Tällä viikolla 2008

VKO 1

Sunnuntaiaamun varhaisella meno oli mukavaa ja laukka kulki niin myötä kuin vastaan. Ainoa kammotus oli jo viikkoja nurkassa ollut lankun pätkä. Oli kai vaihtanut vähän väriä huurtumalla =) Maanantaina ja tiistaina sitten Sanna Backlundin estetreeniä. Keskiviikkona aamuvarhainen. Uudenvuodenpäivänä varmaan varhaisiltapäiväinen ja sitten pe vapaata.- Sannan treeneissä ensimmäisenä päivänä yhteissävel löytyi hyvin mutta seuraavana päivänä nuotit oli sekaisin. Sanna rallikuskin tyttärenä sitten nuotitti Geran reitit uudelleen ja löytyihän sieltä se reippasti laukkaava esteratsu. Geralla pyöri hetken korvat propellina ja silmät oli seljällään kun komentoa tuli World Cup tasolta. Päätti sitten että parempi on uskoa tätä selässä istuvaa järkähtämätöntä naista ja rupesi hommiin. Keskiviikon varhaisella taisi taas mamman kova käsi harmittaa vaan pienten puistelujen jälkeen tehtiin hommia ihan ok - "tätitasolla" ;) - Seitsenvuotiskauden korkkaus sujui uudenvuodenpäivänä leppoisasti. Pikkusen Geraa taas otti aivoon kun piti ruveta oikeasti hommiin, mutta kiukutus meni ohi kun päästiin laukkailemaan. - Toiset koittelivat laukavaihtoja, minä jätin suosiolla moisen osaavammille. Lauantaiaamun varhaisella Saijan kanssa taas vähän kiukuttelua alkuun. Lopussa pari laukanvaihtoa helpohkosti.

 

VKO 52

Sunnuntaiaamuna joku pöpö oli vienyt voimat niin että piti lopettaa tunti kesken. Maanantaina esteitä Saija selässä. Tiistaina myös Saija laukkailemassa. Jouluaattona vapaata ja sitten taas joulupäivänä itse selkään. Jospa ne lanttulaatikot ym. jouluruoat palauttaisi energiat kuntoon ratsastajallekin. - Juu, olo oli hyvä ja ratsastus maistui joulupäivänä. Tosin alku ei hyvää lupaillut. Varmaan koko tonttuarmeija oli palaamassa pääkaupunkiseudulta aamupäivällä Korpikylän kohdalla kohti pohjoista, sillä Gera oli riehunut tarhassa itsensä hikeen ja pyöri karsinassa pää pystyssä hyvin hermostuneena. Vaan kun ovat omituisia otuksia niin ratsastus sitten sujuikin rauhallisemmin kuin aikoihin. Ei hypitty ympäri maneesia pupujusseina vaan tehtiin hienosti töitä hevonen kuulolla. Hyvää se tekee lepo ratsastajallekin. Nyt taas tuntui siltä että ollaan yhtä matkaa parina.- Perjantaina sitten uusi kokemus -Reetta selkään Ewan silmien alla, kun itse Kokemäellä sukuloimassa. - Hienosti oli sujunut Reetalla ensitapaaminen Geran kanssa.- Kas kun tässä Macin käyttöä opiskelin, satuin sivuille, jossa on aika kivan näköisiä kouluratsuja. Siitä vaan sitten ihailemaan. -Lauantaina oli meno vähän nahkeaa vaan enpä tiedä kummasta johtui. Pari laukkapätkää kyllä rullasi.

 

VKO 51

Sunnuntaina martingaalien kanssa meno rauhoittui vaikka tahtojen taistoa käytiinkin, josko pään vippailu on sallittavaa vai ei.  Maanantaina ja keskiviikkona treenailee Saija, tiistaina ja perjantaina sitten taas itse satulaan. Keskiviikkona illasta hieronta ja torstaina viikkovapaa. - Tiistaina oli Ewa tarpeen pitämässä riittävää tahtia meille etteivät menninkäiset maneesin nurkasta ehtineet hyökätä kimppuun. Puolivälissä kiukutti kovasti, mutta martingaalien ansiosta pysyi kuitenkin meno hallinnassa. Nyt tuntuu olevan kaikkien hevosten PP-viikot menossa. "Pimeästä pirteyttä" teema on ainakin Korpparin hevosiin saanut kierroksia. Kun pimeä estää näkemästä taitavat turvautua kuuloon ja niitä rasahduksiahan tarkkakorvaisille riittää autiossa maneesissakin. =) Saijan hermoja koeteltiin keskiviikkona jo hevosta tarhasta haettaessa kun meno Ompun (tarhakaverin) kanssa oli vallan vallatonta. Pari säntäystä oli tunnin aikana tullut vaan ei sen suurempaa. Kangilla siis Ewan opissa. - Perjantaina hieronnan ja vapaan jälkeen olikin käytössä rauhallinen ja kuuliainen Gera. Pään ravistelua oli ihan pienen hetken kuin kokeeksi, mutta muuten meno oli tasaista. - Lauantaiaamuna vika löytyikin selästä, kun orastava tauti taitaa olla iskemässä. Emännältä sähköt kadoksissa, joten piti heittää pyyhe kehään kesken kaiken. Hevonen kyllä oli mukavan tuntuinen. - Treenikaverilla vauhdikkaampaa. Ewan takin kahina riitti, takajalkojen ympäri reipas käännös ja kuski selästä kertaheitolla. Hauskoja heppoja meillä =)

 

VKO 50

Sunnuntaina esteitä. Maanantaina itseksemme, tiistaina Sanna Backlundin estevalmennus, keskiviikkona vapaata, torstaina Saija Ewan treeniin ja sitten viikonvaihdetta kohti kuvoita kehitellen.  - Ewan ja Saijan kankikuolaintreeni oli sujunut mallikkaasti. Perjantaina pää sitten taas vippasi ajoittain, mutta väännettiin treeni kuitenkin läpi vaikka ei niin mukavalta tuntunutkaan. Lauantaina ei pää vipannut, mutta kiima ja katolta tupsahtelevat lumikököt saivat säntäilyvaihteen päälle.Joo, eihän sitä ole pakko sekopään kanssa touhuta. Tilanne rauhalliseksi ja sitten alas selästä. Loppu tunti seuralaisena talutellen.

 

VKO 49

Sunnuntaina alkuun verryttely sujui rennosti, mutta sitten jokin alkoi kiukuttaa Geraa. Pienet Satchmot teki selkä kaarella päätä heitellen. Olisikohan lauantain estetreeneistä jokin paikka taas kipeytynyt? No, keventely ympyrällä auttoi jälleen ja loppu treeni menikin taas rauhallisesti. Maanantaina kengitys ja vapaata. - Sepällä kiirettä, joten kengitys siirtyi torstaille. Tiistaina Kimmon treeni.Keskiviikkona kiireiden takia melkein vapaata, lyhyt kävely ja ravailu. Torstaina kengityksen päälle Ewan treeni. Treenin päälle suuntana Wahlsten ja uudet suitset pidemmällä otsapannalla. Jospa protestointi pään ravistelulla loppuisi? Onhan se ikävä itselläkin olla, jos pipo kiristää.- Perjantaina Saija pitkästä aikaa Ewan treenissä ja sitten itsenäisyyspäivän aamuna nautiskelimme Tiinan ja Altsin seurassa Ewan oppeja hienossa hiljaisessa valkeaksi vastamaalatussa maneesissamme.Kyllä kelpaa.

 VKO 48

TipTapTipTap...joulupukki saapui Lahteen lauantaina ja joulusesonki alkoi. Talvi on tullut, maa on valkoisena ja sunnuntaina pörhäkkä lumimyrsky peruutti kauden viimeiset kisat Korpikylässä. Kymmenen pistettä kilpailun johdolle, sillä eihän kilpaileminen olisi ollut mitenkään turvallista ainakaan pienemmille. Tuuli vinkui jokaisessa reiässä ison maneesin seinillä ja lumi tuprusi vaakasuorassa niin ettei matkalla tallista maneesiin edes nähnyt mitään. Olisi siinä pienillä tuntilaisilla ollut aivan liian suuri tehtävä talutella poneja myrskyssä ja yrittää pysyä selässä maneesin natistessa, paukkuessa ja soidessa kuin tuuba rumpusetin säestämänä. - Geran kanssa kuitenkin mentiin maneesiin. Alussa pyöri talutellessa sekona ympyrää, mutta Saija selkään ja siihenhän se pörhellys jäi. Käsittämättömän selväpäinen taas näissä poikkeusoloissa. Ota siitä nyt sitten selvää ===) Ma Saija, ti Ewan oppia ja ke itseksemme. To Ewan kera ja päälle hieronta. Ihan ok.- Lexaakin oli naiset käyneet katsomassa ja siellä se poika viettelee vielä talvilomaa Elimäellä keräten voimia kevään raviradoille.

 lexa_henttosella_22.11.2008_007.jpg

 

 

 

 

 

 

  Hexan Lexa talvilomalla

 Nyt kuitenkin juhlan kunniaksi viisaita.

