VKO 52

Viikon alkuun pitkästä aikaan estetreenit Nevalan johdolla. Johanna ja Gera tekivät tosi hienoa työtä! Gera oli luottavainen korvat tötteröllä ja hyppi esteitä innolla.Tämä oli taas yksi  hevosen omistajan onnellisia päiviä kun kaikki oli kohdallaan :) - Sitten tiistaina itse selkään Johannan tunnille ja tahti oli taas reipas.  Jalkoja alle ja hevosta kokoon. Keskiviikkona Hekun tunnilla avoa tosissaan. Ratsastus sujuu ja Gera on tiptop vaan sen verran on oma olo tukkoinen että vähän raskaalta tuntuu ratsastaa tunti hengittämättä =D. Mutta periksi ei anneta! Torstaina Nooran tunti ja oli mukava keskittyä siihen perusasiaan mistä kaiken onnistuminen ratsastuksessa on kiinni eli omaan istuntaan. Gertzi oli namupalana kuulolla :) - Joululomastahan tulikin oikein tehoratsastuskurssi! - Uudenvuodenpäivänä meno oli sitten bambia jälleen, eikä asiaa ei yhtään auttanut nuorisokatsomon elämä salamavalon räpsähdyksineen =) Vähän annettiin muillekin vauhtia pikku rynnistyksien avulla. Ehkä G oli taas nähnyt yöllä liikaa raketteja:) - Sunnuntaina vapaa.

 

 

 

Gera_ja_ma__jouluna2010_

 

 

 

 

 

 

 

VKO 51

juoksutus_joulu_2010.jpg

Maanantaina Johanna jouluestetreenissä ja sehän sujui hienosti. Gera oli oikein iloisen ja onnellisen näköinen. - Tiistaina piti mennä Hekun tunnille ja yritin pitää sen verran joulustressiä yllä ettei jouluflunssa olisi päässyt iskemään. Olen kyllä kehittänyt itselleni kyvyn sairastaa flunssat korvien välissä, joten tämäkin iskuyritys tuskin oli onnistuva. - Vaan sen  verran oli olo ankea että piti tiistaina ja keskiviikkona pyytää stunt Netta kehiin ja itse ottaa rauhallisesti; pieniä jouluaskareita ja päiväunia limitellen.- Torstaina olo olikin taas ihan ok, korvienvälissä sairastaminen auttoi jälleen kerran :D Tiinan ja Altsin seurassa Gera oli oikein mukava otus ratsastaa ja mukavasti kuulolla. Kiva aatonaaton ratsastushetki. Jouluaattona ja joulupäivänä rivakat juoksutukset ja Tapanina vapaata.

VKO 50

Maanantaina vapaa ja tiistaina tunnille. Vaan tiistain tunti jäi väliin. Kenkä oli irtoamassa takasesta ja parempi oli ottaa irti kun oli liukunut pois paikoiltaan. Ja ilman kenkää G ei suostunut oikein takajalalla astumaan. Keskiviikkona Ranta poikkesi naputtamassa kengän kiinni eikä lohkeamakaan ollut ongelma. Sitten maneesissa ensimmäiset kymmenen minuuttia meni oikein rattoisasti kunnes G huomasi olevansa siellä yksin ilman kavereita. Huurteinen kohta seinässä ja ravista stop, takapää alas ja pakitusta. Huhheijjaa, kiva siellä selässä herätellä huomiota että mammahan se täällä on mukana :) Sitten piti oikeasti ratsastaa ja sehän on vähän tylsää ja rumaa. Eipä siinä näissä tilanteissa voi muuta tehdä kun pitää äksöniä yllä. Toisen kerran sitten koukeroiden parissa :) - Torstaina ja perjantaina Johannan tunnilla tahtia hakemassa. Gera oli edelleen vähän bambi, mutta kavereiden kanssa on toki vähän helpompaa. Lauantaina laukanvaihtoja tahditteli Maiju ja minä harrastin joulusiivousta. Sunnuntaina vapaapäivä.

 

VKO 49

Itsenäisyyspäivänä vapaata. Tiistaina Netta Hekun tunnilla Geran kanssa, keskiviikkona Maiju koulua kouluttamassa ja torstaina  Johanna tehoesteillä. Minä vietin viikon alun Kööpenhaminassa uutta virtuaalikurssia suunnittelemassa. Perjantaina ja lauantaina sitten omia aikojamme laukkailimme ja väistättelimme. Sunnuntaina oli tosi letkeää menoa - miten se joskus itsestäkin tuntuu niin helpolta.Lopuksi Netta laukkaili ilman satulaa silminnähden onnellisen Geran selässä.

 

VKO 48

Maanantaina vapaa ja sitten tiistaina reippaina tunnille kumpikin. Keskiviikkona ennen hierontaa oltiin maneesissa vähän pinkeinä ja pikkuisen tuli säntäiltyä kaverin perässä. Torstaina kengitys ja juoksutusta.- Tontut ovat sitten jälleen saapuneet Korpikylään kurkkimaan maneesin ikkunoista ja lymyilevät vielä nurkissa tarkkailemassa löytyykö hevosten selästä kilttiä lapsia. Me ihmisethän emme heitä ehdi nähdä kun ovat niin vikkeliä. Mutta Gera kyllä hoksaa jokaisen piippalakin valppaana korvat tötteröllä =Dtontut.jpg

Perjantaina katrillitreeniä, lauantaina Maiju ja sunnuntaina suuri pikkujoulushow!

 

 

 

 

VKO 47

Maanantaina G Maijun taivuttelussa. Tiistaina Hekun tunnilla vähän kyljistään arka G kun oli tullut laukanvaihtoharjoituksissa venyteltyä :) Keskiviikkona vapaa. Torstaina omia aikojamme laukkailimme ja kun tunti oli väännetty oli hevonen muodossa ja laukka iloista. Siihen oli hyvä lopettaa siltä päivältä. Perjantaina ihan hyvää menoa vaikka kyllä täytyy sanoa että G tarvitsee aika paljon viritystä tähän aikaan vuodesta. Sama meno lauantaina vaikka alkuun laukkailevat naapurit saivatkin menon ripeäksi heti alkuun :) - Ja juuri kun pääsi sanomasta, sunnuntaina meno oli tosi letkeää ja iloista Netta selässä joulukatrilliharjoituksen verkassa. Kyllä kannatti poiketa katsomassa sillä niin hyvä mieli tuli tuosta menosta.

 

VKO 46

Tip, tap... marraskuu puolivälissä ja kohta alkaa kiito kohti joulua. Marraskuisena pimeänä sateisena maanantai-iltana monien mantraansa mananneiden ihmistovereiden kohtaamisten jälkeen löytyi maneesista valo. Siiri oli pitämässä valmennusta ja sai aikaan sen ihmeen että löysin tästäkin päivästä ilon. Pieniä vinkkejä taas asetuksesta, ei ohjasta vetoa ja niin kulki laukka että kuvittelin olevani ratsastamassa ajatuksiini vaipuneena auringonlaskuun autiolla preerialla :) - Keskiviikkona Netta Hekun laukkatreeneissä - ratsastajan kannattaisi tankata vähän energiaa ennen tuntia mutta kun palvelu pelaa niin banaania poskeen löytyy opettajankin eväistä :D Keskiviikkona vapaa ja pitkästä aikaa Irma hieroi Geran. G odotti Edin hieronnan ajan ja oli jo valmiiksi niin onnessaan hieronnasta että alta viiden minuutin pää notkahti ja silmät painuivat kiinni. Hieronta tekisi varmaan hyvää itsellekin mutta eihän sitä nyt sellaiseen raaski tuhlata =D - Torstaina vasta hierottu hevonen ravasi niin letkeästi että harjoitusravissa tuntui pomppivansa aivan uusiin korkeuksiin. Perjantaina jälleen tunnille kun niin tuntuu tällä hetkellä paremmalta. Pimeys syö tahdonvoimaa sen verran että taitaisi harjoitus jäädä omin voimin helposti kevyeksi. - Vaan lauantaina tahdonvoima oli jostain löytynyt jälleen ja oli kiva treenailla ihan omia aikojaankin. Kiitos Nooralle kun saatiin  mennä ilman mörköjä pienemmässä maneesissa. Sama meno jatkui sunnuntaina.

