Tällä viikolla 2013

VKO 52

Vuosi kiitää kohti loppua sateisena ja lämpimänä. Joulukuulla +5 astetta on kyllä melko lämmintä. Kuraista on mutta onneksi nyt on molemmat Takkulan maneesit rempattu ja kunnossa!  Pienen maneesin pohja vaihdettiin kokonaan uuteen hiekkaan ja ison maneesin valtava katto vahvistettiin hitsaamalla kattoon lisää rautaa pitkin poikin. Kuin joululahjaksi seuralle, homma valmistui jouluaatoksi. Maneesin katsomon korjaustöiden alta pois purettujen penkkien ja muiden puuosien laitto takaisin paikoilleen on vielä töistä jäljellä  ja keväällä toki vielä rakenteiden maalaus. Mutta katto on nyt vahvistettu ja se on pääasia. Tässä jouluisia valmennustunnelmia isosta maneesista.VKO 51

Talviset kelit lumineen hävisivät joulukuun vesisateeseen. Olivialla ja Geralla leppoisia päiviä tarhassaan.

olivia_ja_gera.jpg

VKO 50

Tiistaina jälleen Anun tunnilla mutta siihen ne energiat sitten valuikin. Sitkeä taistelu flunssaa vastaan ei oikein tuottanut tulosta ja piti taas pyytää nuorempia Geran selkään. Itse tyydyin juoksuttelemaan.

VKO 49

Maanantaina Emmi samoili Pesäkallion metsissä Geran kanssa. Vanhan maneesin pohjan kuoriminen käynnistyi vauhdilla. Tiistaina olin Anun tunnilla Geran kanssa ja kyllä se hyvältä tuntuu kun on opastusta - täti tosin ei aina tainnut kuulla hevosen selässä mikä oli jutun juoni ;) Keskiviikkona tuli lisää heinää ja hyvä on olla kun on hyvän heinän toimittaja. Hevoset rouskuttaa jaa karva kiiltää :) - Vanhan maneesin pohjan kunnostus sujuikin niin ripeään tahtiin että viimeistelyyn päästiin jo torstaina.

heinat

vanhan_maneesin_pohjan_kunnostus.jpg

Loppuviikosta tuli pyörähdettyä simpukoilla Brysselissä. Pitkän syksyn pirteä katkaisu.

simpukat.jpg

VKO 48

Sunnuntaina käytiin Pesäkallion luonnonpuistossa talven ensimmäisestä huuruisesta aurinkoisesta pakkaspäivästä nauttimassa. Kyllä kelpaa kun Golf rakensi uuden polun uusien väylien takaa metsälenkille. Johtohevosena tällä kertaa Luca-poni Hannen kanssa. Me seurailtiin Geran kanssa loikkien vielä jäätymättä olleiden lammikoiden yli. Gera on varmaan kasvanut neljä ensimmäistä vuottaan jossain Latvian suoalueilla kun on kovin tarkka siitä mihin uskaltaa astua :)

Alkuviikosta iltatyöt piti pois tallilta ja Johanna Emmin kanssa hoiti ratsastamisen. Keskiviikkona vapaa, torstaina juoksuttelin ja perjantaina käväisin Geran kanssa Takkulan vanhassa maaneesissa ravaillen hyvästelemässä vanhan kehnon pohjan. Kaivinkone oli jo ilmestynyt maneesin nurkalle ja maanantaina alkaa pohjan poistaminen. Viikon päästä pitäisi maneesissa olla uusi pitävä hiekkapohja. Uudessa maneesissa jatkuu kattorakenteiden vahvistaminen kovalla vauhdilla.Ja hitsattavaa kyllä riittää.

Takkulan_maneesin_rakenteetTakkulan_maneesin_rakenteet_2

VKO 47

Maanantaina sitkeästi kentällä. Pinta oli vähän kovettunut pakkasesta, mutta hyvä hetkinen raikkaassa ulkoilmassa. Tiistaina jälleen tunneilla ja se tekee hyvää. On niin mukava tehdä harjoitteita ohjatusti muiden kanssa näin maneesikaudella. - Takkulan maneesin katon vahvistaminen etenee rivakkaan tahtiin, ja on ilo katsella laatta laatalta hitsattujen vahvistuksien lisääntymistä  katon rakenteisiin. Laatta laatalta huoli katon kestävyydestä helpottaa. Turvallisuus ennen kaikkea muuta! - Keskiviikkona vapaa ja torstaina jälleen Linda treenailemassa. - Verkkokauppa on kätevä. Nykyään saa näppärästi sopivat saappaat omilla mitoilla lähikauppaan. Ostin talviratsastussaappaat lämpöisellä paksulla vuorilla, joten nyt voisi pakkaset sitten alkaa :)Talvisaappaat

VKO 46

Syyslomaviikko! Sunnuntaina ja maanantaina hyvässä kunnossa olevalla kentällä ratsastamassa. Maanantaina jopa aurinko piristi päivää ja kuivasi kevyen tuulen kanssa lätäköt kentältä. Tiistaina sitten niin harmaata ja sateista että opinnäytetöiden lukeminen kirkasvalolampun valossa tuntui parhaalta ohjelmalta tälle päivälle. Geralle juoksutusta. Keskiviikkona vapaa ja torstaina Lindan ilta Geran kanssa.Vähän oli ollut alkuun jäykkä, eikä ihmekään kun tuli alkuviikosta vähän kokoiltua. Perjantaina omia aikojamme ja lauantain Emmi.  - Kävimmepä kurkkaamassa meidän nuoren parin uutta asuntoa Porvoossa. Käytiin myös syömässä hervottoman hyvää ruokaa paikallisessa. -  Sunnuntaina alkoi talvikausi ratsastustunnilla. Pientä ryhtiä menoon Anun opastuksella. 