 

Pyöreät täynnä

Kun on kohdalla merkkipäivä, jolloin lukema on jo aika suuri ja pyöreä, pitää juhlia. Siis aika monen mielestä ja sitten aika monen mielestä ei. "Pitää juhlia" joukkuetta ahdistaa, jos ei juhli ja "ei pidä" joukkue on tyytyväinen kun säästyy seremonioilta. Kun kaikkia ei voi mitenkään miellyttää, kannattaa tehdä se mikä itseä miellyttää.

Siispä. Elämähän on juhlaa itsessään ja nyt tämän yhden päivän juhlaan. Tänä juhlapäivänä sain kokea luonnon puhtaassa lumisessa juhlapuvussaan aamukävelyllä juhlakoirieni kanssa, jotka tekevät päivistä pelkällä läsnäolollaan juhlaa. Tutuilta kanssani elämiämme pidempään juhlineilta tuli juhlahuomionosoituksia eri muodoissaan juhlatekstareista juhlasähkeisiin. Myös suuren työnantajakonsernini johto muisti hienotunteisella juhlakorusähkeellään. Työnjuhlaretkillämme henkiseen tasooni paremmin perehtynyt työkaveri muisti minua 12 v. vanhalla juhlatuotteella, mikä hyvin sopii ratsastusta harrastavalle - pakkohan sitä on olla vähintään ajoittain 12 v. tasolla kun on vielä hankkinut hevosenkin. Juhlaratsastuksen aikana juhlahevoseni näytti juhlan kunniaksi parhaita puoliaan tehden juhlapohkeenväistöt ja juhlalaukat reippaasti ja iloisesti. Hevosenomistajalle jokainen sellainen päivä on tietenkin suurta juhlaa, kun hevonen on kunnossa. Kun kanssani jo reippaasti yli kaksikymmentä vuotta arjen juhlaa viettänyt puolisoni saapui korkkaaman juhlakuohuvat illalla niin kyllä on juhlaa kerrakseen. Ja  kun vielä loppuviikosta omiakin juhliaan viettävä juhliva opiskelijapoikamme juhlii kanssamme niin on elämä yhtä juhlaa! :)

 

mouse_cartoon.gif

 

 

 

VKO 47

Lauantaina Gera oli taas entisellään ja päädyimmekin Siirin taas niin mukavaan ja tehokkaaseen treeniin. Laukka pyöri ja hevonen kuunteli. Sunnuntaiaamuna Ewan treenissä jatkui sama meno. Tuli vain jälleen tallitähteiltyä, kun Gera näki katsomopäädyssä hiiren ja päätti pelastautua turvallisempaan paikkaan. Ensimmäisen loikan jälkeen vielä luulin pysyväni mukana, mutta toisen jälkeen ei enää ollutkaan hevosta alla, joten jatkoin matkaa turpeeseen. Henkinen kolaus lienee jälleen suurempi kuin fyysinen =) Korpparin kissojen KiteKat tarjoilua voisi kyllä vähentää ja pistää misut oikeisiin kissojen töihin:) - Maanantaina itsekseni - Gera ihan ok ja kiva. Kevyt verryttely ennen tiistain esteitä. Loppuviikon Gera jälleen Saijan hoivissa, kun itse lähden taasen Tanskaan työn merkeissä. Tiistaina Sanna Backlundin estetreenit.- Suorastaan infoähky alkaa vaivata täällä Tanskassa. Niin paljon on tullut kuulluksi opetusteknologiasta. Verkko-opetus, Problem Based Learning, virtuaaliset neuvottelut jne.....Sannan treeni oli sujunut mukavasti mitä nyt vettä oli tuijotellut. Perjantaina Saija oli saanut ensilumen ja pikkupakkasen virkistämän ratsun alleen ja oli tullut iloista pukkia ja loikkia riittämiin. Puhhhh....sunnuntain kisat?  =) - Siirin treenissä lauantaina alkuun päänpuistelua, mutta rauhoittui ja itse treeni sujui mukavasti. Tempon vaihtelua käynnissä, ravissa ja laukassa. Taas oppi uuttu avuista ja miten niitä pitää antaa.

 

VKO 46

Sunnuntai täällä Tanskassa tiukasti opiskelijoiden esityksiä kuunnellen. Näyttää kyllä ohjelma olevan työntäyteinen, joten loppuviikosta vasta Geran kanssa pääsee hevoshommiin. Maanantaina varsin mielenkiintoinen päivä Jack &Jones, Vero Moda ym. Suomessakin tunnettujen brandien syntysijoilla. Mielenkiintoinen yritys tämä Bestsellers. Ihmisten työskentely-ympäristöön ja viihtyvyyteen on satsattu huikeasti hollantilaisia miljöösuunnittelijoita myöten. Tasaiselle maalle on tehty pieniä mäentöyräitä, jottei elämä olisi liian tasaista. Eri brändeillä on omat talonsa. Juu, kyllä tuollaisessa työpaikassa varmaan uutta ideaa syntyy.- Gera kotona Saijan hyvässä hoidossa.  - Tänään tosi mielenkiintoinen esitys teknisistä materiaaleista. Miltä tuntuisi tasaisen lämmön takaavat petivaatteet? Varmaan sopivassa tasaisessa lämpötilassa unet paranisivat. Tai valkoiset farkut, joille voi huoletta kaataa kahvia (tämä tosiaan on totta, kun omin silmin näki) ja pyyhkäistä paperilla puhtaaksi? Oiva materiaali valkoisiin ratsastushousuihin! Tai antibakteeriset materiaalit? Vaikka kuinka hikoilisi ratsastaessa ja tekisi hommia tallissa niin aina vaan tuoksuu hyvälle eikä tallin hajusta ole tietoakaan? Kyllä rupesi mielikuvitus laukkaamaan =) - Gera Kimmon treenissä Saijan kanssa. - Torstaina taasen kotona ja tallille. Treeni jäi alkukävelyyn kun askel ei ihan normaalilta tuntunut. Irma hieroi eikä mitään hälyttävää löytynyt. Oli vain oikeaa takaista käytellyt kai treenissä enemmän, kun sen hoitaminen ei oikein mukavalta ollut tuntunut. Onneksi nyt oikea, kun revähdys oli vasemmassa ja uusimisen mahdollisuus ehti jo vähän säikäyttää.

 

VKO 45

Sunnuntaiaamun varhainen treeni sujui mukavasti Ewan opastuksella. Vähän lopussa pukkia tuli laukannostossa, mutta muuten tosi kiva. Maanantaina vuorossa rokotus ja raspaus ja sitten kevyempi viikko taas rokotuksen jälkeen.- Kun hoitamassa on tuttu eläinlääkäri leppoisine otteineen ei eläimellä ole mitää syytä hermoilla. Gera otti taas niin rokotuksen  kuin raspauksen ihan normaalina hommana sen kummemmin ihmettelemättä ilman mitään rauhoittamista. Pitäähän ne hampaat toki hoitaa :) - Viikko Geran kanssa itseksemme kevyttä jumppaa Saijan lomaillessa pohjoisessa. -  Nyt sitten tässä laukkujani pakkailen ja lähden kohti Tanskaa alkuviikoksi Herningin hevoskaupunkiin - tosin tuskin tällä matkalla tulee edes nähtyä hevosia lähempää kuin junan ikkunasta. Saijan treenit sunnuntaista.- Hmmm...Herningissä ja ratsastuskeskus 5 min. kävelymatkan päässä... ehtisiköhön kuitenkin jossain välissä.... =)

 

 

VKO 44

Sunnuntaina kevennellen ennen Korpparin estekisoja. Gera siis sivussa näistä koitoksista edelleen sisäreittään kuntouttamassa.  Maanataina hieronta. Tiistaina kengitys, mikä tuleekin tarpeeseen kun takoo pitkine kynsineen aika pahasti kavioitaan.Loppuviikosta varmaan edelleenkin vain kevyttä treeniä.- Torstaina kokeiltiin Ewan silmien alla kevyellä treenillä miten vähän vaativammat temput sujuu. Sujui. Ehkä tästä päästään taas vähitellen tavalliseen treeniin kiinni. Perjantaina ja lauantaina myöskin jo vaihtelevammin taivuttelua ja pieniä laukkapätkiä. Oikein hyvältä tuntui.

 

VKO 43

Sunnuntaina jo pari päivää mennyt lääkekuurin loppumisesta. Ihan hyvin kävelee ja pienet juoksupyrähdyksetkin sujuu. Päästiinköhän säikähdyksellä?

