Tällä viikolla 2019

VKO 52

Hyvää uutta vuotta 2020! Uudelle vuosikymmenelle uusin kuvioin. Gera keskittyy mummin liikuttimen hommiin. Topsun kanssa alkaa nelivuotiskausi säännöllisen koulutuksen merkeissä. 

Jouluaattona pääsi syöttelemään tänä vuonna vihreää hevosille. Tässä kooste meille jo jouluperinteeksi muodostuneesta jouluaaton tallivierailusta. 

Pian keli taas muuttui ja jo joulupäivänä vietettiin valkeaa joulua.

VKOT 50 - 51

Nopeasi hurahti nämäkin viikot. Edellinen meni töissä arviointeja urakoidessa ja toinen urakasta toipumisessa. Vähän leppoisammat viikot ratsastuksen suhteen. Geralla oli jakson alussa hieman vauhdikasta elämää korvien välissä, ja ratsastaminenkin oli sen mukaista. Sitten Geralla taas mieli muuttui, ja se on ollut vallan mukava ratsastettava. Toki katoilta tippuva lumi saa virtaa aikaiseksi. Topsu nauttii joululomastaan. 

VKO 49

Sateinen viikko vei kaiken kauniin valkean lumen, ja pakkaspäivät muuttuivat sateen lotinaksi. Onneksi on hyvät isot maneesit käytössä. Ehdittiin kyllä yhden ihanan valkean pakkasillan verran kävellä Geran kanssa kentällä kuunsirpin valaistessa pimeää iltaa. - Tuli klipattua Geran karvat, ja meno piristyi. Ainakin pukkeja tuppaa tulemaan alkuun tasatahtia. Kuhan jaksaa verkkailla kunnolla niin alkaahan se meno siitä tasaantua. -  Topsu aloitti joululoman.

Gera_joulukuu_2019.jpgTopsu_joulukuu_2019.JPEG
Gera_ja_ma_joulukuu_2019.jpg

On nämä kyllä kuin kaksi marjaa: Topsu ja Kepsu.:)

VKOT 44 - 48

Marraskuu. Kovin nopeasti vilahtavat viikot ohi. No tämä pimeä kuu saa jo mennäkin. - Geran kanssa maneesissa "mukavuusalueratsastusta", mihin olen enimmäkseen keskittynyt. Hyvien fiilisten esiin tuominen on myös yksi tärkeä osa ratsastusharrastusta. Nuoremmat naiset sitten ovat tehneet enemmän hommia. - Sara on ratsastanut Topsua viikottain. Yhteistyö on sujunut erinomaisesti. - Marraskuun alussa Topsu kävi ensimmäisessä valmennuksessaan Siiri Kyrön opissa Sara selässä. Tsekattiin tilanne ja pohdittiin jatkoa. Marraskuun loppuun vielä treeniä. Sitten alkaa Topsulla parin kuukauden joululoma, jonka aikana voi päässään sulatella menneen vuoden oppeja.-  Ensi vuonna alkaa 4-vuotiskausi. Sitten otetaan ohjelmaan vierailuja Orimattilassa ja myöhemmin kokeilua kisatilanteista. 

VKOT 38 - 43

Lokakuu. Geran kanssa on nautittu vaihtelevista keleistä kentällä-  aurinkoa ja tihkusadetta vuorotellen. Kenttä on edelleen upeassa kunnossa. Välillä on ollut pakko kaatosateen takia siirtyä jo sisätiloihin.- Topsun treenit olivat muutaman viikon katkolla syksyisen räkätaudin takia. Onneksi siitä päästiin eroon ja taas treeneihin. - Nyt oli tullut aika viestikapulan vaihtoon. Johannalla alkaa tärkeämmät hommat elämässä, ja Sara jatkaa Topsun kanssa. Johanna ja Jenna tekivät Topsun satulaan totuttamisessa aivan upeaa työtä. Topsu on rauhallinen ja tyytyväinen treenaaja luottaen ihmiseen silminnähden. Vuoden aikana ehdittiin rauhassa ihmetellä kaikki maneesin rapinat, nosto-ovet, koneet, esteet ja valoläiskät niin nyt ei sellaisista tarvitse suuremmin välittää. Alla pieni näyte viestikapulan vaihdosta. 

