VKOT 31 - 33

Näinä viikkoina Topu on treenaillut hiljalleen kohti normitreeniä. Kaikki tuntuu nyt hyvältä. Itse kävin ekaa kertaa Topun selässä. Ihanalta tuntui tämä suuri hetki. 

Topun selässä ekaa kertaa

Kati maastolenkillä Topun kanssa

Topun halailua

VKOT 28 - 30

Topun haavojen hoitamista ja kävelytystä helteen helliessä.  Haavat käytiin tarkastamassa Orivetilla Orimattilassa. Ne olivat parantuneet hyvin. Syvimmästä haavasta poistettiin vähän liikalihaa ja haavaa hoidellaan edelleen. - Samalla käynnillä kuvattiin jalat keskikesän ontuman takia. Pientä sidekudoksen paksuuntumista löytyi vasemmasta etujalasta, mutta muuten oli kaikki oikein hyvällä tolalla. Ratkaisuksi eläinlääkäri suositti etukavioiden vuolemista reippaammin ja kengän siirtoa taaksepäin painon jakamiseksi tasaisemmin pois kannoilta. Tuumasta toimeen. Nyt on etukaviot fiksattu hieman uuteen asentoon ja taas aloitellaan varovasti normaaliin treeniin paluuta.Takamatkaa on kisakentille reippaasti. Treenejä tehdään nyt kevyellä kädellä. Ehkä tämän kesän kisakausi voisi alkaa vaikka syyskuussa. :)Topun isä Topas myytiin Saksasta Birkhofin tallilta Itävaltaan olympiaratsastaja Victoria Max-Theurerille. (Linkki) Toivotaan, että Topas nähdään joskus tulevaisuudessa isommissa kisoissa jälleen. 

VKOT 25 - 27

Näinä viikkoina on saatu nauttia ennätyshelteistä. Hevoset on Korpparissa monena päivänä viety kuumuuden takia tarhoihin jo aamuvarhaisella ja tuotu varhemmin päivällä takaisin talliin jäähdyttelemään. 

Topu on saanut nauttia suihkuttelusta viileällä vedellä. Jakso on muutenkin mennyt kevyissä merkeissä, kun välillä ilmaantuva ontuma on vaivannut Topua. Maria eläinlääkärin kanssa sitä tutkittiin ja paikannettiin vasemman etujalan vuohiseen. Nyt on hoidettu ja vietetty lepotaukoa. 

Juuri kun aloiteltiin uudelleen paluuta normaaliin kävi harmittava vahinko. Topu pelästyi tarhaan vietäessä jotain, ehkä ampparia ja sai sotkettua jalkansa tarhan porttiin. Seurauksena oli ikävän näköiset haavat takajaloissa. Paikalle piti kutsua eläinlääkäri paikkailemaan. Onneksi taidettiin selviytyä pahemmalta, sillä haavat näyttivät olevan kuitenkin pääosin pintahaavoja, vaikka kamalilta näyttivätkin. Haavojen putsaukset ja sidokset tehtiin rauhoituksessa. Nyt voi todeta, että hyvin lähtivät paranemaan, vaikka hautova keli tekee haavojen hoidosta entistä tarkempaa hommaa. Koputetaan puuta. Antibioottikuurilla yritetään varmistaa, ettei tulehdukset pääse jylläämään. Torstaina kontrolli Orivetilla Orimattilassa. 

Topu tässä jo pinkeissä pinteleissään haavat putsattuna ja sidottuna.

Seuraavana aamuna löytyi tallilta jo taas onnellinen Topu.

VKO 24

TopGeras 5 v.

Näillä sivuilla tarina jatkuu nyt TopGerasin kanssa. Hienon varsan Gera teki. Topsu on nyt 5 v. ja aloittelee kilpauraansa.
Topulle on isänsä puolelta toivottavasti tulleet hyvät geenit. Tänä viikonloppuna Topas arvioitiin FEI:n Grand Prix Specialissa (linkki) "yllätyskakkoseksi", jolla ei vielä ole tätä ennen ollut kansainväisiä meriittejä. Nyt on. Hienosti tulivat Nicole Casper ja Topas toisiksi heti Isabell Werthin ja Emilion jälkeen.

VKO 23

Vaikean päätöksen viikko. Oli tullut aika päästää Gera vihreille niityille. 

VKOT 19 - 22

Nämä viikot kuluivat normaaleissa treeneissä Topsun kanssa. Geran osalta oli kyllä todettava, että jalkaongelmat pahenivat päivä päivältä. Laukka sujui mutta ravi ei ollut enää puhdasta ja oikea etujalka turpoili ja paksuuntui. Kylmäystä ja hoitoa. 

VKO 18

Tällä viikolla minulta vei ajan kotona tehty  ikkunaremontti. 50-luvun talossa riittää tekemistä :) 

Geralla ratsasti tällä viikolla Noora. Nooran ja Geran välit ovat vallan hyvällä tolalla. Tämän voi todeta alla olevalta videolta.Hevosen luottamuksen ansaitseminen on tavoittelemisen arvoinen juttu. 
Johannan ja Topun kanssa käytiin sunnuntaina Orivetin maneesissa rataharjoituksissa. Aina ei voi mennä putkeen. Topu jännittyi selvästi tilanteesta, kun tultiin kirkkaasta auringonpaisteesta hämärään maneesiin, jossa oli hälyä, ihmisiä ja musiikkia. Oli aika levotonta menoa. Lopuksi Topun rauhoittelua ja siirtymiä Irmeli Summasen opastuksella. 

VKOT 14 - 17

Treeniä, treeniä Koronan pitäessä liikkumisen nollilla. Vaan tulihan sekin päivä kun päästiin liikkeelle. Johanna ja Topu kävivät näyttämässä taitojaan Takkulan kisoissa Ira Aaltoselle. Topu teki kuuliaisesti ja luottavaisesti töitä Johannan kanssa ja sai hienosti lopputulokseksi 66 %. Kyseessä oli varsinaisten luokkien ulkopuolella ratsastettava valinnainen ohjelma. 

VKOT 5 - 13

Viikot ja kuukaudet ovat vaan hurahdelleet ohi. Korona on hiljentänyt kilpailutoiminnan. Sitä odotellessa vain treenaillaan. Muutoin on mennyt molempien hevosten kanssa hyvin normaalin elämän malliin paitisi että maaliskuun lopulla Topulle iski jälleen kerran ähky. Letkutusta ja tippaa ja onneksi taas helpotti.  Topu oli vielä viikon päivät kevyellä ruoalla ja liikutuksella, mutta nyt taas on palailtu normaaliin treeniin.- Geralle välillä ruoka maistuu ja välillä ei. Normaalit kevätkuviot nämäkin.  Videolla välähdyksiä Topun treeneistä. Tarkkasilmäinen löytää kyllä videolta Gerankin :) 


VKOT 1 - 4

Tammikuu sujui normaaleissa kuvioissa. Vuosi alkoi Topsulla Suski Fagerströmin estetreenillä ja ja jatkui Emilia Kaikkosen valmennuksissa Johannan kanssa. Viikko-ohjelmaan lisättiin Johannan treenien  lisäksi yksi päivä lisää Katin kanssa, sillä 5 v. kausi alkoi ja kuntoa ja lihaksia molempia pitäisi hiljalleen kasvattaa. Geran kanssa normaalia rentoa menoa ja Gera pääsi Minjan kanssa mastoonkin. Hienot talvikelit tänä vuonna.