Viikon luontokuvassa pupu, joka otti onnellisena aurinkoa takapihalla kauniina lokakuun iltapäivänä. Toivottavasti Gera osasi nauttia ensimmäisestä tarhapäivästä viikkoon yhtä onnellisena Korpikylässä.

pupu_2_copy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maanantain ravailukokeilu satulan alla sujui sekin hyvin. Tiistaina uusiksi. Ja sitten vaan kuntotreeniä suorilla urilla jatkohoidoksi.- Ja kelpaahan taas ravailla kun vanhan maneesinkin seinät on maalattu valkoisiksi ja valon määrä lisääntyi huikeasti. Saa samalla valohoitoa :). - Keskiviikkona vapaa ja torstaina ravaillen. Ok edelleen. - Kylä-Hentilän hevosten ohimarssi sai kylläkin tarhassa aikaan kunnon pukkilaukkaesityksen, joka päätyi istuvilleen. Onneksi ei käynyt kuinkaan.

 

vko 42

Viikko alkoi Jobin postin merkeissä. Lauantaina  Siirin valmennus sujui hyvin ja olin oikein tyytyväinen sekä hevoseen että itseeni. Meni kivasti. Mutta ... heti lopuksi talutellessa Gera rupesi arpomaan vasenta takajalkaa ja potki sillä seisottaessa oudosti. Rasitusta, todettiin...Sunnuntaina aamulla varmuuden vuoksi mentiin maneesiin tarkastamaan tilanne ja tulos oli ep. Takkulan estekisojen sijaan lepopäivä. Illalla Gera ei oikein enää halunnut jalkaa maahan laittaa. Sisäreidestä löytyi sitten kuuma kohta. Revähdys- päivystävältä tulehduskipulääkettä, lepoa ja kylmäystä ohjelmaan. Maanantaina aamulla kolmijalkaisen Geran näkeminen kyllä riipi pahasti. Meikulta kuuri tulehduskipulääkettä apteekkiin. Päivällä kuitenkin kävely sujui jo ennen uuden lääkeannoksen vaikutusta - vähän helpotti. Illalla myöskin käveltiin - ok. Muuten Geran päivä meni karsinassa lepäillen. Ti ja ke kävelyä, kylmäystä ja lääkitystä. Keskiviikkona aamulla ainakin energiaa oli tullut kerättyä rittävästi niin että pieni hörhellyskin sujui kaivinkonetta ja laukkaavia tuntsareita kyttäillessä.- Taas oikein tuli hyvälle tuulelle kun katseli paikkoja reilaavaa isäntää. Kurat sivuun ja soraa tilalle. Kelpaa hepojen taas tarhoissa köpötellä. - Torstaina ja perjantaina edelleen lääkitystä ja kävelyä karsinassa lepäilyn ohella.

vko 41

Sunnuntaina itseksemme kuten maanantainakin. Tiistaina esteitä. Keskiviikkona lepopäivä, torstaina satulan sovitusta ja Ewan oppia. Lauantaina jälleen odotettu Siirin valmennus.Sunnuntaina sitten Takkulan estekisoihin!

 

 

 

 

 


 

 

vko 40

Viikko aloitettiin Takkulan aluekisoilla. Helppo A ja kelpo suoritus nuorelta neidiltä. VIDEO. Edellisinä päivänä harjoitellut pysähdykset jostain kumman syystä onnistuivat ja olivat suorituksen parhaimmistoa seiskoilla! Ihmeiden aika ei ole ohi! Keskikäynti myöskin miellytti seiskan edestä. Muuten saisi meno olla paljon energisempää. 

 takkula_laukka_290808.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Maanantaina itseksemme kevyt treeni ja tiistaina Saija Sannan estevalmennuksessa. - Laukanvaihto puomilla oli päässyt vähän unohtumaan, mutta muuten meno esteillä oli luottavaista.Saija hoiteli loppuviikon kun minä matkailin Tallinnassa. Lauantaina oli kivan reipas ja kuuliainen Gera palveluksessa.

 

 

vko 39

Sunnuntaina hyppyytettiin esteillä. Maanantaina vapaata ja tiistaina Sulkalan valmennus. Itse kauniissa Pietarissa, hotelli loytyi ja kollegatkin.  - Keskiviikkona Geralla jälleen vapaata ja hieronta.-  Parempi näin. Kauhajoen tapahtumat lamaannutti niin ettei ratsastuksestakaan varmaan olisi hääppöistä tullut.

 

 

suruliputus.jpg

  

 

Torstaina itseksemme kevyesti. Perjantaina Saijan koulukiemuratreeni sunnuntain kisoihin ja lauantaina sitten minun vuoroni Siiri Kyrön valmennuksessa.

 

 

 

 

vko 38

Sunnuntaina ja maanantaina Ewan opissa. Maanantaina tuli leikittyä "Tallitähtiä" kun Gera kompastui laukassa polvilleen ja minä jatkoin matkaa kokeilemaan Korpparin maneesin uutta pehmeää pohjaa. Se vaan tässä hämmästyttää etten päässyt iltapäivälehtien lööppeihin =D  - Tiistaina Saijan vuoro Sannan valmennuksessa esteillä. Ja mukavasti sujui, jopa etukäteen pientä paniikkia aiheuttanut uusi muurikin. Myös Sanna antoi kymppiplus lausuntoja ratsukon suorituksista. Kannattaa treenata :) Keskiviikkona kengitys ja hieronta. Uuden satulan hankinta jälleen edessä kun runko painaa takaa. Torstaina kevyt treeni Ewan opissa. Kyllä se huolto hevosellekin tekee terää kun nyt oli niin napakka ja kuuliainen Gera palveluksessa. Kuuliaisuus oli kyllä jo hieman liiallista, kun reagoi Ewan komentoihin jo ennen ratsastajaa =)

 

 

vko 37 

Maanantaina iltasella itseksemme. Alkuun meno oli poukkoilevaa ja jopa ep:lta tuntuvaa. Kevyen ravailun jälkeen meno tasaantui ja lopussa laukatkin kulki ihan ok. Tiistaina Saijan vuoro, keskiviikkona Ewan oppia, torstaina kengitys. - Kengitys siirtyi kun kengitysseppä oli flunssan kourissa kaatunut sänkyyn. Gera oli isossa maneesissa esteiden keskellä reippaana, odotti reppana varmaan että koska aletaan hyppäämään. Mutta enhän minä nyt sentään :)  Perjantaina vapaata ja ohjelmassa kuivaharjoittelua Kyran klinikalla.

vko 36 

Maanantaina iltasella itsekseni ja tiistaina Saija Kimmon treenissä. Maanantaina leppoisaa ravailua ja laukkailua kentällä kauniissa kelissä. Kimmon treeneissä reipasta laukkaa jalat alle keräten. Keskiviikkona peruskuviot. Torstaina vapaata. Perjantaina vapaan jälkeen Gera jäykkänä ja kiemurtelevana eikä laukkakaan tahtonut kovin iloisesti nousta. Oliskohan tiistain treeneissä esitetyt pukittelut saaneet lihakset pinkeiksi? No, lauantaina Saijan kanssa jumppaa ja sunnuntaina esteitä. Eiköhän ne paikat taas vetreydy.

vko 35

Saija sunnuntaina esteillä ja mukavastihan se sujui, kun Gera oli varsin luottaivaisella tuulella. Ridsportista napattu harjoitus toimi. Maanantaina Ewan oppia - ryhdikäs tahdikas käynti löytyi ja oli ilo olla kyydissä! Tiistaina Sanna Backludin esteharjoitukset, jotka sitten peruuntuivatkin. Ewan oppia tilalle. Keskiviikkona ensin Ewan opissa ja sitten Geralle Irman hieronta. Hieronnassa löytyi jotain kipeitä paikkoja vaan ei suurempaa. Loppuviikko lepäillen ja Takkulaa kohti lasketellen. Takkulassa kaatosateen jälkeen nilkkoihin asti upottava kenttä ja kyllähän siinä nuori hevonen hiipuu. Hiipui siinä varsin moni muukin - 56,3 %. Lana olisi ollut poikaa mutta kun ei OO...edes traktoria! Onneksi kengät pysyi kiinni! - Korpparissa sen sijaan tällä viikolla laitettiin isoon maneesiin kuitupohja ja  kenttää suurennettiin ja pohjaa kunnostettiin. Hyvä kun kotona kulkee. - Sunnuntaina esteharjoitusta uudella, vielä valkoisella pohjalla kuin talven keskellä. Pohja ei ihmetyttänyt paria nuuhakisua enempää ja esteetkin tuntui tutuilta eikä tarvinnut kiellellä vaikka "kaamea lankkukin" oli mukana.

vko 34

Sunnuntaina itseksemme. Tiistaina taas odotettu Sanna Backlundin estevalmennus. - Maanantaina treenailtiin Ewan opastuksella mm. pohkeenväistöä laukassa. Pikku pukkia tuli mutta sujuihan sekin lopulta. Tiistaina Saija esteillä, jokunen kielto tynnyreillä mutta sitten niistäkin yli. Keskiviikkona sisuuntuneena maanantain vetelyydestä pistin komentoa menemään ja kyllähän sitä liikettä sitten löytyikin. Varsinainen hikijumppa - piti vähän ottaa tunnin jälkeen suorastaan lukua vischypullon kera. -Torstaina Saija maastoili pörhöllö Geralla, perjantaina itsekseni rennolla Geralla, lauantaina vapaata ja sunnuntaina esteitä.

vko 33

Sunnuntaina kisattiin Hämeenkoskella. Gera esitti tällä kertaa pörhkeämmän persoonansa eikä oikein tahtonut pysyä nahoissaan. Rikkoja tuli ja varmaan kartanon vanhat kummituksetkin olivat keskellä päivää liikkeellä kun otettiin aika vauhdikkaita pyrähdyksiä ja sivuloikkia. Läpi kuitenkin päästiin. Minulle helppo B 55,357% ja Saijalle helppo A 58,75%.

