Tällä viikolla 2017

VKO 48

Kohti joulukuuta laskettelua. Geralla kevyt viikko ja minä edelleen rapsuttelijan tehtävissä. -  Topsukalla muutto kavereiden kanssa "aikuisten talliin" eli kivitallin puolelle. Nyt sitten ohjelmassa totuttelua kivitallin pesuboxiin ja voisihan sitä aloitella joskus traileriin lastaamisen harjoittelunkin. Onneksi sattui silmiin tällainen opetusvideo, jossa on kaikki tunnetut niksit kootusti ;)

VKOT 44 - 47

Marraskuu hujahti ohi silmissä. Geran ratsastukset ovat olleet enimmäkseen Minen, Janinan ja Katin kontolla. Itse kykenin muutamia kertoja selkään, mutta flunssakierre on pitänyt pihdeissään muuten. Nyt on menossa tartunta nro 3. Lääkärin mukaan tällainen kierre on ollut yleistä useilla potilailla tänä syksynä. Nyt hän antoi minulle oikean "hevoskuurin" antibiootteja. Tappavat kuulemma rotat ja torakatkin sadan metrin säteeltä, joten eiköhän tästä kohta tolpilleen selviä.  

Pippa on toiminut hoitajattarena kotona ja samanväriset tallilla, kun sinne on kyennyt. Topsukalta piti vähän vähentää rehuja, kun linjat on jo hieman turhan pyöreät. Geralla näitä ongelmia ei ole eläessään ollut. Mieluummin saisi nytkin lihoa. Tasan ei käy onnen lahjat :)

Topsu_karsinassa_11_2017.jpg

Pippa_sylissa_11_2017.jpg

VKOT 42 -43

Gera_klipattuna_102017.jpg

Ihan tässä kerran ehdin käydä Geran selässä, kunnes syysflunssa nro 2 iski. Mutta kyllä kannatti. Mukavan leuto keli ja viimeinen kerta, kun ehdittiin kentällä mennä ennen ensilumen tuloa. Kaksistaan siinä humputeltiin, ja Gera oli vallan mainiolla tuulella liikkuen omalla moottorilla.  Sitten Geran liikuttelu on jäänyt  taas Minen ja Janinan hommiksi.Lomaviikolla sentään yhtenä päivänä sain klipattua Geran.-  Pienet pomput on lisätty Geran ohjelmistoon. Into pinkeänä niitä kuulemma loikkii. Pieniä pomppuja vaan, ettei vanha hankosidevamma ärry. Mielenvirkistystä Kepalle kuitenkin.

TopGeras syö, kasvaa ja ihmettelee maailman ihmeitä. 

VKOT 40 - 41

Topsukka on aloittanut normaalin tarha-talli-tarha elämän. Gera on vietellyt keveämpiä viikkoja, syystä että joku virus on riivannut minua ja vienyt puhdin pois. Onneksi Janina ja Mine ovat liikutelleet Kepsua. -  Torstaina ekaa kertaa tunnilla, joka oli vallan mainio. Molemmilla sujui hyvin. Ehkä kuitenkin tuli vähän liian varhain mentyä selkään, kun perjantaina otin lukua hetken keventelyn päälle.  Nyt taas tytöt apuun.  - Vaativa laji, kun kahden luojan luoman pitäisi olla aina yhtä aikaa kunnossa. 🙄

VKOT 38 - 39

Töitä ja ratsastusta. Kepalla kaikki hyvin ja Topsukalla myös. 

VKO 37

Omalta osaltani viikko on mennyt rapsutteluun pienoisen syysflunssan ja töiden takia. Mutta eipä haittaa. Mine on voinut treenata viikonlopun tallikisoihin. 

VKOT 35 - 36

Geran haavan parantelua. Kintereessä taipuvassa kohdassa oleva haava on hankala hoidettava ja huonosti parantuva. Onneksi se ei enää haittaa ratsastamista. - Topsukka on kesän pohdittuaan tullut siihen tulokseen, ettei sen tarvitse tulla yöksi sisään, kun ei kaveritkaan tule. Kaikki Wahlmanin varsat kyllä tulevat tarjolle heti, kun yrittää hakea, mutta Topsu ottaa jalat alleen. Onneksi sitten lauman mukana tulee sisään niin että pääsee välillä tarkastamaan kunnon. Tämä märkä kesä on aiheuttanut varsoille riviä jalkoihin, ja sitä on pitänyt Topsukaltakin hoidella.

Topsukan isukki Topas teki hienoa työtä Saksassa selviten valtakunnalliseen finaaliin Bundeschampionaattiin ja saavutti  9. sijan 6-vuotiaissa oreissa. 