Kentalla_2019.JPG
Gera_ja_ma_maneesissa_2019.jpg

VKOT 31 - 37

Niin hurahti elokuu ja syyskuukin jo puoliväliin. Tällä mummilla on ollut vähän muita kiireitä, kun elokuulla syntyi Sulo Kinnunen, toinen lapsenlapsi. Iso, ISO onnellinen juttu elämässä :)

Geralla normitreeniä samoin kuin Topsulla. Geran kanssa on hiottu siirtymiä ja tottelevaisuutta. Topsun kanssa on edistytty tasaista tahtia ja nyt Topsu on totutettu satulaan ja ratsastajaan. Hyvin sujuu kaikki askellajit. Fiksu rauhallinen nuori tamma tuntuu olevan. Topsu osallistui Match Showhunkin. Esiintyi kuin vanha tekijä näissä ensimmäisissä "kilpailuissaan".  - Alla videolla näytteitä Topsun treeneistä.

 

VKOT 29 - 30

Topsu_laitumella_2019.JPG

Välillä viileää, välillä hellettä. Topsu ja kaverit viettää kesää isolla laitumella. - Minä olen keskittynyt enemmän mummin hommiin ja pulikoimiseen lapsenlapsen kanssa sekä nautiskelemaan Päijänteen aalloilla kellumisesta.

Tehinselka_heinakuu_2019.jpeg

Kati treenaili Geran kanssa koulukisoihin ja saikin hyvän kuuden kympin pintaan ulottuvan  tuloksen Helppo A luokassa. Hienoa!  - Topsun kanssa on treenailtu edelleen ratsastajaan totuttelua ja nyt jo ravissa. Treenien jälkeen kylpy on tuntunut pelkästään mukavalta hellekelissä. 

VKOT 27 - 28

Näiden viikkojen tärkein tapahtuma on oheisella viedolla. Topsu on aloittanut hommat ratsastaja selässä. Hitaasti ja rauhallisesti edetään niin hyvä tulee. 

VKOT 25 - 26

Ihania kesäkelejä. Lämpöä, hellettä, reipasta tuulta ja välillä sadetta. Hevosilla on asiat hyvin. Kesän ensimmäinen heinäsato säilöttiin Korpparissa juhannuksen helteillä. Ensi talvena riittää hevosilla huippuhyvää heinää syötäväksi. - Geran kanssa on treenailtu kentällä ja  pidetty vapaapäiviä sopivaan tahtiin.  Kati on käynyt pitkillä maastolenkeillä Geran kanssa nautiskelemassa Suomen suvesta. Koputetaan puuta, mutta Geralla tuntuu olevan hyvä jakso menossa. Painoa ja voimaa on tullut lisää. Alkukeväästä vaivannut haluttomuus nostaa laukkaa on hävinnyt ja muutenkin Kepa on tullut nopeammaksi reagoimaan pyyntöihin. Toivottavasti hyvä meno jatkuu. 

Kati_ja_Gera_koivukujalla.JPG

Topsun kanssa on jatkettu treenejä. Vaihteeksi ohjasajoa, jotta tottuu paremmin kuolaintuntumaan. 

VKOT 23 - 24

Kesäkuun alun merkkitapahtuma oli, kun Topsu sai ratsastajan koko painollaan selkään ensimmäistä kertaa. 