Kummitus selvästi tuolla...

hkoski_lepo_0808.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...tai sitten täällä nurkassa... 

kummitus_hkoski0808_copy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... no vanha herrahan se siellä selvästi haamuilee... 

kummitus__copy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...laukaten parempi...pääsee nopeasti karkuun.

ritva_ja_gera_hkoski_0808.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..."mitähän tälle otukselle pitäisi tehdä..."

 


hkoski_mits_tehtisiin.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...katsotaan nyt...

 katse_tulevais_hkoski_0808.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maanantaina jatketaan Ewan treenillä. - Olikin selkä vähän arkana sunnuntain pukkilaukan ym. kisailun jälkeen niin pidettiin sitten vapaata. Tiistaina pikkuesteitä Saijan kanssa. Esteillä meni kivasti vaikka vähän nahkeana olikin. Keskiviikkona Geran kanssa perustreeniä itsekseni typötyhjässä maneesissa - oli taas varsin rauhallinen hevonen. Samaa torstaina ja perjantaina. Lauantaina vapaata.

 

 

vko 32

Sunnuntaina tuli treenailtua itsekseen, maanantaina Ewan valmennus ja tiistaina Kimmon. Keskiviikkona jälleen Ewan opissa ja sen päälle Geran hieronta. Torstaina vapaata, perjantaina Saija treenaa Hämeenkosken sunnuntaisiin kisoihin ja minä sitten lauantaina.   - Nyt tuli käytyä Kimmon treenissä ihan itse =) Siinä sitä kulmia koitettiin saada kauniiksi vaihtelevalla menestyksellä ja jalkateriä kohdalleen. Kiva tunti.

 

vko 31

poseeraus_0708_pien.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunnuntaina poseerattiin valokuviin. Tällä viikolla aloitetaan Ewan treenillä ja tiistaina on vuorossa Sanna Backlundin estevalmennus.

 gera_siluetti_0708_pien.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sannan treenissä nähtyä:

alts_0708.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

niina_ja_leslie_0708_copy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tarzan_0708.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 gera_esteell_copy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja tässä syy miksi en itse hyppää mielelläni edes maapuomin yli. Gera ottaa esteen kuin esteen tosissaan:)

gera_puomilla_0708.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskiviikkona treenattiin Ewan kanssa vasta-ja myötälaukkaa. Torstaina Saija itseksensä, perjantaina kengitys ja vapaata. Lauantaina sitten taas itsekseen istuntaa harjoittelmassa.

 

Vko 30

Gera oli sunnuntaina lepopäivän jälkeen reipas ja notkea. Kilpailuviikonlopun jälkeen lihakset taisi vähän kiristellä niskasta ja viime viikko menikin sitten enimmäkseen pitkänä kevennellen ja vain vähän temppuja treenaillen. Tällä viikolla perusjumppaa. Tiistaina Irma hieroo ja keskiviikkona taas lihastenlepuutusvapaata. - Maanantaina Saijan kanssa reipastempoinen treeni. Tiistaina aamulla Ewan treenissä taisin puhista vain minä. Hieronnassa niska oli tosiaan arka paikka. Tuli mieleen että taisi paksun nahkaisen  riimun niskahihnan poikki rempaisu Lappeenrannassa raekuuron peloitellessa viikko sitten olla aika raisu temppu valjastuskatoksessa, joten siitäkin syystä varmaan päätä kivistää. Keskiviikon lepopäivän jälkeen Gera oli tosi kiva ja hyvin kuulolla. Päätä kyllä vähän edelleen kivisti mutta helpotti kun vähän välillä keventeli. - Perjantaina Gera oli innostunut laukkaamaan kilpaa tarhassaan viereisellä pellolla ilotelleiden Wahlmanien pikkuvarsojen kanssa. Oli yltä päältä hiessä ja uupuneen oloinen, joten hellepäivän treeni olikin sitten varsin kevyt. Lauantaina tehtiin tosissaan töitä ja lopulta Gera oli oikein kuuliainen namunen.

Vko 29

Lauantaina palailtiin tyytyväisinä Lappeenrannasta. Perjantain helpommasta radasta 56,19% VIDEO ja sunnuntaina vähän paremmin 57,0 %  Geralle vielä aika vaikeasta radasta koottuine raveineen ja laukkoineen.  Kun hevonen oli vielä  selväpäisenä kilpapaikallakin niin voi vaan olla tyytyväinen. Yökin sujui jabassa  rauhallisesti.  - Geralla oli sunnuntaina ansaittu lepopäivä. Tällä viikolla sitten taas arkeen ja perustreeniin.

 

vko 28

Tällä viikolla tähtäimessä Lappeenrannan koulukansalliset ja siellä nuorten hevosten luokat. Sunnuntaina treenailtiin itsekseen, maanantaiaamuna Ewan ohjauksessa. Kolmen viikon lekottelun jälkeinen neljän päivän treeniputki tuntuu kyllä lihaksissa, siis minulla. Tiistaina Kimmon valmennus, keskiviikkona hieronta ja torstaina sitten Saija ja Ewa käy radat läpi. 

 

Vielä vähän matkamuisteluja. Kühlungsbornissa Itämeren rannalla on hiekkarantaa silmänkantamattomiin. Siltä rannalta riittää  ottaa pätkä koirille omistajineen.   - Kelpasi siellä entisen Itä-Saksan eliitin aikoinaan elostaan nautiskella kaukana rahvaan keskuudesta. Onneksi paikka pitkän eristyksen  jälkeen nykyään on kaikkien ilona.

H__H_Khlungsborn_2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 27

Keskiviikko ja jälleen kotosalla ja tallille kuulemaan Geran kuulumiset. Gera sevästi mökötti minulle pitkän poissaolon johdosta ja tuliaisomenakin maistui juuri ja juuri :) Tiistaina oli Sanna Backlundin valmennuksessa mennyt ihan mukavasti. Illalla Saija ratsasti ja treenasi pysähtymistä. Pari kertaa muutaman sekuntin olikin jo kauniisti. Torstaina taas itse selkään kahden ja puolen viikon vetelehtimisen jälkeen. Tuulisella kentällä oli vähän mörköjä, mutta muuten kulki reippaasti eteenpäin. Perjantaina vapaata. Lauantaina oli jotain hätää kun piti koko ajan hirnua alkuun kavereille. Siitä sitten kuitenkin taas ruotuun ja asialliseen treeniin Ewan opastuksella.

Saksassa tavattiin Wedelissä Hampurin lähistöllä asusteleva Geran uusi "serkku".  Dino on 5 v vanha, jämäkkä ja kauniisti askeltava Pinto -Arabi.

 

Dino_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dino_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaunis on valkoisin harjoineen ja häntineen! Sukutaulu ja kasvattajatiedot löytyy netistä. Wittenbergin perheeltä voi ryhtyä kyselemään, jos tällaiset kaunistukset rupesi kiinnostamaan.

 

 

vko 26

Kinnuset siis Saksassa ajelemassa sääkarttojen mukaan ja hyvin on aurinkoisilla seuduilla onnistuttu pysymäänkin. Lenkki suunnilleen: Travemünde - Rostock - Dresden -  Bamberg - Würzburg - Fulda - Göttingen ja sitten varmaan pohjoisrannikolle takaisin. Matkalla mukana Hippu ja Helmi.

 Saksa_Helmi_ja_Hippu_matkalla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja kun reissussa rähjääntyy, pitää välillä peseytyäkin. 

 

Hippu_pesulla

 

 

 

 

 

 

 

Koirien kanssa matkailu on kuntolaji. Vanhojen kaupunkien kivetyt kadut ovat niin täynnä lasinsiruja että on parempi ihailla nähtävyyksiä Cotton tai pari kainalossa á 5 kg.

 

 Saksa_Helmi_ja_Ritva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiriksillä sitten on otettu aurinkoa ja levätty.

 

Saksa_Hippu_lepaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saksa_Jukka_ja_Hippu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiristen lähellä on ollut hevosten laitumia, joten tuttu tuoksahdus on leyhähtänyt useinkin nenään. Würtzburgin lähistollä oli eläintieteellinen tutkimuslaitos, jonka kevään varsat oli ihasteltavinamme. Näistä kyllä näki että sukupuuta löytyy.