Tammavarsat nauttii elämästään suurella laitumella. Neljä yksivuotiasta ja yksi kaksivuotias. 

VKOT 32 - 34

Jakson alussa keskityttiin treenaamaan Korpparin koulukisoihin. Helppo A vastalaukkoineen oli tuttu rata Geralle, mutta onhan siinä aina tekemistä ratsastajalla. Kisapäivänä paistoi aurinko, ja oli tosi lämmintä. Niin lämmintä, että olisi varmaankin pitänyt ottaa Gera ajoissa sisään lepäilemään ja rouskuttamaan energiaa heinistä. Gera oli radalla väsähtäneen oloinen, mutta Mine ratsasti päättäväisesti sellaisen tuloksen, mitä nyt oli tällä erää saatavissa Geran kanssa - 56,6%. - Sykeröt oli kyllä upeat!

Mine_ja_Gera_Helppo_A.jpg SYkerot.jpg

Seuraava viikko kului normaaleissa kuvioissa välillä itseksemme ratsastaen ja välillä tunnilla käyden. - Sitten seurasikin sairaslomaviikko pienen, mutta inhottavan haavan takia. Ilmeisesti kahden lemmekkääksi käyneen tamman sopu oli muuttunut riitelyksi, ja seurauksena oli purema Geran oikean takajalan kintreen alle. Suuri ongelma ei ole, mutta haavaa pitää putsata ja sitoa ja odottaa että umpeutuu kunnolla. Siispä lepoa Geralle ja ratsastajille. Yleensä ottaen Liinu ja Gera ovat mitä parhaimmat kaverit jo pitkän ajan takaa. Viime vuonna laitumella varsojen kanssa Liinu ja Gera olivat aina kimpassa vältellen pomojen,  Rosen ja Tadan oikkuja. 

Liinu_ja_Gera.jpg

Ystävättäret Liinu ja Gera

VKOT 28 - 31

Topsu_ja_kaverit_1_0717.jpg

Kesä on mennyt kohisten. Elokuu pääsi ihan yllättämään. Topsu on nauttinut laidunelämästä jenginsä kanssa ja totutellut elämän ihmeellisyyksiin  Minen ja Janinan kanssa. Maneesin nouseva ovi on nähty ja on ihmetelty kaikkea mitä vastaan on tullut.

Topsu_ja_kaverit_2_0717.jpg

Geran kanssa on tehty töitä suht säännöllisesti. Seuraava näytön paikka on elokuun koulukisat Korpparissa Minen kanssa. Sen verran epäilytti vielä Geran kunto, että piti pyytää Ewa varmistamaan, onko Geralla kaikki kunnossa. Näyttäisi olevan. Ewan yli kymmenen vuotta Geraa tarkkailleitten silmien avulla löytyy pienetkin omituisuudet liikkeissä. - No, vanhat tutut omituisuudet löytyy toki edelleen. Liikkeelle pitää saada ja takajalat alle. Kunnon verkka ja sitten töihin! :)

VKOT 26 - 27

Mine_ja_Gera_verkassa_02072017.jpgGeralla koitti vihdoin pitkien jalkavaivojen ja mammaloman jälkeen päivä, jolloin kokeiltiin comebackia kilparadoille. Alkuvuosi oli kerätty takaisin lihaksia ja kuntoa. Jännittävä päivä. Edellisestä startista lienee jo yli kaksi vuotta. Luokaksi valittiin helppo B, missä ei vielä tarvitse niin koottuna mennä, kun siihen ei vielä potkua Geralta löydy. - Paremmin meni kuin uskalsi odottaa. Mine ratsasti huolellisen ja tarkan radan ja Gera puolestaan esitti parastaan. Lopputulos 62,045% ja kolmas sija! Kunniakierroksellakin löytyi vielä iloista menoa :)

Mine_ja_Gera_palkintojenjaossa.jpg

Onnelliset palkintojenjaossa.

Mine_ja_Gera_maneesin_edustalla_02072017.jpg

Tästä hetkestä kannatti nauttia.

Ritva_ja_koirat_Latviassa_07072017.jpg

Mine jäi hoitamaan Geraa ja Topsukkaa, ja minä lähdin lomalle Viroon ja Latviaan. Latviassa Salacgrivassa aurinko paistoi ja löytyi hiekkaranta, jossa saattoi peuhata koirien kanssa vapaasti. Reissu oli alle vuoden ikäiselle Pippalle ensimmäinen, ja varsinainen intensiivikurssi autoiluun, laivalla oloon, toisiin koiriin tutustumiseen ja kaikkeen uuteen ja vieraaseen. Todistukseen kirjoitettiin numero 10 tästä intensiivikurssista. Mäyris on mäyräkoiran itseluottamuksella varustettu, joten hetki ihmetellään ja sitten homma on ok. :)

VKOT 24 - 25

Kevät on valmistujaisten ja ylioppilaiden aikaa. Gera pääsi Minen ylioppilaskuviin rekvisiitaksi. Kauniita kuvia tuli kauniista kuvattavista, vaikka rekvisiitta olikin ollut hieman eläväistä mallia.

