Tällä viikolla 2019

VKO 15

Tällä viikolla Geralle hoivaa. Irma kävi akupunktioneuloineen hieromassa. Topsu pääsi jälleen treenaamaan satula selässä. Jalustimetkin laskettiin kyljelle kolkuttamaan. Siinä sitten odoteltiin, millaista menoa tulee. No ei yhtään mitään. Topsu jatkoi hommia todeten varmaan, että nyt ne laittoi tollaiset kolkuttimet kylkiin hakkaamaan. Mitähän ne sitten seuraavaksi yrittää? Seuraavaksi se nuorempi halusi roikkua satulasta sivulla ja sopihan sekin Topsulle. 

Tällaista ilonpitoa kouluratsastukseen tarvitaan! Isabell Werth ja tuuletus :)

VKOT 13 - 14

Gera on piristynyt kovasti kevään tultua ja on ollut iloista menoa. Samoin minä. Koko kroppa on korvien välistä lähtien tuntunut paremmalta, kun on päässyt hevosen selkään ja voinut oikeasti ratsastaa. Vaan vanhat vammat taitavat tällä mummilla muistutella itsestään. Onhan Gera aika monta kertaa näiden 13 yhteisen vuoden aikana saattanut varpailleni astua. Niitä tapahtumia vaan kun ei muista.  Neljännen varpaan nivelluu nyt murtuneena innokkaan ratsastusjakson päätteeksi. Ehkä ei olisi kannattanut kipulääkkeen kanssa ratsastaa...vaan pitää taukoa aina sopivasti. Mutta kun se vaan oli niin hauskaa...G&T- tiimi jälleen kehiin, kun tuli itselle tämä pakkoloma ratsastuksesta. - Onneksi on voinut katsella World Cupin loppukisoja Areenalta. Isabell Werth teki sen taas ja voitti jälleen. Nyt sitten kaikki hymy kasvoilla harjoittelemaan tuota Werthin lopussa esittämää pyörivää piaffia! Tämän kun Korpparin kisoissa esittää niin mainetta saa taatusti :))) - Topsulle näytän tätä videota päivittäin, jotta ymmärtää mistä on kyse ;D

VKO 12

Topsu_satulassa_3_2019

Tällä viikolla opiskeltiin Geran kanssa vanhoja nuotteja uudelleen. Meno vaan parani viikon mittaan. Toki laukannosto on edelleen hankalaa, mutta pikkuhiljaa keskustelujen kesto asiasta on alkanut lyhentyä. Laukka kyllä pyörii, kun vauhtiin päästään. Vanhoja vaivoja tammamammalla, eikähän ne iän myötä parane. Vaan Geran uratavoitteessa ollaan, ja mumminliikutin tekee hommia siinä missä mummikin. - Topsulla oli suuri virstanpylväs viime sunnuntaina. Ensimmäistä kertaa satula selässä!

VKO 11

Gera_selfie_2019.JPG

Nyt sujui viikko hyvin ihan suht hyväkuntoisina kummallakin. Geralla hieronta torstaina ja niin minunkin niskallani.  - Kevyttä treeniä, venyttelyä, avoja, sulkuja ym. vetreyttä lisäävää ohjelmassa. Topsulla treenit sunnuntaina. 

VKO 10

Gera liikkui tällä viikolla varsin mukavasti. Ruoka on maittanut ja ilme piristynyt. Kati enimmäkseen selässä. Torstaina Gera sai hieronnan ja akupunktiota. Selkälihakset oli kireänä ja oikeassa kainalossa vaivannut revähdys(?) sai akupunktioneulansa. Perjantaina kiipesin itse selkään, ja käyttiin Geran kanssa askellajit läpi. Vähän saattoi edellisen päivän hoito tuntua ja päätä piti alussa ravatessa ravistella. - Topsulla kaikki hyvin :)

VKO 9

Sittenhän se alkoi lomaviikko. Maanantaina kävin innoissani ratsastamassa pitkän tauon jälkeen. Gera oli oikein positiivinen yllätys. G liikkui omalla moottorilla komentamatta ja oli kuulolla hienosti. Hyvin on G&T-tiimi ratsastanut tämän Geran ja minun vähän epämääräisten vaivojen vuoden vaihteen, kun itse olen vain pari kertaa kyennyt hankeen kahlailemaan Kepsukan kanssa. - Ja  PÖÖÖH! Yöllä sitten iski minulle horkka ja kuume, ja vanha ystäväni lomalenssu oli palannut kuvioihin. Siihen päättyi lomaviikon kuntokoulu, ja piti hälyttää G&T-tiimi jälleen jatkamaan hommia. Jospa sitten ensi viikolla...

VKOT 7 - 8

Gera jatkoi edelleen tyttöjen kanssa treenejä, ja Topsu sai rapsutteluja. Säästelin vielä jalkaani, sillä jälkimmäinen viikko meni kurssilla Utrechtissa Hollannissa enkä uskaltanut ottaa riskiä uudelleen loukkaantumisesta. Utrechtissa tuli käveltyä paljon, ja se teki varpaille hyvää. Ihan ilman hevosia viikko ei sujunut, sillä hotellin takapihalla oli ratsastuskoulu. Iltaisin saattoi hotellin aulasta seurata tuntien pitoa hollantilaiseen tyyliin. Ihan samalta kyllä näytti kuin Korpparissakin :) - Jotenkin en usko, että Suomessa menisi tällainen kombinaatio läpi rakennuslupaviranomaisilta. Lantakasakin kivasti kentän takareunalla :D. 

Starlodge.JPG

Gera nautti Katin hoivasta ja hoivasi Katia. 

VKO 6

Helmikuu alkoi Geralla hankitreenillä ja Topsulla ohjas-ajolla. Topsulla alkoi kolmivuotiskausi.   

VKOT 1 - 5

Tammikuu sujui pakkasten paukkuessa ja ennätyslumisen talven tuiskuissa. Geralla oli kevyttä ohjelmaa. Maastolenkkejä, hangessa kahlailua, juoksutusta, kevyttä treeniä maneesissa ja paljon vapaapäiviä. Salmiakin tuoksuinen EQPro Gastro Plus tuntui auttavan Geran vatsavaivoihin ja jopa maistuikin tälle nirsolle hopsukalle. - Topsu tarhaili Rokkarin ja Hipun kanssa edelleen päivät heinää rouskutellen ja pulleasti. Äippänsä tapaan on hyvin tarkka syömisistään. Kädestä ei suostu ottamaan mitään, ja kupin pohjalta saattaa seuraavana päivänä löytyä eiliset omenatkin =D