 

 

Saksa_tamma_ja_varsa_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Saksa_varsa

 

Saksa_tamma_ja_varsa_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geralle paljon taputuksia ja herkkuja kotitallilla!  Ensi viikolla palaillaan takaisin treenaamaan:)  

 

 

vko 25

Gera Saijan hoidossa, ratsastusta ilman satulaa ja sitten paukama paranikin. Itse Saksassa seikkailemasa.

 

vko 24

Maanantaina Sanna Backlund valmentamassa, tiistaina Korpparin omat koulukisat ja sitten letkeään kesämenoon. Katsotaan nyt missä sitten kisataan. Ehkä heinäkuun puolivälissä Lappeenrantaan, jos Gera siltä tuntuu. - Sannan valmennus pidettiin ulkokentällä - jäätävää sadetta ja kovaa tuulta vauhdittamassa menoa. Niin ne kelit vaihtelee hetkessä helteestä toppatakkikeliin. Vauhtia riitti myös ratsukoilla ja niipä pääsivät sekä Saija että Miksu leipomispuuhiin. Onneksi taas selvittiin pienillä ulkoisilla kolhuilla, henkiset mustelmatkin paranee kyllä aikanaan :)  Gera on ollut minulla yli kaksi vuotta ja nyt sitten ekan kerran me molemmat vakkariratsastajat ollaan tupsahdettu selästä alas kahden viikon sisällä. hmm.. kaksi, kaksi, kaksi...? - Korpparin koulukisat suijui hyvin. Gera ei viskonut päätään eikä pukitellut vaikka olikin tietty vähän jännittynyt. Mutta kun ohjelmassa on kolme pysähdystä paikallaan seisomisineen niin helppo C tarkoittaa kyllä Geralle vaativaa luokkaa :)   58,333% ja taas on täti suoritukseensa tosi tyytyväinen. - Keskiviikkona vapaata, torstaina Ewan treenissä kentällä tihkusateessa. Kenttä oli sateiden jälkeen raskas. Lätäköt inhotti Geraa, mutta hyvähän se on tottua sadekelin oloihinkin. Eihän sitä kisoissakaan aina päivä paista. Perjantaina alkuviikosta ilmestynyt ilmeisesti jonkun ötökän purema satulan takakaaren paikkeilla oli ärtynyt aristavaksi, joten perjantaista tuli vapaapäivä.

vko 23

Hameenkoskella_6_08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunnuntaina kisailtiin Hämeenkoskella vanhojen vaahteroiden siimeksessä upeassa auringonpaisteessa. Gera oli reippaassa kisatunnelmassa mutta ei pahemmin kuitenkaan pöhköillyt. Oma rata meni lähes suunnitelmien mukaan, mitä nyt tuli esitettyä kunnolla vastalaukkaa  vaikkei olisi tarvinnutkaan =) 56,25 %, josta olen tosi iloinen ja ylpeä. Kun tuli lauantaiaamuna ratsastettua täydessä laukassa kumoon Geran kanssa niin taisi olla omien korvien välissä vähän ylimääräistä surinaa. Ihan näin vauhdikasta Geran pukittelu ei ollut, kompastui vain jalkoihinsa. - Saijan rata meni muuten mallikkaasti mutta taas piti pukittaa oikeassa laukassa. Kuusikymmentä ja rapiat. Kimmon valmennus tiistaina ja torstaina hieronta. Sitten treeniä Korpparin koulukisoihin. - Kimmon valmennus peruuntui ja vaihdettiinkin "in and out" temppurataan harjoitus. Kivasti loikki. Torstaina itsekseni ennen hierontaa. Hieronnassa kerrankin Gera tuntui olevan kaikin puolin ok. Siirin valmennus lauantaina. - Siirin valmennuksessa taivuteltiin hevoset notkeiksi. Mukavia harjoituksia ja reipasta menoa. Sunnuntaiaamun varhaisella vähän kevyemmin raukean ratsun kanssa.

vko 22

Sunnuntaina Gera vaihtoi poikaystävää kun edellisen päivän tapaaminen samassa tarhassa oli sujunut leppoisasti. Nyt siis vaihteeksi päivät Simon hoivissa.

Tällä viikolla treenataan kohti Hämeenkosken kisoja. Vihdoinkin tarpeeksi lyhyt ohjelma ja alaikäraja osallistujille, jotta tässä saattaa ihan tätikin uskaltautua kisoihin =) Nyt vaan sitten täytyy miettiä asusteita ;) Täältä vinkkiä: Kyra Collection ja  KyraK. Vai sittenkin Ankyn kokoelmista ? ;)

Alkuun kuitenkin Saija Sannan valmennukseen esteille tiistaina. Sannan valmennuksesta jäi hyvä mieli kun yhteinen sävel löytyi loppua kohti.

vko 21 

Viikko alkoi sunnuntaina Korpparin estekisalla ja siinähän kouluratsastaja näytti että esteetkin sujuu, puhdas rata eikä kieltoja vaikka tulikin epäiltyä radan päättyvän kahteen kieltoon viimeistään kolmannella esteellä =) Siispä enemmän esteharjoituksia. Esteiden kantaminen on kyllä aika raskasta puuhaa, mutta onneksi on muitakin vaihtoehtoja. Ks. kuva. Vapaaehtoiset avustajat voivat ilmoittautua!:)

 copy_of_russia_61.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Maanantaina kevyttä treeniä, tiistaina Kimmon valmennus ja loppuviikkolla Ewan opissa. Kimmon valmennuksessa Gera oli ollut mallikkaasti ja esittänyt peräti koottua laukkaa. Ewan opissa torstaina keskiraviakin tuli näytettyä, joten hiljallensa...Perjantaina oli meno nahkeaa, lämmin ilmako oli vienyt vedon pois vai mikä oli mutta lykkiä piti eikä laukkakaan maistunut. Välillä tälleen. 

Lauantaina Gera jäi kotitallille muiden lähtiessä Messilän  koulukisoihin näyttämään taitojaan. Hienosti meni kavereilla sillä Onni, Alts, Gopak ja Renommée nappasivat hienosti kaikki sijoitukset kisoista!

Alts_08.jpg

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alts

  

Onni_palkjako_08

Onni palkittavana

 

vko 20

Maanantaina Saija treenaamassa. Tiistaina Sanna Backlund harjoittaa esteillä ja sen jälkeen kengitys. Keskiviikkona kevyt lämmittely ja hieronta. Torstaina vapaata ja perjantaina Saija treenailee rataa lauantain Tuomarinkylän kisaa varten.

Maanantaina Saijan treenissä Gera liikkui tosi reippaasti ja kuuliaisesti. Tällainen meno jos olisi kisoissa niin ei olisi paljon valittamista. Kisat on aina kuitenkin kisat ja oma maneesi tuttu ja turvallinen.

Sanna hyppäsi Geralla varmalla tyylillään. Luottavaisuus suorastaan säteilee hevosesta kun ammattilainen istuu selkään. Joku ylimääräinen säätönappula näillä ammattilaisilla on käytössään =) Vesieste tuntui kauhistuttavan jo talutellessa niin että turpa puhisi ja pää nousi. Kerta piti kieltää mutta sitten reippaasti monta kertaa yli. Paljon pitäisi vaan pientä hypätä niin tulisi varmuutta menoon.

Perjantaina vapaan jälkeen Ewa laitteli askelmerkkejä Saijan kanssa kohdalleen lauantain kisaa varten. Kisassa Gera oli varsin rauhallisesti - tunsikohan taas tutut maisemat kun vietti Tuomarinkylässä nelivuotiskaudella pari kuukautta ratsutuksessa vai jokohan alkaa tottua kisoihin? VIDEO

Tuomarinkyla_verkka_0508

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 19

Viikko alkoi Sanna Backlundin estevalmennuksella. Kun kumpikaan nuoremmista ja vetreämmistä Geran ratsastajista ei päässyt hommiin niin päätettiinkin että Sanna  ratsastaa Geran itse. Miten ihmeessä se voi olla niin että kun tällainen ammattilainen istuu selkään niin jo ensi askeleista hevonen on kaula kaarella kantaen itsensä? =) Pari epäröintiä ekalla esteellä mutta sitten komento muuttui ja Gera paineli esteitä mennen tullen ilman että olisi ruvennut tinttaroimaan uudella esteellä. Toki alkuun tuli tuttuja protestipukkeja mutta kun nekään ei auttaneet niin pakkohan sitä oli ruveta töihin. Laukanvaihdotkin puomilla kahdeksikolla rupesi sujumaan. Ensi viikolla jatketaan Sannan ratsastamana  tottelevaisuuskoulutusta.

Tiistaina on rokotuksen ja raspauksen vuoro ja loppuviikko sitten kevyttä treeniä.  - Torstaina ja perjantaina kevyttä menoa tahmealla hevosella - rokotusko mahtoi vaivata? Lauantaina Siiri Kyrön valmennuksessa oli sitten taas alla reipas ja yhteistyöhaluinen hevonen, jota sai taivutella mennen tullen miten vain. Niin ne päivät vaihtelee.