VKO 45

Sunnuntaina illalla tulin takaisin kotiin Tanskasta. Vauhdikas puolitoista viikkoa opiskelijoiden kanssa reissussa Herningissä ja siitä seuraten tietty vielä vauhdikkaampi työviikko kun asioilla on taipumus kasaantua, jos on poissa normaaleista töistä. - Takkulassa alkoi maneesin katon vahvistamistyöt ripeällä vauhdilla. Hitsaajat tekevät töitä aamuvarhaisesta iltaan ja maneesi on iltaisin normaalisti käytössä. Hieno homma että saadaan tämä iso huolenaihe pois asialistalta.-  Lahden ratsastajat ry:n syyskokous pidettiin torstaina ja hallitus jatkaa entisessä kokoonpanossa ja lisävoimilla vahvistettuna, kun Kosken Kari ja Heleniuksen Hanne valittiin eronneiden tilalle. - Geraa ehdin vain juoksuttamaan.  Emmi ja Linda hoiteli ratsastuksen. Toki Geran jalkoja on pitänyt käydä huoltamassa. Rivi etujalassa alkaa olla voitettu mutta tietty se sitten yrittää esiin takajalasta. Ikäviä nämä kurakuukaudet. Pakkasia odotellen!

VKO 44

Gera tyttöjen hoidossa ja minä Tanskassa pohtimassa energiantuotantoa ja sähkömarkkinoita pohjoismaissa ja Baltiassa. Geralla on ollut vähän vaivainen viikko jalkojen turpoillessa mutta liikunnalla ne on kuulemma saatu sulamaan. Pelkkää kuivaa heinää eteen ettei tule liikaa valkuaista.

 

VKO 43

Normiviikkoa. Tiistaina Emmi testaili Geraa ja kivalta näytti. Keskiviikkona kengitys ja torstaiaamuna lennähdinkin sitten Tanskaan. Gera jäi Takkulaan Gera-tiimin hyvään huomaan. Varmaankin energisempi treeniviikko tulossa nuorempien ratsastajien hoidellessa hommia.

VKO 42

Maanantaina ja tiistaina  jälleen upeita lokakuisia syysiltoja auringossa hiipuvan ruskan loisteessa. Takkulan iso kenttä vallan loistavassa kunnossa ja hevonenkin kuulolla. Vähän tuota seuratoimintaakin on tullut harjoitettua. Tyttöjen lajit ei rahoittajia kiinnosta.maneesin_kaytto_kielletty.jpg

VKO 41

kerhotalon_makkari.jpg

Viikolla treeniä ja sunnuntaina Johanna ja Gera tallikisoissa toisiksi 62%:lla Helppo A luokassa. Vähän tuli kai verkattua liikaa ja meno hiipui radalla mutta ihan kelpo suoritus tästä huolimatta. - Minä kyllä heiluttelin enimmäkseen maalipensseliä ylätalolla ja virittelin verhoja kerhotalon asuntopäätyyn.

VKO 40

Gera_Golfin_tarhassa_2013Gera talkoilla,  uusitussa tarhassa

Maanantaina Johanna ja muuten itseksemme normi menoa.  Upeita aurinkoisia päiviä tällä viikolla. Lauantaiaamuna Gera ja Linda tunnilla. Minulla se päivä kun Kärcher höyryimuri käynnistyi. - Sunnuntaina sitten omissa oloissamme. - Mahtaakohan ne kehäkolmosen sisällä tietää, että sunnuntaina voi ihan vapaasti valita kahden maneesin tai kahden kentän tai maastopolkujen välillä, jotta missähän sitä nyt tuntuisi kivalta ratsastaa? Meillä on kyllä asiat hyvin Lahdessa. Geran nuoruusvuosina tuli pyörittyä pääkaupunkiseudun ahtaissa maneeseissa täsmätunneilla. Voi vaan sanoa että käyttäkäähän näitä Takkulan hienoja paikkoja hyväksenne!

VKO 39


Tällä viikolla normimenoa. Juoksutusta kun oma kunto ei oikein ole vielä kohdillaan ja sitten kevyttä ratsastusta. Torstaina vapaa ja perjantaina Linda kävi Geran kanssa tunnilla ja hyvältä oli tuntunut. Lauantaina keli suosi ja treenailimme Geran kanssa yksiksemme isolla kentällä. Tusikin olisi missään voinut paremmin asiat olla. Gerakin oli hyvin kuulolla. :)

VKO 37 - 38

johanna_ja_gera_22092013.jpg

Taas kyllä työt haittaa harrastamista kovin ja sen lisäksi syyslenssu piti pois satulasta. Viikko kevyttä liikuntaa juoksuttelun ja kevyen ratsastuksen merkeissä.  - Mukaan kuvioihin tuli vanha tuttu tai siis ei vanha mutta siis tuttu jo vuosien takaa Takkulan ratsastuskoulun tunneilta eli Linda avustamaan Geran ratsastuksessa. Elina palasi takaisin Tarttoon opiskelujen pariin ja lomilla odottelemme vierailuja :)  - Jälkimmäisellä viikolla Johannan kanssa treenailtiin vanhalla hyvällä tyylillä "vauhtia pitää olla" esteratsastusta ja sehän tuotti tulosta. Viikonvaihteen Takkulan tallikilpailuissa kaksi sijoitusta ja 90 cm peräti kakkosina.