 

VKO 45

Reipastahtisen puolitoistaviikkosen Vilnan reissun jälkeen oli tosi mukava piipahtaa jälleen rapsuttamassa Geraa korvan juuresta. Hyvin oli mennyt Netta & co:n hoivissa ja karsinassa oli raukean onnellisen oloinen Gertzi. Tiistaina taas tosi toimiin, selkään ja tuntia pitikin Maiju. Kiva tunti tauon jälkeen tarpeeseen. Olipas tytöt ratsastaneet Geran hyvin avuille. Näyttää minun matkailuni koituvan Geralle pelkästään hyväksi =D Keskiviikkona Hekun tunnilla tuntumaa etsimässä ja kyllä se parin viikon tauko valitettavasti omissa otteissa tuntuu. Mutta periksi ei anneta. Torstaina Nooran tunti. Nooran tunnilla oikea oli hankalaa vaan lopussa kiitos seisoi ja mentiin yhtä matkaa. Perjantaina vapaa. - Lauantaina itseksemme rentoa laukkailua ja vähän sitten taivuttelua. Kiva hetki elämässä ihanan ja niin kumman rakkaaksi tulleen otuksen kanssa :) - Sunnuntaina oli onneksi Johannan vuoro sillä tarhasta löytyi varsin säpäkkä tapaus =) Johannan komennossa ei kyllä sitten ehtinytkään puluja ihmetellä ja estetreeni suijui varsin mallikkaasti.

 

VKO 44

Luentoja,tentin tekoa, raporttien arviointia ja toki vähän viihdettäkin Vilnassa. Nuorten opiskelijoiden parissa sitä kummasti jaksaa touhuta - varmaan jotain siirtoenergiaa heiltä välittyy vähän vanhemmankin sieluun :)

 

VKO 43

Syysloma ja harmaata on. Maanantaina itseksemme ja illan suussa hokit kenkiin. Tiistaina rokotus. Sen jälkeen sitten kevyempi ohjelma muutaman päivän. Torstaina pitäisikin lähteä Liettuaan, jos koneet lentää. Gera jää Netta & co:n hellään hoitoon. - Koneet lensi ja minä lensin Vilnaan. Ensivaikutelma on että kyllähän aika paljon on korjattavaa kun viitisenkymmentä vuotta annetaan rappeutua vaan keskusta on jo ihan hieno. - Gera oli keskiviikkona vallan virkeä juoksutettava. Ihan niin reippaasti ei pitänyt rokotuksen jälkeen pyörittää mutta kun ei pysähtynyt niin siinähän sitä sitten pyörittiin :) - Minä täällä Vilnassa jo neljä päivää seikkailleena. Positiivisesti on tämä maa yllättänyt. Paljon uutta tietoa elämästä täällä ennen, välillä ja nyt. Mukavia ihmisiä ja hyvää ruokaa :)

 

 

VKO 42

Maanantaina Siirin treeni ja kyllä se on totta! Hevonen on kunnossa kesän ongelmien jälkeen ja iloinen menijä. Ensimmäinen laukannosto verkassa teki vaikutuksen: ihan ilman ruinaamista takapäästä lähti ja voimalla. Hienoa =) Tiistaina Hekun tunti. Ja siellä vähän väsy hevonen ja kiukuttelua alkuun. Keskiviikosta siis vapaa. Torstaina hyppyä. Ja hyvinhän tuo taas hyppäsi :) Perjantaina Nooran tunnilla väistöä kiukuttelulla ja lauantaina Laura Nooran tunnilla sulassa sovussa Geran kanssa. Minä HIHS:ssä. Sunnuntaina itseksemme HIHS:n innoittamana sulkuja treenaten ravissa ja laukassa.

 

VKO 41

Maanataina Netta ja minä istuin kokouksissa koko pitkän päivän. Tiistaina Hekun tunnille ja Gera oli unelma. Perjantain kiukusta ei ollut tietoakaan ja hevonen toimi parmmin kuin aikoihin. Olisikohan Saijan sunnuntaisella läpiratsastuksella tekemistä asian kanssa :) Keskiviikkona itseksemme. Sitten taas pukkaakin matkaa ja muutama päivä menee Pietarissa. Sunnuntaiksi takaisin ja ties vaikka Voistion kisoihin Gertziä kuskaamaan. Itse ei nyt kilpailemaan kykene kun ei ehdi harjoittelemaankaan :)  - Ja syntymäpäiväsankari ratsasti sunnuntaiaamuna hienosti vaikka ratsu päättikin päätään viskellä. Kolmas sija Voistion kisoista. Onnea Netalle molemmista!  - Ja lunta maassa, aamulla viisi astetta pakkasta ja Salpakankaan harjuilla hiihtokelit.

 

VKO 40

Netta maanantaina Siirin treenissä ja tiistaina Hekun treenissä. Minä alkuviikon vielä Roomassa - siellä olikin oikein kivat kesäkelit..- Keskiviikkona sitten uutta kenkää Geralle ja omatoimi-illan sijasta päädyinkin Hekun tunnille laukkoja nostelemaan.  Tauon jälkeen on aina hyvä mennä tunnille henkistä ja fyysistä ryhtiä hakemaan:) - Torstaina vapaa. Perjantaina Nooran tunnilla oli varsin levoton Gera käytössä. Keskiviikon tunnin vastalaukat oli varmaan saaneet selkäfileet aroiksi. Pää viuhtoi jo alkukävelyssä. Tunnin jälkeen pientä hierontaa ja seurauksena hammasta tarjolla vasemman pitkän selkälihaksen kohdalla. Linimenttiä. Lauantaina juoksutusta. - Olipahan tullut perjantaina ratsastettua tosissaan levottomalla hevosella - olo itsellä aamulla kuin raippoja saaneella =) Sunnuntaina pitkästä aikaa Saija laittamassa Geraan vauhtia ja meno näytti tosi kivalta.

 

VKO 39


Maanantaina omin voimin ja tiistaina tunnille. Keskiikkona kentällä kevyesti laukkaillen ja torstaina vapaa. Perjantaina jälleen Nooran opastuksella.Lauantaina Roomaan ja Gera tyttöjen hoiviin.