Mine_ja_Gera_yokuva.JPG

Vihdoin pääsin itsekin lomalle ja on aikaa  enemmän hevosille. Topsukka elelee varsalaumassa varsan elämää ja Gera viettää päivät sydänystävänsä Liinun kanssa. Topsukkaa on totutettu kuolaimiin ja pikkuhiljaa aloitellaan kesän ohjelmaa. Reviirin laajennusta, pesuhommiin tutustumista ja trailerin ihmetteleyä. - Geran kanssa yritetään comebackia tulevissa koulukisoissa luokassa helppo B. Jospa se sujuisi jo, kun on kevät kuntoutettu ja treenattu vanhoja juttuja. Ratsastajana kisoissa tällä kertaa Mine.

VKOT 20 - 23

Topsukka_1_v_2.JPGGera_30052017.JPG

Kovin on kiirettä ollut töissä kevään arviointien kanssa viime viikot. Geraa olen kyllä ehtinyt ratsastaa ja vähän seurustella Topsukankin kanssa. Topsukka täytti 30.5 yksi vuotta. Ohessa 1 v. kuvia. - Kohtapuoliin alkaa kesäloma, ja aloitetaan Topsukan kanssa enemmän treenejä eli totuttelua kaikenlaiseen uuteen ja ihmeelliseen.

Topsukka_1_v_3_.JPGTopsukka_1_v..JPG

Korpikylän Spring Tour toi hetkiseksi säpinää hiljaiseloon. Upeaa katseltavaa riitti aamusta iltaan.

Spring_Tour_palkintojenjako_2017.JPG

VKOT 17 - 19

Kevät on kovin myöhässä, eikä vielä ole päästy kunnolla vihreää syöttelemään. Muutamia varhaisia voikukkia löytyy vain sieltä täältä. Geran kanssa on jatkettu treenejä kaikessa rauhassa. Kerran viikossa on käyty tunnilla ja muuten on harjoiteltu omassa rauhassa.  Geran hermot ovat äitiyslomalla selvästi rauhoittuneet. Hereillä toki on 100% ajasta, mutta enää ei pienet läpätykset saa ihmeempiä loikkia aikaan tuulisellakaan kelillä. Ja tämän kun uskalsin kirjoittaa, niin varmaan tätiä kohta viedään :D ... Olot Korpparissa ovat kyllä nyt super hyvät. Iso kenttä on entisestään kasvanut, pohja on 10+ ja sännöllinen kastelu pitää pölyt poissa.

Hippos on julkaissut näppärän jalostusohjelman, jolla oria pohtiva voi tsekata orin sopivuutta tammalle. Hieno ohjelma. Toki sieltä näkyy jo tehtyjen päätösten lopputuloskin. TopGerasin sukulaisuudet löytyy täältä.

VKO 16

Gera muutti kilpatalliin, ja Topsukka jäi omaan porukkaansa varsatalliin. Ero sujui ilman suurta draamaa. Ekana iltana Topsukka oli vähän sekaisin ja seuraavana päivänä Gera. Sitten on palattu normaaliin tahtiin. Toki hirnumalla välillä pitää kysyä, onko kaikki kunnossa. - Sunnuntaina Geran vanha tuttu Mine palasi Geran ratsastusremmiin. Hyvältä näytti ratsukon ratsastus, kun Gera saatiin lämpenemään. Ravi oli oikein kaunista katseltavaa. Laukassa vasen suunta tuottaa Geralle vielä ongelmaa. Tarjolla on herkästi laukanvaihtoa.

VKOT 13 - 15

Geran kanssa on treenailtu säännöllisesti. Pääsiäisviikon alussa raviin ilmestyi mukava tahti ja laukannostojakaan ei enää tarvinnut pukitella. Toivotaan tämän hyvän menon nyt jatkuvan. Nyt alkaa menossa olla jälleen samoja otteita kuin ennen hankosidevammaa ja mammalomaa. Lihaksia kasvatellaan takaisin paikoilleen rauhassa. - Topsukan kanssa on jatkettu talutuslenkkejä ja jännittävien asioiden kohtaamista. Topsukan 6v.  isä Topas esiteltiin kevään orinäyttelyssä Saksassa.