 

vko 18

 gera_takkula_4_08.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viikonlopun kisat sujui onnistuneesti Takkulassa. Maanantaina vapaata, tiistaina Saija Kimmon treeniin, keskivikkona Emma hyppii ja sitten varmaan ratsastelen Vappua juhlien itsekseni  loppuviikon. - Kimmon treenissä nähtiin,  miten hevonen nousee hienoon ryhtiin kun väännetään sulkua laukassa pienellä ympyrällä. - Torstaina ja perjantaina itseksemme muistelimme mitä Ewan kanssa on viimeaikoina tehty, lauantaina Saija itseksensä ja sittenhän se onkin taas viikon paras aamu - sunnuntaiaamun varhainen.

 

vko 17

gera_ponihaka_08.jpg

Nyt täytyy kyllä hakata omaa päätä pari kertaa seinään. Jälkiviisaus on kyllä viisauden helpoin laji. Ponihaassa Gera oli outo, mutta olihan se kiltti hevonen yrittänyt jo pari päivää kertoa ettei kaikki ole kunnossa. Torstaina painelin puremalta näyttävää kohtaa kyljessä, mutta kun ei suuremmin aristellut niin viittasin kintaalla. Perjantaina oli aristanut satulaa, mutta kun sitä nyt on tapahtunut ennenkin niin eipä sytyttänyt. Lauantaina valmennuksessa taivutus oikean pohkeen ympäri oli tosi vaikeaa, mitä Gera yritti hoitaa hyppäämällä laukalle. Häivähdys kävi kyllä päässä että onkohan järkeä lähteä kisoihin, onko kaikki kunnossa? Mutta se häivähdys hävisi päästä saman tien. Kisan jälkeen illalla kävin käsikopelolla kyljen ja löytyihän sieltä se kohta joka oli lämmin ja josta Gera tarjosi hammasta. Eli kyllähän Gera yritti tosissaan kertoa että kylkeen sattuu, mutta kun tollo omistaja ei mitään tajua!

Tällä viikolla Emma hyppää ti Sannan valmennuksessa, jos kaikki on ok. Sitten kohti Takkulan kisoja, JOS KAIKKI ON OK. Maanantaina vapaata, Saija treenailee keskiviikkona ja Irma hieroo. Torstaina vapaata ja loppuviikko stten Saijan treeniä. - Sannan valmennuksessa Gera vähän kielteli uusilla esteillä, vesimaton edessä jalkoja oli mahan alla satamäärin pakki päällä. Hyvä kun oli Sanna juoksutuspiiskoineen paikalla ja niinhän siitäkin sitten mentiin yli. Hieronnassa vasemman kyljen omituinen kohouma oli vielä jäljellä lämpimänä laikkuna mutta nyt kai oli sitten käyttänyt oikeaa kylkeä enemmän kun se oli vuorostaan kipeytynyt. No, eiköhän tuo tästä tokene kun tuli hierontakin juuri sopivaan saumaan.

 

 

 

 

vko 16

Kilpakausi alkaa ja viikko lasketellaan kohti Ponihaan kansallisten nuorten hevosten luokkaa. Maanantaina maastoilua Saijan kanssa, tiistaina itse Ewan opissa, keskiviikkona Ewa ja Saija hioskelee varmaan laukkaosuuksia, torstaina  vapaata, perjantaina ohjelman viimeistelyä, lauantaina Siiri Kyrön valmennus ja sitten sunnuntaiaamuna varhain kohti Ponihakaa.

Kesä tulee vaikka sateleekin vielä. Tätä on kuitenkin varmasti tulossa:

Tiina_ja_Saija

Kevätallergian nostaessa kuumetta pitikin tiistaina ratsastaja vaihtaa ja Saija hyppäsi selkään pikavaroituksella. Ok menoa taasen kun vaan oikea laukka nousisi helpommin. 

Torstaina sitten kenkä irti. Ranta! Puhelin päälle kiitos! :) Onneksi Lantto olikin kengittämässä torstaina ja Gera sai kenkänsä. Perjantaina radan kenraali. Vielä kun saatais Gera jotenkin pysähtymään ja lopettamaan pään nykäyksen siirtymissä :) 

Viikon video vikellyksestä, jossa Geran este-Emmakin esiintyy. 

Viikon vinkki: urheilulajien kalorinkulutus

Tiesitkö muuten että ratsastus kuluttaa ratsastajankin kaloreita: ravissa 528 kcal/60 min/80 kg painava ratsastaja? Käynnissä menee vaan 192 kcal... siis reipasta ravailua niin kilot tippuu - siis toivottavasti itseltä, jos jättää sen suklaan syömättä ennen tuntia - tumma suklaa 100 g/517 kcal. =)

 

 

vko 15

Maanantaina itse Ewan opissa, tiistaina Saija Kimmon opissa, keskiviikkona vapaata ja torstaina taasen Ewan kanssa. Nyt voisi ruveta varmaan jo hokkeja ruuvailemaan irti. Viikon tähtinä Jan Brink ja Briar. - Kimmon tunnilla keskityttiin takajalkoihin, avoa, sulkua ja pientä ympyrää. - Torstaina Ewan tunnilla Gera oli reipas ja energinen. Rehumäärän lisäys alkaa varmaan vaikuttaa. Nyt taisi sekä minulla että hevosella jotain takaraivossa napsahtaa kohdalleen kun siirryttiin avosta sulkuun ja joustavasti ja se muutaman kerran onnistuikin! -  Perjantaina ja lauantaina Saija keskittyi Ewan opastuksella Ponihaan ohjelmaan. Lauantaina Gera oli isossa maneesissa sinkoilevalla tuulella mutta positiivisesti eli ryhtiä oli mukava katsella. Sunnununtaina taas pienessä manesissa rauhallinen mutta edelleen energinen.

 

vko 14

Maanantaina terapiaratsastusta Ewan opastuksella Takkulan kisojen kansliassa vietetyn viikonlopun jälkeen =D . Tiistaina Emma selkään ja Geran kanssa Sanna Backlundin valmennukseen. Keskiviikkona Saija alkaa vähitellen keskittyä ekan kisan ohjelmaan Ewan kanssa...tosin jos siellä Ponihaassa voidaan nyt ollenkaan kisata  :-7 kun ollaan kuultu vähän että kentän pohjassa olisi huomauttamista ja Geran kaviot ei missään tapauksessa kestä pienintäkään epätasaisuutta tai kosteuseroja pohjassa (tämä on siis vitsi ; liittyen kansliassa kuultuhin koottuihin selityksiin)  - Torstaina vapaata ja sitten perjantaina varmaan ihan ite taas selkään. 

Viikon video tulee viikonvaihteessa ratsastetusta maailmancupin Kür -finaalista. Anky sai tästä esityksestään prosentteja yli kahdeksankymmentäviisi, joten tästä sitten mallia. Ihan täydellinenhän esitys ei näemmä ole kun musiikin säveltänyt kapellimestari siellä kentän reunalla näyttää yhä askelten ja musiikin yhteensopivuutta hiovan :) - No voihan tota kakkostakin ihailla: Isabell Werth.

Gera oli Sannan verkassa oma varovainen itsensä ja empi muutaman esteen verran hypätäkkö vai ei. Lopulta kuitenkin reippaasti yli. Oli oikeastaan ekaa kertaa kunnon rataa hyppäämässä. Keskiviikkona Saijan ja Ewan  kanssa koulua, torstaina vapaata hieronnan jälkeen ja perjantaina jälleen Saija ja Ewa laittamassa kouluradan tempoja kohdalleen. Lauantaiaamuna itse selkään kun taitaa alkaa taas henki kulkea katupölyn ja pienhiukkassateen jälkeen. Perjantaina Gera oli kanget suussaan vähän kärttyisä ja loikkivalla tuulella. Lauantaina taas aamulla tottelevainen ja iloinen itsensä kuten sunnuntaiaamunakin. 

Nyt sitten löytyy jo Kyrankin loistava suoritus viime viikonvaihteesta. Nauttikaa! Palkintojenjakoakin kelpaa katsoa. Siellä Kyra on upeasti edustamassa Suomea Ankyn ja Isabellen rinnalla.

 

 

 

 

vko 13

Toisen pääsiäispäivän aamuna kevyt verryttely vain ja tiistaina sitten Sanna Backlundin estetreeniin Emma selässä. Kun Emma harrastaa myös vikellystä, niin eiköhän hän taas Geran ylimitoitetuissa loikissa pysy matkassa. - Sanna peruikin tulonsa ja hypättiin Ewan ohjauksessa. Gera hyppäsikin tällä kertaa varsin maltillisesti, toki oli estekorkeuskin maltillinen. Viimeisellä kierroksella vaihtoi laukan varsin sulavasti ja teki mutkat ilman mitään vääntöä. - Tästä tätiratsastajan istunnasta voisi sitten ottaa itsekin vähän mallia niin saattaisi sujua paremmin tuo kouluratsastus. Ei muuten jalat pahemmin heilu :)

Horsetube - Tässäpä oiva linkki josta voi katsoa mm. Miksun hienot suoritukset viikonlopulta. Huomenna pe kannattaa ihan Yleä tuijottaa kun Kyrasta tulee kahdeksan jälkeen tunnin ohjelma.