 

gera_ja_ruusuke_26.9.2010.jpg

 

 

VKO 38

gera_26.9.2010.jpg

Maanantaina Siirin aina niin tehokas valmennus ja laukka kulki :) Tiistaina tarpeeseen tullut Hekun treeni kun edellinen ilta painoi omassa ja Geran kropassa ja tahdin anto kentän laidalta tuli tosi tarpeeseen. Ja sitten ke olikin jo aika käyttää sijaista kun työt, auringon valon väheneminen ja reippaat treenit vei puhdin - G kyllä jaksoi Netan kanssa jatkaa vielä mukavaa menoa. - Ottakaapas muutkin kaapista esiin kirkasvalolamput, aamulla D-vitamiinia purkista ja valoa lampusta niin jaksetaan paremmin. Tämä kehoitus ilman vastuuta kaupallisen koulutuksen saaneelta kokemuspohjaiselta :) - Torstaina Geralla vapaapäivä ja perjantaina vuorossa Nooran opastuksella perjantai vakio: puolitoistatuntinen koulutreeni. - Lauantaina laukkailua ja  "pas de deux" harjoituksia Ompun kanssa. - Korpparin sunnuntain estekisoissa Gera sitten päätti yllättää  kaikki tekemällä kaksipudasta rataa! Voitto toisessa luokassa ja sijoitus toisessa. - Auttoikohan se kun ennen kisaa selitin Geralle että on taloudellisempaa (osallistumismaksu/este), jos kisassa hyppää kaikki esteet parin kolmen esteen sijasta? :D Vaan ehkä kuitenkin Johannalla Geran selässä oli enemmän tekemistä onnistumisen kanssa. Onnittelut siis ratsulle ja ratsastajalle!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tatit_2010

 

VKO 37

Huh kun viikot vilistää. - Geralla kaikki hyvin paitsi että kun perjantaina piti mennä tunnille, pitikin ryhtyä irrottamaan vtj kenkää. Oli perhana luiskahtanut pois paikoiltaan. Kovia hommia nuo sepän hommat kun jo pelkkä kengän irrottaminen otti koville =) Hiki virtasi ja hartioissa tuntuu vieläkin. Noh, pelkästään sepän hommia katselemalla ei oikeita otteita opi mutta olihan kumminkin käsitys siitä mitä pitäisi tehdä. Irti lähti lopulta! Viikonlopuksi Gera jäikin taas Netan hoiviin kun minä sienestin ja sunnuntaina vielä kanslistin hommatkin kutsuivat Takkulaan.
VKO 36

islanti_2010_035.jpg

Maanantaina jälleen Siirin treenissä mukava meno. Laukka nyt voisi edelleen kyllä parantua. Tiistaina Hekun tunnilla tuli hiki ja piti pestä koko hevonen. Laukkaa nostettiin taas kunnolla selästä käsin. Tarpeeseen tullut tunti kun nyt olisi saattanut yksikseen tempo laahata - työt aina joskus painaa iltasella. Keskiviikkona vielä itseksemme, torstaina vapaa ja perjantaina lennähdinkin Islantiin ja Netta & co hoiteli Geran leikit. -Islannissa Gloesir ja Dekkur, jälkimmäinen olikin ehta koulutettu peli, jolta töltti lähti kiitoon nimettömän heilautuksella ja pienellä nojauksella. Flow! :) Ishestar.

 

VKO 35

Viikonvaihteen kisaviikonloppuna lauantaina aamuvarhaisella huristeltiin Geran kanssa Takkulaan kisoihin. Helppo B:3 2009 pitkällä radalla ja Netta ja Gera hienosti prosenteille 59,3 %. Gera pakana esitti taas tottelemattomuutta mm. heittämällä laukassa pienet pukit ja tuomareiden hurmaamiseksi lävistäjällä ennen raviin siirtymää vielä laukanvaihdonkin.  Muuten rata oli varsin siisti. Sunnuntai menikin sitten kanslistin hommissa ja saihan siinä sivussa ihailla mm. 7-vuotiaiden kür esityksiä. -  Maanantaina Siirin valmennuksessa homma sujui varsin mukavasti. Taas tuntui että laukka alkaa oikeasti löytyä entiselleen ja ravi oli oikein hyvää. Tiistaina Maijun vuoro, ok menoa oli ollut. - Tiistaina tuntuikin jo aamusta oma olo sellaiselta että on tullut syötyä joku pöpö. Keskiviikkona pyysin Johannan hyppimään Geralla ja taas sujui. Minä pöpöni kanssa kentän reunalla =) Torstaina topakasti tallille toteamaan että myrskytuuli riepotteli Korpparin kuusia siihen malliin että eipä innostanut lähteä testaamaan Geran hermoja eikä omiakaan kentälle. Siispä vapaapäivä siirtyi perinteisesti torstaille kerta heitolla :) Perjantaina puolitoistatuntinen Nooran komennossa ja oli tosi kiva tunti. Sopivasti tehtäviä tasaiseen tahtiin. Flow! Gerakin oli mukana hommissa täysillä. Lauantaina kentällä kiva ulkotreeni vielä kun voi. Gera parempi kuin kuukausiin :))) Sama uusiksi sunnuntaina.

 

VKO 34

Maanantaina Takkulan viikonlopun rataa treenaten Netta selässä ja minä jälleen paperia kentän laidalla tulkiten. Tiistaina upealla kentällä, juuri lanattu vähän sateisen päivän pölyämätön kenttä alla. Gera vaan tykkäsi että tasainen lanan koristekuvioima kentän pinta oli outo ja varmaan vähän vaarallinenkin - alkuun piti ihmetellä outoa muutosta:) Sitten tehtiin hommia, ihan ravi- ja laukkasulkujakin kokeiltiin pitkästä aikaan ja tuntuuhan tuolla jo joku haju hommasta olevan. Kiva päivä. Keskiviikkona tyyni lämmin ilta ja ihan itseksemme kaikessa rauhassa kentällä - mitä nyt Laura pikkuponia ajeluttamalla sai laitumella olevat riehaantumaan laukkakisoihin. Gera onneksi ei tällä kertaa pitänyt moista sen ihmeempänä tapahtumana :) Torstaina Netan vuoro ja Takkulan radan treeniä. Nyt kentällä tuulisessa viilenneessä kelissä sitten Geralla riittikin kierroksia riittämiin. Maneesissa meno rauhoittui ja pysytyttiin käymään rata rauhassa läpi.

 

VKO 33

 

verkkalaukka_netta_ja_gera_21.8.2010_pieni.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maanantaina treenailtiin puoliksi Netan kanssa ja varsin mukavan näköistä menoa oli. Tiistaina Gera oli aluksi vähän hidas mutta lopuksi tehtiin oikein kunnon treenit ja laukkakin kulki iloisesti. Kiitos itselleni kun olin päättäväinen ja topakka ;D - Keskiviikkona käytiin viikonvaihteen Messilän kisojen rataa läpi Netta selässä ja minä kentän laidalla lukemassa paperia. Torstaina kokeilin kuvioita itsekseni ja Mari avusti laukkatreenissä - lähtihän se liikkeelle kun komensi :) Perjantaina kevyesti koulurata läpi. Nätisti meni. Sitten lauantaina Messilän helppo B:1 2009 ja Netta ratsasti prosentit 56,7%. Hieno avaus vieraassa paikassa ratsukolta ja kyllä siitä prosentit vielä nousee, kun vähän tasaisemmaksi esitys treenaillaan eikä unohdella :D

 

VKO 32

Alkuviikko juoksutellen. Ke Netta selkään ja sitten ohjelmassa koulukiemuraa Korpparin viikonvaihteen kisojen B-merkin kouluohjelmaa varten. - Ja höh! Juoksuttelu jatkui mutta lauantaina kiipesin itse selkään ja kylläpä oli mukava ja kuunteleva hevonen alla. Lomailu tekee hyvää! - Hmm...tosin ensi yritys sateisena päivänä maneesissa päättyi siihen että Gera sai heti sisään astuttua älymölykohtauksen. Toisessa päädyssä ratsastavien tuntiratsastajien ja tietty oman turvallisuuteni takia päädyin ulkokentälle harrastamaan ja eikähän se sitten juuri puolen tunnin ajan satanutkaan. Tosin tänä kesänä sateesta ei voi valittaa :) - Koulukisat jäi nyt väliin kun estetreenin pikku kannusvauriot kyjissä ei ihan ehtineet parantua. Karva kasvaa kun kasvaa.

 

VKO 31

Maanantaina jotain omia aikojamme ja tiistaina odotettu Jenny Kainulaisen estetreeni. Jennyn treenin alussa empimistä vaan kun ratatempo löytyi niin taas sujui. Tosin täytyy sanoa että ehkä tuo koulu on kuitenkin vahvempi laji Geralle - minulle onneksi :) Älykäs otus kun ei suostu tekemään mitään mistä ei tiedä selviytyvänsä =)) Vaan hyppely tekee koulupuolelle niin paljon hyvää vaikutusta että molempi parempi. Keskiviikkona vapaata ja hellää hoivaa (: - Juoksuttelua, lauantaina Maiju selästä käsin reippaan Geran kanssa. Sunnuntaina taas juoksuttelua ja sitä samaa alkuviikko, jotta saadaan Gerzi viikonlopun kisoihin trimmiin.

