VKOT 44 - 5

Marraskuu ja joulukuu sujuivat oikein hienosti. Topu tykkäsi hommista ja askel pysyi puhtaana. Topun tiimissä sen sijaan jylläsi lenssut, ja joku viikko jäi tästä syystä välillä kevyelle työskentelylle, mikä kyllä oli varmasti ihan hyvä homma Topullekin. Tiimissä on hyvä olla monta ratsastajaa, sillä aina on näitä syksyn tautikierteitä ja ratsastajilla muita menoja. Kun on harrastuksesta kyse niin ei sen pidä työksi muuttua kenenkään osalta. Asia, mikä hevosen kanssa vinksahtaa päälaelleen niin helposti.

Sitten pari maailman huippua. Näiden huippujen ratsastuksesta voi voi imeä sieluunsa kuvan siitä, miten kouluratsastaja istuu satulassa. Istunnasta se kaikki lähtee.

Charlotte Fryn ja Everdalen tanssia Mechelenin kisoissa tällä viikolla. Tässä suorituksessa ei ole muuta kuin kehumisen aiheita. Miten voikin niin vaikea suoritus näyttää niin helpolta!

VKOT 33-43

Elokuun lopulla saatiin Olli Mäkelältä Hyvinkään hevossairaalasta lausunto, jotta rauhallisesti normaaliin ratsutukseen takaisin. Vammat oli parantuneet hyvin. Näin on sitten tehty. Ensin kävelyä ja juoksutusta. Sitten kävelyä ja ravipätkiä ja nyt parin viikon aikana on päästy jo takaisin laukkatyöskentelyyn. Alla Saran ekat laukat Topulla sitten kevään.

Senni piti Topulle hellittelypäivän. Topu oli onnellinen ja poseerasi mielellään. Jos nyt ei muuta niin voihan sen kanssa osallistua kauneuskilpailuihin. Näin bruukkasin sanoa myös Topun äipälle Geralle muinoin :) - Toivotaan nyt, että päästäisiin vähitellen myös valkoisten aitojen sisään opittuja juttuja näyttämään.

Kesän saikkutauko

VKOT 17 -23

Topu viettää kesäänsä pienessä tarhassa, ja toiveena on ettei kauheasti riekkuisi. Kävelyä vaan ja laseria jalkoihin. Siinä se on viikko-ohjelma tälle kesälle...

VKO 16

Viikon alkuun käytiin Hyvinkään hevossairaalassa tutkimassa Topulla jojotellutta ontumaa. Nyt alkoi Topulle pitkä loma. Molempien etujalkojen hankositeissä löytyi ultratessa paksuuntumista ja oikean etujalan hankositeestä myös tuore vaurio. Sitä ne riehumiset tarhassa saa aikaan. - Nyt pitää kengityssepän takoa sisähaaralta leveät ja ulkohaaralta kapeat etukengät, jotta hankositeiden rasitus on mahdollisimman pieni. Lisäksi suositeltiin laseria. Siispä nyt kävellään ja annetaan laseria hankositeiden sisähaaroihin.

Onneksi saatiin hyvä video ontumasta pääsiäislauantaina. Sen kanssa oli helppo selittää ontuma eläinlääkärille. Topu kun ei koskaan ole suostunut eläinlääkärin silmien alla ontumaan. Yritettiin ottaa vielä lääkärikäyntiä edellisenä päivänä uusi video, mutta silloinhan taas ei mitään ontumaa näkynyt. Alla menoa päivä ennen ontumatutkimusta.

VKO 15

Tästä viikosta tuli kokonaan vapaa viikko. Kevätmeno jatkui ja ehkä enemmän nyt tarhakaverilla Rokkarilla. Uusi nuori kaveri naapuritarhassa oli tammojen viekottelun kohteena.

Vähän kun noita tarhassa riehuvia typyköitä koulutetaan niin päästään alla olevassa videossa esitettävälle tasolle. No ei vaiskaan! Mutta ottakaahan maailmanmestarin ratsastuksesta mallia. Kyllä on niin eleetöntä ja kaunista ratsastusta. Kannattaa katsoa moneen kertaan ja tuijottaa ratsastajan apuja. Millä huomaamattomilla komennoilla Dalera tanssii? - Maailmanmestaruudet ratkaistiin kuun alussa Omahassa.

VKOT 12-14

Ensimmäisellä viikolla maanantaista perjantaihin hienoa menoa ja kevättä rinnassa. Kevättä rinnassa jopa niin paljon, että Kati päätyi tutkimaan maneesin pohjaa. Topu oli ollut kovin hämmästynyt ja palannut kysymään, miksi ratsastaja ei seurannut loikassa mukana. Sitten olivat taas jatkaneet yhtä matkaa. - Lauantaina oli oikeassa etujalan vuohisessa lämpöä ja vähän turvotusta. Vapaata siis jälleen. Kelit ovat olleet kovin liukkaat, joten eihän sitä tarhassa paljon tarvitse temuta, kun vähän nivel nytkähtää. Siitä sitten alkoi taas vapaapäivien ja kokeilun vuorottelu. Pääsiäistä Topu sai viettää lekotellen. Jos Topulta kysytään niin hänelle sopisi oikein hyvin vapaaherrattaren tehtävät. Tyytyväinen rapsuteltava. - Viimeisellä viikolla kokeiltiin taas selästä käsin ja Topu liikkui aivan upeasti ... pari päivää. Sitten taas alkoi ontua. Nyt ei muu auta kuin klinikalla käynti, jos sekään. Varasin Hyvinkäälle ajan.