Täältä voi katsella Topaksen kevään ensimmäisiä treenejä ulkokentällä. 

VKOT 9 - 12

Topsu_maalis_2017.png

Kevät keikkuen tulee Korppariinkin. Maaliskuu käy kohti loppuaan. Kevätpäiväntasaus meni ja kelloja on väännetty kesäaikaan. Päivät pitenee huikeaa vauhtia. - Kevään tulo tarkoitti myös viime kevään varsojen lopullista eroa mammatammoistaan. Laumassa on nyt viisi tammavarsaa. Isoimpana häärii toissakeväinen varsa Taina, jonka johdolla Topsukka, Hope, Rokkari ja Hippu viettävät päivät tarhaillen. Tuskin voisi paremmin olot varsoilla olla. Päivisin on heinäbaari auki ja yöksi pääsevät lepäilemään omiin karsinoihinsa. Huhtikuun alussa on Geralla edessä siirto toiseen talliin ja Topuskalla alkaa  oma elämä todenteolla, kun mammaa ei voi enää karsinan kaltereiden läpikään nuuhkia. Saattaapa ensi viikolla pari päivää Geralla mennä hirnuessa. - Geran kanssa on palailtu normaaliin ja käyty jopa pari kertaa tunnilla. Taisi paluu arkeen olla suuri järkytys sille, sillä ensimmäinen tunti oli hieman "pomppuista" menoa. Toki energiaa nyt on enempi kun alkoi tarhauskausi suurella laitumella vaeltelun sijaan. Myös karvojen klippauksella on tunnetusti virkistävä vaikutus menoon. Nyt vaan rauhassa pitää kasvatella lihaksia takaisin oikeisiin kohtiin. 

Topsu_ja_kaverit_maalis_2017.png

Kissa_maalis_2017.pngKorpparin Niilo esittelee trapetsitaiteilijan kykyjään. 

VKOT 5 - 8

G_ja_J_1.jpgG_ja_J_2.jpgG_ja_J_3.jpg

                Gera kengityksessä. Jarkon kanssa yhteistyö sujuu yli kymmenen vuoden luottamuksellisella otteella puolin jos toisin.

Helmikuu on kulunut kuntoutuksessa Geran mammalomalta paluun jälkeen. Alku on sujunut hyvin. Vähän kerrassaan on pidennetty ratsastushetkiä ja lisätty ohjelmaan käynnin ja ravipätkien lisäksi laukka. Laukka on kyllä kaikista mukavin askellaji Geran kanssa. On niin helppo istua matkassa ja hevonenkin tuntuu nauttivan vauhdista. - TopGerasin kanssa on jatkettu kävelyjä. Tunnistaja kävi tunnistamassa ja siruttamassa Topsukan ja nyt on Topsukka virallisesti olemassa. Passia odotellaan.

TopGeras_ja_Tiina.jpg

TopGerasin kanssa käytiin tutustumassa kilpatalliin. Saapumisemme aiheutti tallissa yleisen hämmennyksen vakiasukkaissa. Tiinankaan rapsuttelut eivät saaneet Topsukkaa vakuuttumaan tilanteen olevan ihan hallussa. :)

VKO 4

Geran ja Topsukan kanssa tallustelua sen verran kun minua riivaava lenssu on antanut periksi. Gera on tyytyväinen ja TopSukkaa yksinäiset kävelyt vähän jännittää.   - Google Analyticsin mukaan tämä sivusto on saanut kävijöitä USA:sta ja Saudi Arabiasta. Jospa joku sheikki olisi ihastunut TopSukkaan? Yhteydenottoja odotellessa =DDD. Hinta kuitenkin on 1 000 000 €  :)))   -  No vitsit sikseen. Taitaa isoisän eli Totilaksen nimi sivuilla saada liikennettä aikaan.

VKOT 1- 3

Pikkupakkasia ja rauhallista laidunelämää. Pikkuhiljaa irtiottoja ja omaan elämään totuttelua niin Geralla kuin Topsullakin. Irtojuoksutusta maneesissa ja talutusharjoituksia.

GT_LAITUMELLA_TAMMI_2017

Tammikuun alku oli niin kiireistä aikaa töissä, että tallilla ehti vain piipahtaa. Emännöin viiden maan yhteistä European Creative Futures viikkoa. Mukana oli myös hevosharrastajia. Käväistiin sitten irlantilais- norjalaisella porukalla tallilla tapaamassa Topsukkaa ja Geraa.

Topsu_Breda_Randi_Ritva_tammi_2017.jpg