VKO 30

Hyvin oli mennyt viime viikko Netan hoivissa. Tiistaina illalla kevyttä liikuntaa edelleen Netta selässä kun minun saappaani päättivät sitten hajota lopullisesti eli tällä kertaa vetoketju laukesi kokonaan. Keskiviikkona Nooran tehotunnille uusissa ahtaissa saappaissa. Yllärinä kankisuitsitus, jota en Geran kanssa ole koskaan kokeillutkaan. Alkuun oli vähän liikaa naruja käsissä mutta kun ne sai järjestykseen, tuntui meno aika fiksulta. Tosi kiva tunti ja uutta oppia. Tässä lajissa tuo uuden oppiminen ei toisaan lopu koskaan :)  Torstaina minä Figaron häissä - +34 astetta luvattu Savonlinnaan lämmintä. Voikohan oopperaan mennä uimapuvussa ja käydä väliajalla uimassa? - Ihan vaatteet päällä tuli käytyä oopperassa, Figaro varmaankin sai rakastettunsa vaikka juoni oli hieman monimutkainen. LÄMMINTÄ oli! Oopperan aikana tuli juotua yli litra vettä ja isäntien antama viuhka oli tosi kovassa käytössä. Nyt osaan käyttää viuhkaa oikeassa ja vasemmassa kädessä, suunnata ilmavirtaa eri suuntiin ja pistää viuhkan turbotuuletusasentoon :D Ilta sitten päättyikin siihen että hotelliin juostiin ukkosmyrskyssä, joka kaatoi Savossa metsää hehtaareittain. Tuli hiekkaa ja risua silmille niin ettei ole tullutkaan moista koettua - onneksi ei mikään puu päättänyt kaatunut päälle.  - Gera oli hyppinnyt esteitä Johannan kanssa odotuksia nostattavasti. Perjantaina Johannan pitkällä koulutunnilla myöskin meno oli mukavaa vaikka oikea laukka ei oikein aluksi lähtenyt liikkeelle. Oikein hyvä jumppatunti. Lauantaina vapaa ja sunnuntaina verkkailemaan. - Ja sunnuntaina ilmestyikin paikalle Johanna ja Gertzi saikin verkkailun sijaan reippaan pikkuestetreenin :)

VKO 29

Maanantaista Gera oli Netan hoivissa, joka sai apua treenailuun lomailevalta Geran tutulta kisakaverilta :) Minä vähän reissailin.

VKO 28

Maanantaina kengitys ja Siirin treeni. Lämpötila +30, joten hepo pois tarhasta puolin päivin paarmojen seasta, jotta jaksaa illalla puurtaa treenissä. Onneksi maneesit ovat pysyneet vilpoisina.- Siirin treeni peruuntui, mutta tarjolla oli Nooran opastusta ja sinne siis. Hyvä tunti ja kummasti sitä kuitenkin jaksettiin molemmat, hevonen ja minä, helteestä huolimatta. Tiistaina laittoi Johanna Geran VAUHTIIN esteillä ja kun kannustusta löytyy alkaa Gerallakin itseluottamus kohentua. Tätä lisää niin hyvin menee.- Keskiviikkona alkoi jo maneesissakin olla lämmintä ja mentiin puoliksi Netan kanssa. G kyllä jaksoi hyvin ja oli pirteän oloinen alun hinkkaamisen jäkeen. Torstaina sama uudelleen, tosi mukavasti meni ravia ja laukkaa. Perjantaina  puolitoistatuntinen koulua Nooran johdolla ja ihan kiva tunne selässä, toki vähän Suomen uskomaton helle  oli pehmittänyt ratsastajan korvien väliä, joten ei aina muistanut mitä olikaan tehtävänä :DDD  Lauantaina omia aikojamme ja olikin tosi hienoa! Hevonen liikkui reippaasti ja oli kuulolla.  Tosi kivaa menoa :)))) Sunnuntaina vapaa.

 

VKO 27

Tuli retkeiltyä Hanko - Naantali  - Rauma suunnalla helteistä nautiskelemassa meren rannalla. Gera Netan hoivissa ja Johanna välillä esteitä treenaamassa.

 

VKO 26

HELLE!   Juhannuksen jäkeen heti treeniin Siirin opastuksella. Ihan ei uskaltanut edelleenkään täysillä mennä sillä jotain outoa on edelleen menossa. Tiistaina juoksutusta ja kyllähän tuo liikkuu kun komentaa, vaikka aika reippaasti kyllä täytyy motivaatiota etsiä =) Elektrolyyttejä. Keskiviikkona Johannan kanssa hyppyä. Alkuun kevyttä empimistä vaan yli kumminkin. Sieltä se alkaa taas menohaluinen Gera löytyä. Perjantai-iltana koulua puolitoista tuntia ja ok menoa. Lauantaina Hevoshullussa vietetyn kansliapäivän jälkeen Laura jaksoi vielä verryytellä Geran.

VKO 25

Juhannusta kohti lasketellaan. Maanantaina kävi eläinlääkäri ja saatiin vihdoinkin verikoe otettua.  Tiistaina treeni sujui ihan ok vaan oikea laukka ei mitään riemukasta menoa ollut. Keskiviikkona Johanna selkään estetreeniin ja sieltä se iloinen laukka löytyi, varsinkin kentän laidalla vauhtia antaneen Huskyn avulla. Torstaina kokeilin taas itsekin estesatulaa ja kyllähän se Gera vähän paremmin Pessoan alla liikkui. Itselle vaan on niin outo asento estesatulassa. Uutta sopivampaa koulusatulaa etsimään siis! - Verikokeiden tulos oli se että varmaankin jonkun tulehduksen on menneinä viikkoina sairastanut kun tulehduarvot oli vielä vähän koholla ja valkosolut taas vähän matalalla. Kohti normaalia vauhtia mennään lepäillen ja edelleen kevyemmin treenaillen. Juhannusaattona ja päivänä vapaata ja toisena juhannuspäivänä kevyesti treeniä. - Hyvää juhannusta kaikille!

 

VKO 24

Maanantaina Siirin treenissä oli meno halutonta mutta liikkuuhan tuo kun jaksaa vauhtia lykkiä. Tiistaina juoksutin hetken ja kyllä oli edelleen vetelää menoa. Mutta sitten keskiviikkona Johannan kanssa pikkuesteillä alkoi taas usko palata. Gertzi oli innokas eikä empinyt esteillä ollenkaan. Olisikohan notkahdus kunnossa jos helpottamassa? Torstaina vapaa ja hieronta. Hieronnassa ei enää niin ihmeitä. Kankkuihin oli vaan ilmestynyt kolot, jotka kertoo että takalistoa on pidetty piukkana. Perjantaina Johannan pitkällä koulutunnilla G tuntui taas melkein entiseltään eli kohta varmaan kunnon treenejä edessä. Lauantaina pääsikin sitten Johannan kanssa pitkälle maastolenkille. - Olipa kauniita rautiaita Victorian ja Danielin hääkulkueen eturyhmä täynnä! Monta Geraa ja Omppua niin hienosti johtamassa menoja :) - Sunnuntaina tosi kiva Gera. Ainoastaan kentällä vesimatolle räpiköimään pyrähtänyt varis sai aikaiseksi ripeän "laukkapiruetin" :D

VKO 23

Maanantaina Irma hätiin hieromaan Geraa. Kovin oli kireänä syystä tai jostain - ehkä vihreästä. Nyt pari kevyempää päivää sapuskan ja tekemisen kanssa. Tiistaina kuitenkin Netta halusi kokeilla kävelyä ilman satulaa Geran kanssa ja niinpä sitten kokeiltiin. Alkujärkytyksen jälkeen rauhoittui ja tuntui ihan nauttivan kevyestä lastista ilman satulaa ja kiristäviä vöitä. Pikku ravipätkätkin leppoisasti.

