat.jpg

VKOT 3 - 4

Kävelyä...ja orien ihailua. Tässä olisi yksi haave :)

VKOT  1 - 2

Hyvää Uutta Vuotta!

Jenna ja Liisi hoiteli Geran liikuttelun Uuden Vuoden alla ja minä toivuin tunnollisen opettajan lomalenssusta. Vuoden ensimmäisenä päivänä Gera oli jälleen kerran hyvin levoton eikä uskonut iltapäivästäkään ilotulituksen loppuneen. Tuijotteli vaan karsinan ikkunasta ulos ja taluttaessa oli korkeutta tullut kymmenisen senttiä lisää hevoseen. Pää pystyssä ja valmiina pakenemaan paikalta.

gera_vahtii_raketteja.jpgLoppiaisviikolla ohjelmassa oli rokotus ja takajalan ultraus. Hankosidevamma on edelleen vaivana ja varmaan pitkään. Pientä toivoa antavaa muutosta kyllä löytyi. Kävely ja kylmäys jatkuu. Nyt taitaa olla edessä varsan teettäminen. Siispä ryhdymme pitämään kiimoista kirjaa ja sitten toivottavasti toukokuulla toimeksi.

Tässä yksi ori-ehdokas isäksi:) 

Stall Rothenberger