Geran ohjelmassa kevyttä treeniä kentällä ja Katin kanssa pitkiä metsälenkkejä. - Topsu pääsi esiintymään irtohypytyksessä Korpikylän ratsastuskoulun leiriläisille. Ekalla viikolla oli vähän sähläystä, kun edellisestä kerrasta oli vierähtänyt pitkä tovi. Toisella viikolla jutun juoni oli ihan tuttu. Topsu ja Rokkari nautti leikistä silminnähden.

VKOT 21 -22

Topsu_3_v.JPG

Nyt palasi tämä mummi satulaan pitkän varpaiden parantelutauon jäkeen. Tosi mukava taas aloittaa liikunnan harrastaminen. - Ensimmäisellä viikolla aloitettiin kevyesti parina päivänä kentällä treenaillen, ja loppuviikko sujui Korpikylän Spring Tour'ia katsellen. Gera sai uudet ohjat Expo-teltasta, ja kerrankin tuntui siltä, että varustelu kannatti. Nyt ei G saa nykäistyä ohjia käsistä, ja meno on paljon vakaampaa. Ote pitää. Jälkimmäisellä viikolla normi menoa. -  Topsu nauttii silminnähden elostaan Tainan ja Rokkarin kanssa pihatossa. Helatorstaina 30 pvä Topsulla synttärit. Videolla hetki 3 vuoden takaa.

VKOT 19 - 20

Linda_Ja_Gera.JPG

Tämä jakso alkoi hyvin kun Linda nappasi voiton Geran kanssa helppo B luokassa Korpparin kisoista. Yllätys oli suuri, kun Geran meno edellisviikolla oli ollut tahmeaa ja halutonta. "Ilmoitetaan nyt kuitenkin Gera kisoihin ja katsotaan sitten osallistutaanko vai ei", tuumasi ratsastaja viikolla. Viimeisinä luokassa radalle ilman paineita, tasaista menoa, tarkka rata ja voittajina lopputervehdykseen. Kyllä vanha rouva Gera nyt Lindan hienon ratsastuksen virittämänä yllätti!

Muuten viikot ovat vilahtaneet ohi normaaleissa kuvioissa.Gera on ollut hyvässä vedossa ja päässyt maastoilemaan Katin kanssa. - Topsua on treenattu Johannan kanssa juoksuttaen ja ratsastajan painoon totuttaen. Viimeinen uusi juttu oli suojien laitto. Johanna laittoi suojat jalkoihin ja se siitä sitten. Toki takajalkoihin ilmestyneet ylimääräiset läpyskät vähän laittoivat potkimaan, jos vaikka irtoaisivat pois. No ei irronneet ja sitten saivat olla. Geran vanhat suojat nyt ei ihan viimeistä huutoa ole, mutta totutteluun sopivat vallan mainiosti :) -  Topsu muutti kesäleirille pihattoon Rokkarin ja Tainan kanssa. 

Topsun_suojat.JPG

VKO 18

Viikko vierähti Heidin ja Lindan hoitaessa ratsastuksen, ja minä olin edelleen rapsuttelutehtävissä. Geran meno on taas ollut vähän tahmeaa, mutta katsotaan, jos viikonlopun kisoihin piristyisi. Perjantaina oli Geralla kengitys ja Topsulla kavioiden tarkastus. Kaikki kunnossa molemmilla. 

VKO 17

Viikon alkuun Gera oli koulukisoissa kokeilemassa, josko meno miellyttäisi. Ainakin edellinen viikko kului virkeissä merkeissä.Ystävättärensä Liinun kanssa olivat lähteneet tarhasta sulhoja valkkailemaan. Onneksi on komeita poikia lähellä, niin ei tarvinnut pitkälle matkalle lähteä :D

Kati_ja_Gera_kevat_2019.JPG

Meno kisoissa miellytti. Kati ja Gera hienosti neljänsiksi helpossa B:ssä,  ja keltainen ruusuke tuli muistoksi kisoista. 