N_ja_G_ilman_satulaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskiviikkona sitten satulan kanssa testaillen ja se sujui aluksi tahmeasti, mutta sitten piristyi loppua kohti. Torstaina ei Maijun tunnelmat olleet hyvät, G tahmea ja haluton. Viikonvaihteen kisat peruttiin. Perjantaina Netta selkään testailemaan ja tahmeutta edelleen plus outoa halua vaihtaa laukkaa. Hmmm.... piti soittaa eläinlääkäriä paikalle ottamaan verikokeita ja siinä samassa eläinlääkäri ajoikin pihaan. Vaan kun oli perjantai, piti kokeiden otto siirtää ensi viikkoon.  Ja onhan se näköjään kiimakin päällä. Tiedä näistä tammaneideistä. - Lauantaina isossa maneesissa ihan ok menoa - josko se taas tästä ohi menisi tämä velttous.

 

 

 

 

 

 

 

 

VKO 22

Onnittelut Geran vakkariratsastajalle Netalle, joka Rossin kanssa voitti estekisoissa ja vei Geran estesatulan voittoon:)  - Maanantaina Johanna Jenny Kainulaisen estetreenissä. Gera oli innottoman oloinen. Taisi edellinen pitkä päivä estekisojen "katsomossa" väsyttää. Mutta lopuksi helppo radanpätkä sujui ihan ok mallilla. Sitten kiipesinkin selkään peltolenkille - kokeilin itse ensikertaa Geran estesatulaa ja kyllähän siellä alun oudon olon jäkeen ihan mukavasti istui :) Tiistaina kengityksessä G oli niin raukean väsähtäneen oloinen, joten ratsastus jäi ja G sai vapaapäivän. Keskiviikkona minä taas ahkeroin pääsykokeissa opiskelijoita haastattelemassa ja Maiju hoiti Geran. Torstaina G Johannan kanssa. Perjantaina Nooran koulutunnille ja siellä oli menoa tosi mukavaa. Oikea namupala tällä kertaa. - Ja sitten taas lauantaina olikin ollut vähän outo Maijun ratsastaessa ja niin oli sunnuntainakin kun itse testailin. Jostain kiristää? - Irma maanantaina hieromaan.

 

VKO 21

Omenapuut kukkii!

omenankukat_027.jpg

 

 

 

 

 

Maanantaina Siirin treeni. Vähän oli meidän meno puurtamista, mutta ok. -  Tiistaina kävi Johanna pitkästä aikaa loikkimassa esteiden yli Geran kanssa. Sutjakkaasti oli sujunut. Keskiviikkona Maiju koulukisakuvioita treenaamassa. Torstaina vapaa ja sitten Nooran treeniä perjantaina. - Kovin on kiire viikko ollut minulla arviointeineen ja pääsykoekiireineen ja vielä huomiseksi Tikkurilaan koko päiväksi kokoukseen.- Ja vielä kun lapsukaiset lähti keskiviikkona New York'iin ja sieltä kuukauden road tripille halki mantereen niin voihan tällä äipällä välillä vasen ja oikea vähän seota seuraavina viikkoina =D Lapsukaisten matkablogi löytyy täältä. - Perjantaina olikin kentän laidalla Johanna antamassa tahtia ja tosi mukava tunti olikin. G oli jotenkin ihan eri hevonen taas pitkästä aikaa, reipas eteenpäin menijä ja laukkakin oli helppoa. Edelleenkin se viisaus pätee, että kannattaa antaa itseään parempien ratsastaa hevostaan :) Lauantaina edellisen illan tunnelmissa edelleen, reipas tovi itseksemme maneesissa. Ulkona keli vaihteli kymmenen minuutin välein uskomattoman upeasta aurinkonpaisteesta ripakkaan sadekuuroon. - Sunnuntaina oli Korpparissa estekisat. Hmm..ei oikein innostanut hälinässä ratsastaa, joten nuorempaa ja notkeampaa selkään. Mari kokeili menoa ja ensiaskeleesta G oli luottavainen ja rento. Tosi hyvältä näytti yhteistyö! Nuorissa tulevaisuus:) 

 

VKO 20

Omppu_ja_Gera_2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omppu ja Gera toukokuu 2010 vaan kumpi on kumpi?


Maanantaina menin Jaanan tunnille vaan laukkaan kun päästiin meno tuntui oudolta. Jätettiin siihen. Varmaan edellisen viikon ontuma vielä viestitteli outojen lihasten kipeytymisenä. Tiistaina Maiju koitti Siirin treeniä. Ja hyvinhän se sujui. Ei jälkeäkään edellisen illan epämääräisyydestä vaan saipa Maiju tehdä paljon töitä että takajalat tuli alle ja tahti säilyi, yks kaks, yks kaks...eipä ole hevosemme automaatteja :) - Keskiviikkona taisi treeni painaa jaloissa kun meno oli halutonta. Ymmärrettävää. Torstaina sitten lepopäivä ja perjantaina Netta tuuraa pitkällä koulutunnilla. Minä nautin kukkaan puhjenneista omenapuista. Lauantaina on ryhdistäytymisen päivä, itse selkään ja kunnon menoa.

VKO 19

Sunnuntaina tuntui ettei ravi ole puhdas ja niinhän siinä kävi että ontui edelleen maanantaina. Sunnuntain kisat sitten peruutettu ja tiistaina Ranta paikalle kaivelemaan, jos vaikka löytyisi kaviopaise. - Eipä löytynyt vaan odotellaan, jos vaikka kypsyisi kuitenkin esiin. Keskiviikkona olikin jo varattuna hieronta eli ellei kaviopaise niin sitten kiristää varmaan jostain. Selvitellään.- Keskiviikkona ravi oli jo paljon paremman näköistä, vaikka vej vielä lämpimältä tuntuikin. Hieronnassa oli varsin hyvässä mallissa kroppa. Torstaina ehkä vähän vielä lämmin vuohisen kohdilta mutta Ranta laittoi kengät takaisin. Piti vähän juoksuttaa kokeeksi vaan G oli niin täpinöissään että yskäisy riitti saamaan aikaiseksi iloisen pukkilaukan häntä pystyssä. Taitaa olla jo melko hyvässä jamassa. Perjantaina Maiju selkään tunnustelemaan tahtia ja minä tuijotin kentän laidalta vieläkö mitään outoa liikkeissä näkyisi. - Kaikki kunnossa taas! Meno oli tasaista ja hevonen tyytyväinen elämäänsä. - Kuulin uuden lempinimen - Kertsi (vai Kertzi ? :) Gera Kertsi Kerppunen - saatiinhan tuohon kovin lyhyeen nimeen vähän lisämausteita =D Ehkä se kuitenkin lausutaan Gertzi ???  Lauantaina Maiju hoiti Gertzin ja meno oli ollut positiivisesti reipasta. Minä kuvasin Korpikylän joukkueen hienoja esityksiä Messilässä. Sunnuntaina kun olin kynsiharjalla, mattoharjalla, juuresharjalla, autoharjalla... putsannut puisia puutarhakalusteita viisi tuntia 27 asteen helteessä, tuntui siltä että oli aika pyytää sijaisratsastaja paikalle ja niinpä Netta iloisesti teki "sarjavaihtoja" Gertzin kanssa. Meikkishän kohta ilmoittautuu vaativaan kun hevonen kehittyy silmissä muiden ratsastamana =D