VKO 36

Tästä voi kurkata, miten koulurata sujui Takkulan aluekisoissa lähes vuoden kilpailutauon jälkeen.

Maanantaina ja tiistaina itseksemme kentällä ja tosi hyvältä taas tuntuu. Upea aurinkoinen lämmin syyskuun viikko. Keskiviikkona jo vähän treeneistä väsähtänyt Gera, joten torstaista tuli vapaapäivä. Perjantaina jälleen tehotreeniä. - Tallien fixaukset alkavat olla valmiina ja   perjantaina päästiin Takkulassa muuttamaan hevosia sopivan kokoisiin karsinoihin. Vuoden vaihteessa kun pitää olla tallin korkeus ja karsinan neliöt kohdallaan suhteessa hevosen kokoon. Niinpä Gera muutti kolmostalliin isompiin karsinoihin isokokoisten ystävättäriensä Olivian ja Kukan kanssa.

VKO 35

Maanantaina piti juoksuttaa kevyesti mutta kun etujalka oli turvoksissa ja ontui selvästi, jäi hommat kävelyyn, kylmäykseen ja sitkeän rivin hoitoon. Onneksi rivi alkaa olla voitettu. Porkkanan pitäisi ehkäistä riviä saksalaisen ST Georg lehden artikkelin mukaan. Siispä ostin säkin porkkanoita ja niitä nyt sitten reippaasti kuppiin päivittäin. Loppuviikosta jalka näytti taas normaalilta. Sunnuntaina selästä käsin.

Johanna_ja_gera_elo2013VKO 34Sennu_pronssi_2013

Sunnuntaina kesäkelissä hyvää menoa.  Johanna treenaili enimmäkseen loppuviikon Takkulan aluekisojen ratoja. Robbie valmensi esteille torstaina. Perjantaina vapaa ja lauantaina radalle. Ensimmäinen Helppo A meni hienosti lähes vuoden kilpailutauon jälkeen, 61,3%. Toinen rata samana päivänä verkkoineen olikin jo vähän liikaa. Jarru jäi radalla päälle mutta rata läpi 54 % ja LR:n senioripronssia Johannalle :) - Sunnuntain esteillä tuli kielto ulos. Oikeaa etujalkaa varoi.

VKO 33

Maanantaina käväisin Sipoossa. Klo 8 aamulla silmä tarkkana, josko löytyisi uusi tuntihevonen tai pari Takkulaan. Yksi löytyi ja se oli hyvä saavutus kun mukana oli kaksi supertarkkasilmäistä pitkänlinjan ammattilaista eli Anu ja Ewa sekä Enni koeratsastajana. Vesisade vaan päätti tulla juuri sille kohtaa Suomenmaata ja kastuttiin kunnolla kesäsateessa.  Enni hevosen selässä läpimäräksi. Vaan kun on vielä lämmintä niin eihän se haitannut. - Illalla vähän tuulinen keli ja Gera oli oikein hyvä ja energinen hyvissä oloissa sateen pehmittämällä hyvällä pohjalla. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina Johannan vuoro treenailla. Keskiviikkona Heku valmentamassa - kaatosade mutta vanhassa maneesissa hyvät olot.- Perjantaina Gera oli super. Johanna oli tehnyt hyvää työtä. Tuli tehtyä kuusi laukanvaihtoa sarjassa lävistäjällä - tosin ensin toiseen suuntaan kolme ja sitten toiseen kolme ;)

VKO 31 - 32

Huh kun viikot vilistää. Lattiaremonttia tehtiin veljenpojan kanssa ja välillä nautiskeltiin Päijänteen upeista liplatuksista saarien  hiekkabiitseillä.

Päijänne on upea järvi!Hippu_Mainiemella_2013 Nauttikaa siitä kaikki sen rannoilla asuvat! - Gera treenaili tyttöjen ohjissa ja itsekin ehdin aina välillä päästelemään laukkaa isolle kentälle Geran kanssa. Upea kesä, upeat olot. Gera on ollut varsin tyytyväinen eloonsa Takkulassa.  - Keskiviikkona ensimmäinen estetreeni vuosiin valmentajan opastuksella Johanna selässä (Geralla oli nuorena vakava ahdistusoireyhtymä estevalmentajista - muista paitsi Sanna Backlundista, joka ymmäsi tätä hevosta hetimiten :).  Robert Pettersson valmensi ja kyllä tosi hevosmies tosiaankin ne nappulat muutamalla silmäyksellä löytää. Gera on jo iso tyttö ja uskoo itseensä- ei tarvitse enää niin kovasti puskea esteille.  Hyppää kyllä omasta halustaankin :) Meillä vaan on takaraivossa vielä kaikki vaikeat vuodet ja uskonpuute, mutta tästä on erinomaisen hyvä jatkaa, kun löytyi oikeaa hevosmiessilmää omaava valmentaja. - Perjantaina namuhetki kentällä. Sateen jäljiltä hyvä kenttä ja pitkän kouluradan kirjaimet paikoillaan. Ihan siinä lävistäjää laukanvaihdoin mentiin kaikkien muiden mieleen muistuvien koulukiemuroinden ohella :)

