VKOT 24 - 33

Heinäkuu .... elokuu ....melko mukavia kuukausia olivat nämä. Topu on ollut pääosin hyvässä kunnossa, mitä nyt pari kertaa on esittänyt epäpuhdasta ravia. Satula se on se ongelma edelleen. Satula-autoa odotellaan ja sitten taas uuden satulan kanssa eteepäin. Maiju kisasai Korpparin kisoissa helppoa B:tä ja tällä kertaa tuloksena oli toinen sija.

VKOT 17 - 23

Toukokuulta juhannusviikolle tultiin vauhdilla. Topukalla kaikki hyvin. Satula on toiminut suht hyvin ja Topu on liikkunut iloisesti. Perustreeniä, pompputreenejä ja maastoilua. Toukokuun lopussa Topu osallistui Johannan ratsastamana Korpikylän koulukisoihin. Edellisistä kisoista olikin kulunut jo vuoden päivät jatkuvien epäpuhtauksien takia. Nyt niistä ei ollut tietoakaan ja helppo B meni puhtaasti läpi ja luokan voittohan sieltä tuli prosentein 70,2%. Alla video suorituksesta. - Päivät kuluu vanhan ystävättären Rokkarin kanssa tarhassa seurustellen.

VKOT 9 - 16

Kovin vauhdikkaasti viikot ovat taas vierineet. Topun kanssa normimenoa, sitten taas pientä ontumaa ja klinikkakäynti. Orivetilla tutkittiin nenästä hännänpäähän, mutta mitään merkityksellistä vikaa ei taaskaan löytynyt - onneksi. Irma hieroi ja laitteli akupunktioneuloja. Lopputuloksena on, että ontumien on täytynyt johtua satulasta tai satuloista, kun niitäkin on jo vaihdeltu matkan varrella. Nyt sitten jälleen uuden satulan kanssa varoen, ettei satula nouse yhtään lavoille. Kengityksessä ollaan tarkkoja ja pidetään kengitysväli lyhyenä. Topulla on erinomainen kynnenkasvu, joten 5 - 6 viikkoa lienee sopiva väli. - Kyllähän tässä jo toivoisi, että päästäisiin kisatouhuihin mukaan kevään edetessä.

VKO 8

Tällä viikolla Topukalla oli hyvä meno päällä. Liike oli puhdasta ja energiaakin enimmäkseen riitti. Yhtenä räntäsateisena päivänä oli ollut palelevainen ja haluton liikkumaan. No syykin selvisi. Kevätkiimahan se oli alkamassa.

Tällä viikolla Topukka on ollut kyllä yksi maailman pienemmistä huolista. Ukrainan tilanne on ollut järkyttävää seurattavaa. Kaikki ajatukset siellä. Voimia ja menestystä sodassa Ukrainan kansalle!

VKOT 2 - 7

Viikot ovat vilahdelleet hyvissä merkeissä. Pääosin Topukka on liikkunut hyvin. Treenit ovat olleet monipuolisia. Ohjasajoa, juoksutusta, perustreeniä maneesissa, kavaletteja ja tietenkin hankitreeniä tänä upeana lumisena talvena. Oikean etukavion asentoa on vielä korjattu ja korjataan edelleen.

VKO 1

Vuosi vaihtui ja Topun tiimi sai Maijusta vahvistusta. Toivotaan nyt, että Maijun pitkän ratsuttajan kokemuksen avulla saadaan uutta potkua menoon. Kuusivuotias hevonen on jo voimantunnossaan ja taitaa siellä päässä alkaa liikkua välillä turhaa omaa pohdintaa, jos ratsastaja ei jämäkästi kerro homman nimeä. Nuorten hevosten ratsutus vaatii osaamista ja hyvää fyysistä kuntoa ratsastajalta. Hevosen pitää saada liikuntaa riittävästi. Hevosen ratsastaminen oikeassa muodossa on a ja o. Väliin pitää tulla kyllä hyvän mielen rallatteluratsastuksia, estehyppelyä, maastoa ja lepoviikkoja. Tällaista siis suunnitteilla tälle vuodelle.