Lauantaina Saija ja Gera Siiri Kyrön opissa ja myös sunnuntaina Saija hoitaa ratsastuksen kun pitää itse keskittyä Takkulan kisojen kanslistin vakanssiin. Kaikki innokkaat talkootyöntekijät TERVETULOA Takkulaan talkoisiin. Kanslia on mm. erinomainen paikka sunnuntaina tavata Suomen esteratsastuksen kärkinimet!

vko 12

Maanantaina Saijan vuoro, tiistaina Siiri Kyrön valmennukseen, keskiviikkona Saija ja katsotaan miten loppuviikko kehkeytyy. - Siirin valmennuksessa oli jälleen hyvä meno päällä. Ympyrällä ravista käyntiin ja pohkeenväistö, sama laukasta raviin. Oli Geralle varsin passeli treeni, käynnissä vaikeaa mutta ravissa sujui väistöt mukavammin kun tempokin pysyi laukan jälkeen paremmin. Kyllä tästä vielä päästään pitkälle kun vaan asennetta löytyy ;) Torstaina  Ewan treenissä oli alkuun meno ihan ok mutta loppua kohti alkoi hyytyä. Perjantaina ansaittu lepopäivä. Lauantaina ja sunnuntaina aamutuimaan reippaat treenit Ewan komennossa. Laukannostoja ym. jumppaa jotta nuorilla hevosilla säilyy pirteys tehdä hommia.


vko 11

Maanantaina vapaata ja karvojen rapsuttelua. Kevät koittaa ja karvanlähtö on parhaimmillaan. Kun viime viikolla oli esteratsastaja koulutreenissä niin tällä viikolla onkin kouluratsastaja estetreenissä eli Saija Sanna Backlundin valmennuksessa tiistaina. Harmi kun ei taida itse ehtiä paikalle katsomaan. Joskus aina työt haittaa harrastuksia. - Ehdinpäs kuitenkin katsomaan. Hyvin pysyi kouluratsastaja Geran matkassa esteillä. Isompien loikkien aikana  piti vaan vähän ottaa nenällä tukea kaulalta. Nenä pysyi onneksi päässä ja ratsastaja selässä. Jalkoja huonosti tukeva satula antoi lisähaastetta ja sai lopullisen tuomion päätyä muokattavaksi. Jaloille tarvitaan taakse tukea. Keskiviikkona Gera pääsi Saijan kanssa aamusta mastoon ja esteillä tullut pieni palkeenkieli etujalassa oli jo hyvin paranemaan päin. Illalla Irma hieroi ja vihdoinkin hevonen on taas oikein hyvässä kunnossa. Torstaina  hieronnan jälkeinen  vapaa. Perjantaista sunnuntaihin treenailu sujui mukavasti omia koukeroita harjoitellen. Kadoksissa olevaa keskiravia haettiin ja kyllähän sitä sieltä sitten lopulta löytyikin. Muutoin perussetti taivuttelua, väistöjä, takaosakäännöksiä, laukkapätkiä ja vähän sitä sulkuakin. Kivan reipas hevonen varsinkin aamutuimaan treenatessa. Sunnuntaiaamuna vähän lisähupia tarjosi talutusharjoitukset, joissa Gera tarkkaavaisesti keskittyi kulkemaan samassa tosi hitaassa tempossa minun kanssani. Kiltisti teki työtä  käskettyä :) pas de deux à la Kinnunen. Toivottavasti tästä treenistä on hyötyä tulevan kauden kilpailujen tohinassa.

 

 vko 10

Tällä viikolla aloitetaan hieronnalla. Jos kaikki on kunnossa niin seuraava ohjelmanumero on Kimmon valmennus tiistaina. -  Saija kun vaan lomailee suksien päällä niin Emma tuurasi Kimmon treeneissä. Kovaa pääsivät taas laukassa eteenpäin ja jalat mahan alla, selkä pyöreänä. Keskiviikkona vaan verryttelyä kevyesti. Torstaina jätettiin talutukselle kun tuntui ettei ihan kaikki askelluksessa ollut kohdallaan. Selkälihasten kipeytyminen vaivaa edelleen. Perjantaina kevyttä verryttelyä ja toivottavasti päästään viikonlopulla Marko Björsin valmennukseen Takkulaan. Warum Nicht?

Takkulaan päästiin tai ainakin mäen alle. Loppumatka hevosta taluttaen ja auto ja vaunu avustuksella ylös. Tiellä ei pysynyt edes kengät jalassa pystyssä ja kun edellinen auto oli jo jäänyt suhimaan mäkeen niin suunnitelma "vauhdilla ylös" tyssäsi siihen. Jälleen kerran ajatteli lämmöllä kotitallia Korpparissa, missä hoidetaan lumet, liukkaat, maneesien pohjat ja kentät näppärästi traktorilla niin että ilman maastoautoakin pärjää. Niinhän se pitää homman hoitua että soraa löytyy tielle kun on liukasta eikä keväälläkään tarvi mutaan upota kun mutaakin voi työntää pois - siis jos on traktori. Maatilalla kasvaneena suosittelen ratsastuskeskusten käyttöön vilpittömästi traktoreita =D Niillä siis voi tarpeentullen sorittaa teitäkin.

No itse valmennus alkuvaikeuksien jälkeen meni oikein hyvin ja Markolla on mukava leppeä tapa vaatia valmennettavilta tiukkaa otetta hommaan. Valitettavasti sunnuntaina ei enää tehnyt mieli lähteä likumaan mäkeä hevonen kyydissä, joten sunnuntain valmennus jäi sitten väliin. Korpparissa sunnuntaina Saija päästeli tyytyväisen reippaalla Geralla setin taivutuksia ja laukkapätkiä. Hyvältä näytti.

 

vko 9

Maanantaina aamusta kävelyä hetki, sitten hieronta ja vapaata. Tällä viikolla voi ihailla vaikka Elvistä. Saija treenailee taas tiistaina ja keskiviikkona ja sitten taas ihan ite. Keskiviikon jännitysmomenttina oli  Saijan takki, joka oli laitettu ihan väärään nurkkaan =) Torstaina tunti sujui mukavasti, ainoastaan ratsastajan  "pullapäivät" treenien välissä tuntuivat ja laukkatreenissä rupesi täti jo puhisemaan kummasti. Hmm... ensi viikolla sitten täyttä treeniä kun Saija vain pohjoisessa suksii. - Perjantaina homma jäikin sitten alkukävelyyn. Gera oirehti oikean puolen selkälihaksiaan niin selkeästi että päätettiin pistää hevonen lomapäiville. Maanantaina pääsee onneksi Irma hieromaan kankeat kohdat notkeiksi. Lauantaina Gera taas vaikutti kovin tyytyväiseltä elämäänsä, selkää sai painella ja hieroa mistä vain =) No, pidetään nyt kuitenkin lomalla ja vain kevyellä liikuttelulla tiistaihin.

 

vko 8

TAVOITE! ;) VÄLITAVOITE =)) Em. tasoa tavoitellen jatketaan tälläkin viikolla:D - Maanantaina lepopäivä, tiistaina Saija Kimmon treeneissä ja keskiviikkona Ewan neuvoin. - Kimmon treeneissä saivat nuoret hevoset, Da Vida ja Gera  nuoret naiset selässään pistää parastaan. Vauhtia ja vaatimustasoa riitti. Laukka kulki niin että katsomossa hengästytti.  - Kengitys keskiviikkona. Hämmästyttävästi pysyi tällä kengitysvälillä kengät kiinni. Vain yksi etukenkä piti kerran laittaa.Torstaina Helenan tunnilla taivuttelemassa ja opiskelemassa isommassa porukassa oloa. Perjantaina Emman esteet suijuivat letkeästi ja vauhdikkaasti. Gera uhkui intoa kun sai päästellä kunnolla loikkien. Lauantaiaamuna Saija kävi Geran kanssa treenaamassa ja sunnuntaiaamuna olikin taas oma vuoro ja kyllä oli mukavaa ja pontevaa laukkaa tarjolla. Viikon laukkatreenit oli hyvin muistissa tytöllä.