VKO 30

Maanantaina Johanna ja minä Kokemäellä sukuloimassa. Tiistaina ja keskiviikkona normaalia menoa kentällä. Ihania lämpöisiä päiviä.  Torstaina  Mikkelissä rapukesteillä ja Anniina vuorostaan hoiteli Geran ratsastuksen. Perjantaina vapaa ja lauantaina tuli vanha tarhakaveri Korpparin ajoilta kylään. Käytiin maastossa ja uimassa ja sehän oli parasta huvia mitä hellepäivänä voi keksiä.-  Sunnuntaina pitkä helteinen päivä Päijänteellä veneilemässä ja uimassa. Illalla sopikin oikein hyvin että paikalla oli Janika tuuraamaan ja treenaamaan Geran kanssa.

lahdossa_uimaan_ompun_kanssa.jpg

uimassa_ompun_kanssa_matkalla.jpg

uimassa_ompun_kanssa_5.jpg

VKO 29

Gera_kesa_2013

Normimenoa tällä viikolla. Keskiviikkona Johanna treenaili pitkästä aikaan kangilla ja ihan tässä alkaa odottaa että vihdoinkin team Gera pääsisi kisatunnelmiin. Torstaina kevyessä lämpöisessä tihkusateessa kaikki oli kohdallaan. Erinomaisessa kunnossa oleva iso kenttä ja kun yksin päästelimme niin ei ruuhkatkaan haitanneet. Ihan sulkuja ja laukanvaihtoja treenattiin ja Johannan jäljiltä oli varsin reipas ratsu käytössä :) Samaa menoa loppuviikko. Välillä vihreää.

VKO 28

Alkuviikosta edelleen Päijänteellä. Keskiviikkona takaisin ja piti mennä ratsastamaan. Vaan nyt oli taas kesän kunniaksi patteja noussut, toivottavasti ei nokkosallergia tällä kertaa. Tarkkailua siis. -Hevosilla oli ollut levoton päivä ja sen verran olivat varmaan Laikun kanssa tarhassa temmeltäneet että kankusta löytyi naarmu ja vähän oli turvoksissakin. Olisikohan pikkusen tullut kaviosta - vaan ei hätää, hyvin liikkui. - Keskiviikko oli muuten erinomaisen hyvä päivä. Saatiin Iivanaisen Anu tallia ja ratsastuskoulua vetämään Takkulaan. Hymy oli meillä kaikilla herkässä. Paikalla myös miesten treenejä vetänyt Lahden ratsastajien kunniajäsen Bimbo Berit Pesonius menestystä Anulle toivottelemassa.

anu_berit_ritva_100720132.jpg

VKO 27

johanna_ja_gera_uimassa_2013.jpg

"Ratsastuslomani" sujui mukavasti aurinkoisella Päijänteellä ja tytöt hoitivat Geran ratsastuksen. Tytöillä ja Geralla ohjelmassa treenejä kentällä ja pulikointia Salalammella. Kuvassa Gera Johannan kanssa uintireissulla.

paijanteella_2013.jpg

Minä nautin Päijänteen upeasta luonnosta ja veneellä kaahailusta.

VKO 26

Gera_Salalammella_2013

Viikkohan alkoi vallan mainiosti. Ewan eka valmennus Geran kuukausien sairastelun jälkeen. Vähän juhannuksen vapaat ja hellekeli painoi Geran jaloissa mutta hyvä treeni tauon jälkeen. Lopuksi annoin houkutella meidät Salalammelle polskimaan. Kokeneet uimarikaverit meni reippaasti veteen ihan uimaan mutta me tyydyttiin Geran kanssa roiskimaan vettä mahakorkeudella. Ihan kun Gerasta homma olisi ollut tosi hauskaa. Pläts, pläts etukavioilla. Saattoihan ne nuoruusmuistot kuuden kuivan vuoden takaa Takkulan ajoista tulla mieleen heposelle. Tiistaina Geran kanssa kokeili Elina. Lämpötila hipoi kolmeakymmentä ja treeni lyheni armeliaasti lyhyemmäksi. Hyvin meni ja Gera sai uuden treenikaverin kesäksi. Keskiviikkona oli niin tukalan kuuma että vapaapäivä kummallekin oli varmasti oikea ratkaisu. Torstaina reippaasti jo aamusta ihan kunnon treeni ennen iltapäivän ukkosia. Perjantaina Ewan treenissä oli reipas hevonen ja päälle kiitokseksi käytiin taas Salalammella porskuttamassa. - Lauantaina Anniina, Sunnuntaina Pikka ja minä aloitin viikon "ratsastusloman" veneillen ja retkeillen Sysmän ja Padasjoen suunnalla.

VKO 25

Gera_Takkulassa_190603

Juhannusviikko ja maanantaina kuljetellen  äitiä ja hoitaen äidin kaihileikkausta. Illalla ehdin vain juoksuttaa, kun talli meni kiinni jo seitsemältä juhannusviikolla. Tiistaina sitten muuttopäivä Takkulaan. Karsinan seinät tuli rapattua ja kalkittua ja juomakuppi vaihdettua toimivaksi. Näköjään sitä osaa rapatakin kun hommaan ryhtyy ;D Keskiviikkona ekaa kertaa kuuteen vuoteen Takkulan kentällä ja oikein hyvältä tuntui kun oli tilaa vaikka muille jakaa.- Torstaina sama kuvio ja perjantaina vapaapäivä juhannusaaton kunniaksi. Vapaa jatkui lauantaina ja sunnuntain helteessä kevyt juoksutus. Etujalka näyttää edelleen hyvältä.  Helteen kunniaksi treenailtiin pesua ulkoletkutuksella ja kyllähän se lopulta tuntui Gerastakin ihan ok-hommalta :)