 

VKO 18

Maanantaina Siirin treeniä, perjantaina Nooran, lauantaina vapaa ja muuten onkin suunnitelmat auki. Maanantaina Siirin treenissä jälleen kerran hyvä meno päällä ja uutta oppia tarjolla. Tosi tarpeeseen tulevat nämä treenit! Tiistaina hyvä meno jatkui ja Gera liikkui keveästi. Netan kanssa vähän opiskeltiin Messilän kisojen rataa, siis jos sattui olemaan oikea ohjelma matkassa =)  Keskiviikkona hieno keli ja sai ulkokentällä päästellä kevään tunnelmissa. Torstaina treenaili Maiju ja minä pesin kotona traikun, jos vaikka kohta taas päästäisiin Geran kanssa tien päälle. - Perjantaina Maijun treenin jälkeen olikin tosi kiva hereillä oleva Gera käytössä. Hmm....teoriani siitä että kannattaa antaa itseään parempien ratsastajien ratsastaa hevosellaan pitää paikkansa tosiaankin! Tosin tätä teoriaa en ole koskaan edes epäillyt :DDD Lauantaina siis vapaa ja sunnuntaina Netan kanssa puoliksi piti treenata koulukiemuroita vaan kun Geran meno ei ollut ihan puhdasta, jäi homma vähän puolitiehen. Varmaan oli riekkunut isossa viikonlopputarhassa ja saanut selkään jonkun nykäyksen kun sieltä  vanhasta paikasta kuumat kohdat löytyi.

 

VKO 17

Lämpimien kelien kunniaksi alkoi Geralla maanantaina villi vapaus ilman takkia :) - Tällä viikolla pidettiin kolmena päivänä Siirin valmennus. Maanantaina Netta tehotreenissä, tiistaina itseksemme, keskiviikkona itse Siirin treenissä ja torstaina Siiri Geran selässä. Perjantaina Nooran tunnille. Lauantaina vapaata ja sunnuntaina esteille Saija selässä. - Siirin treeni tuli tarpeeseen kun Geralla oli keskiviikkona tuulen tuivertaessa kovin paljon muuta mielenkiintoista pällisteltävää kentällä. Tuli näihin tilanteisiin hyvät lisävinkit sen vanhan perustotuuden lisäksi että pitää antaa niin paljon tekemistä ettei ehdi katselemaan ympärilleen. Torstaina olikin sitten Geralla hyvin vähän aikaa ihmetellä muun maailman menoa vaikka aluksi "tahtonaisena" yrittikin voimalla.- Siirin tahto voitti odotetusti :) - Perjantaina Vappu-aaton iltana keli lämpisi mahtavaksi leppeän lämpimäksi keliksi. Nooran tehotunti sai hyvät flowt pintaan :) Lauantain vapaan jälkeen Geralle maistui taas esteet. Tässä vähän kavereidenkin menoa näytiksi.

VKO 16

Maanantaina saimme vielä treenailla aitojen sisällä, mikä oli tosi hyvä kun sai vielä niitä mörkökulmia koluta rauhassa. Tiistaina puokkiin Netan kanssa fiksulla Geralla kengityksen jälkeen illalla. Keskiviikkona  ohjelmassa rokotus, raspaus ja vapaa. Raspaus lunkin Geran suosiollisella myötävaikutuksella - kuin maailman luonnollisin asia =) Torstaina kevyt pyrähdys maneesin päädyssä tuntilaisten leikkiessä "talli palaa " ym. muuta hauskaa toisessa päädyssä.  Geralle sopii säpinä, oli tosi kiva.  Ja perjantaina mukaan tunnille kevyesti - ja lopulta Netta kun tuli syötyä  tortilloja =) Lauantaina kentällä pomppuja pitkästä aikaan Saijan kanssa ja kivastihan heillä pomput sujui. Sunnuntaina vapaa.

VKO 15

Sunnuntaina oli eka estetreeni ulkokentällä ja olihan se vähän jännittävä. Johanna sai kunnon kokovartalojumpan yrittäessään pysyä empivän otuksen selässä. Lopussa taas sitten kuitenkin löytyi yli esteiden loikkiva Gera. Maanantaina mukavan reipas Jaanan tunti, tuli treenailtua laukkavolttejakin kunnolla. Tiistaina vihdoinkin koulurataa treenaillen. Keskiviikkona Irma hieroi ja jos vaan tulisi esteille muutoin kuin oikea lapa edellä niin eipä olisi vaivoja varmaankaan. Kipeä löytyi taas takaselästä vasemmalta. Torstaina treenailtiin ratoja Netan kanssa ja ainakin Netan radat näytti oikein hyvältä. Perjantaina piti mennä Nooran tunnille vaan Gera oli polkaissut hokilla kruununrajaan vasempaan reijän ja turvoksissahan jalka oli ja lepuutteli sitä. Hoitoa ja lepoa. Lauantaina kaikki olikin sitten taas ok - paitsi keli. Kaunis aamu oli muuttunut myrskyksi ja hevosten mieli samoin. Pesuboxissa ruikkiva letku sai Geran paniikkiin, riimu poikki ja sitä rataa =) Maneesiin talutellessa lepattavat muovit saivat tosi hörhön päälle, hyvä ettei syliin hypännyt. Vaan sitten rauhassa käveltiin ympyrää maneesissa ja alkoi rauhoittua. Selästä käsin kaikki sitten sujuikin  mallikkaasti. Ihme otuksia =D - Sunnuntaina  kisat ja Netta keltaisella ruusukkeella hienosti sijoittuen B:ssä! Minä myöskin Helpossa A:ssa neljänneksi (osallistujamäärää ei tässä mainita :D),  vaan tahmeaa oli ja mörköjäkin päädyssä - mutta läpi ratsastajan hetkellisestä black outista huolimatta. Geralle pojot!

VKO 14

Toisen pääsiäispäivän iltana Johannan iltatunnille pääsiäsilomaa päättämään. - Ja tuntihan olikin taas puolitoista. Tiukkaa vääntöä niin että taisi tädiltä ja ponilta molemmilta vähän energiat hiipua loppua kohti. Tällaisista tunneista kuitenkin nauttii eniten :) Tiistaina käytiin Netan kanssa Kn Specialin kuviot kuntoon ja keskiviikkona taas hauska tunti Johannan komennossa. Torstaina vapaa ja perjantaina selässä Johanna. Minä keskityin kokkailuun:) Lauantaina piti Helppo A:ta treenailla vaan selkään kiipesikin Netta, kun minulla olo flunssainen.

VKO 13

Viikko alkoi hienoilla tunnelmilla Kimmon koulutreenissä. Upea laukka löytyi ja siitä oli hyvä lähteä kokoamaan. Flow! Tiistaina Johanna Nevalan treenissä, keskiviikkona itse Johannan tunnille, torstaina vapaa. - Nevalan treenissä meni hienosti Miksu, Nina, Henna, Virve, Mari... ja Johanna Geran kanssa. Tosi lupaavaa menoa kaikilla ja tällaista menoa oli ilo katsella. Pitkänä perjantaina Johanna teki pitkän kävelylenkin ulkosalla, minä kokkailin vieraiden kanssa. Lauantaina vallan fiksun Geran kanssa isossa maneesissa puoliksi Netan kanssa. Ja pääsiäispäivänä oli myös mukavan letkeää menoa.