vko 7

Maanantaina lepopäivä, tiistai ja ke jälleen Saijan ratsastamana.  Ewan opastuksella sitten torstaina ja perjantaina ja Siiri Kyrön valmennus lauantaina. Emma  kiipeää selkään sunnuntaiaamuna vetämään Geralle estejumpan. - Keskiviikkona kanget olivat painaneet poskeen, muuten ok. Torstaina sitten homma jäi alkuverryttelyyn ja kävelyyn kun meno oli epätasaista ja sieltähän ne taas vanhasta tutusta paikasta löytyivät ne kuumottavat laikut kankuilta. Oliskohan tullut taas tarhassa tehtyä voltteja kerien? - Siiri piti tehotreenit lauantaina hyvään tempoon keskittyen ja sunnuntaina Emma hyppyytti Geraa pikuesteillä ja kavaleteilla. VIDEO

 

vko 6

Maanantaina kokeillaan jälleen esteitä Brasilian reissulta palannut Emma selässä. Tiistaina aamulla hieronta, keskiviikkona varmaan kankikurssia laukanvaihdoilla Ewan ja Saijan toimesta. - Emman kanssa taas piti alkuun esitellä pukkeja, sitten alkoi hoksata ettei tarkoitus ole vaihtaa laukkaa vaikka ympyrällä laukattiinkiin. Aluksi nahkea, lopuksi vähän kuumentunut.  Saijan kanssa kanget oli alkaneet mahtua jo paremmin suuhun. Torstaina Gera oli vähän lykittävissä tai sitten itse olin monen ratsastamattoman päivän jälkeen tönkkönä. Perjantaina ja lauantaina sitten meno olikin notkeaa ja reipasta Ewan komennuksessa. Siis: ETEEN, ETEEN, ETEEN! Sunnuntaina kevyesti omia aikaoja ja ainakin launataina edelleen oli kengät jalassa. Tätä saattaa olla avittanut tarhaus yksin, kun Onni oli ep ja tarhattiin mieluummin yksin.

 

vko 5

Maanantaina Ewan kanssa ja Saija sitten hoiteleekin kolme seuraavaa päivää. Tahtoo nuo työt välillä häiritä harrastuksia :) Itse selkään perjantaina, lauantaina vapaata ja katsotaan mitä sitten sunnuntaina. Ja vähän tässä odottelen, mahdetaanko taas tällä viikolla lyödä kenkää kiinni. - Maanantaina tsempattiin reipasta eteenpäin menoa ja liikkuuhan se hevonen, jos täti jaksaa vaatia. Gera tosi kivana ja yhteistyöhaluisena. - Saija oli maastoillut tiistaina ja treenaillut Ewan opastuksella kankikuolainten kanssa. Perjantaina olikin Geran 6 v. syntymäpäivä! Omena sen kunniaksi! Sitten työn merkeissä. Pirteää menoa myrskyisen päivän kunniaksi. Saija oli opettanut laukanvaihtoa, joten siinähän sitä sai pukkia heti kun laukassa lävistäjälle käänsi. Gera ei vielä ole oikein hoksannut ettei se pukki oikeasti kuulu laukanvaihtoon :)  Lauantaina vapaata. Sunnuntaina oltiin Ewan tunnilla vähän isommassa porukassa. Tällä kertaa ei ennakoitu laukanvaihtoa vaan otettiin mallia pojista. Fox ja Alts kun vähän esitteli pukkejaan niin toki Gerakin perässä. Mutta muuten oli tosi kiva ja reippaasti eteen pyrkivä hevonen. Laukat nousi jalkaa kevyesti siirtämällä.

 

 

vko 4

Maanantaina Sulkalan treenit. - Kimmon treeneissä harjoiteltiin hallittua laukanvaihtoa ajolähdön sijasta. Taivuttelua myös. -  Vaikka Kimmo kertoikin saavansa 6 v. cuppiin kaksi jo vaativaa menevää, vaihdot tekevää  upeaa hevosta ja ettei meillä nyt oikeastaan paljon mahiksia ole niin periksi ei anneta! :))  Onhan se oma paras aina paras tulos! -  Supreme satula miellytti myös Saijaa, enää on kysymyksenä, mitä mieltä Gera on muutaman päivän jälkeen asiasta. Hankintalistalle tuli nyt myös kankikuolaimet varustuksineen. Tiistaina ja keskiviikkona Saija treenailee Ewan kanssa ja ilman ja keskiviikkona taas hieronta. Torstaina hieronnan jälkeinen vapaapäivä. Ja sitten taas perustreenailua viikonloppuna.  - Ja hah! Tällä kertaa kengät kesti jalassa Sulklan treenissäkin mutta jopa keskiviikkona yksi puuttui. Siispä taas kengityseppää jäljittämään... =) Keskiviikon hieronnassa  oikea  kylki vielä vähän aristi mutta muuten ok. Satula siis tuntuu olevan vihdoinkin passeli. Lantto laittoi kengän torstaiaamuna. Lauantain ohjelmana oli kokeilla ensi kertaa kankikuolaimia. Alussa leuat lonksui ja harmitti mutta sitten Gera kai ajatteli pitää huulet tiukasti supussa, jotta mokomat kalisevat värkit pysyvät paikallaan hiljaa. Sunnuntaiaamuna hauska Ewan tunti ja taisi se auttaa kun hevonen ja ratsastaja olivat vielä aamun virkeinä.

 

kanget_masitelussa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 gera_kangilla.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vko 3

Maanantaina lepoa ja satulan etsintää. Nyt kokeilussa vanha Kiefer Wien. Ei mallannut uusi Stubben sen paremmin kuin pari muutakaan. - Saija treenailee pari päivää ja keskiviikkona onkin taas kengitys. Torstaista sunnuntaihin Ewan treenissä satuloita testaillen. Kieffer sopi hevoselle vaan ei ratsastajalle. DMS oli super ratsastajalle mutta etukaari tiukka Geralle. Supreme on nyt harkinnassa.

vko 2

Maanataina lepopäivä, tiistaina ja keskiviikkona Saijan treeniä. Keskiviikkona myös Irman hieronta ja torstaina vapaata. Maanantaina Lantto laittoi aamutuimaan etukengän taas paikoilleen - montakohan päivää nyt on kengät matkassa? Keskiviikona Irma antoi tuomionsa satulasta - pieneksi on jäänyt, joten uutta ostamaan sitten vain. Gera oli arka oikealta sään takaa ja ilmeisesti satula on jo painanut. Perjantaina testailtiin Prestigeä, joka istui melko hyvin. Kengät vielä kiinni. - Sunnuntaina aamulla edelleen kengät jalassa, reipas ja rauhallinnen ratsu. Perjantaina laukkakahdeksikolla Gera yllätti. Gera yritti raviin siirtymisen sijaan vaihtaa ennakoiden laukan viikolla Saijan treenien mukaisesti tehtynä, pukin avulla tosin. Täti selässä vaan ei ehtinyt juoneen mukaan. Hyvin muisti tyttö leikin kulun =). - Lauantaina ja sunnuntaina Ewan tiukkatempoiset treenit. Laukkaa myötä ja vasta.- Eipä onnistunut Prestige vaan painoi takaa. Siispä uutta satulavaihtoehtoa etsimään.

vko 1

Niin se vuosi vaihtui ja alkoi Geran 6 v. kausi. Viimeisenä viisivuotiskauden päivänä uudenvuoden aattona treenailtiin lepopäivän jälkeen laukannostoja Ewan ohjauksessa. Myöta ja vasta. Kuten usein vapaapäivän jälkeen meno oli vähän tahmeaa ja ratsastaja yltä päältä hiessä lykkiessään hevoseen vauhtia. Rupesihan se laukka sitten tunnin väännön jälkeen rullaamaan ja hiessä oli ratsastajan lisäksi Gerakin. Ehkä se omakin makoilu vähän kostautui eikä selästäkään parasta puhtia löytynyt :)  Ensimmäisenä 6v. päivänä oli meno ihan ok, laukoissa vaan sekoiltiin. Keskiviikkona Saijan kanssa sitten hienosti ekoja kunnollisia laukanvaihtoja kahdeksikolla. Oikein Gera innostui uuteen leikkiin. Perjantaina Saija hyppi esteitä Geran kanssa ja näytti molemmilla olevan hauskaa. Gera taas korvat tötteröllä esteille. - Lauantaina sitten ihan itte Siiri Kyrön valmennukseen. Alku olikin  ... Gera oli hionnut karsinassa pyöriessään läpimäräksi pelätessään viereisellä pesupaikalla pauhannutta kovaäänistä trimmeriä (...nyt on kyllä pakko sanoa että joskus toistenkin hevosten huomioiminen olisi paikallaan...). Päivä kartanon päädyn tarhassa eristyksissä oli myös lisännyt kierroksia. Edellisenä päivänä laitettu kenkä puuttui taas. - Ensimmäinen puoli tuntia Siirin opissa menikin hätäisenä hirnuvan ja pomppivan otuksen rauhoitteluun harjoitusten tekemisen sijasta. Loppu sitten sujui mukavasti ja laukka oli mukavaa ja pyöreää. - Sunnuntaiaamuna karsinasta löytyi raukea levollinen Gera ja meno oli ymmärretävästi edellisen päivän jäljiltä vähän tahmeaa. Ihan ok kuitenkin.