VKO 24

Kesäkuu pitkällä ja alun helteiden jälkeen viileämpää. Maanantaina ihan super menoa, tiistaina tuulisessa kelissä kuumentuen. - Vähitellen kohti viikonlopun muuttoa siivoillen. Takkulaan lauantaina. Kovin nopeasti vierähti yli kuusi vuotta Korpparissa ja erittäin hyvin viihdyttiin. Tosi turvallinen talli pitää hevosta.  - Nyt vaan kahden tallin loukku on käynyt raskaaksi, kun pitää kuitenkin Takkulan asioita hoidellessa poiketa lähes päivittäin siellä. Korppariin ehkä palaten vielä, sillä hyvä oli olla. Vaan toivotaan että saadaan vähitellen Takkulan olotkin parempaan jamaan. Viemäröinti saatiin jo valmiiksi ja se antaa paljon mahdollisuuksia kehittää oloja. Ensiksi varmaankin pitäisi pitää talkoot vanhan pesuboxin avaamiseksi sen päälle rakennetuista seinistä, kun  nyt taas sen käyttö on mahdollista kymmenen vuoden tauon jälkeen :). - Pitikin sitten rapata ja kalkita karsina ensin niin muutto siirtyikin seuraavan viikkoon.

VKO 23

Viikko sujui erinomaisesti. Hienot kelit ja hyvää menoa. Nautintoa Geran pitkän sairasloman jälkeen. Perjantain ja lauantain hoiteli Liisi ja hyvin oli kulkenut. - Me käväistiin nuoruuden Turussa ja Naantalissa muistelemassa norjempia aikoja. Pinellan pylväikössä syötiin erinomaiset herkut ja illalla sitten Naantalin satamassa aurinko paistoi vaan presidentti raukka joutui istumaan kirkossa konsertissa, kun me nautiskeltiin kesäillasta.

VKO 22

Maanantaina kevyesti ratsastaen. Melko ok vaan ei ihan. Maanataina myös vaahtokylpy ja voikukansyöntiä.- Takkulassa viemäröintityöt posautusvaiheessa mutta hyvin meni :) Nyt meillä lienee pomminvarmoja hevosia Takkulassa:))) - Sitten olikin vallan mainio viikko. Upeat kesäkelit  ja hevonen kunnossa. Ihan sitä saatiin aikaiseksi lävistäjällä laukanvaihtoja sarjassa. Teknisesti kyllä, mutta tyylistä en tiedä ;D

VKO 21

Sulffaa ja hoitoa ja voikukan syöntiä. Vähän sitten  välillä juoksutusta. Sitkeä on tulehdus kun ei  millään ole hellittänyt. Loppuviikosta tytöt jo vähän ratsasti ja sitten juoksuttelin. Jostain sitä vaan vieläkin tahtoo puhjeta pientä ihottumarupea.Minä pistäydyin Istanbulissa ja sieltä kiirehdimme la kotiin ja sunnuntaiksi Takkulan kisojen parkkivahdeiksi. Ihan mukava homma kun aurinko paistoi ja saatiin järjestys pysymään vaikka ennätyssuuret kisat olikin. Kiitos paljolti Jopo-miehen.

Jopo_mies_2013

VKO 20

Maanantaina uutta kuuria soittelin ja sain Hyvinkään hevossairaalan eläinlääkäriltä ohjeet ja lisää sulffaa. Tiistaina vaahtokylpy talven jälkeen ja kuivattelua auringossa. Keskiviikkona edelleen turpea oej, kengitys ja kevään ensi vehreää syötellen.-

VKO 19

Maanantaihin loppui taas hyvä meno. Hetken kentällä ja oli ep. Tiistaina jalka taas niin turpeana että soitto päivystävälle eläinlääkärille ja uutta sulffakuuria ostamaan Hollolan apteekista. Kyllä voi ihotulehdus olla sitkeä. Niin se kyllä totesi eläinlääkärikin että on hankala vaiva ja suositteli toistakin kuuria päälle eli pari viikkoa tässä nyt syötellään sulffaa ja liikutaan kevyesti.

VKO18

Hoivaa ja rasvausta niin että  oma selkä napsahti hankalien hoiva-asentojen jälkeen.Alkuun juoksutusta rupien parannuttua ja tiistaina Jenna selässä tuijottelin tunnin miltä näytti. Hyvältä näytti ja jalka on parempi kuin aikoihin. Vapun aattona taas juoksutusta ja Vapun päivänä kevään korkkaus! Kentälle hetkeksi  laukkailemaan aurinkoon pitkän maneesikauden jäkeen. Herkkua! - Jennan nappasin jatkamaan (selkä ja Vappu..;) ja kivasti liikkuivat :) Torstaina juoksutusta ja perjantaina vihdoin pitkälle koulutunnille. Alussa tuntui niin tahmealta että meinasin jo lopettaa kesken. Nooran kannustuksella kuitenkin jatkoin ja hävisihän alun pieni ep ja tahmeus. Puolitoistatuntinen hurahti hetkessä läpöisessä aurinkoisessa kevätillassa. Gera sai jopa erikoismaininnan kun ei kauhistellut kiiltäviä geopat-paaleja ollenkaan, vaikka oli suorastaan ennakkosuosikki pörhentelemään niille. Kiitos lienee Korpikylän tallin rakentamisen ja vuoden siedätyksen kaikenlaisten muovipaalien ja ja koneiden vilinässä. Lauantaina illansuussa juoksutusta ja kaikki tuntui edelleen olevan kunnossa. Lauantai muuten vilahti Takkulan kansallisissa vikellyskisoissa. Upeita nuoria, rohkeita, notkeita tyttöjä ja upea laji! - Sunnuntaina Kepsukka oli edelleen vallan namukka. Ja mikäs oli ollessa kun vanha kaveri Geran nuoruuden kisasvuosilta poikkesi katsomaan ja pyörähti hetekeksi selkäänkin. Saija käväisi rapsuttelemassa ennen Sveisiin lähtöään. Toivottavasti tulee sieltä pian takaisin :)