VKOT 10 - 11

Ensimmäinen viikko alkoi hyvin vaikka kelien puolesta olikin treeninä pääasiassa kävely. Torstaina Topulla oli hieronta ja siinä ohessa pari akupunktioneulaa selässä. Selkä oli kovin pinkeänä. Topu ei oikein rentoutunut ollenkaan hieronnan aikana kuten normaalisti tekee ja oli vähän venkoiltava hoidettava koko ajan. Seuraavana päivänä meno ei sitten maittanut ja päätettiin pitää vapaita. Toisella viikolla aloiteltiin paluuta normaaliin vähitellen lisäten treeniä. Nyt sujui hyvin ja meno vaan parani viikon loppua kohden. Testaillaan lapojen taakse asetettavaa ohutta geeliä, kun sieltä se ajoittain kipuileva kohta löytyy. Peukut pystyssä, että nyt alkaisi samanlainen hyvä pitkä jakso kuin kesti koko syksyn aina tammikuun loppuun saakka.

VKO 9

Ja pöh. Emilian valmennuksesta ei tullut mitään, kun Topu oli taas epäpuhdas. Vapaapäiviä ja lepoa. Muutaman vapaan jälkeen jälleen liike oli putipuhdasta ja kaunista katseltavaa. Herkkä hevonen ja joku pikkuvaiva. Ensimmäinen kunnon kevätkiimakin kyllä oli ja sen tein reipasta riehumista tarhassa. Saattaahan siinä vähän venähtää jostain kohdin, kun takajalkoja korkealta naapureille esittelee.

Onneksi oli kaunista keliä talutella ja hoitaa vaikka välillä vähän vauhdikasta sekin. Jotenkin mahduttiin samaan kuvaan kuitenkin.

VKOT 6 - 8

Tällä jaksolla alkuun ensimmäinen viikko sujui hyvin, mutta toisella viikolla alkoi ilmetä nihkeyttä menossa. Ontumaa ei ollut, mutta ei satasella puhdastakaan menoa. Päätetiin antaa Topukalle lomaviikko. - Irma kävi hieromassa ja totesi lapojen olevan jumissa. Hieronta auttoi ja taas meno korjaantui priimaksi. Sellaista se on "urheilijan" arki. Treenatessa välillä kipeytyy jostain. - Juhani kengitti ja nyt sitten normaaliin toivottavasti ja mukaan taas Emilia Kaikkosen perjantaisiin valmennuksiin. - Meno tarhassa näyttää välillä vähän villiltä. Rokkari ja Topu ovat keskenään kyllä hyvää pataa, mutta ne naapurin pojat ärsyttää etenkin Rokkaria. Niitten kanssa pitää nahista ja esitellä niille takakavioita korkealta. Topu näyttää onneksi olevan enemmän selän takaa huutelija näissä kähinöissä. Taitaa olla jo vähän kevättä rinnassa tammoilla.

VKOT 4 - 5

Treeniä, treeniä ja pääosin hyvin on mennyt. Pientä epäpuhtautta tuli heti, kun koulusatulaa piti kunnostaa ja käytössä oli yleissatula. Oikean lavan herkistynyt kohta reagoi kyllä nopeasti, jos kaikki ei ole kohdallaan. Sitten taas koulusatula selkään ja meno korjaantui jälleen puhtaaksi. - Hampaatkin raspattiin, ja Korpikylän koulukisoihin selvittiin. Maiju otti Helppo B:ssä sinisen ruusukkeen. Helppo A:ssa kymmenyksien kisassa sijaksi tuli neljäs. Tärkeintä jälleen kerran oli puhtaasti ja rennosti liikkunut ja kisannut hevonen. Vaikka joskus treenatessa maneesissa on monia mörköjä niin kisoissa niistä ei ollut tietoakaan. Alla videolla viikkojen tunnelmia.

VKOT 2- 3

Valmennusta ja treeniä. Käytiin Siiri Kyrön luona Orimattilassa valmennuksessa ja Emilia Kaikkonen taas on käynyt valmentamassa Korpikylässä. Hyvä meno on jatkunut. Topu on ollut tyytyväinen pikkutamma.

VKO 1

Vuoden ensimmäisellä viikolla kaikki sujui mallikkaasti. Topu on liikkunut tyytyväisenä ja oma moottori tuntuu vihdoin käynnistyneen kunnolla. Jospa vaan Topukka pysyisi kunnossa niin tästä vuodesta voisi odottaa kivaa kisavuotta. Munsterhjelmin Ewakin kävi katsomassa ja tuntui tykkäävän menosta. Oikeaan laukkaan pitää nyt keskittyä vähän enemmän. Siinä näkyy vielä varmaankin oikean lavan vaivat viime vuodelta. - Juhani kävi kengittämässä ja laitettiin tilsakumitkin, jotta kelien salliessa ja päivien pidentyessä pääsee myös maastolenkeille pois maneesista.