G&T- tiimi sai vahvistuksen Heidistä. Keskiviikkona upeassa aurinkoisessa kelissä etsittiin Geran säätöjä, ja hyvinhän ne löytyi. - Minulla jatkuu ratsastusloma edelleen varpaita parannellessa, joten apua todella tarvitaan.  

Topsun kanssa treenattiin jälleen perjantaina Johanna liinan päässä. Satula selkään ja rauhallista menoa. Lopuksi pesupaikalla totuteltiin letkun käyttöön. Se oli kyllä vähän pelottavaa. Sienellä toki sai pestä kuten ennenkin. 

Jos jollekin tammalle Totilaksen poika Topsun isä Topas sopisi, niin ihan täältä Lahdesta vielä löytyisi yksi satsi kevään astutukseen. 

VKO 16

Tämä viikko on sujunut ihan normimenolla. Team G&T on hoitanut ratsastuspuolen ja minä hoito- ja varustelutehtäviä. Aivan upeat aurinkoiset ja lämpimät kelit. Ulkokenttäkausi on jatkunut jo toista viikkoa. 

Topsun isä Topas kävi tanssahtelemassa ja voittamassa kisan Saksassa Zeuternissa. ClipMyHorse:n FB-sivuilta löytyy paljon muutakin mielenkiintoista katsottavaa.

VKO 15

Tällä viikolla Geralle hoivaa. Irma kävi akupunktioneuloineen hieromassa. Topsu pääsi jälleen treenaamaan satula selässä. Jalustimetkin laskettiin kyljelle kolkuttamaan. Siinä sitten odoteltiin, millaista menoa tulee. No ei yhtään mitään. Topsu jatkoi hommia todeten varmaan, että nyt ne laittoi tollaiset kolkuttimet kylkiin hakkaamaan. Mitähän ne sitten seuraavaksi yrittää? Seuraavaksi se nuorempi halusi roikkua satulasta sivulla ja sopihan sekin Topsulle. 

Tällaista ilonpitoa kouluratsastukseen tarvitaan! Isabell Werth ja tuuletus :)

VKOT 13 - 14

Gera on piristynyt kovasti kevään tultua ja on ollut iloista menoa. Samoin minä. Koko kroppa on korvien välistä lähtien tuntunut paremmalta, kun on päässyt hevosen selkään ja voinut oikeasti ratsastaa. Vaan vanhat vammat taitavat tällä mummilla muistutella itsestään. Onhan Gera aika monta kertaa näiden 13 yhteisen vuoden aikana saattanut varpailleni astua. Niitä tapahtumia vaan kun ei muista.  Neljännen varpaan nivelluu nyt murtuneena innokkaan ratsastusjakson päätteeksi. Ehkä ei olisi kannattanut kipulääkkeen kanssa ratsastaa...vaan pitää taukoa aina sopivasti. Mutta kun se vaan oli niin hauskaa...G&T- tiimi jälleen kehiin, kun tuli itselle tämä pakkoloma ratsastuksesta. - Onneksi on voinut katsella World Cupin loppukisoja Areenalta. Isabell Werth teki sen taas ja voitti jälleen. Nyt sitten kaikki hymy kasvoilla harjoittelemaan tuota Werthin lopussa esittämää pyörivää piaffia! Tämän kun Korpparin kisoissa esittää niin mainetta saa taatusti :))) - Topsulle näytän tätä videota päivittäin, jotta ymmärtää mistä on kyse ;D

VKO 12

Topsu_satulassa_3_2019

Tällä viikolla opiskeltiin Geran kanssa vanhoja nuotteja uudelleen. Meno vaan parani viikon mittaan. Toki laukannosto on edelleen hankalaa, mutta pikkuhiljaa keskustelujen kesto asiasta on alkanut lyhentyä. Laukka kyllä pyörii, kun vauhtiin päästään. Vanhoja vaivoja tammamammalla, eikähän ne iän myötä parane. Vaan Geran uratavoitteessa ollaan, ja mumminliikutin tekee hommia siinä missä mummikin. - Topsulla oli suuri virstanpylväs viime sunnuntaina. Ensimmäistä kertaa satula selässä!