VKO 17

Maanantaina Hyvinkäälle poiketen. Ihotulehdus oej:ssa ja siihen puhdistusaineet, rasvat ja antibiootit. Onneksi tuli varattua aika vaikka itse vaivaan ei tällä kertaa päästykään perehtymään saati piikittämään jalkaa. Tiina avusti ja reissu sujui mallikkaasti ilman ongelmia. Lopun viikkoa sitten voikin taas keskittyä työkiireisiin kun ohjelmassa on vaan jalan puhdistusta, rasvaamista ja pintelöintiä yöksi.

VKO 16

Nythän tässä alkaa toistaa itseään. Taas sujahti viikko ohi työkiireissä. Maanantaina illalla kuitenkin ehdin pitkälle koulutunnille ja oli oikein hyvä meno. Tiistaina jo karsinassa oej näytti paksulta ja oli lämmin. Hetki kävelyä ja sitten kylmäystä ja lepoa ...sitten kylmäystä ja lepoa...ja varaamaan aikaa Hyvinkäälle. Siinähän se viikko siten vilahti. Lauantaina kuitenkin Takkulassa oli hauskat kevättalkoot ja energinen iso joukko työn touhussa. Paljon saatiin tehtä vaan vielä jotain kohteita jäikin.

VKO 15

No nythän se viikko pääsi vilahtamaan ohi työkiireissä ja Geran pienissä vaivoissa. Maanantaina vapaa, tiistaina kokeilin tunnilla mutta ep. Ke vapaa ja to Johanna testaili ja taas kaikki hyvin. Perjantaina olin pitkällä koulutunnilla Simolan Sarin opissa. Opetus hyvää kyllä mutta ratsastaja (=minä)  viikon jälkeen lukua ottavassa kunnossa. Jotenkin kevätväsymys iskee. Mutta kun opastusta tulee tasaista tahtia niin jaksaa tehdä. " Jos mieli on väsynyt, rasita ruumista" - totesi joku viisas ja näin se on. - Lauantaina sitten virkeänä itseksemme ja Gera oli ihan hieno :)))

VKO 14

Maanantaina ja tiistaina Hekun  tunnilla. Varsinkin tiistaina ison maneesin puolella oikein mukanvaa menoa.  Keskiviikkona Johanna treenaili Marian tunnilla pikkuesteitä ja Gera oli ollut innosta pinkeänä kun pitkästä aikaa pääsi loikkimaan. Torstaina vapaa ja perjantaina kankioppia Nooran tunnilla. Lauantainna Mine Geran kanssa kankiopissa.

VKO 13

Maanantaina laiskotti ja yritin houkutella pikakutsulla tuuraajaa. No ihan noin pikaisella hälytyksellä ei löytynyt ja sitten päädyinkin Marian tunnille. Hyvää se teki laiskiaiselle :) Tiistaina edelleen Marian tunnilla. Vaan pisti eteen puomeja laukassa ja sehän olikin sitten jo esteratsastusta ;D. Totesin että Johannan hommaa (kun ei kulkenut :)  ja tulee ehkä ensi viikolla hoitamaan tämän puolen. Keskiviikkona Pikka fiilisteli auringossa Korpparin lumisilla aukeilla.

fiilistelya__pikka2.jpg

Minä töissä ja illalla hoitelin LR:n juttuja Takkulassa. Torstaina vapaa ja pitkäperjantaina Nooran koulua kunhan vaan ensin käytiin Kokemäellä pistäytyen tervehtimässä anoppia. Ihan ei itse oikein jaksa uskoa, että 90 v. vielä kotona asuisin ja pääsiäisruokia "lapsille" laittelisin =). - Perjantaina oli taas kerran sellainen päivä kun sujui ja se on aina palkitsevaa. "Perfect Sit of Sweden" kaari selässä olen viimeaikoina ratsastanut ja omaan selkään on alkanut ilmestyä uusia lihaksia. Gera on tyytyväisempi ja liikkuu paremmin. Vempainta tuskin enää itse huomaa selässään. Suosittelen tosiaankin kaikille, jotka haluaa oikeasti tietää miten hevosen selässä istutaan ;) Lauantaina Minen vuoro ja sunnuntaina juolksuttelin.