 

VKO 12

Maanantaina ja keskiviikkona koulua tunneilla, tiistaina itseksemme, torstaina vapaa ja perjantaina G Johannan kanssa estetunnille. -  Kylläpä oli mukava meno Johannan koulutunnilla. Niin minä kun Gera saatiin paljon enemmän irti itsestämme. Keskiravi lähti kulkemaan ja niin lähti laukkakin. Jotenkin sitä yksin nyhrätessä tahtoo unohtaa ne tuntemukset, miltä kunnon meno tuntuu. Ja kun vasta tunnin alussa kuuli että onkin puolentoistatunnin rupeama edessä, ei ehtinyt henkisesti ottaa etukäteen lukua :) Tiistaina kevyt pyrähdys ihan ok, keskiviikkona tunnilla sitten taas kunnon menoa. Jos vielä oma keskittyminen olisi ollut parempi niin tulos olisi ollut kymppi. Hevonen kyllä teki töitä hyvin. -Esteet pe vaihtelevalla menestyksellä. Lauantaina Johannan kanssa edelleen esteitä ja sunnuntaina Netta vuorostaan keventeli.

 

VKO 11

Tällä viikolla voi aloittaa katsomalla Coton de Tuléar shown à la Hippu ja Helmi. Geran kanssa maanantaina Ewan opastuksella, tiistaina jotain, ke vapaa ja torstaina Maijun vuoro. Perjantaina jälleen koulutreeni. - Ewan treenissä sulku ravissa kohti keskihalkaisijaa sujui pari kertaa ihan letkeästi. Tiistaina meninkin Johannan tunnille harjoittelemaan käynti - ravi-, käynti -laukkasiirtymiä. Kiva ryhmä ja Gerakin liikkui iloisesti kun täti sai taas sopivasti ohjetta ja kannustusta kentän reunalta:) Maijun kanssa oli mennyt tosi hyvin ja sama tahti jatkui perjantain koulutreenissä, jossa kiemurreltiin nikama nikamalta pikku käärmeinä :) Lauantaina juoksutusta. Sunnuntaina Maiju jatkaa treenejä ja minä keskityn talkootyöhön Takkulan estekisojen kasöörinä.

 

VKO 10

Tällä viikolla voi ihailla videolta Oldenburgeja ja sitten sinne vaan Vechtaan huutokauppaan 26. - 27.3 matkalaukkullinen euroja mukanaan. Hannoveri jos kiinnostaa voi mennä sitten ostoksille Verdeniin 9. - 10.4. Tuolta linkistä www.hannoveraner.tv löytyy videotkin kaupan kohteista, rekisteröinnin vaatii. Talvihuutokaupassa hintaluokassa 4000-7999€ myytiin 21 hevosta, hl 8000-10999€ 22 hevosta, hl 11000 - 14999€ 20 hevosta, hl 15000 - 24999€ 20 hevosta ja yli 25000€ hintaluokassa 9 hevosta. Kallein maksoi 50 000€. Ja sitten täältä löytyy videoita kevään KWPN huutokaupasta Hollannista. Mukana myös hinnat jolla kaupat on tehty - huh, kallein 90 000€.

 

Maanantaina Kimmon kouluvalmennus ja sinne menikin Netta selkään. Kivasti meni molemmilla. Tiistaina juokustus, keskiviikkona hieronta ja vapaa. Torstaina juoksutusta, kun katolta ropsahtelevat lumet saivat juoksutuksen tuntumaan mielekkäämmältä puuhalta kuin selkään kapuamisen ;D Perjantaina kengitys ja sitten Nooran tunnille, lauantaina Saija ja sunnuntaina Gera Johannan kanssa Nevalan estetreeniin. - Nooran treenissä G oli reipas ja kuuliainen - huolimatta maneesin pakkaspaukuista alussa :) Keveämpi viikko oli varmaan tehnyt molemmille hyvää. Hieronnan jälkeen G on kyllä yleensäkin aika tyytyväinen elämäänsä. Lauantaina oli sitten upea auringonpaiste ja Timppa oli aurannut pellolle ratsastustien! KIITOS! Tällaisilla hetkillä elää taas pitkään suupielet ylöspäin :)

 

VKO 9

Viikko alkoi Johannan ja Geran estetreenillä nollakelin maneesissa, jossa riitti jännitystä. Nurkissa vaani hattivatit ja kaikki maassa makaavasta estetolpasta lähtien näytti pelottavalta. Vaan kun tahonainen istui selässä, esteitä hypittiin ja nurkissa käytiin:) Tiistaina Maiju kouluratsutti. Minä kävin loman kunniaksi Vihdissä. Siellä Edward Gal  !!!!!!!!! valmensi ratsukoita ja muuta ei voi todeta kuin että perusasiat kunniaan! Koittakaapas nyt ratsastaa niitä hevosianne reippaasti eteen, antakaa laukata ja älkää vetäkö kuolaimen alle. Paljon tempon vaihtoja. Näitä asioita Geran kanssa entistä innokkaammin kevään mittaan hiomme, sen totisesti lupaan:) Keskiviikkona Johanna lupasi jälleen hoitaa hommat. Minä vietin lomaa äitiä autellen kampaajalla ja vaateostoksilla. Torstaina vapaa ja perjantaina sitten taas Nooran vakkaritunnille. Perjantain tunti meni niin hyvin että päätin mennä lauantainakin tunnille. Sopii tällä hetkellä omaan sieluntilaan tuo tunneilla käynti paremmin yksin ratsastelun sijaan. Lauantaina varmaan ihan ok menoa, ratsu jännittyneempi, mutta yhdellä ampaisulla toisen säihkähtäneen perään selvittiin. Sunnuntailta peruuntui Nevalan estetreeni, mutta hyppyytetään sitten itseksemme illan suussa.

 

 

 

VKO 8

Maanantaina Kimmon treenissä oli tosi hienoja hetkiä. Sulkua ja koottua laukkaa ja miten helppoa se on kun kaikki naksahtaa kohdalleen. Ihan sitä ihmettelee miksi siellä selässä pitääkin niin usein ährätä ja sählätä turhaan ja estää hevosta tekemästä haluttuja liikkeitä =D Tiistaina ja keskiviikkona Johanna hyppii Geran kanssa uskoa hevosen korvien väliin, torstaina vapaa ja sitten taas Nooran treeniä perjantaina. - Nooran treenissä yksi kunnon kiukuttelukohtaus mutta sen jälkeen varsin nättiä menoa. Lauantaina jälleen Johanna hyppimässä Geran kanssa. Maneesi oli tosi jännä paikka suojasäässä - ropsahteli ja napsahteli. Ihan sitä oli iloinen että selässä oli Johanna enkä minä :) Hyvin meni ja esteen jälkeen oli Geralla jalatkin varsin hyvin järjestyksessä. Sunnuntaina piti jatkaa estetreenejä vaan aikataulut ei ihan natsanneet ja ohjelma muuttui juoksutukseksi. Ja hyvin juoksi, varsinkin lumien humahtaessa katolta alas =D

 

VKO 7

Maanantaina Johanna maastoili ja tiistaina hyppäsi Nevalan valmennuksessa. G hyvin älykkäällä tuulella alkuun - tarkasti taas jokaisen tehtävän kertaalleen ennen kuin suostui hyppäämään yli =) Lopuksi taas radat puhtaasti. Ihme otus! - Keskiviikkona omia aikojamme ja kivasti sujui pieni hetkinen keiloja pujotellen. Torstaina vapaa ja perjantaina Nooran koulutunnille. - Tunneilla käyminen sopii meille tosi hyvin. G on rento kun on seuraa ja kun minulle annetaan selkeitä tehtäviä niin hyvin menee vaikka laukassa puomien yli! Tästä treenistä olikin jo aikaa kun edellisellä kerralla Geralla oli vaikeuksia arvioida tarvittavia hyppykorkeuksia - maapuomin yli välillä vaikka metristä ja totesin ettei se silloin ollut kovin terveellinen treeni minulle =D Lauantaina Johanna selässä kavaletteja ja esteitä. Meno letkeää eikä ogelmia.  Sunnuntaina pitkästä aikaa Saijan vuoro.