VKO 11

Gera_selfie_2019.JPG

Nyt sujui viikko hyvin ihan suht hyväkuntoisina kummallakin. Geralla hieronta torstaina ja niin minunkin niskallani.  - Kevyttä treeniä, venyttelyä, avoja, sulkuja ym. vetreyttä lisäävää ohjelmassa. Topsulla treenit sunnuntaina. 

VKO 10

Gera liikkui tällä viikolla varsin mukavasti. Ruoka on maittanut ja ilme piristynyt. Kati enimmäkseen selässä. Torstaina Gera sai hieronnan ja akupunktiota. Selkälihakset oli kireänä ja oikeassa kainalossa vaivannut revähdys(?) sai akupunktioneulansa. Perjantaina kiipesin itse selkään, ja käyttiin Geran kanssa askellajit läpi. Vähän saattoi edellisen päivän hoito tuntua ja päätä piti alussa ravatessa ravistella. - Topsulla kaikki hyvin :)

VKO 9

Sittenhän se alkoi lomaviikko. Maanantaina kävin innoissani ratsastamassa pitkän tauon jälkeen. Gera oli oikein positiivinen yllätys. G liikkui omalla moottorilla komentamatta ja oli kuulolla hienosti. Hyvin on G&T-tiimi ratsastanut tämän Geran ja minun vähän epämääräisten vaivojen vuoden vaihteen, kun itse olen vain pari kertaa kyennyt hankeen kahlailemaan Kepsukan kanssa. - Ja  PÖÖÖH! Yöllä sitten iski minulle horkka ja kuume, ja vanha ystäväni lomalenssu oli palannut kuvioihin. Siihen päättyi lomaviikon kuntokoulu, ja piti hälyttää G&T-tiimi jälleen jatkamaan hommia. Jospa sitten ensi viikolla...

VKOT 7 - 8

Gera jatkoi edelleen tyttöjen kanssa treenejä, ja Topsu sai rapsutteluja. Säästelin vielä jalkaani, sillä jälkimmäinen viikko meni kurssilla Utrechtissa Hollannissa enkä uskaltanut ottaa riskiä uudelleen loukkaantumisesta. Utrechtissa tuli käveltyä paljon, ja se teki varpaille hyvää. Ihan ilman hevosia viikko ei sujunut, sillä hotellin takapihalla oli ratsastuskoulu. Iltaisin saattoi hotellin aulasta seurata tuntien pitoa hollantilaiseen tyyliin. Ihan samalta kyllä näytti kuin Korpparissakin :) - Jotenkin en usko, että Suomessa menisi tällainen kombinaatio läpi rakennuslupaviranomaisilta. Lantakasakin kivasti kentän takareunalla :D. 

Starlodge.JPG

Gera nautti Katin hoivasta ja hoivasi Katia. 

VKO 6

Helmikuu alkoi Geralla hankitreenillä ja Topsulla ohjas-ajolla. Topsulla alkoi kolmivuotiskausi.   

VKOT 1 - 5

Tammikuu sujui pakkasten paukkuessa ja ennätyslumisen talven tuiskuissa. Geralla oli kevyttä ohjelmaa. Maastolenkkejä, hangessa kahlailua, juoksutusta, kevyttä treeniä maneesissa ja paljon vapaapäiviä. Salmiakin tuoksuinen EQPro Gastro Plus tuntui auttavan Geran vatsavaivoihin ja jopa maistuikin tälle nirsolle hopsukalle. - Topsu tarhaili Rokkarin ja Hipun kanssa edelleen päivät heinää rouskutellen ja pulleasti. Äippänsä tapaan on hyvin tarkka syömisistään. Kädestä ei suostu ottamaan mitään, ja kupin pohjalta saattaa seuraavana päivänä löytyä eiliset omenatkin =D