VKO 12

Maanantaina vain illalla rapsutellen. Lenssu vielä vaiheessa mutta tiistaina Hekun tunnille. Tunti sujui niiskutellen mutta sen jälkeen oli oikein hyvä olo. Sitä se tekee tämä ratsastusliikunta! Keskiviikkona treenaili Johanna ja torstaina juoksuttelin tosi iloisen ja rennon oloista Geraa. Perjantaina menin omasta kunnostani vähän epävarmana Nooran pitkälle koulutunnille. Hyvin jaksoin kun Noora vielä houkutteli jatkamaan loppuun tarjouksella "ajattelin kyllä että jatkaisit vielä laukat" ja sehän oli ihan pistämätön tarjous :) Laukassa se sielukin lepää vähän ankean työviikon jälkeen kun hyviä työkavereita irtisanottiin ja viikko kului epätodellisissa debriefing tunnelmissa. Mahtuihan tähän viikkoon toki LR:n kevätkokouskin  ja Takkulan viemäröintitöiden käynnistyminen. Lauantaina treenaili Mine Nooran opissa. Sunnuntaina oli taas kerran se ihana päivä kun aurinko paistoi ja lämpötila oli plussalla. Siispä pellolle auratulle uralle kahlailemaan. Tuuli oli tuiskutellut uran lunta täyteen mutta oikein hyvin siellä pääsi eteenpäin. Alku sujui vallan leppoisasti mutta aukean keskellä olevan talon kohdalla Geran pää vaan nousi ja nousi korkeuksiin, takapää laski ja sitten pariin otteeseen vähän ampaistiin. Lumi on kyllä mainio elementti, joka hillitsee menoa näissä tilanteissa. Loppu taas rauhallisesti vähän puhisevan "joka tädin maastoratsun" selässä :)

VKO 11

Piti mennä maanantaina illalla tunnille mutta olipas olo aamulla lenssun tuupertama. Viestiä menemään ja löytyihän sieltä alkuviikon ratsastajat Johanna ja Pikka Geralle kavereiksi. Torstaina vapaata. Perjantaina Liisi ja lauantaina Mine. Onpas Geralla hauska vaihteluviikko :) Jotenkin näistä päivityksistä näkee että pitää kiirettä Takkulan suunnalla. Jutut lyhenee jo parin rivin mittaisiksi. Vaan kyllä tämä tästä selkiää ja Gerallekin taas riittää enemmän aikaa. Kilpakautta odotellessa!

VKO 10

Alkuviikosta piti kiirettä. Tenttivalvontaa ja sen semmoista. Jenna ja Pikka hoiti Grean liikutukset. Perjantaina Nooran pitkällä koulutunnilla ja Meno tuntui hyvältä. Lauantaina Mine Kepsukan selässä ja sehän näytti siltä että natsaa pari aivan saletisti 100 % :)

VKO 9

Maanantaina vihdoinkin upea keväinen auringonpaiste. Tallille, mutta näyttää kerran viikkoon Geran oikea etunen hieman turpoilevan. Siispä vain juoksutusta. Puhdas kyllä oli ja kylmäystä päälle. Onneksi on kylmägeelisuojat. Tiistaina tunnilla normaalisti, keskiviikkona oikein mukavasti ja torstaina vapaa. Perjantaina jälleen tunnilla. Kyllä se vaan kevyt tasainen liikunta pitää jalan parempana kuin lepopäivät.

VKO 8

Viime viikonloppu oli surullinen. Laukaan maneesin romahtaminen oli järkyttävä tapahtuma, minkä ei olisi pitänyt olla mahdollista. Se kuitenkin oli. Nyt kun kovalla kädellä opetetaan on meillä muilla maneesien huoltajilla vain yksi suunta - turvallisuuden aktiivinen  takaaminen.  - Torstaina omatoimisesti Takkulan maneesi kiinni, viikonlopulla loputkin lumet alas katolta ja keskiviikkona maneesin rakenteiden tarkastus. Mitään muutoksia ei löytynyt, joten toiminta voi jatkua ja paluu arkeen alkaa. - Geran kanssa pari viikkoa normaalisti ja sitten tiistaina taas oikea etujalka lämmin ja vähän turvoksissa. Kylmäystä. Keskiviikkona Tiina hoiti Geraa, kylmäys  ja puhtaat paperit. Minä hoitelin töitäni ja LR:n asioita. Torstaina näytti hyvältä eikä ollut turvotusta. Juoksuttelin mutta ei  ihan 100% puhtaalta näyttänyt, Perjantaina tunti peruen ja kevyesti ratsastaen. Ihan ok menoa. Lauantaina superhieno. Kaikki hyvin. Sunnuntaina vapaa.

VKO 7

Sunnuntaina tuppauduin Nooran pitkälle koulutunnille mukaan ja sehän sujui jo mainiosti. Maanantaina taas juoksuttelin ja meno edelleen puhdasta. Tiistaina Hekun tunnilla treeniä hikeen asti ja Geran jalka edelleen priimana. Ehkä tästä selvittiin yhdellä klinikkakäynnillä. Keskiviikkona jälleen juoksutus. Torstaina vapaa ja perjantaina pitkä koulu.