 

 

VKO 6

Maanantaina juoksutusta líinassa kun oli takana varsin reipas viikonlopun treeni esteillä. Tiistaina itseksemme autiossa maneesissa. Hyvin sujui ottaen huomioon Geran läheisriippuvaisuuden. Kerran vaan taivuttelujen jälkeen kunnon kiukuttelukohtaus, jonka päälle sitten laukkailtiinkin vähän aikaa ympyrällä =) Ke hieronta ja vapaa. Torstaina Maiju ratsuttaa ja perjantaina Nooran pitkälle koulutunnille. - Näitä aikoja on tarjolla kovasti isukkeja uusille varsuleille. Esim. maailman ykkösori Jazz kouluhevosista isukiksi 2100€ hinnalla sekä mm. Rosengold 850€. Eikä tässä kaikki. St. Georg lehden arvonnassa voi voittaa isukin ihan ilmaiseksi tammalleen. Arpakuponki vetämässä :) - Perjantaina illalla Nooran koulutunnilla Gera oli tosi hieno. Pitkästä aikaa saattoi keskittyä treenaamiseen tosissaan kun ei tarvinnut pitää "hätäjarrua" tuntumalla. - Lauantaina Netan vuoro kun halusin jäädä hymistelemään perjantain hyvään menoon. Ja edelleen rauhallista kuuliaista menoa.- Hyvää ystävänpäivää! Ystävänpäivän estetreeni iltapäivästä.

VKO 5

Maanantaina ja tiistaina omia aikojamme, keskiviikkona Essi, torstaina Maiju ja perjantaina vapaa. Viikonloppuna Nevalan estetreeniin. - Geran treenikaveri Ruubert on saanut omat sivut. Siinäpä oiva sulho tarjolla :) suomenhevostammoille. - Maanantaina sai taas itse hyvän menon päälle kun sai tehtyä sen mitä pitikin. Karsinassa harjatessa G täräytti kyllä sellaisen protestin seinään että taisin hiplata jostain edellisen päivän estetreenin kipeyttämästä kohdasta kyljessä. Maneesissa liikui mukavasti vaan yksi taas reippaampi prostestointi oikeassa kierrossa. Kipeytyyhän ne lihakset tietty kun tehdään jotain. Lopuksi varsin rauhallinen kun selässä vielä vaihtui ratsastaja polvivammaiseksi ilman jalustimia ratsastavaksi =) - Lauantaina Johanna selkään ja estetreenissä pöhköilypälyilykananpäävaihde Geralla päällä mutta hyvin Johanna sai empivän otuksen hommiin. Lopussa taas varsin mallikas radanpätkä. - Sunnuntaina rento G vaan sitä myötä taas empiväinen. Mutta löytyihän se reipas meno sieltä kuitenkin. Ja viikonvaihteen treenin hämmästyttävä anti oli se että pukkeja G ei esittänyt lainkaan!

 

VKO 4

Maanantaina kengitys ja tiistaina uusissa kengissä Jenny Kainulaisen estetreeniin Johannan kanssa. Ja hienosti meni, ensimmäisillä yli jopa okserisuoran. Kehitystä havaittavaissa! Kuntokin tuntuu olevan melko hyvässä mallissa kun ei edes pahemmin hionnut vaikka treeni oli reipasta menoa. Hyvältä tuntuu tämä meno. - Keskiviikkona omia aikojamme. Alkuun kaikki oli niin mukavaa ja rauhallista kun yksiksemme maneesissa touhusimme. Sitten tuli seuraa ja etenkin herraseura sai taas pöhköilyä aikaiseksi. Tai sitten yks'kaks alkanut myrskytuuli, joka sai nurkan taas elämään?????? Tiedä näistä. No lopuksi taas keskittyi töihin. Torstaina minä tein oikeita töitä ja Essi ratsasti Geran. Perjantaina jälleen itseksemme. Vähän tuntuu taas että pöhköilyviikot on käynnissä. Ei mitään kummempaa mutta koko ajan on ratsastettava ja pidettävä ponin mielenkiinto hereillä. Muuten löytyy mielenkiinnon kohteita hetkessä muualta ja sittenhän meno on vauhdikasta =) Sunnuntaina Johanna esteillä. Rakennettiin kunnon pomppusuora ja loppuun okseri. Laukkakin vaihtui jo varsin mukavasti ja pomppusuoralla ei enää epäröintiä näkynyt. Oikein mukavaa menoa kun lopussa jo melko suuri okserikaan ei tuottanut tuskaa!

 

VKO 3

Maanantaina kevyt juoksutus. Hyvin kulki vaikka pieni hokin reikä estetreenissä tulikin. Tiistaina toivottavasti joku ratsastaa kun minulla poskiontelot vihoittelee eikä liene kovin viisasta rehkiä. Keskiviikkona vapaa ja hieronta. Torstaina lupasi Netta liikutella. Toivottavasti pe kykenisi jo Nooran koulutreeniin. - Hyvin meni perjantain koulutreeni viikon tauon jälkeen.  Lauantaina aamulla oli tarkoitus mennä Siirin valmennukseen. Tuntui kuitenkin oma olo niin tukkoiselta että jälleen sijainen kehiin. Varmaan hyvä päätös sillä hyvähän se on Netallekin kuulla säätöjä ammattilaiselta. Sunnuntaina Johanna selkään ja esteitä eteen. - Ja hienosti sujui esteet niin että ihan tässä alkaa odottaa kisoja, jos vaikka estehevonen Gerasta kehkeytyisi :)

 

VKO 2

Voi  vaikka muistella vuotta 2009. - Maanantaina oli Korpparissa harjoitusestekisat ja kun Gera ei osallistunut, sai se vapaapäivän. Tiistaina Netta ja keskiviikkona pitkästä aikaa Ewan opissa. - Ewan opissa sai taas pari ahaa-elämystä. Kokeneen konkarin kokemusta  kehiin ja ratsastus sujuu! Torstaina Netta hoiteli Geran ja minä töitä. Perjantaina Nooran treenissä taivuttelua ja suoruutta. Pientä protestia tuli  ja laukkapätkillä meinasi Geran perä olla aika kevyt =) mutta muuten ihan ok menoa.- Lauantaina ja sunnuntaina Geralla oli ohjelmassa Kari Nevalan estetreeniä Essi selässä. Gera luonteelleen tyypillisisesti empiväinen molempina päivinä aluksi. Vaan kun kuri ja tempo löytyi, löytyi into hyppiä esteitäkin. Lopussa jo vallan mainiota menoa!

 

VKO 1

Jihaa... uusi vuosi on alkanut ja uudet kujeet. Maanantaina itseksemme vaan taisi energiaa puuttua satulasta. Työhuoneen remontin takia meni päivä papereita siivoillessa ja uutta interiööriä sunnitellessa ja siihen hommaanhan se energisempi ratsastaja taisi huveta. Vaan  G tuntui myös vähän jäykkikseltä, joten kevyesti mentiin. Tiistaina Siirin treenissä sai oma tahtotila tuikitärkeää valmentajan tukea ja hyvin sujui alun kiukuttelujen jälkeen. Taas kerran sai tunteen siitä miltä kunnon menon tulee tuntua.   Loppiaisena Maiju, torstaina vapaa sekä hieronta. Hieronnassa kyllä piukkoja paikkoja löytyikin, selitys alkuviikon kiukuttelulle.  Perjantaina Nooran koulutreeni illalla. Kyllä tunneilla käynti kannattaa. On hauskaa ja tulee tehtyä hommia kunnolla. - Lauantaina selkään kiipesi Essi ja pidettiin estetreenit. Alkuun vähän kieltelyä mutta sitten yli esteiden vaikka jalat solmussa =) Sunnuntaina Netta hoitaa Geran ja minä käyn kavereilla kylässä.