VKO 6

Kävelyä aina keskiviikkoon ja sitten yritys palata normaaliin.-  Minä kävin tiistaina Patun kanssa tunnilla. Mukava hevonen. - Keskiviikkona Geran kanssa kevyesti satulasta käsin, torstaina juoksuttaen, perjantaina ja lauantaina vähän rasitusta lisäten ratsastaen. Hyvin tuntuu jalka kestävän. Ihan toivo paranemisesta kasvaa :)

VKO 5

Johanna ratsasti maanantaina kun tiistain Hyvinkään hevossairaalan keikkaa varten piti ratsastaa, jotta oireet näkyisi. Näkyihän se turvotus kyllä, tosin ei ihan pahemmalla mallilla. Hyvinkäällä ultrattiin ja kuvattiin. Onneksi ei mitään vakavampaa löytynyt vaan kyllä kyseessä on vuohisniveltulehdus.Kortisoonia niveleen ja kävelyä viikko. Gera käyttäytyi tosi fiksusti, kiitos Lauran, jonka rauhallisuus oli tarttuvaa laatua. Minua hermostutti traikun veto talvikelissä ja oli tosi hyvä kun vierestä aina välillä joku totesi että "muista hengittää" :))) Onneksi tiet oli varmaan ekaa päivää sulana sitten syksyn ja hyvin meni. - Pientä terapiaa Gera varmaan tarvii kun joutui todistamaan lajitoverin viimeistä matkaa yllättäin. Istuskeltiin rauhassa autossa odottelemassa tutkimuksiin pääsyä kun viereen ilmestyi nosturiauto ja sinnehän se lajitoveri pötkähti nosturin liinassa lavalle viimeiselle matkalleen. Oli varmaan saanut arvokkaan päätöksen vaivoilleen. Joskus se koittaa kaikille tuokin päivä. Loppuviikko sitten kävelyä.

VKO 4

Puhdas meno jatkui kevyellä puolen tunnin pyrähdyksellä maanantaina ja turvotukset poissa. Tiistaina sitten olikin taas pientä turvotusta oikeassa etujalassa. Keskiviikkoaamuna soittelin Meikulle ja tämä tuli heti. Voisi mennä tulehduslääkityksellä mutta mieluummin kuviin. Siispä kuviin Hyvinkäälle tulevalla viikolla.  - Samalla tuli hoidettua raspaus ja rokotus. Loppuviikko seisoskellen ja vähän juoksutellen. Minä kävin harrastamassa perjantaina sitten Vermontilla. Erilaista oli :)

VKOT 3

Hups kun viikot vierii. Gera vuoroon puhdas ja taas jalka turvoksissa kun selässä käy. Kylmäystä, kevyttä juoksutusta ja vapaata. Viikonlopulla  kevyesti ratsastaen ja puhdasta menoa. " Hieman " intensiivisiä viikkoja sillä töissä opetus vauhdissa ja sitten LR:n ratsastuskoulu- ja tallitoiminnan käynnistämistä vapaa-aikana.  Mutta niinhän sitä sanotaan että harva vanhana sitä katuu mitä sai aikaiseksi.

VKO 2

Viikon alkuun ilmestyi Essi pohjoisesta lomailemaan Lahteen ja kävi Geraa ratsastamassa. Ihan oli puhdasta nättiä meno. Tiistaina aioin mennä tunnille mutta karsinasta löytyi jälleen paksujalkainen Gera. Oikea etujalka taas turvoksissa. Pikkusen juoksutin ja siinä ei kyllä näkynyt mitään. Kylmäystä lumipussilla. Keskiviikkona juoksutusta ja kylmäystä. Nyt olin jo saanut laitettua kylmäyssuojat pakkaseen, joten kylmäys sujui ilman lumipussin kanssa pelaamista. - Torstaina treenattiin esteitä Valpurin ja Miksun kanssa;)  Mekin hypättiin maapuomin yli! No, ihan  kevyt koettelutreeni vain, josko olisi puhdas ja kyllä siltä tuntui. Treeni oli kuitenkin taas perjantaiksi saanut jalan vähän turpoamaan, joten Gera päätyi nyt useamman päivän lepolomalle. Minä meninkin sitten perjantaina pitkälle koulutunnille ratsastuskoulun Fenixilllä. Yli kuuteen vuoteen olen vain kerran ratsastanut muulla hevosella, jos issikoita ei lasketa. Olihan se ihan hauskaa välillä. Fenix tarjoili sukuja tavan takaa, ei ihan tykännyt kun vähän enemmän patisteli mutta oli sillä ihanasti korvat minua kohti kuulolla (Geralla yleensä ainkin toinen korva kuulostelee enimmäkseen mörköjä) koko ajan ja lopuksi luulen löytäneeni yhteiset nappulatkin kojelaudasta. - Lauantaina ja sunnuntaina Geran jalka edelleen melko siisti mutta vain kävelyä ulkona ja maneesissa talutellen.

VKO 1 

Maanantaina uudenvuodenaatto ja vapaapäivä. Uudenvuodenpäivänä Jenna hoiti Geran kun minulla olo oli flunssainen, keskiviikkkona hyppeli Johanna, torstaina venytteli Anniina ja perjantaina yritin taas itse. Mutta nyt taas kerran ei päästy alkukävelyä pidemmälle. Ensimmäiset raviaskeleet ja notkahdus oli niin tuntuva että ihan hätkähti. Siispä alas selästä ja kylmäämään etuoikeaa, joka oli turvoksissa. Onneksi oli puhdasta uutta suojalunta saatavilla. Varmaan oli tarhassa liukastellut. Lauantain talliestekisat jäi sitten väliin. Kengitys ja Jarkkohan sen löysi pienen pienen hokinreiän vuohisesta. Hyvä, sillä se paranee pian. Ja pian parani. Sunnuntaina juoksuttelin eikä ollut enää mitään sanomista liikkeissä.

Niin sitten loppui vuosi vuorotteluvapaalla. Tästä kuvakertomuksesta voi kurkata miten vuosi sujui. Vuorotteluvapaata suosittelen kyllä kaikille pidempään uurastaneille.